Jump to content

Recommended Posts

Aha...m am gandit dar mi a fost mila,da acuma,fara mila :) )merci mult!

Share this post


Link to post

Salutare! dupa o lunga asteptare si cateva peripetii am intrat in posesia marelui Spark :lavolan: , dupa prima saptamana sunt placut implesionat. masina nu are in dotare casetofon si nici alarma, din ce am citit aici pt a monta casetofonul exista pericolul de a zgaria bordul. As avea o intrebare dak se poate, din ce parte sa ma apuc sa desfac plansa mai intai? din partea de sus de la ceasuri sau de jos de la a/c?

iar astia la service la di-bas nu au auzit de criza, pt montarea casetofonului cer 150 lei si nu mai zic k pt alarma era sa cad pe jos cam 800 lei (alarma+motoras+montaj), dak aveam un Lexus oare cat era? :scarpin:

Share this post


Link to post

Astia au impresia ca banii cresc in copaci. :) )

 

In legatura cu montajul, incearca sa pornesti de sus. Cu grija si rabdare, se rezolva.

Gasesti detalii in paginile anterioare.

Share this post


Link to post

Salut! merci Axel7, asa ma gandeam si eu dupa ce m`am uitat mai bine. da, astia la service abuzeaza cu preturile si daca le spui ca te duci in alta parte iti baga pe gat treaba aia cu pierdutul garantiei. asta e Romania, mi`e atat de scraba de service`urile de la noi, tot timpul cauta sa te fraiereasca, daca as putea sa fac totul acasa nu as mai calca prin service. Multa bafta!!!

Edited by VAXXi
Fara prescurtari IRC, zgarie retina.

Share this post


Link to post

Bun, i-am pus si eu spiridusului un CD MP3 LG si 2 boxe pe spate. Masca aia se scoate tragand de ea din partea de sus, de preferinta intr-o zi calda, fara sa bagi nimic intre ea si bord, iese relativ usor. Casetofonul se fixeaza apoi cu suruburi in cadrul cu sertar (atentie cum il fixati sa cada frumos la linie cu masca).

Pe spate am ales varianta de a monta boxele in portbagaj, adica fara sa se vada, puse invers (am confectionat niste agatatori rigide si le-am fixat) astfel incat nici nu se vad si nici nu a trebuit sa fac fotografii.

Share this post


Link to post

Trebuie sa scoti o parte din bord, adica partea de sus de la ceasuri pana la AC iese, apoi desfaci suruburile si iti faci treaba.

 

 

 

 

cum pot sa scot aceasta parte din bord?exista riscul sa-l zgarii???

astept un raspuns

 

 

 

Share this post


Link to post

Masca aia se scoate tragand de ea din partea de sus, de preferinta intr-o zi calda, fara sa bagi nimic intre ea si bord, iese relativ usor. Casetofonul se fixeaza apoi cu suruburi in cadrul cu sertar (atentie cum il fixati sa cada frumos la linie cu masca).

Share this post


Link to post

Buna ziua tuturor posesorilor de Spark! De curand am intrat in posesia acestui automobil. La mana a doua pentru oras si naveta dar am descoperit cateva probleme: mufa de la sistemul audio a fost taiata si am doar firele. La fel si cu antena radio. La asta nu-i o problema doar ca as vrea sa-mi montez un aparat radio mp3 si trebuie sa-i pun mufa la loc. Puteti sa-mi spuneti cum sunt conectate firele de la aparatul audio? Boxele le-am descoperit singur firele dar la celelalte fire nu vreau sa fac vreo greseala si sa ard aparatul. Cealalta problema e legata de stopul de ceata de pe spate. In manual spune ca se roteste maneta din dreapta ca sa aprind ceata dar la mine nu se invarte capatul manivelei. La voi cum functioneaza lampa de ceata? Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Pentru proiectorul de ceata, intr-adevar, cat timp sunt aprinse pozitiile sau o faza, se roteste capatul manetei stergatoarelor. Acesta nu ramane pe pozitie precum la faruri, ci revine singur in pozitia initiala si are o cursa destul de mica. Dupa actionare se aprinde martorul in bord si pentru oprire se actioneaza din nou capatul manetei in acelasi mod.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Cand rotesc de maneta se roteste cu totul dar foarte putin si nu am vazut becul aprin. Am sa mai cercetez pe la sigurante sau conexiuni dar parghia mi se pare dubioasa. Trebuia sa fie un buton rotativ ca la lumini. Era mai simplu. Astept un ajutor cu partea electrica la mufa de la radio cd. Multumesc!

Share this post


Link to post

O intrebare am va rog, suporturile de polita/difuzoare spate de la Spark sunt interschimbabile cu cele de Matiz?

