Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

Urasc iresponsabilii care isi iau autobuze de masini ca deh...in caz de impact moare celalalt si pe deasupra conduc de parca ar avea masini sport. Eu cand ma urc si conduc Ducato conduc total diferit fata de Matiz sau orice masina mica...Ai o responsabilitate...Daca eu fac smecherii cu duba si pierd controlul pot sa omor vreo cativa oameni intr-un impact frontal, conduc o masa inertica de 3.5 tone deci ar fi cam mici sansele de supravietuire in caz de impact frontal cu o masina mica.  <img src= S"> (eu poate scap dar cei din masina mica nu prea). Dar unii sunt prea inconstienti sa se gandeasca la asa ceva :wallbanger: si la faptul ca animalul ala de masina nu-l opresti chiar ata de usor... :mda:

Edited by andreib

Share this post


Link to post
Oare cum poti "pierde controlul volanului pe fondul neadaptarii vitezei la trafic", cum suna intotdeauna concluzia militianului de serviciu ?

 

 

Pai iti spun eu! cand ii dai talpa cat incape si mai conduci si ca smecherul cu un deget pe volan, ca tu ai servo si nu trebuie sa tii cu toata mana de volan... pana aduci mana cealalta cu care de obicei tin tigara sau telefonul pe volan... a omorat un nevinovat... Eu intotdeauna la viteze peste 90 la ora pun a doua mana pe volan si NICIODATA nu las volanul liber sau sa-l tin cu un deget... servodirectia e si reversibila, in sensul ca daca roata loveste o piatra sau o groapa la viteze mari si tu nu tii cum trebuie de volan, zboara in directia opusa fara probleme... adauga la asta viteza si uite accidentul.

Cat priveste Loganul de la Stiri, va dati si voi seama ca si daca a fost o defectiune tehnica, nu va fi descoperita la expertiza tehnica... in schimb am vazut ca pe cel cu camionul il dusesera la stand de probe tehnice :wallbanger: ...ca intotdeauna mortul e de vina...

Stabilitatea Loganului in curbe insa nu mi se pare excelenta, n-am condus un logan decat vreo 100 de km, insa nu mi-a placut cum sta pe viraje (ce-i drept nici nu i-am incercat limitele) pentru ca este o familiala nu o masina sport. Apropo de siguranta pasiva... a vazut cineva airbaguri deschise??? Eu am vazut 3 Loganuri busite in fata si la niciunul nu erau sarite! Un prieten de-al meu a lovit ieri cu loganul un bloc incercand sa evite portiera unuia tras pe dreapta - rezultatul: faruri, capota, masca parbriz (pe care l-a spart cu capul ca nu avea centura), aripi si airbagul la locul lui!

un altul de la BPR Bucuresti, a lovit din spate un autobuz, a sifonat un pic capota, a spart farurile si masca. A plecat pe rotile lui si peste noapte i-au sarit airbagurile! Ceva nu e regula! Cine mai stie sa mai spuna, dar ciudat este ca n-am auzit de problema asta la vreo emisiune TV...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Eu am vazut Logan cu airbagurile sarite. Si, daca lovesti masina, asta nu inseamna ca trebuie sa sara si pungile. Exista niste conditii in care acestea se actioneaza, altfel s-ar putea sa iti faca mai mult rau. Btw, stiu posesor de Logan cu nevasta care a dezactivat airbagul pasagerului ca "costa scump daca iese". ;)

Chestia cu airbag intarziat... hmmm... in loc de capsa pirotehnica or fi pus o bomba cu ceas.

