Jump to content
Sign in to follow this  
Costi VLN

Daewoo Cielo 1995

Recommended Posts

:o fftopic: madkat,dj-ule,costi,salex din ce impresie imi lasa mie acest forum(sunt pe el de ceva timp dar m-am abtinut sa postez pana acum vazand ce fel de lume e pe aici...nu toata lumea mai sunt si baieti valabili gen nt98adu,salex si multi alti si doamne gen Ami)....nu esti bine vazut daca apari cu o masina daewoo usor modificata(ca deh nu mai suntem pe vremea comunismului sa nu existe o toba sport sau o folie)....la masina lu moga de exemplu nu e ea perfecta dar inloc sa incurajeze omu sa dea sfaturi au sarit toti in haita "la gatul omului".....la masina lui Costi chiar a dat-o in bara ...or fii avut ei daewoouri acum enspemii de ani,dar oare stiu ce inseamna pasiuni pentru o masina...sa pierzi ore in sir si sa cheltui banii...pe niste lucruri chiar utile la masina(frane,roti,suspensie,directie,motor,etc)......dar ei numesc asta tuning(sa stiti ca nu orice modificare la masina inseamna tuning)........daca ai avut o masina(daewoo de exemplu ca de ele este vorba)....ai vandut-o...ai luat alta mai buna(e bine bravo,felicitari inseamna ca stai bine cu banii)....dar lasai frate si pe alti sa isi faca veacu pe aici...nu e vorba ca noi nu ne-am putea schimba masina(dar pe criza asta eu zic sa e o afacere proasta).....+ ca vremurile s-au mai schimbat voi le stiti pe ale voastre(gen...cele mai bune frane pe cielo sunt cele de lanos...in zilele noastre abia mai gasesti piese de cielo...de lanos foarte rar...lumea trece la cele de opel...mai bune,mai sigure,le gasesti pe toate drumurile)....cand voi cautati sa va faceti oglinzile incalzite pe la un service de la Gara de nord si sa da-ti banii...noi in zilele noastre ne chinuim singurei si ne ajutam intre noi si reusim sa adaptam in oglinzile de cielo reglaj electric si incalzire in geamul oglinzii si toate astea facute cu manutele noastre si cu bani putini...

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii şi majusculele acolo unde se impun.
  • Like 8

Share this post


Link to post

Costi, ai reusit sa faci oglinzile electrice si incalzite? Da-ne de stire! Eventual, daca reusesti poate faci un tutorial sa "stie toti tovarasii" :mrgreen: .

  • Like 3

Share this post


Link to post

lasa domnu ca o sa vezi pe masina mea la intalnire...sau ai vazut deja...la Costi zilele astea o sa lucram

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii şi majusculele acolo unde se impun.
  • Like 4

Share this post


Link to post

@tolin si @tommy - cred ca exagerati oleaca - din postarile voastre se intelege ca v-ar placea o sectiune "masina mea" doar cu masini fara absolut nici o modificare, intretinute conform cartii de service, in cel mai rau caz cu alt casetofon decat cel stock.

..

Cat despre tine Tommy, ai o mare problema - o data ce consideri ca ai "evoluat" te uiti in urma cu dispret si scarba. Si ii privesti cu acelas dispret pe cei care sunt in acea "etapa" in care ai fost si tu.

1 fals

2 fals

Madkat, te superi daca iti spun ca ai o intelegere limitata data fiind falsitatea afirmatiilor tale?

 

Uite exemple:

- http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/24474-white-astra/page__view__findpost__p__471005

- http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/21169-matiz-euro-4/page__view__findpost__p__480753

- http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/24474-white-astra/page__view__findpost__p__489590

Edited by Tommy
  • Like 3

Share this post


Link to post

Salut Costin,

 

In primul rand felicitari pentru pasiunea cu care iti ingrijesti masina. Nu cred ca pasiunea se masoara in bani la fel cum nu sunt de acord cu cei care spun ca nu merita sa ingrijesti/modifici o Dacie doar pt ca e o Dacie. Atat timp cat modificarile sunt facute cu bun gust, totul este bine. Si eu am avut Dacie si stateam mai mult pe sub ea decat in ea, dar am avut grija de ea pentru ca era masina mea. Cand am trecut la Nubira am stat mai mult in ea decat sub ea, dar niciodata nu am uitat care a fost "prima dragoste" (a se citi prima masina pe care mi-am permis-o).

 

Acum cat se poate de on-topic:

1. Jantele "de iarna" arata f bine si probabil te vei indragosti de ele daca le pui si un cauciuc cu talon mai inalt. Iarna o sa vezi ca ai nevoie ;) .

2. Nu stiu daca mai ai plafonul negru la interior, dar mie chiar mi s-a parut creepy, mai ales cu geamuri negre. Vezi ca se gaseste tapiterie pt plafon in Obor si este gri simpla sau gri cu model a la Supernova. Eu personal as pune un gri deschis, ar mai lumina interiorul...

