Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Matiz

Recommended Posts

Benzina /consum marit: nu merge un cilindru, nu merge tot timpul, injectorul respectiv pisha benzina in loc sa o pulverizeze, bujie uda, aprindere proasta pe cilindrul respectiv, supapa evacuare nu inchide corect... de tras trage?

Share this post


Link to post

masina trage si merge normal.Fisele ,bujiile si capacul delcou abia le-am schimbat ca asta zicea service-ul ca nu merge cand am dus masina inapoi initial.

 

Faza e ca inainte de a se deface motorul nu era problema consmului.La tester mi s-a zis ca partea de injectie iese in parametri la fel si sonda lambda.

 

Ma gandesc ,poate e de la segmetii abia schiimbati,poate nu au fost pusi bine ? e posibil ?

Share this post


Link to post

Buna seara din nou!...am revenit cu matizul meu care, de la o vreme are numai probleme. Mentionez ca acum aprox. un an si doua luni, cu ajutorul acestui forum am reusit sa fac un diagnostic pentru bubele matizului. Deci...acum un an si doua luni am schimbat tot ansamblul distribuitorului (daduse coltul modulul optic). Acum doua luni...aceesi problema asadar iar am schimbat ansamblul complet. Saptamana trecuta...spre disperarea mea...iar a dat coltul modului optic :| . Am verificat daca a murit utilizand o camera foto pentru a vedea lumina ledurilor care ba luminau...ba se opreau. E posibil sa fie atat de prost facute incat sa se prajeasca atat de repede sau poate exista alti senzori/componente care sa influenteze functionarea modulului?

Share this post


Link to post

Buna seara,

Intr-adevar sunt proaste delcourile acestea, dar nu ca sunt made in China/Coreea, ci pentru ca sunt no-name (eu sunt la al treilea intr-un an si putin).

 

Totusi as mai avea o teorie: din cauza ca termostatul nu functioneaza corect/ lichid de racire expirat, se supraincalzeste corpul delcoului iar partea electronica sau simeringul cedeaza. Inainte sa schimb termostatul, acul de la temperatura statea cam cu 1mm inainte de verticala. Acum cu termostat 82grade Facet si lichid racire schimbat sta la 2mm inainte de verticala. Diferenta banuiesc ca este destul de mica, dar daca delcoul nu este facut cu piese de calitate e posibil ca va ceda mai repede.

Edited by cristiangabi

Share this post


Link to post

Teoria mea este lubrificarea si contacte slabe ale delcoului. Ce-ar fi daca indicatorul lichidului de racire ar sta cu 2 mm peste verticala? = inbonlavire fortata a delcoului, nu?

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Aia 2 mm peste verticala=temperaturi peste 95 grade. Teoretic ar trebui sa porneasca ventilatorul...sperand ca nu fierbe antigelul > :)

 

Edit: victore, vezi mai sus, termostat prost, antigel...etc.

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

Un motiv care sa infierbinte fieratania.

Share this post


Link to post

Salut.Am un Matiz la firma la care ii s-a rupt cureaua de la distribuție.Îmi puteți spune in mare cam ce piese ar trebui schimbate si eventual recomandarea unui service din Oradea deoarece reprezentanta Daewoo s-a închis.Va multumesc.

Share this post


Link to post

Nu cred ca am probleme cu termostatul deoarece acul sta in pozitie normala (pozitia pe care o are de cand am infiat masinuta)...voi mai incerca sa schimb odata modulul. Doar ca, de data aceasta o voi face intr`un service pentru a primi garantie...asadar...in conditiile de fata...tot la 2-3 luni ma voi prezenta cu aceeasi problema.Multumesc!

Share this post


Link to post

Intrebare : Daca obturez total furtunul valvei PCV si motorul tinde sa se opreasca, inseamna ca electro-valva IAC este blocata ?

In mod normal nu ar trebui sa apara doar ceva trepidatii, balbaieli ?

