Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Viena, Atractii, Locuri De Vizitat, Preturi, Lucruri De Stiut

Recommended Posts

A fost cineva cu avionul in Viena ? Eu o sa plec saptamana viitoare, si eram curios care-s mijloacele de transport de la aeroport pana in centrul Vienei... si cam la ce sa ma astept si de cine sa ma feresc (ma gandesc ca poate au si ei "jmecherasi taximetristi" care sa-mi ceara 100 de euro pentru 17km...

 

Pentru ei s-a inventat GPS - ul. Din momentul in care l-am pornit, amicul a mai zambit odata si a mai ratat doar un singur viraj. Apoi b-( de intelegea austriacul indicatiile Ioanei de mama, mama =))

Share this post


Link to post

GPS-ul ramane un partener de nepretuit prin Viena, fara el ar fi extrem de solicitant sa gasesti un loc de parcare dupa care sa mai nimeresti si hotelul.

Share this post


Link to post

...cu conditia sa aiba harta austriei completa, nu doar major roads (MRE) cum am avut eu, de in Viena era in blind mode. Dar chiar si in MRE, a stiut sa ma duca la ETAP, de fapt chiar de la 100 de metri incolo nu mai stia.

Share this post


Link to post

Din fericire mi-am achizitionat un MIO C520 cu Europa de Est inclusa si cu un card de memorie care contine alte aprox. 25 de tari vest-europene toate fiind cu harti actualizate la nivelul luna iulie 2007...cu ajutorul POI-urilor aflate in el am ajuns la Opera de Stat din Viena, parcul Prater etc. despre locatiile de cazare nu mai spun, ce mi-am propus aia am reusit. Mai precis in Viena Hotel Geblergasse str. Geblergasse nr.21 iar in Budapesta Agape Apartaments str. Akacfa nr. 12, asta le-am scris din memorie, locatii excelente la 2 pasi de centru si amandoua cu acelasi pret 79 euro pt. 3 persoane. Apartamentul din Budapesta era chiar total echipat, bucatarie (aragaz, microunde, frigider, absolut toate ustensilele necesare etc) baia (masina de spalat, baie si dus).

http://www.cel.ro/pda-gps/pda-car-navigato...-full-europe-l/ ...scuze daca se considera ca fac reclama unui site, sincer nu asta a fost scopul.

Ultimele 2 poze sunt dintr-o roata din parcul Prater iar pt. amatorii de fotbal se vede in cea de a 3-a stadionul care va gazdui luna viitoare finala campionatului european.

post-8576-1211733450_thumb.jpg

post-8576-1211733548_thumb.jpg

post-8576-1211733601_thumb.jpg

post-8576-1211733762_thumb.jpg

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

Salut,

 

Vazand ca destul de multi dintre ati calatorit la Viena vroiam sa va intreb cam cat ar fi un buget estimativ pt 3 zile ( excluzand cazarea si treansportul care sunt deja platite) pt 1 persoana?

Ma refer la 3 zile de vizitat ce e important,mancat decent si poate un tricou sau ceva ieftinache mai de cumparat.

Credeti ca 350 euro sunt de ajuns?

 

Ms frumos pt ajutor! :)

Share this post


Link to post

La cum ai pus problema, sunt mai mult decat suficienti. Crede-ma, nici nu o sa ai timp sa ii cheltui pe toti daca te rezumi la masa in oras / vizite turistice / mici suveniruri.

Am lucrat acolo luni bune si 350 de euro ajungeau chiar mai bine de 2 saptamani (dar nu ca turist!).

Share this post


Link to post

Cum v-ati descurat cu parcarea cei care ati fost cu masinile? Etap-urile au parcare? Dupa calvarul parcarii din Barcelona vreau macar sa stiu ce ma asteaspta. Ce recomandati, vizitarea orasului folosind mijloacele de transport sau te descurci cu masina?

Edited by Laurycã

Share this post


Link to post

Transportul in comun este foarte bine pus la punct; cu metroul ajungi in maxim 20 de minute cam in orice punct de interes din Viena. Nu ti-as recomanda sa mergi cu masina, pentru ca mie mi s-a parut un oras destul de intortocheat; desi aveam GPS, au fost situatii cand nu am reusit sa mai iau dupa indicatiile lui (situatii de viraje consecutive cand nu am avut timp sa ma incadrez bine) asa ca a trebuit sa fac ocoluri. Ideal ar fi sa mergi la un hotel care sa aiba parcare gratuita iar in oras poti foarte bine sa folosesti transportul in comun. Poti sa-ti achizitionezi un "Viena Card" (vreo 17 euro) pentru 72 de ore, care iti da posibilitatea sa folosesti transportul in comun fara sa platesti altceva precum si diverse reduceri pe la obiectivele turistice.

Share this post


Link to post
Ce recomandati, vizitarea orasului folosind mijloacele de transport sau te descurci cu masina?

 

N-am fost cu masina, nu ma pot pronunta cum e prin oras cu masina, dar in schimb transportul in comun (in special metroul) e foarte bine pus la punct si clar n-ai sa intampini nicio problema. Pe langa faptul ca e rapid, dezvoltat, civilizat etc, ajungi f. repede in orice punct de interes :)

Share this post


Link to post
Etap-urile au parcare?

Da, insa nu e (complet) gratuita. In fata hotelului sunt doar cateva locuri de parcare (3-4) si nu ai voie sa opresti acolo decat cateva minute.

