Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Scartait, Troncanit, Chitait, Piuit, Tiuit ...

Recommended Posts

Mda, banuiam eu. Cam asa am auzit si eu la a mea. Deocamdata nu m-am alarmat (daca e sa te iei chiar dupa toate zgomotele...) si nici n-am facut sapaturi pentru localizarea zgomotului. Fiind un zgomot periodic, are ceva legatura cu piese in rotatie. As zice ca e un joc undeva (de-aia dispare la cald - dilatare, ungere; si la turatie - "echilibrare" dinamica) si ca se transmite la o carcasa de tabla (de unde si zgomotul "spart"). As zice ca e de undeva din zona ambreiajului, poate de la dispozitivul de comanda hidraulica.

Am avut la un Espero, mai demult, un zgomot aproape identic (doar ca n-avea treaba cu ambreiajul) si era doar o fulie banala care "batea" in capacul de tabla de protectie.

Trebuie probabil localizat cu atentie zgomotul, pentru ca altfel nu prea ai cum sa-l "arati" la service.

Share this post


Link to post

Kalos sedan: la voi se aude cum vibreaza polita pe spate de sub haion, la gropi si denivelari?! La inceput nu mi-am dat seama de unde vine dar m-am dus si am batut in ea si se aude acelasi zgomot ca atunci cand merg pe drum denivelat...ma gandeam sa-i bag niste burete intre polita si tabla care da in porbagaj...

Share this post


Link to post

Tin sa mentionez ca "faimosul" scartait de la capacul airbagului a disparut odata cu incalzirea vremii... In afara de asta, eu nu am mai auzit alte zgomote suspecte... sa fiu eu ala norocos?

Share this post


Link to post

Toata vibratia asta si zgomotul pe care il produce este banuiesc din cauza ca intre polita spate si tabla din portbagaj nu este nimic...doar...aer...si niste fire :banana: ...asa ca m-am gandit sa umplu spatiul cu burete...

Edited by mcojo

Share this post


Link to post
Kalos sedan: la voi se aude cum vibreaza polita pe spate de sub haion,

 

Pai daca e sedan, are si hayon ? :scarpin:

 

Da, cred ca se poate da cu un pic de burete, ca sa zic asa. Si intr--adevar odata cu incalzirea vremii, zgomotele din masini mai dispar. Am obs. asta si la Kalos, chiar si la Nubira care e mult mai bine inchegata altminteri.

Share this post


Link to post

Ce inseamna "mai bine inchegata"?

Share this post


Link to post

adica ai o senzatie predominanta ca masina este un tot unitar, nu un ansamblu de piese care zdrangane in tolerante de montaj...

Share this post


Link to post

"adica ai o senzatie predominanta ca masina este un tot unitar"

Exact senzatia pe care o am in masina mea, dupa 17000km, mai ales ca a tacut si greierele din portiera dreapta fata.

 

"la voi se aude cum vibreaza polita pe spate"

Eu stiam ca zgomotul asta apare, destul de frecvent, la hatch.

Share this post


Link to post

alx, nici eu nu puteam sa raspund mai bine la ce a intrebat satori... :X

 

vlad, stai sa vezi ca poate revine la iarna greierele cand vei avea peste 20.000. Ciudat comportament si ciclu de viata pt. un greier... :scarpin:

Polita la "hatch-ul" din dotare nu e prea rasunatoare, parca se aude ceva, insa nu e suparator...

Share this post


Link to post

"vlad, stai sa vezi ca poate revine la iarna greierele cand vei avea peste 20.000. Ciudat comportament si ciclu de viata pt. un greier..."

 

Hehehe ... sper ca a murit de frig, inainte de a apuca sa faca pui.

Share this post


Link to post

Deci, extrapoland din explicatia lui alx, insemana ca daca eu am senzatia ca Kalos este supercar, inseamna ca este?

Sa o luam altfel: Ce nu e inchegat suficient la Kalos? (Lasati de data asta la o parte impresiile. Se cauta raspuns obiectiv.)

Share this post


Link to post

kalos e o masina facuta cu cap....(parera mea) totul e la locul lui...! isi merita banii cu varf si indesat(parerea mea) LA MAI MULTI KILOMETRII !! :lavolan:

Share this post


Link to post
LA MAI MULTI KILOMETRII !! :lavolan:

 

:o fftopic: metri, paduri, tigri, kilometri...scuze, nu ma pot abtine! > :)

 

Back on topic: la Kalos mi s-au parut subrede urmatoarele: polita de la luneta, avea jocuri si facea zgomot, "gluga" de la ceasurile de bord cam subred prinsa, iarna a facut zgomot cat era rece in masina, tunelul central din plastic care se cam balanganea daca trageai de el ...dar deja devin paranoic..Oricum, prima impresia pe care o ofera intreg ansamblul nu este una de robustete...In schimb am apreciat ergonomia..