Share this post


Link to post

Buna ziua. Am un matizel cu 116.000km din 2004. Pe la 90.000 au fost schimbate ambreiajul, kitul distributie, pompa de benzina (a crapat brusc) si in rest consumabile si altele. O data la cateva luni mai curat IAC-ul si-i fac un Idle Learn pentru a stabiliza turatia la relanti.

 

Acum sa va spun si de problema mea, pe care nu am regasit-o pe nicaieri pe forum desi m-am tot chinuit cu vreo 10 tipuri de search.

 

Așadar, acum 1 săptămână a apărut primul simptom: stăteam și așteptam pe cineva cu motorul pornit (nu era încă cald, temperatura apei era între rece și regimul normal, mergea de aprox. 5 min și fiind iarnă nu s-a încălzit) și brusc am început să simt unele zvâcniri în pedala de frână. Am oprit tot ce făcea zgomot prin mașină și am ascultat motorul. Se auzea cum turația motorul scădea brusc pt câteva fracțiuni de secundă, uneori de 2-3 ori pe secundă, exact ca o zvâcnire. Uneori scăderea turației era mai mare, circa 1sec ca și când ar fi dat să moară motorul. Deși încercam să accelerez ușor sperând să dispară această coborâre de turație, nimic. După ce s-a încălzit motorul nu am mai simțit așa ceva. Următoarele 3-4 zile nu mi s-a mai întâmplat acest lucru, până aseară când l-am simțit din nou la un semafor. Am plecat de pe loc și vitezele 1,2,3 la turație mică zvâcneau, deși aveam pedala după jumate apăsată el accelera în șuturi și după aprox. 3000ture (bănuiesc eu că atâtea erau) a luat-o normal și a 4a și a 5a au decurs ok. Același lucru s-a întâmplat timp de vreo 4-5 semafoare, până s-a încălzit motorul. CUlmea că după ce s-a încălzit motorul, nu mai făcea așa în mers, dar pe loc la semafor tot făcea încontinuu acea zvâcnire a relantiului, ca și când s-ar fi oprit pt o fracțiune de secundă un piston. Ciudat moment.

 

Dacă s-a mai discutat acest lucru, îmi pare rău însă nu am găsit în altă parte vreun răspuns la problema mea, ci doar discuții despre sonda lambda (pe care o bănuiesc și eu că ar fi) și atât.

Menționez că ieri am făcut și ITP-ul și la noxe am luat aproape la limită.

 

Mulțumesc pentru timpul acord citirii problemei mele și sper să mă ajutați.

Edited by sNaKey

Share this post


Link to post

Problema lui Snakey este si a mea. Motorul nu merge rotund cu scaderi si ridicari de turatie...injectoarele le banui si eu dar pana nu ajung la un mecanic nu pot sa spun mai multe.

Share this post


Link to post

Revin cu detalii la problema mea. Am tot citit pe forum referitor la corpul clapetă si m-am dus repede la mașină și l-am curățat. Nu perfect, ci curățat cât de cât pentru o observa dacă se modifică ceva.

Din păcate este la fel. Încă un detaliu care l-am observat acum cât m-am plimbat puțin cu mașina. Pe drum n-a avut nicio problemă, a aceelerat normal, n-am simțit zvâcneli. CÂnd am lăsat-o la relanti, a început din nou să oscileze si ce e ciudat, că dacă accelerez puțin, indiferent cât de mult sau puțin apăs pedala de accelerație (sau cablul de la motor) mașină se zgâlțâie stânga dreapta, respectiv motorul are o mișcare puternică ca și când s-ar desprinde din loc...

Am citit într-un topic din aria Kalos că dl. Tolin zicea ceva de frână și accelerație. Din nefericire nu mai găsesc acel topic ca să înțeleg mai bine care este legătura între apăsarea frânei și trepidațiile motorului. La urma urmei, prima oară de la asta am simțit.

 

Săptămâna asta voi mai reveni cu detalii despre manifestarea acestei probleme, sau dacă știe cineva 100% de la ce ar putea fi i-aș fi profund recunoscător.

