Jump to content
Sign in to follow this  
asskickR

Alarma Kalos

Recommended Posts

Nu cred ca este asa. Alarma are un releu pentru imobilizare, care functioneaza la armarea normala a alarmei. Dar eu vreau si altceva: imobilizatorul sa se activeze automat dupa oprirea motorului, fara aarmarea alarmei (deci este vorba doar de o comanda care sa o dea unitatea centrala a alarmei catre respectivul releu).

Oricum, deja am vorbit la GTT si stau pe capul lor pana cand se rezolva toate problemele. Le duc si documentatii, sa se mai lamureasca si ei.

Din pacata nu ma pot duce decat sambata, si m-au programat de-abia saptamana viitoare. Dar pana atunci mai imi bag nasul si singur.

Share this post


Link to post

Nu stiu exact, ca nu am cheie fara cip, dar cred ca imobilizatorul se armeaza indiferent de starea alarmei tale. Este feature al masinii nu al alarmei.

Share this post


Link to post

Alarma dispune de un imobilizator suplimentar fata de cel al masinii. Imagineaza-ti ca este ca un circuit care poate fi intrerupt in doua locuri diferite.

Share this post


Link to post

Minunat. Asta inseamna ca se chinuie cu o tzara mai mult hotul, in cel mai bun caz. Ma bazez mult mai mult pe imm masinii decat pe cel al alarmei.

Share this post


Link to post
imobilizatorul sa se activeze automat dupa oprirea motorului, fara aarmarea alarmei

Banuiesc ca temporizat, Oricum, sa vezi ce distractiv o sa fie pentru tine sa pornesti masina, dai si-apasa pe butoane. Daca mai pui si un intrerupator ascuns, nu-ti mai ramane decat sa lasi usa descuiata, un afis cu "dare for more" si pe urma te asezi la fereastra ca sa te distrezi.

Share this post


Link to post

Activarea se face dupa cateva zeci de secunde. Deci, in majoritatea cazurilor asta se intampla cand pleci de langa masina si oricum activezi alarma. Iar cand vii inapoi alarma se dezarmeaza si se dezactiveaza si imobilizatorul, deci nu este nici un inconvenient.

Share this post


Link to post

Geof, o sa iau si eu maine Kalosul de la GTT si tot de ales intre...o alarma am avut...a costat cumva 5.500.000? si da si tu adresa de unde ai luat manualul. Multam'

Share this post


Link to post

Asta este costul alarmei, dar se mai adauga manopera si alte materiale si ajunge la vreo 7.1 mil.

Adresa de unde poti sa iei manualul este http://www.abacuscaralarms.co.uk/alarms/meta/hpa_e_02.pdf

Daca inca nu ti-au montat-o, du-te cu manualul si stai pe capul lor sa-ti faca legaturile cum trebuie si sa o configureze cum vrei tu. Eu am verificat prin optiunile de configurare si, de exemplu, optiunea de inchidere automata a usilor la plecare nu merge desi am activat-o, si acest lucru se intampla probabil pentru ca nu este facuta o legatura (cablu) intre alarma si vitezometru sau comanda pentru lampa STOP (mai multe detalii o sa vezi in manualul de instalare).

Share this post


Link to post

mersi, dar mie sa stii ca mi-a zis Gina Matache ieri (parca din poze imi amintesc ca tot ea a fost si la tine) ca e cu totul inclus pretul...ma rog voi vedea si cred ca m-ai convins sa ma duc ca eu vroiam sa fac precum in occident ...adica sa o iau gata facuta cu scut si alarma si sa ma bazez pe profesionalismul lor...

Share this post


Link to post

azi...mi-am montat pe kalos o alarma viper 350 hv la care am pus optional senzor perimetru si "cap de vipera" pe geam in fata :) daca apas pe butonul de armare a alarmei(din telecomanda alarmei) e armeaza alarma + se inchid usile. daca apas pe telecomanda masinii...se inchid doar usile :) si tot azi am facut 120 km cu masinuta...merge misto rau :) (am avunt inainte o dacie 1310 din '97)

Share this post


Link to post

Azi am depus si eu dosarul de leasing pt. un Kalos 3 usi 1.4 16 V la Auto Huber Sibiu.

ย 

Cu putin noroc, o am pana vineri (azi e luni)!!!

ย 

Dupa ce am citit ce scrie pe aici, am intrebat, bineinteles, de alarma.

Mi-au spus ca ei ofera o alarma (nu am retinut modelul ca tocmai imi suna telefonul, numai ca era ceva cu 2000 si parca un M) la pretul de 200 Euro cu motaj inclus.

Dar, au spus totodata ca daca doresc altceva, pot sa-mi cumpar ce alarma vreau singura conditie fiind sa o montez la ei (chestie de garantie).

ย 

Cand mai trec pe acolo (sper sa fie cat mai curand si sa coincida cu momentul in care ridic masinuta) am sa cer mai multe detalii.

ย 

Ce mi se pare curios este legat de faptul ca nu mi s-a impus montarea unei alarme deoarece, din cate stiu eu, la asigurarea full CASCO se cerea (mai exact asiguratorul avea acesta pretentie) ca masina sa fie prevazuta cu alarma.

