Jump to content
Sign in to follow this  
vb

Aprindere MIL - Engine Check

Recommended Posts

Adica la motoarele cu injectie uzura si ungerea au alte principii decat la alea pe carburatie? Nu cred. Alimentarea da, cu siguranta si de aici comportamentul mai prietenos al injectiei la "talpi". Frecarea+ungerea=>uzura cu un optim undeva, nici prea jos, nici prea sus. O fi 2500, o fi 3000 rpm? Eu unul nu stiu.

Daca e sa tinem cont de baterie si alternator, atunci poate ne gandim, stiu eu, la rulmentul de la pompa de apa (sau astea pe injectie n-au?). Era aici vorba despre probleme la motor, cu tremuraturi si alte alea (te pomeni ca are omu' bateria descarcata!) si s-a ajuns la un "diagnostic" de subturare urmat de considerente de uzura. Mai bine revenim la subiect, daca avem ceva in plus de spus. Eu nu mai.

Share this post


Link to post

Baieti, cred ca ati luat-o razna pe topicul deschis de un om ajuns la disperare din alt motiv decat s-a ajuns sa se discute.

Β 

PS: Frecarea care produce uzura n-are treaba cu turatiile pana la care sunt limitate motoarele noastre, atata timp cat nu se depaseste temperatura limita. Singurele momente de uzura sunt cele ale pornirii motorului dupa timpul in care uleiul s-a scurs in baie si cele de sarcina mare (moment), care se produc la turatii mici spre medii, inante ca motorul sa ajunga la o temperatura mai aproape de cea de regim normal.

Share this post


Link to post
Adica la motoarele cu injectie uzura si ungerea au alte principii decat la alea pe carburatie?

Β 

Sunt gandite pentru a functiona in alt regim de turatii, asta spuneam.

Oricum, tolin is right.

Share this post


Link to post

Omul disperat se intoarce...

Β 

Una bucata concluzie clara:la dibas fundeni nu mai calc nici mort.

Am fost la gtt si dupa ce mi-au schimbat bujiile cu un model in "v", motorul tremura la fel, mi-au zis ca mai au un kalos cu aceeasi problema si ca ii vor roda supapele, interventie ce ar dura 3-4 zile. Daca asta rezolva problema imi fac si mie la fel saptamana viitoare.

Oricum , mi-au stins becu' si nu mai tremura chiar asa rau, da tremura.

Β 

O fi de bine...o fi de rau...

Share this post


Link to post

De ce nu se uita la regulatorul de presiune de la pompa de benzina (ala se verifica simplu cu furtunul de umflat pneurile), la filtrul de benzina si apoi la injectoare ? Ce cauta ei la supape ? Doar scanerul a zis probleme de combustibil, nu ? Daca n-au fost in stare sa coreleze toate datele livrate de el, de ce nu o iau pe firul acesta, de la sursa ?

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Mi-am adus aminte de o intamplare postata pe forumul DaciaClub.

Ce s-a intamplat acolo (cu o supernova, deci pe injectie) cred ca poate fi folositor.

Daca asa pot sta lucrurile, vb se poate considera norocos (pana una alta).

Share this post


Link to post

Pai da, dar acolo zicea ca masina s-a oprit brusc si n-a mai plecat. Oricum nu stiu cum a mers 400 de km cu benzina aia si deodata... poc ! Mai stiu si eu pe cineva care a pus apa la pompa in loc de benzina, dar dupa 2 km s-a oprit de tot !!

Trebuie sa ii dau dreptate lui Tolin, de-altfel eu am mai postat undeva mai pe la mijlocul topicului, dar nimeni nu m-a bagat in seama (poate nu aveam dreptate), o mare sansa este sa fie ceva neinregula cu pompa de benzina sau benzina sa se contamineze chiar si dupa ce o bagi. Eventual o analiza a benzinei daca se poate inainte de a desface motorul si alte nebunii...

In orice caz sper ca schimbarea service-ului sa fie de bun augur pentru vb. :thumbl:

Share this post


Link to post

Ei bine, nu-mi vine sa cred, dar mi s-a intamplat si mie...  <img src= S">

Β 

Acu' vreo 2 zile eram cam pe rosu si am alimentat de la Shell-ul de la Morarilor. Nu era prima oara cand alimentasem de acolo, asa ca nu am crezut ca va fi vreo problema. A doua zi insa, cum am pornit masina au inceput tremuraturile  <img src= ("> Motorul nu a murit si nu a aparut "Engine check"-ul, insa tremura in continuare, chiar daca am bagat benzina de la OMV de 100... Tremuraturile nu sunt constate, dispar si apar din cand in cand... Singura solutie pe care o mai am este sa o turez ceva mai mult, dupa cum scria pe threadul asta, sa vedem daca are vreun rezultat si sa astept sa ajung iar pe rosu si sa pun benzina de la OMV. Daca si dupa asta tremuraturile continua, ma duc in service...

Edited by asskickR

Share this post


Link to post

haideti mai nu veniti unu' la intalnire sa vada si ochiu' nostru cum face? plsplspls [-O

Share this post


Link to post

Salutare, eu am fost de 3 ori cu ea in service pana acum si tot am probleme. Prima data mi-au schimbat bujiile, a doua oara modulul de aprindere iar ultima data mi-au curatat ceva la evacuare. Mi-au recomandat sa o turez mai tare. Sunt dezamagit de serviciile service di-bas.

Share this post


Link to post

Adica ce probleme ai? Ce motor ai? Cu cine ai vorbit in service la DiBas?

Share this post


Link to post

Motorul se accelereaza si se decelereaza fara ca eu sa intervin. Becul check engine este aprins. Masina nu mai trage si asta se simte in toate treptele de viteza.

Motorul este de 1.2.