Share this post


Link to post
Btw, stiu posesor de Logan cu nevasta care a dezactivat airbagul pasagerului ca "costa scump daca iese". ;)

:wallbanger: daca era scotian era o logica... de ce dracu' a mai cumparat cu airbag pasager????

cat priveste saritul pungilor, asa e, dar nu gasesc de cuviinta ca e normal sa spargi parbrizul cu capul si sa faci capota si aripile zob si airbagul sa ramana la locul lui... motivatia celor de la Dacia a fost ceva de genul ca airbagurile sunt din prima generatie si ca au timpi de reactie mai mari...  <img src= )">

Share this post


Link to post

Probabil si motoarele sunt tot din prima generatie si de asta au consumuri mai mari. si tot de asta si masinile sunt tot de prima generatie si de asta au un design si un finisaj mai grosier. :D

Share this post


Link to post

Nici n-o sa auzi, Renault a avut grija sa se asigure pe partea de imagine; ce m-a surprins a fost ca imaginile de la Salaj din Jurnalul TVR1 erau luate in cadre atit de strinse incit numai dupa stopul suplimentar de frina am identificat masina ca fiind Logan, nici un plan general cu masina facuta muci; imaginile se derulau atit de repede, incit nu am sesizat daca pungile erau sau nu deschise. Nici un alt accident nu l-am vazut filmat in felul asta, de regula se evitau cadrele strinse si se insista pe imagini de ansamblu, iar masina se putea citi clar ce marca si model este, ba chiar reportelul preciza marca, cu o bucurie cu atit mai mare cu cit masina era mai bengoasa.

Orisicit, un accident oribil, 5 din 6 (?) e un scor greu de atins indifeent de viteza.

Tot ce sper e ca Politia sa investigheze mai atent cauzele accidentului, fiind implicat unul de-ai lor.

Io m-am dat cu Logan si mi se pare ca are o tinuta de drum buna, chiar daca se inclina foarte mult caroseria in viraje, dar tendintele de derapare sint corectate imediat si sint predictibile.

Share this post


Link to post

Matizul cel viteaz a făcut “varză” un Audi

Ieri, în jurul orei 13.45, pe DN 17, în Viişoara, în zona punctului de control al traficului auto, a avut loc o coliziune aproape frontală între două autoturisme, în care persoanele implicate, din fericire, nu au suferit leziuni grave. Echipajul Poliţiei Rutiere Bistriţa, care s-a deplasat la faţa locului, au stabilit că la originea producerii acestuia s-a situat neacordarea de prioritate. Conform spuselor acestora, Claudiu Rus, din Beclean, care se afla la volanul autoturismului Audi 80 cu numărul 385-PVL-75, înmatriculat în Franţa, şi circula dinspre Beclean spre Bistriţa, la intersecţia DN 17 cu Drumul de Centură, a semnalizat şi efectuat schimbarea direcţiei de mers fără să se asigure dacă din sens invers, de pe drumul cu prioritate, circulă vreun autovehicul şi ca urmare s-a colizionat cu autoturismul Daewoo Matiz cu numărul de înmatriculare CJ-18-EPI, condus regulamentar din sens opus de Claudiu Domşa din Aiud, judeţul Cluj. Din accident a rezultat rănirea uşoară a Mărioarei B., 45 de ani, pasageră în Matiz, care a fost preluată de o maşină a Serviciului de Ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean, şi avarierea celor două maşini, Audi fiind şifonat serios. Se pare că pasagera a suferit doar un hematom frontal, care nu a implicat internarea, dar a rămas la spital pentru supraveghere. Cei doi şoferi au trecut pe la etilotester, care a indicat valoarea 0,00 pentru amândoi, iar şoferul vinovat s-a ales cu o sancţiune contravenţională şi ridicarea permisului de conducere în vederea suspendării.

 

"Mesagerul de Bistrita Nasaud" 8.04.2005

post-605-1116495622_thumb.jpg

post-605-1116495642_thumb.jpg

post-605-1116495657_thumb.jpg

post-605-1116495671_thumb.jpg

post-605-1116495690_thumb.jpg

post-605-1116495707_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Wow! Aproape incredibil! :shock:

Share this post


Link to post

Ma ce darq Audiu ala era cusut cu ata ??? :mda: .

Share this post


Link to post

Matizul are cauciucul din dreapta spate rupt si usa din acelasi loc deplasata. De ce oare ca nu ma prind? :-?

Share this post


Link to post

Deplasata sau deschisa? Poti fi sigur?

Bai... cineva a trucat ceva!!! O fi vreun Logan undercover in Audi!

