Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevy Cruze Ls 1,6L Plus Vs. Opel Astra H 1,4L N'Joy

  

40 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Salutare.

 

In discutie intra Astra H echipare N'joy si in plus climatronic, cotiera, pachet lumini si vizibilitate cu motorizarea de 1,4L - Z14XEP, 90HP.

Pret de lista 15.043Euro, acum la reducerea de lichidare de stoc se vinde la 11.000Euro DDP in general este disponibila in culori metalizate.

 

A doua optiune ar fi Chevrolet Cruze echipare LS plus mai nou vin dotate cu jante de aliaj pe 17", motorizare 1,6L si 113HP.

Pret de lista 13.9xxEuro, acum cu reducerea de 12% ajunge la 12600Euro DDP, vopseaua metalizata inclusa in pret.

 

Daca adun 3 rable sau mai bine zis actele de la ele si facind o socoteala grosomodo preturile celor doua dupa inmatriculare, tinind cont ca la Cruze nu se plateste taxa de inmatriculare fiind Euro 5 ar fi: Astra H ar ajuunge la aprox. 9900Euro iar Cruze 10.600Euro.

 

Voi ce alegere ati face si care ar fi motivele pentru care optati pentru acea varianta ?

Share this post


Link to post

Pai depinde ce vrei de la masina. Daca vrei masina majoritar oras, n-ai "famelie mare, renumeratie mica, dupa bujet coane Fanica, sa traiti" iei astra. Daca vrei o masina in care sa bagi si familionul, sa fie spatiu, sa fie si porcbagaj, bagi la Cruze. Avantaj cruze este si platforma tehnica, mai noua decat cea de la astra.

Inutil sa-ti zic ca eu n-as lua nici una nici alta din ce mi-ai prezentat tu, as cumpara o epica, masini care au reduceri substantiale acum, au scapat de bolile tineretii etc. Insa dupa cum ai ales motorizarile, vrei sa scapi de ceva taxe. De ce nu mai astepti sa puna baietii 1.4 turbo pe cruze? Am inteles ca lansarea va fi prin aprilie...

Share this post


Link to post

H-ul.

Share this post


Link to post

Şi eu tot Astra aş alege. Unul din motive, judecând ce ai enumerat mai sus, ar fi preţul final.

Share this post


Link to post

Stii sigur ca pun de 17 mai nou?

 

Alege dupa inima, care-ti face cu ochiul, daca tehnic nu te intereseaza dupa cum vad. Asteptatul turbo pe Cruze o sa fie o revelatie.

 

Oricum vei regreta mai tarziu. Tine de natura umana...

 

 

Share this post


Link to post

Eu as merge pe astra h, cu toate ca e urata tare la exterior cat si la interior, dar pretul la ravanzare o sa fie bun. Cruze-ul e frumos si mai are un avantaj dpdv al motorizarii 1.6 :) , capacitate mare a portbagajului... dar nu mai poti cara aragazul :) ) Nu te lua dupa ce zicem noi !!! Tu stii mai bine ce-ti place.

Share this post


Link to post

Eu am votat cu Cruze, in special pt design, imi plac astea berlina-coupe.

Insa cum zicea si Mircea, si eu as astepta motorul 1.4 turbo, daca apare repede. La mine nu se vb inca despre el.

Share this post


Link to post

Cruze-ul e inca prea virgina, Astra insa a mai fost si pe centura la viata ei. Cand e vorba doar :mrgreen: de masini, astea harsite cum e Astra, castiga.

 

Pentru mine, known reliability always wins, mai putin conteaza design-ul. Ca o paralela, admir design-ul Kiei, Fiatului, Alfei, Lagunei celei noi, dar nu mi-as lua niciodata, oricate reduceri s-ar face. Prefer oricand o camila nasoala si chioara, dar de cursa lunga, in defavoarea unei printese suave si delicate.

Mai ales ca nu-mi schimb masinile la 5 ani, conform trendului actual care mi se pare mai mult decat superficial.

De aia am in prezent EXACT ce imi place si ceea ce am vrut.  <img src= ">

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Imi place mult Cruze dar as alege Astra H din cauza pretului la revanzare.

Edited by Yaz

Share this post


Link to post

Tot astra as zice si eu, chiar mi se pare reusit modelul. Dar nu am observat (poate am fost neatent) vrei HB sau sedan? Ca eu a boala pe HB, cred ca doar fortat de cine stie ce factori as lua sedan.

 

Ne tii la curent cu evolutia lucrurilor.

Share this post


Link to post

Daca vrei berlina de familie parca as vota cu Chevy.

Daca vrei "fier de calcat" H-ul e ok.

Asta daca e sa alegi din astea 2. Mircea a venit cu o idee buna: Epica. Trage un ochi la oferte. Dar alea parca vin cu motorizari mai consistente.

E bine de studiat si oferta de recuperate de la leasing-uri. Poate gasesti ceva convenabil.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri boieri dumneavoastra.

Dupa cum vad pina la aceasta ora Astra H are cistig de cauza conform pool'ului si nu numai: http://www.clubopel.com/viewtopic.php?p=703169#703169.

