Jump to content
Sign in to follow this  
sp67

Probleme Si Reparatii Aer Conditionat (a/c)

Recommended Posts

Orice servis mai rasarit au instalatie din aia pentru "prosti", care face ea tot. Ala ii da start si ea face restul, recupereaza freonu, videaza, baga si la sfarsit scoate si bon cu ce s-a efectuat :D .

Share this post


Link to post

Eu am rezolvat in aprilie anul asta cu 150 lei.La tatal unui prieten care are firma de reparatii aparete frigorifice.Daca te intereseaza vb. :thumbl:

Share this post


Link to post

Nu faceti imprudenta sa dati bani la frigotehnistii care repara frigidere si care se mai ocupa si de instalatiile de AC pe marginea bordurii. Nestiind incotro sa ma indrept, am apelat la serviciile unuia de genul. Cost 100ron, cu vidat si bagat freon si ulei nou. Rezultatul: dupa 2 zile instalatia era moarta. L-am contactat telefonic, a venit, i-am explicat, a facut iarasi vidul, a bagat iarasi freon, in aceleasi costuri. Rezultat: dupa o saptamana instalatia nimic. Nu mai cupla compresorul.

 

M-am interesat vreo 4 zile unde as putea verifica ce se intampla si am descoperit un service, unde nu ma asteptam sa fiu tratat atat de bine (inca mai exista in RO asa ceva :-> ). Am explicat cum sta treaba si mi-au umplut instalatia iarasi cu freon si cu substanta florescenta, mi-a explicat ca in instalatie aveam 240 grame de freon, deci exclus sa piarda ci atat a fost incarcata si a functionat cat a avut presiune.

Cost 120ron, cu garantie, adica nu sunt probleme la instalatie, nu scapa, pur si simplu nu a fost incarcata cum trebuie.Totusi au bagat si substanta fluorescenta, in caz de. Au un fel de aparatura automata, ca un robot cu multe ecrane. Daca-mi detecta fisura, din cele spuse de inginerul de service, aparatura se oprea automat.

 

Nu vreau sa fac reclama, insa pentru cei din judetul Neamt si apropiate service-ul este SC. Panauto Mann Piatra Neamt, service de autocamioane si nu numai. Tarife si ore de manopera foarte ieftin, curatenie exemplara, poti vizualiza ce se executa la masina etc. :thumbl:

Share this post


Link to post

Sant de acord cu tine,sa nu facem incarcari cu freon langa bordura.Cand am fost la acest domn,tatal prietenulti,mi-a pus instalatia la vidat sa vada daca tine presiunea,a stat cam 40-50 min,mi-a schimbat ventilul buteliei si abea dupa ce a vazut ca instalatia e ok mi-a facut incarcarea cu freon.Mi-a zis ca dupa 2-3 zile sa trec iar pe la el pt verificare.Eu sant multumit,are 4 luni lucrarea si baga rece de rupe.

  • Apropo il cunosc pe acest om de vreo 10 ani si pot spune ca e ok.

Share this post


Link to post

Un caz fericit. :P Multi incarca instalatia cu putin freon (din 745 gr. baga max. 400 gr.) pentru ca e scump si vor sa scoata dublu investitiei. Eu unul m-am saturat de frigotehnisti. Ultima data, cand l-am sunat si efectuand iarasi vidul, tot isi facea cruce si zicea ca asa ceva nu a vazut, adica sa nu scada dupa 30 min. de vid, dar totusi sa nu mai cupleze compresorul dupa un timp. X( .

 

M-am lasat pagubaj si chiar daca am pierdut niste bani, cel putin acum stiu cum sta treaba si am si eu ,,frigider" :) .

Share this post


Link to post

Diferentele mari intre sistemele frigorifice statice (frigider, lada, vitrina, AC de casa) si sistemele AC auto recomanda din plin evitarea frigotehnistilor "statici'. Oamenii poate ca sint binevoitori si bine intentionati, pot citi niste cifre fara indoiala, insa mai trebuie sa stie si cum sa le interpreteze :)

 

PS: O incarcare facuta de un nepriceput poate sa duca pina la bubuirea instalatiei, distrugerea compresorului, etc.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