Edited by satori

Share this post


Link to post

folosete ADD REPLY, te rog. nu cita postul anterior.

Β 

cu ce il hranesti? cifra octanica si benzinaria?

cati km ai? cand au inceput problemele? ai bagat un anumit tip de benzina sau ceva special in intrebuintare inainte de inceputul problemelor?

Β 

adica daca il lasi la relanti, el urca si coboara in ture cum are chef? se si opreste? cat de mult urca in ture?

Β 

esti din bucuresti? completeaza locatia in profil, te rog.

Share this post


Link to post

De cand am cumparat masina, dec 2003, am folosit numai OMV 100. Pana acum am facut cu ea 18.000 km. Problema cu accelerarea si decelerarea se intampla numai la relanti, insa nu moare motorul. Din pacate la varianta mea nu am turometru sa imi dau seama la cate turatii urca.

Sunt din Bucuresti. O sa modific si profilul.

Share this post


Link to post

dar stiu ca ai rasfatat-o, nu gluma.

Β 

Cand ai fost la DiBas s-au legat de ECM-ul tau cu vreun turometru? Ai stat langa ei vreodata in timp ce lucrau la masina ta?

Β 

De cat timp iti face asa?

Share this post


Link to post

Au legat-o la toate masinariile pe care le aveau. Am stat de fiecare data langa ei. Ultima data, cand doar au curatat ceva la evacuare, tipul care lucra la ea mi-a spus ca nu prea mai au ce sa ii mai faca. Sfatul lui a fost sa ma duc cu ea de fiecare data cand apare problema. Toate necazurile au inceput la 2 luni dupa ce am cumparat-o. De mai multe ori check engine s-a stins de la sine iar tremuratul s-a mai linisti fara sa dispara de tot.

Benzina de 100 am bagat la sfatul lor.

Share this post


Link to post

Fratilor, fac un apel disperat, veniti unu care aceste probleme la intalnire. Promitem sa nu va mancam.

Β 

Asa... de cate ori ai fost in service? Ti-a spus vreodata ca are idee de unde este defectul? Daca a legat toate masinariile la ea, nu a legat si un turometru? Cu cat varia turatia? Variatia turatiei s-a produs in service? Au vazut despre ce e vorba?

Share this post


Link to post

Salut!

Sa stiti ca am auzit si eu de o problema asemanatoare cu cea descrisa de Yoyo, cu acelasi tip de motor-1.2, insa problema s-a rezolvat dupa a 3-a vizita la servisul DiBass. Prima oara i-au zis ca e pb cu benzina si sa bage de 100 numai de la OMV, a doua oara au recunoscut ca e o problema cu aprinderea, iar a treia oara au constatat ca e o pb cu injectoarele. Acum, din cate stiu, masina alearga bine si fara trepidatii.

Share this post


Link to post

Din cate inteleg de la cei ce au avut (din pacate) probleme la motor, priceperea celor de la service-uri (mai toti zic de DiBas, dar nu stiu daca e relevant) in a diagnostica probleme se rezuma la: pune benzina de 100 OMV, tureaz-o, da-i cu bata, etc.

Cred ca am mai zis undeva: trebuie cautate service-uri mai cu experienta, chiar daca nu specializate in GM.

Share this post


Link to post

Mai baieti, m-am trezit fara timp si am pus mana pe manualul de utilizare pentru o recitire. Nu stiu exact acum la ce pagina am gasit dar suna ceva de genul: daca motorul are un mers fluctuant la relanti si/sau pierderi de putere trebuie imediat sa mergeti la cel mai apropiat dealer. Defectul face parte din categoria 'nu va deplasati cu masina pana nu se rezolva' si era pe aceiasi pagina cu problemele de catalizator si problemele care ar putea aparea din cauza alimentarii cu benzina cu plumb.

Asa ca luati cap compas service si lasati-le masina pe cap pana o rezolva.

Share this post


Link to post

Salutare,

Prima data cand mi-a aparut problema am fost chiar atunci la ei. De la a doua bucurie mi-au spus ca daca motorul nu s-a oprit au zis sa merg cu ea asa si sa ma duc la ei cand am timp. Una dintre solutiile lor la problema a fost sa turez motorul mai mult cand schimb vitezele.

Share this post


Link to post

Poate ca le subturati voi si in combinatie cu combustibilii de calitate rezulta aceste probleme DAR!!! in carte scrie ca trebuie sa nu mergi cu masina in aceste conditii. Si apoi, pe prima pagina, scrie ca daca nu respecti recomandarile cartii de a nu merge cu masina garantia se anuleaza. Deci nu ii lasati asa usor.

Β 

completati aici: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=2822

Β 

de asemenea, spuneti va rog daca ati mers vreodata cu masina afara din oras si daca ati facut acest lucru dupa ce au inceput problemele.

Share this post


Link to post

Check Engine loveste din nou!!! M-a disperat masina asta. Ma duc luni la dibASS sa vad ce dreaqu mai fac acum. Cred ca o sa ma cafteasca aia daca ma mai duc de multe ori sau imi scot becul de alerta :)

Edited by yoyo

Share this post


Link to post

Nu stiu cat de aproape as putea fi de adevar, dar am citit pe un forum american de Aveo ca au avut niste simptome oarecum similare si de vina a fost un senzor de presiune (nu stiu denumirea exacta a acestuia).

Share this post


Link to post

O sa la sugerez flacalilor de service sa dea cu geana pe la senzori. Deja incep sa ma gandesc sa imi schimb masina si nu tot cu Chevy.

Sincer nu cred ca merita sa imi tocesc nervii prin service-uri cu o problema care intr-o tara normala se rezolva in cel mai scurt timp. Si cand te gandesti ca eu sunt cel care plateste...

Edited by yoyo

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Β 

×
×
  • Create New...