Jump to content
Sign in to follow this  
Englishman

Semne, Reguli, Prioritate De Trecere, Etc.

Recommended Posts

Salvarea are prioritate in cazul asta, sa ajunga cat mai repede.

Share this post


Link to post

oricum sincer,nu prea miar place sa ma intalnesc cu un sofer ca initiatoru :) .Cum sa crezi ca ai prioritate pe intermitent fata de cei care vin pe verde ?Off scoala asta de soferi,se face in bataie de joc vad de ceva ani buni :(

Share this post


Link to post
Off scoala asta de soferi,se face in bataie de joc vad de ceva ani buni :(

Şcoala de obţinere a permisului de circulaţie, cum bine zice @Tolin ;)

Share this post


Link to post

Cred ca-i nevoie si de un control la oculist, deobicei, semaforul care-ti da voie la dreapta are atasat si un mic semn de cedeaza trecerea.

Share this post


Link to post

pai no da multi nici ala nu stiu ce reprezinta :)

Share this post


Link to post

Multi se incurca in sensurile giratorii. Sunt orase care nu au asemenea intersectii, si se intalnesc cu asa ceva extrem de rar, iar atunci cand o fac, se blocheaza. Sunt si soferi din orase cu sensuri giratorii care habar n-au pe ce lume sunt, si mai e ultima categorie: tupeistii. Astia sunt cei mai periculosi.

Share this post


Link to post

Sa -mi vad cunostintele despre regilile de circulatie o sa fac macar un test, dar cinstit; fiti siguri ca nu o sa va spun rezultatele! =))

Share this post


Link to post

Numai sa nu apari la stirile de la ora 5

 

 

 

Nu stiu, ce prezinta stirile de la ora 5?!

Share this post


Link to post
Accidente rutiere...din nefericire...

 

 

Citeste cateva postari de-ale mele, mai in urma, si apoi fa comentarii la regulile de circulatie.

Share this post


Link to post
Cred ca-i nevoie si de un control la oculist, deobicei, semaforul care-ti da voie la dreapta are atasat si un mic semn de cedeaza trecerea.

În Bucureşti s-au schimbat multe semafoare şi nu s-au mai montat şi plăcuţele cu cedează sub ele.

Poate de aici şi nelămurirea...

 

Dar lăsând la o parte şi mini-semnul de cedează şi codul rutier, dilema se rezolvă foarte simplu... logic: nu e clar că cel ce vine din stânga pe verde nu are de unde naiba să ştie că eu aş avea un verde la dreapta? Nu e clar că va trece fără să se aştepte că aş putea veni eu "cu prioritate", din dreapta lui, pe verdele lui?

 

Pe mine mă disperă altceva: semnalizarea intersecţiilor nesemaforizate. Să zicem că într-o intersecţie unul are cedează, unul are stop, unul n-are nimic şi tot aşa...

Dacă eu sunt cel care n-are nimic, trebuie să-mi rup gâtul după semnele celorlalţi, ca să mă prind care mama dracu' are prioritate şi care nu. Şi cum sunt şi intersecţii cu 5-6 "craci", dispuşi în diverse unghiuri, e foarte "uşor" de stabilit de unde şi până unde ţine "dreapta" (şi prioritatea aferentă)...

Dacă era după mine, eu puneam în toate intersecţiile dirijate (de cel puţin un semn de ciirculaţie) câte o "plăcuţă informativă" cu priorităţile din intersecţia respectivă pentru fiecare sens care intră în intersecţie (ceva în genul pierderilor de prioritate în care eşti anunţat care e drumul cu prioritate).

 

Ca să vă dau şi un exemplu în srijinul părerii mele despre strâmbatul gâtului după semnele celorlalţi: într-o intersecţie prin care trec aproape zilnic (str. Ghiocei/ str. Dogarilor/ str. Domniţa Ruxandra) la intrarea în intersecţie (cum vii pe Domniţa Ruxandra) ai un semn "Atenţie, copii" (triunghi cu vârful în sus). Cei care vin din stânga (de pe Dogarilor) nu au nici un semn la intrarea în intersecţie şi în peste 90% din situaţii trec pe acolo fără nici o greaţă, pentru că văd că cei din dreapta lor au un triunghi la intrarea în intersecţie, de unde rezultă în capul lor că e un "cedează". Fals, e un "Atenţie, copii". Cu câţiva m-am înjurat urât de tot, după ce era să ne pocnim. Până la urmă am decis să nu mai trec pe acolo decât după ce dau prioritate de stânga... Mulţumit... Tolin? :)

Share this post


Link to post

Sa vedem: avem o intersectie a unui drum cu prioritate cu un drum fara prioritate. Cei de pe drumul fara prioritate (aflati face to face ) au stop. Unul dintre ei face la stanga, (nu are importanta care, dar doar unul face stanga ), oare care are prioritate?! Drumul cu prioritate este liber.