Ti se spune de la receptie ca risti sa ramai fara masina daca o lasi acolo, cand trec cei cu parcarile.

In legatura cu parcarea hotelului, e subterana si cu 2 nivele. Parca primele 2 ore sunt gratuite, apoi incepe taxarea propriu-zisa.

Probabil daca iesi la o ora jumate si intri iar nu platesti nimic :) )

Oricum nu este scumpa, pentru o noapte am platit cativa euro.

Share this post


Link to post

Eu de obicei caut un loc in apropierea unei statii de metrou mai la margine si iau un bilet pt. o zi(cca 5 eur), cu care umblu toata ziua.Este foarte avantajos.

Share this post


Link to post

Sau 12E/3zile... ;)

Share this post


Link to post
Cum v-ati descurat cu parcarea cei care ati fost cu masinile? Ce recomandati, vizitarea orasului folosind mijloacele de transport sau te descurci cu masina?

 

Sunt situatii si situatii. Un bilet de calatorie este 2,20 E , iar o ora de stationare este 0,80 E. Am mai spus ca in zona centrala se pot gasi locuri de parcare de durata scurta unde se folosesc tichetele de parcare de 0,8 E/ora (verzi) sau parcarile rezidentiale care in intervalul orar 09 -18 devin parcari publice. Circulatia in Vienna este mai mult decat civilizata si destul de rapida. Eu am utilizat 90% masina si am consumat cartele de maxim 6 E.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Multumesc tuturor de informatii.

Share this post


Link to post

Plec in Austria pe 9 august si vreau sa ma opresc si 2 zile la viena.Ce atractii imi recomandati in aceasta perioada :D

Share this post


Link to post

Aceleasi care au fost recomandate si altora. Daca reusesti sa vezi macar jumate din ele in 2 zile te poti considera fericit.

Share this post


Link to post

In 4-5 ore se poate face Ringul pe JOS (semi-ringul sudic mai exact, acolo unde densitatea de obiective e f. mare) +Belvedere + Domul St. Stefan. A doua zi se pot cupla Schonbrunn, Prater, Dunarea. Si ... cam asta e, in linii mari :)

Share this post


Link to post

eu plec din buzau si am 3 variante de a ajunge la Viena:

 

 

 

 

1.Bz-Brasov-Sibiu-Deva-Arad-Nadlac-Budapesta-Viena

2.Bz-Targu Mures-Oradea-Debrecen-Budapesta-Viena

3.Bz-Targu Mures-Oradea-Szolnok-Budapesta-Viena.

 

 

Va rog frumos spuneti mi care din cele 3 este mai bun.Va multumesc

Share this post


Link to post

Pentru tine varianta 1 e cea mai buna.

Share this post


Link to post

Pentru Schonbrunn recomand sa sacrificati 1 zi deoarece sunt multe de vazut si mult de umblat.

Gradina Zoologica este destul de mare si sunt multe de vazut, iar de palat... nu mai vorbesc.

Un tur cu ghid cel mai scurt la palat costa in jurul a 12 E si dureaza aproximativ 1 ora.

Foarte aproape de Schonbrunn exista de asemenea Muzeul de Tehnica pe care il recomand cu caldura.

 

Legat de traseu, recomand alimentarea de la benzinariile JET sau BP unde au benzina si motorina mai ieftina comparativ cu alte benzinarii.

Share this post


Link to post

Drumul pana in Viena depinde foarte mult de fiecare masina si mai ales stilul de condus. Astfel, pe mine m-a costat aproape un plin Bucuresti – Arad, dupa aia facut plinul iar, am ajuns in Viena, acolo m-am plimbat mult, cam doua plinuri, dupa care inca o completare ca sa fie plin pana spre Arad, unde mai aveam cam un sfert de rezervor, ca am prins liber si am gonit prin Ungaria, si iar un plin pana la Bucuresti. Dupa care ai rovinieta, care ori o ai facuta, ori ti-o faci, huvinieta care te costa 53 de lei pentru 10 zile, poti s-o iei de la benzinariile MOL de oriunde din tara, nu neaparat la granita, vignieta pentru Austria care e vreo 8-9 euro, si in final cazarea. Experienta noastra a fost la Pensiunea Lucinel, pensiunea unui roman stabilit acolo de multi ani. L-am gasit pe net, si am luat legatura cu el, pentru ca mi-a placut ce am vazut pe site-ul lui, si cel mai mult, ca nu percepe avans, nu am platit nimic in avans. Ma rog, dupa ce am stabilit de acasa detaliile, am avut curaj sa plecam la drum. Am ajuns repede si bine, coordonatele furnizate au fost precise si corecte, si surpriza, vila era chiar mai frumoasa decat in poze. Materiale de calitate, fara mirosuri neplacute, liniste peste tot, mic dejun ca lumea si camera foarte curata si aerisita. Totul a fost pe placul nostru. Televizorul din camera era imens, cred ca avea 1.20 m in diagonala si era HD. Pe scurt, foarte frumos, si ieftin! Daca intri pe site-ul pensiunii poti sa-ti calculezi sejurul si stii de la inceput cat trebuie sa pui deoparte, fara surprize neplacute gen “da stiti, s-a majorat putin, ca economia”. Da, am patit-o in UK cand am fost intr-un mini concediu, stabilisem un tarif, si dupa aia s-a razgandit…ma rog, era indian omu…detalii detalii… Asadar, drumuri bune si daca aveti nelamuriri si stiu sa va raspund, ma puteti contacta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...