3. Daca pierzi capacelele de pe jante da-mi de veste ca mai am vreo 2 pe acasa de la Nubira :D . Ti le donez, normal. Eu am pierdut unul cand mi s-a supraincalzit roata din cauza glisierelor. Plasticul din care sunt facute e f prost, se sparge/topeste usor.

 

Bafta!

 

PS: De multe ori e bine sa faci socoteala cat mai vrei sa tii masina si daca merita sa mai investesti sau nu in ea. Eu m-as fi rezumat la antifonare si pasla groasa sub mocheta si nu as fi dat banii pe aluband. Rezultatul nu ar fi fost la fel de bun cu ce ai facut tu, dar si costurile ar fi fost mult mai mici. Eu in Nubira am bagat multi bani (in reparatii), adica ~800E, spunand ca o mai tin un an si am vandut-o dupa 3 luni cu 2800E. E clar ca n-am recuperat nici jumatate din bani. Ai grija si la acest aspect. E doar parerea mea :) .

  • Like 4

Share this post


Link to post

DJ,Salex,Madkat,Petre,e clar ca nu santem pe aceeasi lungime de unda,oricat ne-am contrazice nu ajungem nicaieri,asa ca s-o lasam balta. [-X

 

Cat despre Cieloclub,pacat ca vorbiti fara sa stiti,un forum mic intr-adevar,insa cu oameni de calitate.Sper sa se redeschida.

 

Ches,ai dreptate,insa asta sant.La fel am fost si cu Dacia,la fel de pasionat si cand am dat-o m-am ales pu fix...si sant constient de asta.Oricum,pe viitor la mine moare,Cielo,chiar daca v-a fi inlocuita, indepartata in nici un caz nu va fi.Mai am ceva planuri cu ea.Unii stiu despre ce e vorba.

 

Big2shae,am reusit sa cumpar tot ce am nevoie pt oglinzi,motorase oglinzi Logan,geamuri oglinzi Logan cu incalzire de pe care voi dezlipi folia si o voi lipi pe cele de Cielo,cablu cu 6 fire,2 butoane de reglaj sa vad pe care-l montez,rola scotch-pasla pt onvelit instalatia,papuci,fire si ce-o mai fi.

Am demontat si oglinzile de pe masina montandu-le pe cele precedente.Sper ca saptamana asta sa le rezolv.Uite si o poza cu ele.

 

Petrika,Dj,e rost de surubareala,asa ca va astept pe la mine. :D

post-18944-092468800 1290435718_thumb.jpg

Edited by velican_costi
  • Like 6

Share this post


Link to post

Foarte tare. Vazusem pe masina lui Petrica un altfel de buton pt reglare a oglinzilor, zicea ca e cel original de pe logan. Mi s-a parut mai practic decat ce vad la tine, e ca un joystick si cred ca e mai usor de integrat in cotiera de pe portiera stanga.

Butoanele astea au si functie pentru incalzire, sau asta o legi la dezaburirea lunetei?

Daca mai ai un loc la surubareala si am cu ce ajuta da-mi un semn  <img src= "> .

Edited by big2shae
  • Like 3

Share this post


Link to post

Imi permit sa raspund eu. Binenteles ca da insa mai gasim timp si pentru "fiarele" astea. Tu cand aveai matizul cum faceai? :D .

@big2shae Era si mai simplu cu ala de logan, se potrivea la fix insa nu-i place :D .

Edited by Dj_Dark
  • Like 3

Share this post


Link to post

Azi am reusit sa montam in oglinzile originale motorasele de pe cele de Logan.Facut proba si merg perfect..

 

De asemenea am dezlipit foliile de incalzire si le-am lipit pe cele de Cielo,la fel proba si incalzesc ok.

 

Poze nu bag,ca na,nu e gata lucrarea.Problema e ca nu gasesc comenzile butoanelor,cred ca sant nevoit sa montez si eu tot de Logan,cu toate ca nu-mi prea place.Poate ma mai chinui si le dau de cap.

Vroiam sa trag si firele azi,insa nu am mai avut timp,m-a prins noaptea.

 

Steph,avem frate joburi,insa gasim timp si pt fiarele noastre.

 

In rest,da prieteni in we am treaba,daca pana duminica dimineata nu le dau de cap butoanelor,ma duc in Vitan si iau buton de Logan si gata.Macar aici am schema.

 

Multam Petrica pt ajutorul acordat. :osanale: Insa pacat ca am baut berile alea singur.Luati-as pastilele.... :P :D

Edited by velican_costi
  • Like 4

Share this post


Link to post

Cat timp il faci unde trebuie, nu are nimeni nimic impotriva, iti garantez.

 

LE: discutiile despre oglinzi electrice s-au mutat unde le era locul, adica aici. Considerati ca toti cei antrenati in discutia respectiva ati primit cate un warn pentru nerespectarea repetata a regulamentului sectiunii.