De 4 zile am bagat bagat freon in instalatie (6o lei un prieten) azi constat cu stupoare ca nu mai merge. Am facut vreo 15 KM cu el pornit si cand sa plec iam dat iar drumu...si nimik, porneste compresoerul toate dar nu mai baga aer rece . Care ar fi problema ? a bagat prea putin freon? ( 5 , 10 min max a durat operatiunea) sau ??? Azi am bagat din nou freon (gratis) si nu mai pica condesu` sub masina. frig baga cat am mers cu ea aprox 10 km, ,concluzia?meri mult

Share this post


Link to post

sal,am şi eu un Cielo din '98,si am probleme cu a/c - nu mai tine freonul , am fost in service cu ea au verificat cu lampa cu ultraviolete si au spus ca e compresorul de vina , ca nu mai tin garniturile sau ceva de genul asta si ca nu se gasesc de schimbat, ştie cineva dacă se pot repara compresoarele de cielo,sau daca se gasesc garnituri sau semering X( :o

Share this post


Link to post

Orice compresor poate fi reparat daca e vorba numai de scapari pe la garnituri. Daca sint distruse pistonasele nu prea se mai baga nimeni, costurile de reparatie ar fi mai mari decit costurile de achizitie a unui compresor (nou sau SH). Reparatia se face numai de catre o firma specializata, ei ar trebui sa aiba garniturile

Share this post


Link to post

multumesc ptr. raspuns , dar ai idee unde gasesc un service in zona vaslui, sau iasi care sa faca treaba cu garniturile ,ca la service unde am fost eu a spus ca nu mai sunt bune garniturile,

Share this post


Link to post

Departe tare Vasluiul de Bucuresti :) , am fost o singura data pe acolo, nu am cum sa-ti recomand ceva. Poate colegii de prin zona ta sa stie mai multe.

Share this post


Link to post

salutare!am si eu probleme cu sistemul de AC...am bagat de vreo 3-4 ori freon...si degeaba...am schimbat conducta de sub filtru de aer si garnituri noi la ea...vreo 3 radiatoare sh pana am pus unul nou...acum mi-a pus solutie florescenta si este verde tot compresoru...pe unde poate pierde...ce garnituri are compresoru...ma gandeam sa schimb si cele 2 conducte ce se unesc in el...sau sa il schimb si pe el...unde in bucuresti preferabil zona sector 3 imi recomandati un service capabil sa se ocupe de AC de cielo...adica sa stie sa schimbe garnituri sau ce mai are pe acolo...astept raspuns...va multumesc anticipat...precizez ca abia bagam freon aprox.750 gram de 134a cum scrie la carte...si undeva la 3000 de ture se oprea compresoru si baga aer normal...chiar daca era ACul pornit...baga ok pana in 3000 sau relanti...

Edited by PetricaPTK

Share this post


Link to post

Am un Cielo din 1995. Are A/C. Problema este urmatoarea:

In momentul in care pornesc aerul functioneaza normal.

Adica la relanti, fara sa turez motorul.

In momentul in care turez motorul se aude un ticait in tabloul de sigurante (mai mult ca sigur un releu).

Atata timp cat este turat motorul, baga aer rece dar mult mai putin ca atunci cand cand merge la relanti.

De unde apare aceasta problema?

Freon are ca abia am incarcat instalatia.

Ventiloatorul functioneaza.

Am verificat cred eu mai toate mufele de la instalatia electrica, dar degeaba.

A mai intalnit cineva aceste simptome?

 <img src= (">

Va multumesc.

Share this post


Link to post

Cantitate de freon prea mare in instalatie.

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu aerul. in momentul in care apas pe buton nu se intampla nimic. Mai precis nu schimba de pe ventilatie pe AC si nu simt pierderea aceea de putere specifica. Pana de curand mergea fara probleme desi parca nu mai racea cum trebuie.

La service mi-au spus ca trebuie sa bage agent de racire cu o substanta fluorescenta si in caz ca exista pierderi pe undeva sa inlocuiasca eventualele piese (asta fara sa se uite la masina cineva). Treaba asta m-a fi costat vre-o 3 mil. fara eventualele reparatii sau inlocuiri.

 

Aveti idee cam care ar fi problema? As evita sa dau 3 mil si sa aflu ca trebuia doar incarcat cu agent de racire, treaba care m-ar fi ajuns ~1.5 mil la alte service-uri.

