Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Sfaturi la cumpararea unui auto SH

Recommended Posts

masina arata bine de tot. Se merita?

 

:o fftopic: Intrebarea corecta ar fi :"daca merita cei 4000 E" meritul fiind numai al tau si fara forma reflexiva.

Sunt mirat ca o masina, in speta Cielo, ajunge sa fie cu numai 40% mai ieftina dupa cca 9-10 ani. Ma intreb si eu din moment ce am mai auzit de asemenea oferte si preturi. Eu am avut de ales pentru sotie in 2005 intre un Tico SH la cca 3000 E ca sa fie cat de cat si totusi era fabricat in 2000 si un Matiz 2004 SE la 5200E pe cand 5300 era nou. Normal ca am ales un Matiz nou. La SH-uri sunt atatea lucruri ascunse incat cu greu mai poti sti cu adevarat care este starea masinii pe care totusi dai o caruta de bani, iar frauda devine din ce in ce mai greu de depistat.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Omul e de incredere, un test tot o sa fac la masina si la o adica, chiar daca mai bag in ea, tot ar fi in limite acceptabile, vazand majoritatea ofertelor..

Share this post


Link to post

Ca sa fiu :ontopic: , parerea mea este:

Ia-o. Dpdv al pretului, e bine. Dar mai incearca sa tragi un pic de el. Macar la 3800.

Dar mai intai fa niste teste. Ia un Cielo bun al unui prieten, fa niste ture, si apoi urca pe celalalt. Vezi prin comparatie cum franeaza, daca are "vana", etc. Fii atent la amanunte si in interior si in exterior. Deschide capota motor si trage o privire si pe acolo. Vezi cum se aude, daca curge ceva etc.

Uite-te si prin caietul de service, cine stie de ce dai pe acolo...

 

Multa bafta la achizitie. :lavolan:

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Ciao` .. tocmai mi`am cumparat un Espero din 99 cu 89.000 de km in bord reali` .. de la o cunostintza ma gandesc ca n`am postat bine aici .. dar cam la ce ar trebui sa ma astept poate pe viitor .. (probleme) Masina este in stare perfecta proaspat trecuta printr`o revizie amanuntita .. dar au mai ramas cateva "chichitze" care vreau sa le rezolv .. prima si cea mai importanta ar fi parbrizul care este crapat .. geamurile spate care nu vor sa se deschida (ceva obisnuit cu geamurile la daewoo din cate stiu) + o fatza de usa care se cam "balangane" si se aude putin in mers la gropi .. in rest motoru` e perfect .. tehnic e ok .. numai ca ma deranjeaza chestiile astea minore .. nu vreau sa am nimic in minus la ea .. Intrebarea mea este .. cat ajunge un parbriz si se merita sa iau SH sau Nou ? .. Mentionez ca nu am mai avut pana acum Daewoo de nici un fel .. si problema cu geamurile cam cum s`ar rezolva .. in rest merge perfect .. Thx .. :thumbl:

Share this post


Link to post

Pai, vezi topicul revizii inainte si dupa 100 mii km. Cu geamurile vezi aici, desi daca zici ca nu se misca deloc, amandoua, e putin probabil sa fie ambele motorase "imbacsite" in asa hal; verifica daca firele sunt conectate (desfaci fata de usa), daca motorasele primesc curent, daca butoanele lucreaza (incearca-le si pe cele de pe spate). Parbriz - vezi aici, e in jur de 2-3 milioane.

Share this post


Link to post

@BMFB ca tot ciceai de Espero. Credca acum e momentul sa se cumpere masina asta la mana a doua ca chiar au scazut preturile si din acelasi an cumperi un Cielo care epoate 200 E mai mult.

Stiu ca e cam offtopic dar nu m-am putut abtine ca imi place prea mult Espero.

Share this post


Link to post

Eh .. eu dupa multe cautari .. mai ales autovit.ro am gasit espero asta de la o cunostintza .. stiu ce a facut cu el de nou .. si l`am luat la 3700 de Euro .. bani la care in targ nu gaseam un espero in aceeasi stare .. nici macar un cielo bun .. sunt extra multumit de el .. mai bag vreo 200 de euro in geamuri si parbriz .. si e totu` ok .. :banana: :lavolan:

Share this post


Link to post

Intrebare ( relativ simpla ) : de ce la suma de 3500 - 4000 euro ati cumpara mai degraba un Cielo sa zicem '96 ( cam aici se incadreaza suma ) in loc de un BMW , Audi, samd '92 ( cam aici e aceeasi suma )

 

Sa fie vorba numai de intretinerea mai ieftina ??

 

Intrebarea se poate pune si asa : daca ai 3500 euro ce masina SH iti iei ???

 

As dorii raspunsuri simple conform intrebarii, multumesc !

Share this post


Link to post

Cielo! O bunicuta coreeana. :D

Inca se fabrica, piese cate vrei noi si sh, service peste tot...mai vrei motive?! :)

Eu, personal, asa am facut. Am luat o babuta din asta din '96, f. bine intretinuta, am mai bagat in ea vreo 1000 de EUR :redface: ...ca asa am vrut eu, nu ca era nevoie si, acum...n-o dai pe doua mai tinerele :dizzy: ...deh, fiecare cu damblaua lui 8-}

Share this post


Link to post

un kit de ambreiaj de VW 33 mil

un parbriz de vento cu toate cele la service autorizat vreo 1000$

inutil sa mai spun ce ieftine sunt piesele la Daewoo

 

LONG LIVE DAEWOO ! :thumbl:

Share this post


Link to post

hallo! cine stie o firma de diagnostic auto?era una pe care o prezenta mereu ursa mare pe antena 1 da am uitat cum se cheama si adresa exacta. MERSI :wallbanger:

Share this post


Link to post

Computest 2000 in incinta Tragului Vitan ;)

Share this post


Link to post

Multumesc lui Mircea (cel batran ;) ) ca m-a indreptat unde trebuie.

