Jump to content
Sign in to follow this  
asskickR

Alarma Kalos

Recommended Posts

Ce alarme stiti ca se pun pe Kalos sau ce recomandati? Cand am intrebat la GTT erau cam confuzi ei... si mi se pare cam scump un pic alarmele pe care mi le-au trimis(sau poate nu sunt eu la curent), asa ca as vrea niste opinii in legatura cu ce se merita, ca nu vreau sa arunc banii degeaba...

 

 

Oferta de la GTT O sa incerc sa o pun intr-un format acceptabil si o sa o postez. Pana atunci... accept sfaturi :)

Share this post


Link to post

nu stiu ce oferta are GTT-ul dar eu mi-am pus o alarma CL2000T (doar deschidere usi plus shoc) de la di-bas fin'ca de-acolo am luat si masina si a fost 110 EUR ... cu tot cu manopera (asta se intampla in august) .

 

problema apare atunci cand inchizi usile din cheie si le deschizi din alarma sau invers

Share this post


Link to post

ce problema apare atunci ? :scarpin:

si de ce sa mai inchizi din cheie usile daca ai inchidere c. ?

Share this post


Link to post

aceiasi alarma o am si eu.

 

cele doua alarme se bat cap in cap atunci cand o folosesti pe una pentru armare si pe celalata pentru dezarmare sau invers.

operatiunea este destul de usor de evitat daca folosesti in mod curent cheia fara butoane (ti se da o cheie cu deschidere la distanta si una normala).

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Există o diferenţă în termeni (confuzia o fac 99% din oameni): închidere centralizată înseamnă că dacă închizi uşa şoferului cu cheia, se închid şi celelalte uşi. Închidere cu telecomandă înseamnă tocmai ce-i zice numele.

 

Multe maşini vin din fabrică având închidere centralizată dar nu şi închidere cu telecomandă. :thumbl:

Share this post


Link to post

e adevarat asa ca REPOST ca sa se inteleaga:

 

aceiasi alarma o am si eu.

cele doua alarme se bat cap in cap atunci cand o folosesti o telecomanda pentru armare inchidere si pe celalata pentru dezarmare deschidere sau invers.

operatiunea este destul de usor de evitat daca folosesti in mod curent cheia fara butoane, normala (ti se da o cheie cu telecomanda incorporata si una normala).

confuzia vine din faptul ca atat alarma cat si cheia au 2 simboluri comune: lacat inchis - inchidere/armare si lacat deschis - inchidere/dezarmare.

 

PS: sa nu uit: dobitocii o sa va dea o gaura in bord sa monteze martorul luminos al alarmei in loc sa il foloseasca pe cel din consola centrala, de la alarma initiala.

Share this post


Link to post

uite si dovada (cheie telecomanda si telecomanda de distanta alarma):

cheie.jpg

Share this post


Link to post

uffff... ma bucur ca s-a rezolvat problema cu butoanele telecomenzilor...

merci satori pt. ajutor si scuze ca n-am fost eu mai explicit ...

Share this post


Link to post
nu stiu ce oferta are GTT-ul dar eu mi-am pus o alarma CL2000T (doar deschidere usi plus shoc) de la di-bas fin'ca de-acolo am luat si masina si a fost 110 EUR ... cu tot cu manopera (asta se intampla in august) .  

 

problema apare atunci cand inchizi usile din cheie si le deschizi din alarma sau invers

 

Mi-am pus EXACT aceeasi alarma... cu aceiasi senzori... So far so good...

Da' pe mine m-a costat 181 E !!! cu tot cu manopera... S-ar putea astia de la GTT sa fie mai scumpi la service?

Share this post


Link to post

asskickR, deseara cand ajung acasa o sa caut prin hartoagele de la masina sa vad daca mai gasesc cumva factura de la montarea alarmei ... dar in nici un caz nu a fost in jur de 180 E ... din cate imi amintesc am platit undeva in jur de 4.600.000

Share this post


Link to post

Salutare!

Si-a mai pus cineva de curand alarma pe Kalos? Stiti ceva preturi actualizate cu manopera inclusa?

Daca am luat masina de la GTT pot sa montez alarma la DiBas fara sa pierd garantie?

A facut cineva asa?

Multumesc!

Share this post


Link to post

Cum as face eu daca ar trebui sa imi pun acum alarma:

* gasit alarma satisfacatoare ca pret si calitate in comert - cumparat

* montare la DiBas sau GTT sau orice dealer autorizat (atat timp cat este autorizat nu pierzi garantia)

 

Sa nu uit: la montare specifica sa nu iti gaureasca bordul ca sa puna ledul acela al alarmei, asa cum au prostul obicei sa faca la Kalos.