Edited by Mircea
  • Like 5

Share this post


Link to post

Masina a primit oglinzi electrice si incalzite.

 

Detalii gasiti aici

 

 

 

Edited by Salex
Am vrut sa unesc topicul cu un altul existent insa, fata de cel vechi, ai avut in plus reglajele oglinzii :)
  • Like 2

Share this post


Link to post

Zilele trecute am reusit sa montez si amortizoare la capota.Provin de pe un WV.

Am scapat de tija aceea incomoda.A fost nevoie de un alt reglaj al capotei din balamale,nu se mai inchidea deloc pt ca a fost impinsa vreo 5-6 mm mai in fata.Reglat si merge perfect.

 

De asemenea am astupat gaurile ornamentelor interioare ale oglinzilor,cele prin care trece acea manetuta pt reglaj.Finisat,degresat si vopsite in negru.Ca deh,nu mai am nevoie de ele,am oglinzi electrice.... :P Am folosit chit de fibra.

 

Azi dimineata am gasit masina un mare sloi de gheata,sa vad cum draq mai intru in ea s-o incalzesc pt a o dezgheta. :wallbanger:

post-18944-071837200 1291199829_thumb.jpg

post-18944-060841300 1291199831_thumb.jpg

post-18944-010752500 1291199833_thumb.jpg

post-18944-086575000 1291199834_thumb.jpg

post-18944-073942800 1291199836_thumb.jpg

post-18944-058922600 1291199838_thumb.jpg

post-18944-046751900 1291199840_thumb.jpg

post-18944-028416800 1291199842_thumb.jpg

post-18944-020140800 1291199844_thumb.jpg

post-18944-007430600 1291199846_thumb.jpg

Edited by velican_costi
  • Like 3

Share this post


Link to post

De ce nu ai pus tweeterele in acele capace, eu nu inteleg...

Share this post


Link to post

De ce nu ai pus tweeterele in acele capace, eu nu inteleg...

 

 

Pai si chiar daca as monta tweterele acolo tot trebuia astupat.

Poate la primavara,acum nici mort nu mai scot fetele de usi.Pe gerul asta.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Bravo domnu' de unde ai luat fiarele din capetele amortizoarelor de sus? Alea prinse pe capota?

Jos cum le-ai prins?

Share this post


Link to post

Nu stii ca asa le-am luat?Erau montate in capete.

Iar jos am folosit ul L,cu gauri in laturi,pe care l-am montat pe marginea aripilor cu o latura in jos in care am montat capetele inferioare a amortizoarelor.

Cam dificil,insa nu imposibil.Trebuie calculat bine inainte.Acum e mai usor sa montezi si tu,masuram la mine. ;)

  • Like 2

Share this post


Link to post

Privind pozele mi-a sarit asta in ochi..nu cred ca e normal, sunt obosite rau flansele... sunt cele originale? nu atinge pe dedesubt sprijinul superior al arcului in oala?

post-3429-052263400 1291281139_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Tine marginea aripii solicitarea? Nu se indoaie? L-urile din cornier sau? Baga si tu un tutorial ceva sa nu fim offtopic aici.

Eu am o idee usor diferita de prindere, ma stii, pana le montez am timp sa evaluez toate posibilitatile ;)

Share this post


Link to post

Argon,sant trecute in lista.Amortizoarele deja le amachizitionate,urmeaza ca in primavara sa iau si flansele si sa fac opertia de inlocuire.

 

DJ,marginea e cea a aripii+armatura de dedesupt.Am dat gaura prin ambele si am trecut surubul prin ambele.E tapana te asigur,vei vedea ;) .

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Azi am reusit iar sa inghet ca un kkt.

Prima oara am realizat din cornier alte L-uri pt prinderea amortizoarelor capotei,cele initiale se indoisera,se pare ca au ceva forta amortizoarele.P-astea nu le mai indoaie clar.

Apoi am inlocuit garnitura capacului axei cu came,se pare ca am facut un obicei.Schimb 2 pe an. :wallbanger:

Dupa care am inlocuit L-urile amintite si am montat si noile leduri de pozitie in faruri.

post-18944-067091500 1291551279_thumb.jpg

post-18944-012031500 1291551282_thumb.jpg

post-18944-041937300 1291551285_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Scuze de offtopic...dar costi,daca ai cumva idee unde gasesc sau stii tu pe cineva care vinde praguri+ornamente ca a-le tale da-mi si mie de veste,

Multumesc!

Edited by hashu_1985

Share this post


Link to post

Cam multe depuneri in interiorul motorului :(

Share this post


Link to post

Cam multe depuneri in interiorul motorului :(

 

Cred si eu,nu a fost desfacut niciodata. [-X

Edited by velican_costi

Share this post


Link to post

Motoarele nu necesita mentenanta de desfacere si curatare, asta e treaba uleiului.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...