Jump to content
Sign in to follow this  
amagdea

Dezaburire Lunetă

Recommended Posts

Am inteles ca exista o pasta pentru reparatii.

http://www.e-piese.ro/shop/solutie_argintata_-_3gr..html

 

CITAT DIN EXPERIENTA ALTORA

"Se gaseste o solutie de argint coloidal, am vazut si in magazin la Vitacom si in targ la Vitan .. cu ala merge reparata luneta... procedura este simpla ... daca sa smuls si papucul, trebuie intai lipit, se curata locul pe geam bine eventual racaind usor cu un smirghel fin, se degreseaza cu acetona, se lipeste papucul pe sticla cu o solutie gen uhu+, nu merge cu bison sau superglue, trebuie o rasina de buna calitate,(nu se pune mai mult de o picatura!) se poate accelera polimerizarea incalzind cu un uscator de par cam 10-15 minute. Se curata stratul rezistiv din imediata apropiere cu o guma de sters si se degreseaza cu acetona, se aplica argintul coloidal in asa fel incat sa faca o punte intre papuc si stratul rezistiv, dupa o prima aplcare se asteapta 12h si se mai aplca un strat, pana la intarirea complecta nu trebuie alimentat dezaburitorul. Traseele intrerupte se refac in acelasi mod, cu mentiunea ca trebuie lipita de o parte si alta a traseului cate o fasie de banda izolatoare pentru a trasa o dunga similara cu cea existenta. "

 

"Offfffffffffffffffffffffffffffffffff... viatza mea". Cita bataie de cap si cit timp pierdut cind se poate rezolva foarte simplu dezaburirea. Pasta de barbierit face minuni atit pe luneta cit si pe geamurile laterale - ASTA CHIAR NU STIU CUM VINE

Share this post


Link to post

asa merge sa ungi geamul cu putin sampon,dar in cateva zile se duce

Share this post


Link to post

Eu ca solutie temporara,am facut o aeroterma,cu niste rezistente de putere si un ventilator pc de 120mm

Rezistentele sunt romanesti,de 22ohmi si 3W bucata,puse cate 2 in serie si grupurile astfel rezultate puse in paralel,incarcarea pe rezistenta e de ~2w,adica ar rezista si fara ventilator(dar ating temperatura de 100grade!),cu ventilator ar rezista si la 4W fiecare,lejer

Consumul total e cam 40w fata de cei ~120w ai dezaburirii originale

E destul de eficient,in 3-5 min luneta e curata,asta testat cand temperatura afara era <-5gr

Daca e cald in masina,merge treaba si fara rezistente

post-21270-1235341102_thumb.jpgpost-21270-1235341114_thumb.jpgpost-21270-1235341121_thumb.jpg

Edited by Dr.L

Share this post


Link to post

Tare as vrea sa vad cum arata tico cu minunea aia montata in spate!

Share this post


Link to post

Dubios intradevar. :) )

Share this post


Link to post

Doctore..m-a luat de cap :drinkers: .Cum l-a mine sunt intrerupte circuitele originale..m-am gandit si eu la ceva asemanator.Eu vreau sa adaptez sa bata direct spre mijloc de jos in sus.

DSC00080.jpg

Share this post


Link to post
Offtopic.Genul ala de rezistente cred ca se preteaza in carcasele oglinzilor retrovizoare.
Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

Am folosit cindva acea pasta "minune"si am obtinut rezultate foarte bune. In cazul in care nu as putea rezolva problema cu acea pasta, nu as schimba luneta, dar prin intermediul a doua furtune sau teava PVC, m-as racorda direct la sursa de caldura din habitaclu (de la calorifer). Deci, un singur consumator si pentru luneta care, pe veci va ramine asa. :dizzy:

Share this post


Link to post

Pasta aia minune nu se mai gaseste.Eu cel putin nu am avut noroc.

Share this post


Link to post

Solutia aia se gaseste pe maica domnului (strada) si e cam 80 ron (oare o luneta cat e? :) ) )

@Den -ar trebui sa mearga,incearca :thumbl:

La mine mergea si fara rezistente (care nu fac mare lucru totusi) daca era caldut in masina

@augustinionut -da,ar trebui sa mearga,lipite cu poxipol sau ceva asemanator,sa aiba si un transfer termic bun

insa mai bine ar merge cu niste rezistente mai micute(ca gabarit)

Daca Tico nu ar fi avut oglinzi nasol de desfacut,as fi facut-o deja

 

De cand am schimbat al 3-lea stop,arata asa:post-21270-125950833145_thumb.jpg

Eficienta a mai scazul(dureaza mai mult pana face curat) insa tot e ok!

Edited by Dr.L

Share this post


Link to post

Cu riscul ca pote sunt putin off topic intreb oare daca de ex. cu sistemul acesta cu rezistentele de 22 de k se poate realiza dezaburire pe oglinzi laterale eu unul am incercat un sistem cu un tip de nichelina lata lipita pe spatele oglinzii si a dat rezultate dar am si spart cateva oglinzi pana mi-am dat seama cat de lunga sa o pun sa nu se incalzeasca prea tare de aceea ma intreb daca se poate cu rezistentele eventual mai multe legate in serie ??

 

 

Share this post


Link to post

am si eu o problema cu dezaburitorul nu mi se mai incalzesc primele 3 de sus si 2 de pe mijloc imi poate spune cineva dak se mai pot face si cum ... ms

Share this post


Link to post

Renunta la limbajul IRC, si scrie romaneste.