Share this post


Link to post

Se aude vreun click de la releu cand apesi butonul? Sau o fi compresorul blocat/merge in gol ceva... Si la mine s-a mai intamplat sa mi se opreasca masina in mers (pe gaz) si cand am pornit-o din pedala sa nu porneasca si aerul desi butonul era apasat... Deabia dupa ce am apasat pe buton de cateva ori si-a revenit... Verifica daca ai si ventilator la radiatorul de A/C, Ing3r era in stituatia asta si la fel nu prea se simtea diferenta... Spre altceva nu prea mai stiu sa te indrum...

Edited by banzay

Share this post


Link to post

pai nu se aude nici un fel de click. butonul se aprinde dar fara nici un efect vizibil. cat despre ventilator la radiator nu stiu cum sa verific...trebuie sa recunosc ca nu sunt genul care se baga sub masina.

 

@ovi_jer: realizezi ca e aproape imposibil sa gesti un rezultat elocvent dupa un search pe un keyword gen "service" pe un forum despre masini.

 

ce am reusit sa gasesc pana acum a fost un service pe iacob negruzzi, insa va trebui sa fac un drum pana acolo zilele astea sa vad care-i treaba.

 

mentionez ca masina a fost avariata frontal, iar la ceva timp dupa a incetat aerul sa functioneze. desi avaria nu a fost grava este posibil sa se fi spart ceva pe acolo.

Share this post


Link to post

Pai este f posibil sa nu mai ai ventilatorul de A/C...Uita-te in fata masinii, in fata celui de-al doilea radiator trebuie sa ai un ventilator . Eu am constatat cu stupoare ca nu il aveam deloc, m-am dus si l-am cumparat nou si am incarcat instalatia cu freon si acum am aer. Oricum mai mult ca sigur nu ai agent de racire in instalatie...

Share this post


Link to post

s-a spart radiatorul pe undeva, probail mici pori, daca e asa nu merita sa-l faci...ca service ieftin a incarcat un prieten la bmw in glina cu 60 ron(verificare etansietate, ulei si solutie florescenta inclusa )

Share this post


Link to post

Salut,

 

de aprox. 2 saptamani am probleme cu instalatia de AC sau mai exact cu instalatia de distributie aer pentru ca nu mai am acelasi debit de aer atunci cand e setat pe viteza 2 si orientat spre fata (de obicei il tin setat pe fata-picioare). Cred ca s-a intamplat ceva pentru ca acum in orice viteza as comuta debitul de aer ce intra in masina e foarte mic.

 

Doua ciudatenii mi se par suspecte:

1) un tacanit care se aude atunci cand pornesc AC-ul si care se aude din cand in cand (e diferit de cel de la inceput atunci cand cupleaza) si

2) atunci cand comut in pozitia 3 picioare acum imi baga aer sus, la fata ca si cum ar fi comutat in pozitia 1.

 

Poate ma ajutati cu un sfat. Am schimbat toate curelele (revizia de 60.000km), AC-ul pare sa mearga, adica se aude tacanitul si pare ca ar veni ceva aer rece dar v-am zis f.f. slab.

 

Multumesc!

Share this post


Link to post
@ovi_jer: realizezi ca e aproape imposibil sa gesti un rezultat elocvent dupa un search pe un keyword gen "service" pe un forum despre masini.

 

Este foarte posibil numai sa doresti sa folosesti functia .

Service aer conditionat : http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...&hl=service

 

cdvali @Verifica furtunasele de vacuum de la galeria de admisie.Poate ai avut vreun rateu in admisie de la instalatia gpl si a sarit cel care merge la climatizare.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Cand dau drumul la A/C la Leganza nu porneste ventilatorul, pana acum am avut Matiz si la ala pornea odata cu A/C, nici nu prea face racoare mai deloc! Este ok sau nu? Ce ar putea avea?

Share this post


Link to post
Cand dau drumul la A/C la Leganza nu porneste ventilatorul, pana acum am avut Matiz si la ala pornea odata cu A/C, nici nu prea face racoare mai deloc! Este ok sau nu? Ce ar putea avea?

E mai frig acum si senzatia de rece nu prea mai e chiar asa evidenta. Dupa un minut de functionare, teava groasa de aluminiu care trece pe langa filtrul de aer ar trebui sa fie foarte rece. Asta daca-ti merge A/C-ul.

Share this post


Link to post

Acum nu..dar nici in mijlocul lui august pe autostrada nu baga deloc, baga mai bine in oras...instalatia functioneaza!

Si acum...trebuie sau nu sa porneasca ventilatorul?!

Edited by ramonal

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...