Mulțam

Edited by sNaKey

Share this post


Link to post

sall matizari am si eu o problema la gigantul meu de curand ia-m schimbat distributia la un services dar dupa ce am luato acasa se aude un fisit, cand sunt cu ea in mers si accelerez se aude fisitu dar cand stationez si acelerez nu se mai aude care poate fi problema

Share this post


Link to post

Buna seara! M-am hotarat sa va scriu poate ma puteti ajuta cu problema mea.

Inculpat: Matiz euro 3 din 2006

Simptome: Porneste normal la rece,cand ajunge acul indicator de temperatura a lichidului de racire la prima indicatie se tureaza foarte tare ca si cum as calca acceleratia.Chiar daca sunt la relanti sau e motorul in sarcina,se accelereaza foarte tare.Cu motorul cald porneste foarte greu(dau la demarator cateva secunde pana porneste).La pornire am miros usor de benzina(amestec probabil bogat = benzina nearsa).

In service nu au stiu sa nimic sa imi spuna,nu da eroare ,toti senzorii ar fi ok dupa ei.IAC pare ca functioneaza pentru ca dimineata mareste,respectiv micsoreaza turatia motorului .Senzorul TPS l-am schimbat acum doua zile fara nici o modificare in functionarea masinii.Aer fals nu s-a detectat si nu cred pentru ca se manifesta doar cu motorul cald.

Are cineva vreo sugestie?? ca eu nu stiu la ce sa ma mai uit.

Share this post


Link to post

Astazi am observat ca nu a mai mers in suturi deloc, putin tremurat cand stateam pe loc la semafor si la o accelerare acea miscare brusca de motor.

Am mai citit acest topic si am observat ca ar putea fi injectoarele infundate, dar avand in vedere ca astazi n-a mai avut probleme in sarcina, ci doar la relanti tind sa cred ca ar fi altceva. O sa verific diseara fisele si bujiile si m-as gandi sa schimb si valva pcv deoarece in mers se aude acel suierat cand trec de o anumita turatie. Alt sfat?

Share this post


Link to post

Raspuns pentru generatiile urmatoare ce vor avea aceleasi simptome: se schimba senzorul de temperatura

 

O zi placuta va doresc

Share this post


Link to post

Salut, am un matiz 2004 E2, problema mea este urmatoarea : motorul nu mai are putere in demaraj ca inainte, cand accelerez se aude ca o bolboroseala in compartimentul motor, la diagnoza nu au gasit decat timpii de injectie aproape dubli si atat. Motorul devine manevrabil doar la turatii mai mari. Ce am facut eu a fost curatarea corpului clapetei de acceleratie si am schimbat IAC, dar nimic. Va rog o sugestie - aer fals, supapa bulita????

Share this post


Link to post

Bujie murdara de ulei (se verifica vizual), injector murdar. (are un sunet de diesel, in loc sa se auda tacanitul normal se aude fas,fas,... vibreaza motorul si se simte in habitaclu). Alte posible probleme delcou (capac, rotor, se verifica vizual). Se face iddle learn dup-aia.

Edited by cristiangabi

Share this post


Link to post

Sambata o sa merg la mecanic sa o verifice. Imi puteti spune macar pe scurt pe ce ar trebui sa se axeze la verificat referitor la problema mea expusa mai sus?

Chiar nu stiu ce sa suspectez ca ar fi de vina.

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Salutare am si eu o problema am un matiz din 2004 si de ceva vreme cam consuma ulei cam 5-700 ml la cei 2000 de km pe care i-am facut de cat am schimbat uleiul si cand o accelerez pe loc scoate si fum si cam arunca ulei pe esapament.

Dimineata sau cand e rece motorul la prima cheie balbaie putin si se opreste in schimb la a 2-a cheie o ia fara probleme ce credeti ca poate fi.eu am mai intrebat si alte persoane si mi-au recomandat sa ii segmentez motorul.astept raspunsuri!

Share this post


Link to post

Poate scapi numai cu o garnitura (simering) de coada de supapa. Inspecteaza bujiile, poate vezi una imbacsita cu ulei.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...