Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Nu-Mi Mai Porneste Magaoaia

Recommended Posts

Ma sui in masina, toata electrica merge ok, pun contact, toate testele pe la bord se aprind si se sting ok... dau la cheie, face ţac, ţac, ţac, ţac, ţac (in succesiune rapida)... si atit. Nu porneste. Motorul nu se invarte. Baterie e, lumini "e", muzica e ... Cand face ţac, ţac, imi palpaie rapid iluminarea din bord in ritm cu ţacurile.

 

Bateria, desi are o virsta, nu mi-a dat nici un semn de oboseala, azi dimineata a pornit ok, de cand a dat frigul n-am avut nici cea mai mica problemuta.

 

Poate-i fac un film cu telefonu, sa vedeti si voi cum face. Dupa parerea mea ar fi imobilizatorul de vina. Dar de ce? Si cum scap de belea?

 

Am uitat sa specific... e vorba de SantaFe.

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Mie imi suna a curent insuficient pentru pornire. O fi bacteria, or fi cablurile ? Esti sigur ca firul ala rosu (de la xenoane) nu a generat alte belele ?

Share this post


Link to post

Si ca veni vorba verifica-i si fisele de la bujii, pe mine m-a lasat in camp din cauza asta: nu dadea scanteie fisa centrala :(

Share this post


Link to post

Sergiu, incearca intai sa iei curent de la alta masina si apoi mai vorbim. Ti-o spune unul care a intalnit de tspe ori problema asta si se manifesta exact la fel.

 

@Raven: Santa Fe-ul are motor pe motorina, nexam bujii, poate doar alea cu incandescenta.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Mie imi suna a curent insuficient pentru pornire.

D-aia am zis ca fac filmulet. Tacanelile sunt alerte si vioaie. Am totusi destui ani de sofat incat cred ca ma prind cand o baterie e descarcata.

Share this post


Link to post

Rapidule, schimba bateria. Nu ai suficient curent de pornire ca sa cupleze releele, si acestea doar tacane. Ai alarma pe masina?

Ca sa probezi, da-i curent cu 2 cabluri tapene de la alt diesel.

 

Raven, delcoul sa nu-l verifice? Si neaparat sa vada daca vine benzina in rampa :D

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Terminati cu prostiile mai, mergi si verifica electromotorul, cu tot ansamblul lui. Eu asa am patit la Ford, care o perioada nu cupla bendixu si facea ca toti draci, asta a fost in vara.. de atunci si in ziua de azi functioneaza fara probleme fara nici un fel de interventie. Mi-a fost asa sa ma duc la garantie, pentru ca nu facea figuri tot timpul am stat sa cada detot si nu a vrut. Am uitat sa precizez, sa nu ziceti ca e vre-o cazatura de masina.. abia a implinit 35mii km.

Share this post


Link to post

Am facut si filmulet (mp4, 17MB, 45 secunde). Download here.

Share this post


Link to post

Verifica intai cu alta baterie ca este cel mai usor. Demarorul tacane asa cand nu ai curent suficient. Apoi, daca bateria e buna, verifica demarorul. Imobilizatorul, daca nu ma-nsel, taie benzina si scanteia, dar motorul se invarte. Acu, depinde si de masina treaba asta, dar nici eu n-as paria pe imobilizator.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Da Sergiu, cauta alta masina sa-ti dea curent si niste cabluri de pornire mai groase. Alte probleme n-ai, stai linistit.

Share this post


Link to post

Mai caposule :P da-i curent cu niste cabluri tapene si o sa porneasca. A murit bateria asta e, cat vrei sa te tina, o viata?

Share this post


Link to post

Pus accentul pe cabluri GROASE. Am luat teapa tare cu prostii de prin magazine deja.

Cu cabluri subtiri ai sa spui ca nici bateria donatoare nu e buna :) chiar daca e de tractor...

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

@NFS: Fa cum faci, impinge-o daca e cazul, vino diseara cu ea la Polivalenta :D . Sigur iti dam careva curent, daca e nevoie ne unim mai multi ca deh, la noi motoarele is mici, benzinare .

Share this post


Link to post

Am eu niste cabluri groase, daac este trec eu si iti aduc niste curent. Daca nu rezolvi pana in 8.30 da-mi un telefon si vin cu ele, mai ramane sa gasim o masina care sa poata sa-ti dea suficient curent, ca dulapul meu nu e capabil de asa ceva :D

Share this post


Link to post

Eu am cabluri, alea care sunt in "trusa lu' OviJer", aia rosie. Sunt suficient de groase?

Share this post


Link to post

Beton, da-i fara frica cu alea, din alea am si eu si am dat curent si la dube mari cu ele. Arde-o!

Share this post


Link to post

Bateria prima, restul la distanta.

Share this post


Link to post

Si neaparat bornele curatate pe interior si masa (cablu de minus unde vine prins pe caroserie).Eu am patit cu imobilizatorul.Daca era el nu mai facea nciun clic.