 

Chiar in topicul asta sunt trecute si sfaturile, pe pagina anterioara: masori traseele de pe luneta cu un multimetru, vezi care sunt intrerupte, le refaci (cu grafit sau pasta conductoare).

Share this post


Link to post

Renunta la limbajul IRC, si scrie romaneste.

 

Chiar in topicul asta sunt trecute si sfaturile, pe pagina anterioara: masori traseele de pe luneta cu un multimetru, vezi care sunt intrerupte, le refaci (cu grafit sau pasta conductoare).

 

 

ms chiar o sa incerc

dar daca sunt defecte unde gasesc pasta si cum o folosesc

Share this post


Link to post

Revin prin acest post in randul celor cu Matiz dupa vreo 4 ani de pauza :P . Masina e in familie acum.

 

Nu merge dezaburirea. Merge doar iluminatul butonului cand sunt puse pozitiile.

 

Nu merge nici becul care confirma cand apesi butonul de dezaburire. Astazi fiind duminica nu am bricolat mai nimic pe la ea, insa ce am observat e ca nu am tensiune pe luneta la rezistenta. Maine verific conform schemei electrice sigurantele din compartimentul motor Ef7 cea de 30A si releul de aprindere. Banuiesc ceva contact prost. Sau mai poate fi mufa in buton, care sa nu faca contact bine.

 

Am sa revin cu detalii.

Share this post


Link to post

Sunt din Timisoara. Am avut un accident cu Matizul, fiindu-mi sparta luneta. A fost inlocuita, in service dar am constatat ca pe dezaburire imi arde siguranta. Am reclamat problema la service (avea un curent de18 A cand era pornita), dar dupa cateva zile, fara sa fie pornita dezaburirea, luneta s-a spart pur si simplu( a facut implozie). Cei de la service au inlocuit-o din nou(pe cheltuiala lor), dar dupa cateva zile s-a spart si a doua. Am fost trimis la o firma specializata in parbrize care mi-au montat alta luneta (pe banii mei, urmand ca sa imi deconteze ulterior cv lunetei fara alte cheltuieli legate de manopera si materiale folosite). Luneta functioneaza, imi este si frica sa pornesc dezaburirea. Care sa fie cauza spargerii celor doua? Multumesc!

Share this post


Link to post

Eu cred ca este vorba de o eroare la montaj, cel mai probabil au folosit un adeziv nepotrivit care dupa ce s-a intarit a 'tensionat' luneta.

Share this post


Link to post

Buna seara! Am si eu o problema cu dezaburirea pe spate la Tico care nu merge! Am incercat toate solutiile posibile citite aici si in alta parte. Precizez ca sunt un novice in electrica, insa nu vreau inca sa ajung la service daca se dovedeste ca este o problema banala.

1. Verificat si inlocuit siguranta F12 (15A) aferenta dezaburirii, desi cea veche nu era arsa.

2. Masurat tensiunea la cele doua borne + si - (masa) scoase din rezistenata de dezaburire: doar 8,5 V (nu 12 V cum ar trebui! De ce nu stiu, poate imi spuneti voi...)

3. Pus papucii inapoi in rezistente si remasurat tensiunea pe retea: 0 V (am masurat ca la carte: -ul voltmetrului pe masa si +ul pe fiecare linie: 0 V)

4. Verificat fiecare linie cu voltmetrul si vizual. Nici una nu este intrerupta!

5. Butonul de dezaburire de pe panou se aprinde orange cand este apasat (aparent functioneaza fara probleme).

6. Papucii care intra in rezistenta sunt lipiti bine pe geam!

 

Deci de ce nu merge dezaburirea, desi am tensiune pe cele doua fire, butonul merge si rezistenta nu este intrerupta. De asemenea de ce am numai 8 volti jumate la bornele care intra in rezistenta? Ce ar mai trebui sa verific sau sa curat? Din ce am citit dezaburirea nu are legatura cu niciun releu...

 

Multumesc de atentie!

Share this post


Link to post

Ai un fir sau o mufa slabita pe instalatie,acolo se pierde tensiunea. Incepe cu mufa din portbagaj (din spatele panoului de plastic din dreapta)

Ai putea masura si tensiunea pe intrerupator

Share this post


Link to post

Multumesc mult! Ti-am urmat sfatul si intr-adevar (dupa verificarea tensiunii la intrerupator care era OK) am purces la desfacerea firului de +. Buba era la imbinarea din spate de la scaunul din dreapta.

 

78194720.jpg

 

Mufa din plastic era topita...Asa ca am taiat firele si neavand alta mufa din plastic, le-am unit direct (am protejat totul cu banda izolatoare din belsug).

Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate pentru sfat!

Sarbatori cu bine!

 

:)

Edited by Mavet

Share this post


Link to post

Ma bucur ca l-ai rezolvat!

Ms,la fel si tie!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am cumparat de la Conex de pe str. Maica Domnului o sulutie speciala pt asa ceva (SL3 parca ii zicea), cu care am facut urmatoarele...a se observa ibricul cu apa calda pentru o aburire mai eficienta:

 

pc091076.th.jpg pc091077.th.jpg pc091078.th.jpg pc091079.th.jpg pc091080.th.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...