ย 

Dar poate am ramas eu in vremurile vechi ...

Share this post


Link to post

Nu te obliga nici un asigurator sa-ti pui alarma...

Share this post


Link to post

Marr, alarma e Eaglemaster (parca) CLM 2000. E singura acceptata de GM.

ย 

Dupa cum mi-au spus mie, firmele de asigurari nu au pretentia de a asigura numai masini cu alarma. Partea frumoasa este ca, dupa cum mi-au spus mie, exista alarma aia "silentioasa" cu care vine Kalosul din fabrica. Mi-a spus dealerul ca in documentatia care merge la asigurari, masina este trecuta cu CAL.

ย 

Super daca te lasa sa-ti cumpari tu alarma, s-o monteze ei. Dar atentie, mie mi-au zis altceva! Oricum, politicile se schimba mereu!

Share this post


Link to post

nu stiu ce accepta GM dar io mi-am pus alarma vip[er 350 HV si nu am pierdut nici o garantie !! si nu am pus alarma la dealer...ci la o firma autorizata ! cred ca va vrajesc iei ca sa le cumparati TARSURILE lor de ALARME > :)

Share this post


Link to post

cineva din conducerea gm o fi avand relatii cu cei de la meta caci numai asa ceva accepta.MONOPOL

Share this post


Link to post

Nu stiu daca e important dar Eaglemaster e brandul sub care produce "CL AUTO METAL" Taiwan. Au site-ul la : www.clauto.com.tw.

ย 

Parca cauta cineva documentatia de la CL 2000... sau asa ceva... dati un mail la astia, poate va trimit ceva... numa' sa nu fie in chineza > :)

Share this post


Link to post

Mie mi-au pus cei de la Union M. alarma eaglemaster, dar eu as vrea sa mi se inchida si geamurile (fiind toate electrice) cand o armez. Ce ziceti, cum s-ar putea face asa ceva?

Share this post


Link to post

Ce model este? A mea e tot Eaglemaster si stie sa inchida geamurile la armare, numai ca nu am geamuri electrice :)

Share this post


Link to post

CL2XXX, pun pariu.

Share this post


Link to post

Trbuie sa gasesc fitzuica care mi-au dat-o ca sa vad exact cum se cheama, anyway cred ca e un singur model de eaglemaster care il au dealerii chevy si-l monteaza pe Kalos (ca nici nu m-au intrebat de care vreau oricum).

Tin minte cand am citit mai demult pe hartiuta ei ca ar putea si ar sti sa inchida si geamurile (ceva cu niste jumperi parca), dar, din cate stiu eu geamurile electrice nu mai au curent cand scoti cheia din contact ...si atunci?

Share this post


Link to post

pai mutle alarme stiu asta numai ca mai ai nevoie de un modul de comanda a geamurilor si de niscaiva modificari ale instalatiei (pt a da curent cand tu nu ai cheia in contact).

Share this post


Link to post

Nu va puneti alarma Meta. Eu o am de mai putin de 2 luni si deja face figuri.

Astazi dimineata cand sa plec cu masina, dezarmez alarma si aceasta incepe sa actioneze avariile. Daca o armam, avariile se opreau, cum o dezarmam, incepeau din nou avariile. Am incercat sa o dezactivez, dar algoritmul explicat in manual nu a mers (nu are un simplu buton valet care se apasa cu contactul pus, ci se dezactiveaza printr-un algoritm destul de complicat).

Nu am avut ce face si am plecat (trebuia sa ma intorc acasa), si am mers cu avariile. In mers, dupa un timp nu a mai facut. Ajuns acasa, a inceput din nou sa porneasca avariile, dar treaba mai urata era ca acum actiona avariile permament (si cand era armata si cand era dezarmata). Nu stiam ce sa fac, singura solutie care o vedeam era sa scot bateria. Norocul a fost ca pana la urma si-a revenit singura.

Asa ca, va sfatuiesc sa nu puneti sub nici o forma aceasta alarma. Certati-va cu ei, faceti orice, dar parerea mea este ca mai bine sa stati fara alarma decat sa puneti asa o prostie.

Share this post


Link to post

Esti sigur ca e de la alarma, si nu de la o instalare defectuoasa? Adica scurturi, contacte parazite, etc?

Share this post


Link to post

Cauza nu o stiu cu exactitate. Dar, la primele erori, comportamentul era de felul urmator: alarma era dezarmata; daca nu miscam masina, avariile se opreau; cand ma miscam un pic in masina (deci senzorul de soc, probabil, simtea ceva) porneau avariile.

Share this post


Link to post

Daca porneau doar avariile, vezi ca era inchiderea centralizata de pe cheie activata si "s-a rezolvat" probabil apasand fara sa vrei pe cheie...

Probabil ai si tu montata alarma ca la mine, nu e integrata cu inchiderea standard.

Fa urmatorul test:

- inchide masina cu inchiderea centralizata de pe cheie

- armeaza alarma

- dezarmeaza alarma

si pun pariu ca o sa-ti porneasca iar avariile.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

ย 

×
×
  • Create New...