Edited by arp

Share this post


Link to post

La strazile si drumurile noastre e si greu ca o masina sa ramana fara zgomote la imbinarile din plastic, poate doar cele foarte scumpe. Seful meu are un Ren. Laguna, cand m-am urcat prima oara in el...uaaau. ce bine ia gropile, nu se misca nimic prin bord ! Acum la 1 an si juma, nu mai e aceeasi situatie.

 

Poate sa spuna si arp cum i se pare Xsara la plastice bord si treburi d'astea. Cum i se pare comparativ cu Kalos ?

 

De ex. la Nubira (cand avea cauiucurile mai moi... asta iarna) in afara unui greierash - nu a vrut sa inghete!! - care se auzea aleator, pana sa fac cald in masina, nu prea vibra mai nimic. Iar la Kalos auzeam mai multe "nimicuri", de la capacul pernei de aer pana la polita din spate, acum avea si altele prin torpedou puse de o mana criminala !  <img src= (">

Share this post


Link to post

Pai am mai zis chiar in topicul asta, in Kalos e liniste de biserica fata de Xsara...datorita suspensiei tari, am zgomote la capacul de la hayon la fiecare groapa si in stalpi am un zdranganit de la reglajul centurii de siguranta...Un alt zgomot enervant vine de la ornamentul care imbraca stalpul din fata, dar aici suspectez mana celor care au montat alarma si au tras pe acolo fire si un senzor..Cel din dreapta nu face zgomot...In schimb plasticele din bord sunt foarte bine infipte..dar tinuta de drum pe care o are este extraordinara (in viraje este de vis) si asta conteaza mai mult decat orice scartait..

Share this post


Link to post

De ce v-am zis daca sa pun niste burete intre polita de pe spate si tabla din portbagaj?! Pt. ca daca ciocanesc in ea se aude acel zgomot de gol si zdranganit ca atunci cand iau gropile...N-are de ce sa afecteze cu ceva pt ca acolo sunt doar firele si boxele...si bineinteles as face decupajele de rigoare... :banana:

Share this post


Link to post

in completare...zdranganitul vine si cand dai mai tare muzica...  <img src= ("> si asa (s-ar putea) sa se rezolve si problema cu zdranganitul :thumbl: nu e mai bine sa pui niste...vatelina ceva...nu burete...e mai greu de pus(zic eu) vatelina se pune mai usor...

Share this post


Link to post

O sa incerc chestia asta sambata iar rezultatele vi le spun...dupa... :drinkers:

Share this post


Link to post
adique torsonarea caroseriei nu are legatura cu siguranta?

 

Nu, are legatura directa cu tinuta de drum; doar daca (,) consideram tinuta de drum ca fiind parte a sigurantei active care este :D

Share this post


Link to post

a inceput si la mine sa se auda un zgomot undeva in stalpul din dreapta sau in usa din dreapta. am verificat dupa materiale externe/straine si nimic.

o sa incerc si eu sa verific presiunea pneurilor, in primele 3000km o verificam la fiecare saptamana (obisnuinta daciei) iar de vreo 6000 n-am mai verificat-o dupa ce constatam cu stupoare ca era exact aceeasi presiune, fara sa difere nici macar cu o liniuta.

Share this post


Link to post

Adaug la lista de troncaneli/scartaieli un superb zgomot de frecare cauciuc pe plastic la orice rasucire a volanului. Ultima data am experimentat asa ceva la oltcit cand am schimbat 3 seturi de bucse de volan fara a remedia problema.

Nu ma asteptam la Kalos sa fiu sincer...

Share this post


Link to post

Oarecum :o fftopic: La Oltict, cel putin in cazul meu, zgomotul de care vorbesti venea de la frecarea dintre "cauciucul" partii centrale a volanului de fata superioara a lagarului in care statea bucsa superioara. Dintr-un motiv oarecare (probabil bucsa mai "scunda") ajunsesera sa se frece. Solutia a fost sa tai o "felie" din partea centrala a volanului (zona de cauciuc evident).

Incearca sa localizezi zgomotul la Kalos. Ar fi interesant de stiut cine freaca. Poate nu e bucsaraia.

Share this post


Link to post

Pai nu e, daca e ceea ce mi s-a parut si mie la al meu. Parea sa fie f.f. finutz sunetul si parca e chiar la bord adica aproape. Am obs. asta pt. ca am mers cateva sute de metri cu ea si fara fata de la casetofon. Dupa doua zile cand stateam in dreapta si era un pic de muzica, am si uitat... :-?

Share this post


Link to post

:o fftopic: Ce-ti-e si cu spiralele astea ale istoriei.

Ia sa ascultam aici:

Am uitat fata de la audio acasa si am mers vreo 12km fara sunet...

Asa incepea istoria acestui topic.

Cu siguranta, scartaielile, troncanelile, chitaielile abia incep. Ce putin pentru unii... Deocamdata...

Share this post


Link to post

Rezolvare pt orice scrtait, troncanit... Dat muzica max si  <img src= "> la revedere, nici cand decolezi nu mai auzi... cel putin la kalos care nu are instalatie rea de sunet...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...