Share this post


Link to post

Pare cam scenarita, dar eu cred ca Audi era gata troznit si a iesit la pandit Matiji (or whatever). Tare as fi curios sa vad si numarul lu' Audi ala (ca p-al lu' Gigantu' l-am aflat, poate-i da cineva un premiu). Ca veni vorba, multe roviniete pe domn' Audi, dar totusi... sa vina micutzu' si sa-i faca un' ca asta?!

Ceva e cusut cu ata... alba!

Share this post


Link to post

Pentru Domnul Burel:

 

... Conform spuselor acestora, Claudiu Rus, din Beclean, care se afla la volanul autoturismului Audi 80 cu numărul 385-PVL-75, înmatriculat în Franţa, şi circula dinspre Beclean spre Bistriţa, la intersecţia ...

Share this post


Link to post

Care are o poza cu matizul din partea stanga?

 

Oricum pare cam greu de crezut, nici macar capota la matiz nu e indoita :-? . Matizul se sifoneaza destul de tare la impact deci nu vad cum de a scapat atat de ,,intreg'' iar Audi-ul atat de varza. Ceva parca nu e in regula :-? .

Share this post


Link to post

La o singura explicatie ma gandesc... :scarpin: Sa fie oare respectivul Audi conceput in asa fel incat sa disipe energia impactului pe intreaga suprafata a botului masinii si sa se distruga cat mai mult la exterior pt. a absorbi energia cinetica ? ? :-?

 

Adica cei din masina (Audi) nu au simtit nimic probabil, iar in matiz s-a vatamat cineva, dupa cum era textul mai sus. Altminteri nu pot decat sa zic ca a mai existat o a 3-a masina in coliziune si nu s-a spus nimic de ea ! ! Mushamalizare, ceva ? !

Share this post


Link to post

Pare un caz potrivit pentru cei din CSI:NY :) )

Share this post


Link to post

Fiti siguri ca matizul a ajuns in pozitia aia dupa ce a derapat. Accidentul principal a fost intre audi si o alta masina care poate nu se vede in fotografii.

Share this post


Link to post

"Pe D.N. 69, la km 6 a avut loc in dupa-amiaza zilei de 8 septembrie curent, un accident de circulatie produs din cauza neatentiei. Latcu Petru, in varsta de 54 de ani, din Resita, rula in directia Arad la volanul unui Daewoo Espero, inmatriculat CS-22-TRS. La un moment dat autoturismul s-a izbit de un tractor care avea atasata o platforma. In urma impactului, Ileana Szabo, pasagera in Espero a fost transportata la Spitalul Clinic Municipal din Timisoara. Medicii i-au stabilit diagnosticul politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut inchis, contuzie toracica si plaga glezna dreapta. Internata la Sectia Chirurgie, femeia este in afara oricarui pericol. Soferul, scapat nevatamat ca prin minune, nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice in momentul producerii accidentului."

 

post-725-1116769492_thumb.jpg

 

Eu zic ca Espero se prezinta destul de bine dupa impactul cu tractorul ,usa se deschide ce sa mai de EURONCAP .

Share this post


Link to post

Din ciclul "nici un drum fara sa vezi un accident nasol":

 

Duminica mergeam dinspre Ploiesti spre Bucuresti pe DN1; in una din localitatile alea nasole cu avertizare radar (Ciolpani sau Romanesti) erau 4 echipaje de Politie care investigau un accident in care a fost implicat un van (VW sau whatever) si o Solenza; vanul a izbit din spate, Solenza a ricosat in santul ce margineste drumul si era rasturnata pe o parte, cu botul indreptat in sens opus directiei de deplasare; socanta era pozitia puntii spate, care pivotase pe amortizorul din stinga, iar roata din dreapta spate se deplasase pina in dreptul usii din spate.

 

Asta ca sa nu mai pomenesc de accidentul ce a blocat DN1 in seara de vineri, in care a fost implicat un TIR, cind am ajuns in dreptul lui (dupa peste o ora de stat in Sinaia) nu am vazut cu cine se tamponase, dar erau foarte multe fragmente pe sosea.

