Jump to content
Sign in to follow this  
balogm

Chevrolet Cruze - Accesorii

Recommended Posts

Salutare tuturor.

 

Am deschis un topic pentru accesorii de Cruze.

 

Daca aveti linkuri spre siteuri cu accesorii, ati montat acesorii pe masina, ceva poze, firme si preturi de achizitie, doriti sa impartasiti impresii si pareri despre ele, aici sper sa fie locul potrivit de discutii.

 

Eu pina acuma am montat pe Chevrolet.

 

post-24827-125804086209_thumb.jpg

 

COD :D EC13321216

 

am dat pe ele 250RON (Chevrolet Victoria Brasov) iar pe site http://www.be-fr.che...EC13321216.html apare la la 62Euro.

Bineinteles ca am vazut versiunea mai ieftina 25 Euro tot pe acels site.

 

post-24827-125804505429_thumb.jpg

 

COD :D EC13321235

 

si versiunea de cauciuc de 49 euro

 

post-24827-125804506246_thumb.jpg

 

COD :D EC13321300

 

Concluzia este ca am dat mai multi bani decit era nevoie.

 

Pentru cei interesati de montaj Scut si Difuzoare usi spate Cruze originale navigati pe forum la linkul: http://www.gmclub.ro...opic=29783&st=0

 

De asemenea alte accesorii sunt pe un site postat de userul pomo: http://www.superichm...php?cate_no=138

 

Urmatoarea pe lista mea de cumparaturi se afla aparatori de noroi:

 

post-24827-125804174028_thumb.jpg

 

COD :D 96888785 - pentru fata si spate 79Euro cu montaj

COD :D 96888776 - pentru fata 42 euro cu montaj

COD :D 96888779 - pentru spate 42 euro cu montaj

 

Pe viitor as mai fi interesat de

- antifurturi roti (jentile de aliaj si cauciucurile costa destul de mult)

 

post-24827-125804582375_thumb.jpg

 

COD :D EC13312024 - 32 euro

 

- parasolar spate

 

post-24827-125804600719_thumb.jpg

 

COD :D EC19203074 -76 euro

Edited by balogm
  • Like 1

Share this post


Link to post

Am reusit si am cumparat aparotori noroi 155RON de la Chevrolet Victoria Brasov.

Revin cu poze azi sau miine dupa ce reusesc sa le si montez.

Edited by balogm

Share this post


Link to post

Stie cineva daca se pot monta si antifurturi roti universale, ceva mai ieftine ? Vreun model care sa se potriveasca la sigur?

 

Cele prezentate de balogm sunt originale, se pot lua din reprezentanta la pretul de 150 RON , dar mi se pare putin cam mult.

Share this post


Link to post

Am reusit si am cumparat aparotori noroi 155RON de la Chevrolet Victoria Brasov.

Revin cu poze azi sau miine dupa ce reusesc sa le si montez.

Sunt greu de montat aparatorile de noroi?Pot sa le montez singur sau doar intr-un service?

Share this post


Link to post

Cum dreq aparatori de noroi la 79 euro? Ce naiba, is de aur? Iar montjul se face cu o surubelnita, gaurile sunt deja date, se scot suruburile originale si se infileteaza prin aparatori. Daca n-as fi montat, n-as fi vorbit. Dar 3 mil si ceva pe 4 bucati de plastic- e aberant. Ma rog, daca omul are bani...

Share this post


Link to post

Salut

Ieri mi-am montat huse pe un cruze ,husele sunt destul de bine facute cumparate de pe internet huse.ro cine vrea sa vada cum stau pe scaune pun niste poze cu ele .

Husele au costat cu totul 290 ron.

post-10644-127158065675_thumb.jpg

post-10644-127158067108_thumb.jpg

post-10644-12715806867_thumb.jpg

post-10644-127158071142_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Nice, au si buzunar pentru airbag?

Share this post


Link to post

Nice, au si buzunar pentru airbag?

 

 

Salut

Nu au buzunare pt. airbag pt. ca eu nu am vrut asa ceva ,de la firma respectiva m-au intrebat de acele buzunare daca doresc sa le faca dar eu nu am vrut sa le faca pt. ca am vazut la o masina facut asa ceva si nu mi-au placut cum arata ei le fac cu un skai in dreptul airbagului din scaun care nu prea sta lipit si sta destul de urit.