Share this post


Link to post

In conluzie, pina la urma e bateria. A venit Mircea (sa-ti dea Dzeu sanatate si-un car de noroc!). Mi-a dat curent, s-a chinuit de vreo 2 ori si pina la urma a luat-o. Am lasat-o nitel la relanti, timp in care turatia motorului varia destul de rau. Am plecat cu ea, in primul kilometru a mers cam in suturi, dupa care si-a revenit. Am reusit de-am dus-o acasa si-am bagat-o in parcare. Am luat contactul si l-am pus din nou sa vad daca mai porneste... si a pornit. Destul de usor chiar, dar totusi daca da inghetu peste ea la noapte, maine nu cred ca mai vrea.

 

Eu unul n-am mai vazut baterie care sa crape in felul asta. Repet, pornita dimineata ok, mers 10 minute, lasata trei sferturi de ora si gasita decedata de tot! In peste 16 ani de soferie m-au mai lasat pe mine baterii, dar nici una in felul asta.

 

Asta e, bine ca n-a fost mai rau, demarez operatiunea bateria.

 

Multumesc tuturor pt sfaturi, lui Mircea pt ajutor si lui Dj Dark pt intentia care conteaza. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Sa cresti mare si sa fie primit :) Data viitoare sa crezi in mine =))

Vezi ce faci cu injectorul ala ca sigur are buba :)

Share this post


Link to post

Epilog

 

Deci i'm back on the roads!

De la acesti baieti, mi-am luat o baterie mai puternica Banner Power Bull P100-32 (vezi link), la recomandarea unui coleg forumist de pe Hyundaiclub, care trecuse prin aceeasi patanie.

http://www.baterieauto.ro/banner-power-bull.html

 

Poate seamana a reclama, dar baietii astia chiar merita. Pt ca n-am gasit o adresa la ei pe site, am pus mina pe telefon si am sunat.

Va redau in linii generale discutia:

 

Buna ziua... m-ar interesa bateria cutare, aveti?

Da.

De unde as putea sa vin s-o iau? (mentionez ca urasc cand trebuie sa=mi fac cont ca sa fac comanda online)

Pai nu avem un depozit, pt ca lucram numai online.

Aha, deci trebuie sa ma inregistrez pe site si sa fac comanda?

... sau puteti sa-mi comunicati telefonic adresa si v-o livram noi.

Bun, si daca aleg varianta asta, cand mi-o puteti livra? (intreb eu, asteptandu-ma la un termen de macar 24 ore, era vineri)

In 2 ore!

 

In fine, doua ore era prea devreme pt mine, am stabilit sa vina mai spre seara, a zis c-o si monteaza pe masina. Printre altele mi-a zis ca poate sa vina si la 8-9 seara!!!

 

La ora stabilita, a venit cu bateria, in 10 minuteera montata, are garantie 2 ani. Bateria cea veche a luat-o cu el, s-o arunce unde trebuie.

 

Pe mine unul m-a dat pe spate cu termenul ala de 2 ore! Montajul e inclus, dar de echivalentul unei sticle de vin - fiert ca sa i se dezghete degetele - nu se supara nimeni. Erau totusi -10 grade afara.

 

Recomandarea mea e sa va notati numarul ala de telefon de pe site si sa-l tineti in masina. Nu se stie cand va lasa bateria si daca omul apare in 2 ore cu una noua, eu zic ca e o chestie. Cu conditia sa va prindeti ca-i bateria, nu ca mine.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Eu la baterii sunt pretentios si iau numai Bosch. De ce ai luat un noname la pret mai mare decat al unui Bosch, doar ca ti l-au adus acasa?

Share this post


Link to post

Sunt baterii austriece care au un renume bun. Banner furnizeaza baterii de prima echipare pentru multe marci de renume, cum ar fi BMW, VAG si MAN. Decat un bosch produs prin turcia sau EU (  <img src= )"> ), mai bine banner

 

http://www.bannerbatterien.com/banner/home/index.php

Share this post


Link to post

La ce penurie de baterii e pe piata la momentul actual, nu te mai uiti chiar atat la asta.

Eu in schimb m-am invatat sa fac un test de baterie in fiecare toamna si daca imi da "replace" la tester, o schimb fara alte discutii.

Share this post


Link to post

Eu la baterii sunt pretentios si iau numai Bosch. De ce ai luat un noname la pret mai mare decat al unui Bosch, doar ca ti l-au adus acasa?

 

Roket - 5 ani, cu cel putin 20 de descarcari la blana, din motiv de faruri uitate aprinse, decedata mortal cu preaviz de o saptamina.

Varta - 2 ani. De firma. Descarcata complet doar o data. Moarta fara preaviz.

Acu' am Hexa. Din Coreea; sint curios daca bate Roket-ul.

 

Megan merge cu o rapandula de Caranda de 44Ah resuscitata "pentru vinzare" de 2 ani; probabil ca mai are cel putin 2 ani in cocoasa. Si porneste galagia aia de motor de 2 litri si la -22gC, cum fura acu' citeva dimineti.

Asa ca nu e ca-n filme.

 

A ... buna seara.

Edited by FLEX

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...