Share this post


Link to post

Cu pozele astea se deschide threadul asta! :thumbl:

Share this post


Link to post

Azi dimineata era un Matiz infipt in coltul unei serpentine ce se desprinde din podul Grand. Lamaie, posesoare langa, intreaga (am intrebat), gigantozaur busit rau. Urmarile se pot vedea inca, cum vii dinspre Turda spre Crangasi, ultima iesire.

Share this post


Link to post

 <img src= (">

Astazi am facut un drum Buc-Slatina si retur ... ca de obicei, am avut ce vedea; intre Pitesti si Slatina, pe un S foarte frumos (si periculos), cu declivitate mare, am vazut un ditai autotrenul rasturnat, din fericire linga sosea; urmele de pe asfalt ma fac sa cred ca a avut o explozie pe stinga fata (era muscat asfaltul) si balansul indus in remorca a rasturnat masinaria; habitaclul intact, daca soferul purta centura a scapat usor.

:uff:

Share this post


Link to post

zilele astea stateam la coada la intersectia marasesti cu splai si m-am trezit cu un benz in bara din spate. mi-a spart bara la prinderi si a strambat putin tabla pe care se prinde bara, dar cum era un batranel putin mototol si prea speriat pt ce se intamplase, nu i-am acceptat nici un ban si nici nu am mers la politie. ne-am vazut de treaba.

Mi-a multumit. :thumbl:

Edited by ZLI

Share this post


Link to post

Se intampla in urma cu un an pe o vreme caniculara. 25 iunie 2004.

Eram cu un prieten in dreapta si cu fetele in spate.

Mergeam prin Ploiesti dinspre gara de vest spre soseaua nordului.

Prietenului meu ii suna telefonul in dreptul complexului Balif.

Conduceam pe linia de tramvai. Ora de varf, primele benzi ocupate, doar linia de tramvai libera, iar eu ca un adevarat smeker, zic sa fiu eu mai tare si mergeam pe linia de tramvai.

Fiind interesat de ce vorbea respectivul la telefon tot intorceam capul sa ii spun ce sa intrebe la telefon acolo, cand... un nene a iesit pe linia de tramvai dupa banda doi, incercand sa intre in parcarea complexului. (asa zicea ca a vazut tipul din dreapta mea)

Eu cu ochii in dreapta fiind, il vad pe prietenul meu facandu-mi semn sa franez ca intru in Dacia 1300 veche antica si de demult a viitorului pagubit.

Cand am bagat ochiu in parbriz, era exact in fata mea la aprox 10-15 m iar eu rulam cu viteza de croaziera cu vreo 60 km/h.

Repet. Benzile toate ocupate. Ca sa nu mai zic ca de pe sensul celalalt venea un tramvai.

Bag piciorul in frana si trag putin de volan ca sa nu imi fac chiar toata fatza zdrentze si il lovesc pe nenea care se mai tarsaie cu jafu' inca vreo 6-7 m in fatza.

Mi-am bulit bara, far dreapta, semnal dreapta, capota, masca, am indoit putin si radiatorul si cam atat.

Cel mai nasol arata capota facuta munte.

Ideea era ca in urmatoarele zile Tata vroia sa faca si CASCO la masina. Asta e...

M-a costat vreo 20.000.000 lei cu piese luate pe sub mana si cu manopera executata in propriul garaj de un fost angajat la Daewoo sper norocul meu, care stia fff bine sa lucreze.

 

De aceea vreau sa va spun ca un sistem ABS cred ca m-ar fi ajutat fiindca mie mi-a patinat masina pe linia de tramvai si cand am tras de volan a patinat bineinteles si pe asfalt.

In al doilea rand, aveti grija si fiti cu ochii mereu in parbriz si cand franati la stop sau la trecere de pietoni, ma rog... fiti atenti si la cel din spate care poate nu e pe faza si va pupa.

In al treilea si ultimul rand, invatati-va cu totii sa folositi frana de motor. Poate ca si eu as fi scapat mai usor sau poate de toata paguba daca faceam frana de motor.

Frana de motor este deosebit de eficienta.

 

Aveti grija!!!

Edited by Bobby

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...