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Poate sa-mi spuna si mie cineva ce putere au boxele de pe fata din fabrica la spark ? Nu vad cum le-as putea vedea , capacul cu sita care este pus nu merge desfacut( nu usor cel putin )

  • Like 1

Share this post


Link to post

Puterea nu mai stiu exact, daca nu ma insel maxim 8 W.

Capacul iese destul de usor, il rogi putin cu o surubelnita finuta.

 

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

8w ? Nu are cum , la un casetofon de 45 w il duc pana in 30 din 40 la volum , fara bass logic . Si cu bass +2 merge pana in 25 .

Are cum sa aiba 8w ?

Edited by SoriNn

Share this post


Link to post

Cel mai sigur desfaci difuzoarele ca sa vezi. Si eu duc cass-ul aproape de maxim, dar nu inseamna ca il si utilizez la potentialul maxim. Vei vedea ca sunt foarte mici difuzoarele (mai mici decat cele de 10w care le am in fata pe Cielo)

Share this post


Link to post

Bun . O alta intrebare , vad ca ai tot de 0.8 ca si mine . Pe polita aceea din spate de la portbagaj se pot gasi niste boxe decente care sa fie de aprox 10cm ? Imi poti recomanda ceva ?(cam 50w sa fie puterea lor)

Si sa fie dintr-un magazin mai aproape de mine , gen Selgros, Metro , Flanco ,altex.

Edited by SoriNn

Share this post


Link to post

Din pacate nu pot sa iti spun ce ar merge cel mai bine. Eu personal am vrut sa am doar sunet (ambient) pe spate si nu neparat 'putere', asa ca am luat difuzoare originale de matiz, care vin pe suporturile politei si mufele se potrivesc perfect cu cele ale masinii. Oricum nu au bass din cauza ca in portbagaj nu exista o incinta propriu-zisa, difuzoarele fiind suspendate in aer.

http://www.pieseautoradacini.ro/electrice/7781-Difuzor-spate-Matiz.html

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Adica nu este cat de cat izolat ? Daca sa zicem cumpar niste boxe de 17 cv ovale ( pentru bass ) , si fac o polita din pal , fixa pe inchiderea portbagajului nu o sa am un bass ceva mai sanatos ?

Ai vrut sa spui ca nu este izolat bine sau altceva ?

Am vazut ca sunt niste mufe la suporturile alea de forma, alea ce rol au ? Nu am stat sa le desfac dar ar fii util sa stiu .

Edited by SoriNn

Share this post


Link to post

Mufele sunt cele de care am pomenit mai sus, pentru difuzoarele spate.

O polita de pal sau mdf ar ajuta, intr-adevar.

 

Pentru partea de sonorizare arunca un ochi la colegii cu Matiz

 

De exemplu:

http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/242-audio-pe-matiz/page-9?do=findComment&comment=59091

sau

http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/242-audio-pe-matiz/page-59?do=findComment&comment=439607

Share this post


Link to post

Pai si cu mufele cum e ? Merg la orice boxe ? Nu m-am bagat sa le desfac , sunt prinse cumva pe acolo .

Se pot gasi niste boxe de 10 cm cu bass mai decent ?

Pai si mufele alea sunt bagate in mufa iso din fabrica? Nu am montat eu cass-ul si nici nu ma bag la el pana nu am un motiv mai bun .

Edited by SoriNn

Share this post


Link to post

Mufele acelea se potrivesc doar la boxele originale, boxele after market avand bornele dispuse altfel. Se rezolva prin taierea mufelor de pe masina, cele care le vezi tu prinse pe polita si se cositoreste direct firul pe borna difuzorului.

Firele sunt intr-adevar conectate la mufa iso din bord, practic ele au semnal deja pe ele, nu mai trebuie sa umbli acolo, eventual sa umbli la setarile playerului sa nu ai fader pe spate (sa nu aiba oprit semnalul pe spate, si bineinteles playerul sa fie de tipul 4 x YY W ).

Pentru difuzoare da o fuga prin Altex daca zici ca iti este aproape si vezi cam ce oferte au acolo

 

Share this post


Link to post

Chiar in altex ma gandeam sa merg , dar se pot gasi niste boxe cu bass decent la 10cm ? Sau chiar trebuie sa ma chinui pentru a cumpara/face o polita din pal ?

Inca ceva , mufa iso e una normala ? Sau e ceva mai altfel decat cele generale ? As vrea ca in ceva timp sa-mi iau un pioneer , acum am un sony gtx-20 si nu stiu daca merge direct mufa iso din sony in pioneer . Are altfel de mufa pioneer -ul ?

Edited by SoriNn

Share this post


Link to post

Inca ceva , mufa iso e una normala ? sa-mi iau un pioneer ... si nu stiu daca merge direct mufa iso din sony in pioneer

Mufa ISO e de un singur fel ... si exista "adaptoare" .

Share this post


Link to post

Si firele din spate le tai fix unde intra in mufa nu ? Dar mufa aceea nu se poate scoate ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...