Share this post


Link to post

Si daca ai nevoie doamne fereste de airbagul lateral preferi sa-ti rupa coloana doar pentru ca arata nasol husa???? :wallbanger:

Share this post


Link to post

Salut. Eu am avut un Lacetti caruia am vrut sa-i pun huse fara buzunare pt. airbagul lateral. Pana la urma am renuntat la idee si nu i-am mai pus deloc. In decembrie 2009 m-a lovit o tipa cu o Toyota Yaris in partea stanga a masinii, s-a declansat airbagul lateral pe partea stanga si mi s-au fracturat 5 coaste. Analizand la rece accidentul am concluzionat ca daca as fi pus acele huse airbagul s-ar fi putut umfla intre scaun si husa cu posibilitatea foarte probabila de a-mi rupe coloana. Asa ca mai gandeste-te daca lasi in continuare acele huse.

Share this post


Link to post

Salut

Fiecare face cum vrea eu pot sa va zic atita acel material din huse e un flustuc la forta pe care o exercita un aerbag in momentul deschideri lui si sper ca sa nu am nevoie de acel aerbag vreodata.

Share this post


Link to post

Am facut doua modificari la masina:

 

1. Mi-am pus Xenon

 

Incep cu o rugaminte: Daca aveti de gand sa faceti asta:

a. Incercati sa va limitati la 5000K. Eu am vrut 4300K, dar nu am gasit. Sunt mai apropiate de halogen (dpdvd al culorii), nu arata la fel de bine ca cele de 6000K, dar nu deranjeaza ceilalti participanti la trafic, si au o lumina mai puternica.

b. Nu va puneti Xenon in proiectoare. Alea le folositi de 2-3 ori pe an, cand este ceata. Numai taranii merg cu ele tot timpul aprinse, eventual doar cu pozitiile + proiectoare. mda.gif

 

M-am gandit mult daca sa fac pasul, si intr-o perioada renuntasem, deoarece nu vreau sa fac nicio modificare ireversibila la masina. Si nu prea imi convenea sa gauresc capacul de la faruri.

Dar... din punctul asta de vedere, la Cruze sistemul este super misto - farurile nu au un capac de plastic, ci de cauciuc. Prin el ies contactele de la becul normal, si tot pe acolo se introduce si becul Xenon, fara modificari.

Pentru ballasturi se gaseste loc, fara sa gauriti nimic.

Cruze nu da eroare de bec ars, deci teoretic se pot folosi orice ballasturi. Eu le-am preferat pe cele slim.

 

Diferenta este destul de mare (in bine, normal); un mare avantaj este ca nu se incing la fel de tare ca halogenele, si astfel este protejata oglinda farului.

----------------------------------------------------------

2. Mi-am pus Blustutz :D

 

Cruze are o facilitate foarte misto la mufa de AUX: Daca introduci un dispozitiv, comuta automat pe AUX. Daca il scoti, trece singur pe sursa dinainte.

Aici nu am fost 'pe faza' si am matrasit interiorul mufei AUX (nu este vizibil, si este oarecum reversibil). Dar se putea intercala un cablu intre conectorul mufei si cel al masinii, si modificarea ar fi fost complet reversibila, fara urme :( .

Am luat un Headset bluetooth, si m-am apucat de bricolat.

Deoarece erau multe variabile de controlat (headsetul pe care il aveam nu mergea pornit imediat dupa alimentare, butonul de pornire trebuie tinut 'apasat' un anumit timp, etc) am ales sa folosesc un microcontroller ATMega.

Drept urmare, rezultatul este urmatorul:

- In momentul in care este pus contactul, montajul este alimentat. Deoarece la pornirea motorului alimentarea este taiata (am luat alimentarea de la bricheta din cotiera), am ales sa astept 30 de secunde pana la pornirea headsetului

- Daca introduc/scot ceva in/din AUX, comuta ca si pana acum.

- Daca suna cineva, trece automat pe AUX

- Dupa 10 secunde de la terminarea apelului, trece inapoi pe sursa precedenta.

 

Am ales sa astept 10 secunde deoarece volumul pe AUX este destul de mic, si trebuie dat tare. Nu este placut sa treaca inapoi pe radio la un volum 50+, asa in cele 10 secunde am timp sa revin la un volum decent.

 

Ar fi fost frumos sa folosesc un headset stereo, sa pot face si streaming de pe telefon, prin bluetooth. Am avut unul in mana pentru asa ceva, dar, din pacate, am reusit sa-i ard un final headbang2.gifheadbang2.gifheadbang2.gif si a ramas mono.

 

Daca sunt doritori, pot pune la dispozitie softul pt. ATMega si o schema de principiu, dar este destul de greu de facut (sunt multe conexiuni, multe fire, etc).

O problema a fost cu microfonul (asta depinde bineinteles de headset), am incercat destul de multe pana am gasit unul care sa se auda multumitor.