Am retinut shi am bagat la cap ce mi-ai spus.

 

Sunt unul din doritorii de matiz, am primit o oferta si as vrea sa stiu cam care e treaba...

Masina e un Matiz E A/C din 2003, 43.000 km, alarma (ceva necunoscut), inchidere, omu' vrea vreo 4500 de iepuroi pe ea. Gagiu' e o cunostinta, a unui prieten, masina e bine intretinuta, toate reviziile facute la timp la service daewoo, are cartea de service etc.

Matizul a fost folosit mai mult de nevasta-sa.

Intrebarea e: 1. Ce parere aveti de pret? 2. La ce trebuie sa te uiti (in afara de joc la usi, puncte de rugina, linia caroseriei ca sa vezi daca nu a fost lovita) si ce sa asculti cand vrei sa-ti cumperi un Matiz la mana a 2-a?

 

Multam fain de ajutor.

 

N-ai inteles chiar tot... :-W shi-ul a ramas :-W Data viitoare se garniseste cu warn!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
Masina e un Matiz E A/C din 2003, 43.000 km, alarma (ceva necunoscut), inchidere, omu' vrea vreo 4500 de iepuroi pe ea.

 

Scump, domne', scump!

 

Acum 3 ani, un matiz e a/c costa parca 5000 de euro, la promotii.

Acum costa 6000, e drept, dar cu cei peste 500 de euro in plus pentru euro3. si fara promotie.

Share this post


Link to post

Un prieten urmeaza sa achizitioneze un espero.Toate bune in afara de urmatorul lucru:cand deschizi capacul (pe unde se toarna uleiul) in timp ce functioneaza motorul ,"scuipa" cu ulei pe acolo destul de tare.

Ce poate sa fie,ce sfat sa-i dau?

Share this post


Link to post
Un prieten urmeaza sa achizitioneze un espero.Toate bune in afara de urmatorul lucru:cand deschizi capacul (pe unde se toarna uleiul) in timp ce functioneaza motorul ,"scuipa" cu ulei pe acolo destul de tare

 

Cred ca ar fi bine sa-l sfatuiesti ca nu este Dacie. Altfel o sa scoata si busonul la vasul de expansiune...

 

Vezi mai bine: - zgomot de tacheti, pompa de apa, starea furtunelor, pierderi de lichid pe traseul de la servodirectie. Si Culoarea/consistenta uleiului. Un bun indiciu e sa se uite pe teava de esapament dupa depuneri negre, sau uleioase.

 

Bafta!

 

Cu stima,

Costel

Share this post


Link to post

Un mic tutorial (destul de complet) cu sfaturi privind cumpararea unui auto SH.

L-am primit de la un prieten care a tinut cont de aceste sfaturi si a fost multumit...

 

:thumbl:

 

Sfaturi_cumparare_masina_sh.DOC

Edited by PepsiMan

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare. Merita 95 mil lei pe un Tico Sl, '99, 52.000 km la bord reali (asa zice proprietarul). Masina arata bine si e ingrijita, nu e lovita, nu are joc la portiere...

 

Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

La banii astia ar tb sa fie SX cu AC. Parerea mea.

Share this post


Link to post

Nu poti spune ca e mult sau nu doar ca nu are joc in portiere si ca nu a fost lovita. In primul rand fiind SL pretul trebuie sa fie nitel mai mic. Cred ca maxim 70-75 mil valoreaza. Oricum trebuie o verificare mai amanuntita (motor, articulatii, pe la sistemul de franare, etc). Unii mecanici stiu multe chichiţe care tradeaza viata masinii eventual si daca numarul de km declarat este aproape de realitate.

Share this post


Link to post

Va multumesc pentru sfaturi.l m-am hotarat sa nu cumpar masina. Nici asta, nici alta gasita la un pret aemenator. M-am hotarat sa dau maxim 80 mil lei pe un Tico.

Share this post


Link to post

@saka

este numai o parere, dar, trebuie foarte bine cantarit, pentru ca, eu unul as da 15 mil in plus ( daca exista posibilitatea ) pentru o masina, peste pretul pietei, daca aceasta este de la o cunostinta si am info reale despre masina. Pune in balanta, de exemplu, cat te-ar costa sa faci un test profesionist la o masina pe care intentionezi sa o cumperi de la nu stiu ce samsar, test pe care dupa ce il platesti sa iti mai dea si ala cu flit ca: "la banii astia la ce te asteptai ? ".

 

Chiar si de la o astfel de masina te poti astepta ulterior la cheltuieli neprevazute, daramite la una cumparata de aiurea. Este o loterie.

 

Eu unul, era cat pe' aci sa cumpar buburuza de la userul Ionutz din Targoviste, om cinstit, de treaba, ma rog... un om normal, care, la randul sau, nu stia ce cumparase si ce masina vinde. Ideea este ca m-ar fi costat 1000$ (poate si mai mult ) in plus sa fac motorul daca as fi cumparat masina.

 

La masina pe care am cumparat-o acum un an, nici nu am negociat pretul ! Si sunt foarte multumit.

 

In orice caz, am avut mult noroc cu sotia, care a insistat sa ne luam o masina full options. Acum, nu as mai cumpara masina fara A/C ! :osanale:

 

Bafta !  <img src= ">

Edited by roberth

Share this post


Link to post

In luna mai am cumparat un tico din 2000 SL cu 2800 de euro, cu 18 mi de km reali tinut in garaj, f putin ruginit pe la roti. Vreau sa spun ca sunt f multumit de el (mai putin de frane care trebuie sa le rezolv cat de curand)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...