Share this post


Link to post

salutare,

 

am tot citit in ultima vreme parerile voastre despre kalos (deoarece intentionez sa schimb matiz-ul sotiei cu ceva mai bun); am studiat ceva marci dar pana la urma m-am oprit la un kalos 5u 1.4 16V (dotat cu de toate) model 2004 dar la un pret super convenabil; asa ca am facut comanda si astept masina (cca. 3 sapt.)

 

apropos de alarme, e un subiect care o sa fie presant in scurt timp; din ce am cercetat pt kalos, exista cateva tipuri de alarme care nu au telecomanda proprie si folosesc telecomanda masinii (in cazul in care masina are in dotare asa ceva) pt. detalii vedeti la http://www.autowatch.ro/universale.htm, modelele 345 si 375; se pot monta la vanzatorul autowatch (daca accepta dealerul chevrolet) sau la dealer daca accepta sa venim cu o alarma luata din alta parte; eu mai am alarme autowatch pe 3 masini si merg perfect; n-as vrea sa renunt la marca asta;

aveti idee de GTT daca accepta asa ceva ?

 

tks.

 

ps. ce-i cu "intalnirile" despre care se vorbeste atat ? are cineva detalii ?

Share this post


Link to post
aveti idee de GTT daca accepta asa ceva ? 

 

tks.

 

Garantie:

Nici GTT nici DiBas nu cred ca o sa accepte asa ceva. Ei pierd bani (manopera) sa nu mai vorbim ca o sa incerce sa te fraiereasca sa cumperi si alarma de la ei (la 2X pretul de pe piata - sau cel putin asa am patit eu).

 

Alarma pe telecomanda deja existenta:

Kalos vine deja cu o alarma silentioasa. Nu vad cum ar putea sa se conecteze la aceasta pentru restul de functii (goarna, senzori de perimetru, senzori de soc) asa ca va trebui sa iti iei o alarma cu telecomanda proprie.

 

Sfat:

Ideea este sa nu achizitionati alarma de la dealer ci din alta parte si doar sa o montati la dealer. Este MULT mai ieftin asa. That's all! :) >-

Share this post


Link to post

satori, telecomanda care e montata pe cheie nu face decat sa transmita un semnal catre sistem, pentru inchidere si deschidere; acest semnal poate fi preluat de o alarma special conceputa pt. astfel de circuite (in sensul ca se poate programa pt. a raspunde la semnalul radio emis de telecomanda de pe cheie) si implicit, pe langa inchiderea/deschiderea usilor sa faca si armarea respectiv dezarmarea alarmei; nu stiu ce-i aia alarma silentioasa pe masina ! poate ca nu face decat sa detecteze deschiderea unui circuit (la deschiderea fortata a usilor) fara comanda data de butucul cheii si sa puna semnalizatoarele in functie; probabil ca asa face si daca deschizi o usa in timpul mersului, in sensul ca-ti porneste avariile; deci putem ignora total "sistemul de alarma" al masinii; o alarma de genul celei de care iti zic va supraveghea aceleasi circuite (luand semnalul de la cele existente pe masina) si in plus va porni goarna proprie; de asemeni, prin senzorii optionali poate monitoriza si alte stari (miscare, geam spart, soc etc); rog uita-te pentru detalii la http://www.autowatch.ro/universale.htm, modelele 345 CLAM si 375 CLAM (asta din urma pt. pretentiosi); ideea e ca am vb cu GTT si mi-a dat acordul sa montez eu alarma, cu specificatia de a o verifica ei dupa montare, pt pastrarea garantiei; cred ca e pare ok asa; in nici un caz nu-mi iau si alt rand de telecomenzi :)

Share this post


Link to post

cum vrei, fiecare cu durerea lui (vezi comanda audio volan - pentru mine).

tine cont totusi ca:

* "verificam" nu inseamna ca o sa zica neaparat "totul e ok". pot sa zica "stiti garantia? nu mai este!" (amenintarea asta am primit-o voalat cand ma interesam de telecomanda)

* doar o singura cheie are emitator incorporat.

* raza de actiune a cheii cu emitator este mai mica decat a unei telecomenzi normale.

* dealeri nu se baga nici macar sa foloseasca ledul de la banalul circuit de inchidere centralizata (pe care ei o numeste alarma silentioasa - nu stiu de ce - nu am incercat, nu stiu cum face) care se afla in consola centrala pentru sistemele de alarma montate ulterior darmite sa aduca modificari importante sistemului. or avea ei vreun motiv, nu? :-?

 

numai bine.