... hm greu de ales, cu inima la Cruze si mintea la Astra H.

 

Cruze mi'a dat impresia de masina bine legata, tabla destul de zdravana, spatioasa, bine structurata, ergonomica, moderna, frumoasa, cu o platforma tehnica updatata pentru acest moment. Fara de Astra H, masina coafezei, Cruze arata mult mai bine. Singurul neajuns pe care i l'am gasit este calitatea plasticului de pe bord si de pe fetele de la usi. Motorul de 1,4L turbo iese din discutie oricum, intr'o tara unde calitatea carburantilor este indoielnica turbina este un "accesoriu" riscant. Motorizarea de 1,6L mi s'a parut decenta si multumitoare pentru mine.

Epica e prea balena pentru gusturile mele.

 

Pe de alta parte Astra H, am mai avut in posesie una pentru 5-6luni, nu pot sa zic ca m'a dezamagit dar nici nu m'a incintat in masura in care a facut'o Astra G. Cu un design discutabil si disputabil, o platforma tehnica buna cu unele mici neajunsuri, destul de confortabila si nu prea, Astra H are avantajul de a fi o masina "populara" pentru care servisarea si piesele sint accesibile, destul de cautata pe piata second hand unde cit de cit isi va pastra valoarea.

 

...vorba cuiva de mai sus: la sfirsit oricum nu voi fi multumit. :) )

Edited by iso

Share this post


Link to post

Eu cred ca ai suficiente elemente incat sa alegi singur, fara sa te bazezi pe ce voteaza boboru'. Multi din cei care au votat (inclusiv subsemnatul) n-au avut pe mana nici una din cele doua masini, cel mult au mers ocazional cu ele.

 

Ai facut drivetest cu ele?

 

PS

Nu inteleg de ce spui ca ai mintea la Astra, ca din postul tau nu rezulta ca ai fi foarte incantat de ea

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Sufletu' la Cruze, mintea la Astra apropo de valoare de revinzare@shit...dar de placut ii place Cruze...

Poate am inteles gresit dar cam asa as fi si eu...daca ar fi sa aleg intre cele 2...

Pina la urma H-ul e in 4 sau 5 portiere?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Iata ce scriam despre Cruze dupa drivetestul din Mai 2009 :

 

"Am avut placerea de a face un drive test cu Chevy Cruze 1,6L(Z16XER) nivel echipare LS, prin amabilitatea dealerul local Gold&Platin.

 

Trecind peste aspectul exterior impunator si liniile fluide ale caroseriei care se "imbina" mai frumos in realitate decit in poze, am pornit la drive test !

 

Pozitia la volan este de exceptie, scaunul te imbraca, suportul lateral fiind foarte bun, posibilitatile de reglaj multiple ale volanului si scaunului soferului impreuna cu cotiera reglabila fac ca o persoana de 1,84m sa'si gaseasca rapid si usor pozitia optima/confortabila de condus. Oglinzile de dimensiuni mari si suprafetele vitrate uniform "distribuite" in jurul soferului dau o vizibilate suficient de buna in jurul masinii.

 

Zgomotul interior in plaja de turatii 800-4000rpm este mai mult decit discret. Comenzile se manevreaza usor, pedalele, schimbatorul de viteze imbracat in piele cu cursa scurta si volanul mic imbracat in piele contribuie la confortul general. Motorul de 1,6L cu distributie variabila pe curea raspunde bine la accelerari fiind mai mult decit suficient pentru o masina de familie . M'a impresionat elasticitatea acestuia si raspunsul destul de vioi, cutia lung etajata facind ca la 100Km/h turometrul sa indice numai 2600rpm.

Tinuta de drum este buna, masina este legata bine, suspensiile sint rigide dar in acelasi timp reusesc cu succes sa inghita neregularitatile drumului, in concluzie un sasiu bine echilibrat si reglat. Zgomotul si felul in care se inchid usile mi s'a parut bestial ...

 

Interiorul desi placut la vedere, cu butoane si comenzi amplasate ergonomic amesteca, din pacate, elemente de buna calitate: volanul si comenzile, bordul si consola centrala, scaunele si tapiseriea acestora, tapiseria plafonului si imbracamintea de plasic a stilpilor, cu plasticul dur de pe usi si bord.

Se observa atentia pentru detalii, sigle, finisajele din piele, asamblarea componentelor interioare, comenzile RadioCD'ul si consola centrala, ... pacat de plasticul dur si respingator de pe bord si usi. Dupa mine acesta cred ca este cel mai mare minus al lui Cruze peste care cred ca se poate trece, mai greu dar se poate... ( Ca tot sint la capitolul neajunsuri as' mai enumera: display'ul central cam mic pentru base si LS, lipsa lamelelor stergatoarelor tip aerotwin si pozitionarea neinspirata a stropitorilor de parbriz pe capota.

 

In concluzie mi'a placut masina pentru ceea ce este si ofera, Cruze devenind astfel o optiune seriosa pentru viitoarea masina.