 

Tot montajul a incaput intr-o cutie de TicTac XL. Cutia + headsetul au intrat sub cotiera, microfonul l-am pus intre suportul oglinzii si plafon, cu firele trase pe sub plafon / stalp / prag / consola centrala

Se vede doar microfonul, daca stii unde sa te uiti :)

 

Prin fanta de la cotiera, in care intra capacul de la frana de mana, se poate vedea ledul de stare al montajului, si se poate accesa butonul de power (folosibil si in cazul imperecherii cu un alt telefon).

 

Ca piese, ar fi asa:

- Headset bluetooth - am gasit unul cu 20 lei :D in magazin. Plus unul de vreo 300 lei care nu mai putea fi folosit din diverse motive, si cel stereo pe care am dat 50 lei :(

- Controller ATMega - 10 lei

- Releu 5V - vreo 3 lei

- Regulator de tensiune, ceva condensatori si rezistente

- Un optocuplor

- Vreo 2-3 tranzistori

- Un CD4052 - Multiplexor/demultiplexor pt. cele 2 surse audio - AUX si Bluetooth (asta e vreo 4 lei)

- Cablaj

- O cutie de TicTac XL :P

- Multe cabluri si multe mufe

- Un programator pt. ATMega facut cu un FT232RL

 

O idee de upgrade (pe langa headsetul stereo) ar fi sa trec firul de la controlul volumului in functie de viteza prin controller, in asa fel incat sa comute automat pe volum maxim la activarea BT-ului. Trebuie sa vad daca/cum se poate face asta, si daca merita chinul.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Poti sa ne dai niste detalii pentru xenonuri cat a costat ce marca este de unde ai cumparat,cum se comporta cu senzorul de lumina,la flash functioneza corect, ca pe viitor ma tenteaza si pe mine,apropo ai fost la service pentru montare ca sa nu ai treaba cu garantia.

Edited by Phonyx

Share this post


Link to post

Becurile xenon au fost 330 lei (inclusiv leduri). Este irelevant de unde le-am luat, iar marca este aceeasi: Vaporul X715.

Nu cred ca o sa gasesti un service autorizat RAR in care sa ti le monteze, cu acte :)

 

La flash-uri functioneaza la fel (de prost) ca halogenele, raman cel putin 1 secunda (sau pe acolo) pe faza lunga. Bineinteles, schimbarea de pe faza scurta pe faza lunga se produce instant, ele fiind aprinse.

 

 

Share this post


Link to post

Raman aproximativ o secunda atunci cand sunt stinse, pentru ca trec prin faza scurta. Cand sunt aprinse, flash-ul e instant.

Share this post


Link to post

Nu, cand dai flash, indiferent daca ai xenon sau halogen, stau cam o secunda pe faza lunga. Nu am testat cu farurile stinse sa vad ce se intampla, nici cu halogene, si nici cu xenon, pentru ca nu ma intereseaza - tot timpum merg cu ele aprinse.

Share this post


Link to post

Deci sa inteleg sa pur si simplu le-ai montat fara nici o modificare este un fel de plug&play se potriveste becul il poti fixa cu arcurile respective,la cruze este un singur bec?adica h4 intreb si eu ca atunci e bixenon,ai pus si ledurile,cum se comporta nu ai probleme cu el functioneaza bine cu senzorul de lumina.Multumesc pentru intelegere si sper sa nu te superi ca pun atatea intrebari,apropo sa il folosesti sanatos. :thumbl:

Share this post


Link to post

Salut

Astazi am achizitionat un set antifurturi de roti originale (probabil) au costat 85 lei sunt cele din oferta de accesorii cruze si am mai montat folie omologata doar pe spate (Lumar) vizibilitate 5% din exterior care a costat 3,3 mil.

Share this post


Link to post

Eu ma gandesc sa ii pun acele parasolare dar 76E...cam piperat acuma nu stiu daca este inclus si cele de pe geamurile laterale ca daca numai pentru luneta atunci scump nu gluma.

Share this post


Link to post

Salut

Astazi am achizitionat un set antifurturi de roti originale (probabil) au costat 85 lei sunt cele din oferta de accesorii cruze si am mai montat folie omologata doar pe spate (Lumar) vizibilitate 5% din exterior care a costat 3,3 mil.

 

 

Ar fi super niste poze cu folia montata

Share this post


Link to post

Arata chiar bine folia :)

 

Eu cred ca voi monta un scut protectie motor pentru inceput asa pentru linistea mea.

Share this post


Link to post

 

 

Eu cred ca voi monta un scut protectie motor pentru inceput asa pentru linistea mea.

 

Si eu ma gandesc sa imi pun scut dupa ce vine masina merita o investitie de 350 de lei.

Share this post


Link to post

Si eu ma gandesc sa imi pun scut dupa ce vine masina merita o investitie de 350 de lei.

 

 

Salut

Eu am cumparat scutul inainte sa imi vina masina cu 2 zile.67000000.gif

Edited by ionelfromrom

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...