Share this post


Link to post

revin, cu larmele autowatch : modelul 375 permite 2 telecomenzi suplimentare; nu stiam ca doar o singura cheie are emitator !!! chiar m-am "certat" cu astia de la leasing deoarece eu nu vreau sa le las lor a 2-a cheie (am patit-o cu un clio la care vineri seara s-au blocat usile cu cheia in contact; evident ca nu am gasit pe nimeni la volksbank si a trebuit sa sparg geamul mic din spate ! nici telecomanda de rezerva nu mai raspundea cum trebuie);

 

vreau sa-mi mai spui ceva te rog : masina are imobilizator electronic (ca la renault) sau numai mecanic, din constructie ? poate led-ul de care vorbesti este de la imobilizatorul electronic ! cel putin asa e la renault ! si poate ca nu au loc sa mai monteze pe cel de la alarma sau poate ca accesul este f. dificil !

Share this post


Link to post

imobilizatorul este... cred electronic :-? nu mi-am pus problema sincer sa fiu. care este diferenta?

ledul din consola este sigur de la alarma silentioasa. am inchis o singura data cu cheia si "bipaia" vesel.

accesul nu cred ca este prea facil dar daca un service neautorizat Chevy il reuseste, sigur ar fi reusit si ei, nu crezi?

Share this post


Link to post

imobilizatorul electronic ar trebui ca in absenta unei chei cu "amprenta" electronica sa nu porneasca motorul (blocand calculatorul masinii), chiar daca profilul cheii se potriveste si se invarte corect; cel mecanic nu permite invartirea volanului daca nu se foloseste o cheie potrivita

 

o sa aflu mai multe cand o sa studiez masina; inca e pe drum ... cica mai dureaza 2 saptamani; dar pana atunci incerc sa ma familiarizez cu problemele aparute la utilizatori, ca sa nu fiu prea socat cand or sa apara

 

apropos, cat de intalnit e defectul cu airbag-urile laterale (martor aprins permanent) ? vad ca multe lume se plange;

 

am intrebat la delaer despre ce probleme apar curent si nu mi-au spus decat o poveste cu o mica eroare la motorul 1.4 cu o axa (8 supape); altceva nu mai stiau, cica !

Share this post


Link to post

foloseste ADDREPLY, te rog, ca sa eviti citarea inutila a mesajului anterior.

 

Da, imobilizatorul e electronic. Bulinuta ce asigura amprenta e destul de evidenta - e rosie :> .

 

Cu martorul de la airbaguri... pai avem topic separat. Ca idee, se intampla daca modifici des pozitia scaunului si, in general, daca o faci brusc.

Share this post


Link to post

ma distrezi... auzi tu, ALARMA SILENTIOASA... e ca si goarna surda... aaah muta, sorry.

ce ai tu din fabrica este maxim un imobilizator electronic cum e descris mai sus.

exista o centrala a alarmei? nu cred...

Edited by alx

Share this post


Link to post

goarna muta ar fi fost corect, dar... nu-i nimic, daca te distrezi, e bine.

 

citat din manual (poze punem daca e nevoie dar nu acum):

 

2.24 Sistemul de acces fara cheie va permite blocarea si deblocarea portierelor de la o distanta de 6m de autovehicolul dvs. utilizand telecomanda. (Deci, Catalin, 6m doar... si doar o cheie... not good)

...

2.25

...

3. Spuneti pasagerilor sa coboare din autovehicol. =)) (nu scrie ce sa faci daca vreunul nu vrea :wallbanger: sa le fie rusine, manualul e incomplet!)

5. Apasati si eliberati butonul de blocare a portierelor de pe telecomanda. ... La introducerea cheii in contact, telecomanda nu va pune in functiune sistemul antifurt.

6. Asigurati-va ca indicatorul luminos de securitate din centrul panoului de bord incepe sa lumineze intermitent. ... la fiecare 0,8 s...

...

2.26

...

Alarma sonora :o

Sistemul ofera o alarma sonora si vizuala atunci cand una din portiere, hayonul sau capota motorului sunt deschise fara utilizarea cheii sau apasarea butonului de pe telecomanda. (sa imi deschida ei capota cu cheia b-( - iar traducere proasta)

...

Fiecare telecomanda este codata electronic ... pot fi utilizate simultan pentru vehicolul dvs. 5 telecomenzi.

...

 

 

mai vreti si poze? :rolleyes:

Share this post


Link to post

@catalin41: Daca iti iei acum masina eu zic ca ar trebui sa negociezi sa iei alarma gratis (ca discount) - la un Kalos similar cu al tau am luat ca "discount" alarma, covorase si scut metalic.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...