Share this post


Link to post

Se aplica regula prioritatii de dreapta in acest caz. Este situatia clasica de egalitate care apare in carti. Sa nu-mi vii cu teoria aia pe care am mai auzit-o ca in momentul in care ai facut stanga esti pe directia cu prioritate si automat ai prioritate, ca te mananc!

Share this post


Link to post

Ai citit repede din carte! =)) Cunosc un caz expres pe tema, tocmai de aceea am pus-o in discutie. Ai dreptate cu "D"

Share this post


Link to post

Să zicem că cel care face stânga e 1 şi cel care merge înainte e 2.

Dacă 2 nu vede/ ştie că 1 are şi el un "Stop", îl va lăsa pe 1 să facă stânga prin faţa lui. 1 nu va face, ştiind că şi el are un "Stop" + de acordat prioritate de dreapta.

Şi uite aşa nu trece nimeni...

Share this post


Link to post

De ce nu se aplica regula primului sosit in intersectie ? S-ar rezolva problema traficului.

Share this post


Link to post

:) )

Nu maetre, doar ca s-ar bloca mult mai repede! Doua-trei poc-poc-uri si gata, nu mai e intersectia. Regula aia, atat de bine aplicata peste ocean nu s-ar aplica in veci in balcanismul romanesc.

Share this post


Link to post

Posibil, dar in urma "intelegerii", se vor hotari care trece primul, sau se vor "pupa"si atunci vor trage pe dreapta, ca n-or i

mbatrani in intersectie.

Share this post


Link to post

N-am zis ca se rezolva pe loc, dar intr-o luna, traficul este la jumatate.

Share this post


Link to post

Asa da. Si pe criza asta mai traiesc si aia cu service-uri :D

Share this post


Link to post

Oare citesc si cei mai tineri? Nu am reusit sa fac testul cu intrebarile (26), dar promit ca il voi face, oricum nu ve-ti afla rezultatul. =D>

Share this post


Link to post

Apropo de dilema initiatorului. Eu dau exemplu un altfel de intersectie... oarecum echivalenta ca si manevra sa zic asa:

Cea care are bretea pana in semafoare pentru virajul la dreapta. Cei din Craiova stiu foarte bine tipul asta de intersectii ca e plina Craiova de ele.

 

La iesirea de pe bretea ce semn o fi mai frate? Cumva cedeaza trecerea? :)

Share this post


Link to post
Regula aia, atat de bine aplicata peste ocean nu s-ar aplica in veci in balcanismul romanesc.

Valeu ... si inca ce bine se aplica ... ad-hoc, dimbovitean !!! Zilele trecute, intersectia Decebal cu Bd. Dristor, semafoarele total nefunctionale. Desi Dristor e mai mic, are prioritate (semne, nu prioritate de dreapta !), presupun ca linia de troleibuz a fost un argument in stabilirea prioritatii. Cred ca am avut nevoie de vreo 2 minute ca sa trec, pe prioritate. Se venea tare, si cind zic tare chiar vreau sa zic TARE, pe Decebal, in ciuda drumului fara prioritate. Daca v-ati uitat vreodata spre stinga si ati vazut nu puhoi compact de masini ci destepti venind cu 80-90 inspre voi fara cea mai mica intentie de a incetini macar ... efectiv multi au trecut claxonind ! Sint aproape convins ca am trecut injurat, sint 99% sigur ca toti cei care au oprit intr-un final au fost siguri la rindul lor ca au prioritate. Deci ... in absenta semafoarelor functionale, eu propun inlocuirea prioritatilor conventionale cu prioritatea "celui care merge mai tare" :D . Pina la urma ar fi si un argument solid: energie cinetica mai mare ;)

 

Legat de intrebarea de la inceputul topicului, adaug si eu putina sare pe rana. Situatie: banda 1, semafor cu verde/galben intermitent si semn de cedeaza trecerea la efectuarea manevrei de viraj dreapta ... Buuuun !!! DACA NU FUNCTIONEAZA semaforul (galbenul/verdele intermitent) voi cum procedati ? Treceti in ideea ca s-a ars becul si nu se deranjeaza nici dracu' sa-l inlocuiasca sau asteptati pina se pune verde la semaforul de mers inainte ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...