Am ramas placut impresionat de amabilitatea celor de la Chevrolet G&P Galati si in special a Cameliei Gavrila care a dat dovada de profesionalism si cunoastere a produsului. Felicitari si pe aceasta cale!"

 

 

Dupa 9 luni de la drivetest imi pastrez parerile de atunci despre Cruze. Mi'a placut atunci, imi place si acum, cum arata, cum merge. Trecind peste problemele zic eu minore semnalate de posesori, multe datorate in parte necunoasterii masinii cit si redactarii defectuase a manualului de utilizare, pe total Cruze pare ok si repet: prin comparatie cu Astra H, Cruze arata a masina.

 

Cum am mai zis, Astra H cu motorizarea de 1,4L am mai avut timp de 5-6luni si nu mi'a placut la vremea respectiva, motivele

pentru care as mai lua AstraH ar fi pur "utilitare".

Share this post


Link to post

Pai si g-ul cu ce e mai buna decat h-ul, ca de asta am inteles ca esti incantat.

Share this post


Link to post

Eu tot nu inteleg de ce mai eziti :)

Share this post


Link to post

Man, lasa dracu' mintea si asculta-ti inima! Dai tu senzatia pe care o ai cand te urci in "cockpit"-ul de la Cruze, pe "caruntimea" unei masini rodate? Ofera-ti putina noutate si accepta riscurile!

Share this post


Link to post

Am facut ca si cainele lui Iany: Opel - Chevy, Chevy - Opel, s.a.m.d. si pina la urma am ales Astra H. :rolleyes:

 

Pot sa zic ca alegerea a fost facuta la rece, afara erau -12grade C. N'am avut nevoie decit de una bucata soata care uraste

"fiarele" in discutie cu acceasi masura. Concluzia referitoare la Cruze a fost: scaune prea tari(mi s'au parut mai moi la drivetest), calitatea slabuta a materialelor(chedere, "plastice" si mocheta), mirosul puternic de chinezarie din interior, cind a mai vazut ca materialul s'a destramat in dreptul stilpului B pe partea soferului, optiunea Cruze era moarta si ingropata. Acestea au fost numai considerentele legate de habitabilitatea la bord, cine stie ce surprize mai ascundea si partea tehnica dar cum nu puteam sa demontez masina oamenilor din showroom ne'am limitat la ceea ce se vedea. Din pacate am ajuns la aceeasi concluzie la care am ajuns si cu Lacetti: pacat ca masina a fost desenata asa frumos dar arata atit de "ieftin".

 

...imi pare rau prieteni, poate data viitoare... :)

Share this post


Link to post

Cum orice poveste trebuie sa aiba un sfirsit sau macar o morala, povestea alegerii Astra H s'a dovedit, in lunile ce au trecut de la achizitie si cei 2.6ookm parcursi, a fi o poveste frumoasa si o alegere buna. Masina merge bine, nu am depistat defecte de fabricatie, calitatea materialelor este cea stiuta adica ok, n'am regasit vechile probleme din anii de inceput ai Astra H, confortul este ok, consumul de carburant mixt se afla dupa cei 2.6ookm pe la 6,8-6,9L/100km, calitatile Astra H fiind parca mai pregnante decit in anii de inceput ai modelului.

 

In concluzie ma felicit pentru alegerea facuta in raport cu ceea ce aveam pe lista de achizitii respectiv Chevrolet Cruze sau chiar Astra J, modele noi, poate mai frumoase dar pline de bubele enervante ale "tineretii" ce te fac sa te simti cobai pe banii tai si sa stai cu caciula in mina prin reprezentante in loc sa te bucuri de masina si banii dati.

 

Problemele tehnice, erorile de proiectare si de fabricatie ale Cruze sint deja pe larg expuse pe forum. Cruze se comercializeaza deja de un an, timp in care posesorii i'au cam descoperit toate neajunsurile si problemele.

 

La Astra J lista de probleme este abia la inceput, pare'se problemele fiind mai putine prin comparatie cu Cruze avind in vedere si platforma comuna Delta 2 pe care o impart. Problemele Astra J le gasiti deja pe forumurile Astra. Ca o ultima remarca la Astra J, vad ca lumea se bucura de puterea variantelor turbo ale motoarelor mici de 1,4 si 1,6L pe benzina dar nimeni nu se gindeste si la faptul ca prin adaugarea turbinei fiabilitatea generala a motorului ar putea scadea.

Sper ca Opel sa pastreze si sa dezvolte in continuare motoarele aspirate pe benzina.

Share this post


Link to post
Problemele tehnice, erorile de proiectare si de fabricatie ale Cruze sint deja pe larg expuse pe forum. Cruze se comercializeaza deja de un an, timp in care posesorii i'au cam descoperit toate neajunsurile si problemele.

Jura-te!

 

Ca posesor de asa ceva, iti spun ca aproape in fiecare zi am "bucuria" descopririi unui nou defect al Cruze-ului. E un jaf, ai facut bine ca ai ales Astra. Felicitari, sa te bucuri de ea!

  • Like 2

Share this post


Link to post

Vesnicul nemultumit .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...