Jump to content
Sign in to follow this  
guru

Un Matiz Banal

Recommended Posts

O sa mai vin la intalniri si la Bucuresti, astea sunt printre putinele lucruri pe care regret ca le-am pierdut :(

 

Matizul ce sa faca, am mai lucrat putin la sound, am pus un amplificator Helix H 400 Esprit, care guverneaza cele patru difuzoare. Sunt foarte incantat de el, are o amplificare curata, fara corectii de sunet , iar distorsuni, urechea mea nu mai sesizeaza. Din punctul meu de vedere, este scula potrivita, ca raport calitate - pret - consum de curent. O sa revin cu alte impresii mai tarziu, pentru ca acum e foarte nou, si trebuie sa mai treaca ceva vreme, pana cand voi face reglajele potrivite...

 

Satori, vreau sa-mi restitui porecla Sound Master, ca iar am inceput sa ma joc cu sunetul :)

Edited by guru

Share this post


Link to post

Am facut revizia de 20 000 km, ocazie cu care am comparat datele afisate de turometrul meu, fabricat de @Zerro, cu datele furnizate de scanerul de la Autonet. Rezultatul comparatiei a fost peste asteptari. La turatia de mers in gol, valoarea afisata a fost aceeasi, iar la 3500 RPM, turatie afisata de turometru, scanerul indica 3610 RPM. Eu consider ca diferenta este neglijabila, si cred ca se inscrie cu succes in limitele de toleranta.

Share this post


Link to post

Interesant ... pentru exigentele mele diferenta aia de la 3500 rpm de 110 rpm e destul de mare ... poate ca aici intervine faza cu "un piston" ... o sa mai trec prin calcule sa vad daca sunt corecte ... sper sa nu se fi strecurat vreo mica greseala ... te tin la curent in caz de resoftare ...

 

Toate cele bune!

Share this post


Link to post

Diferenta mie-mi pare destul de mica, la 3500 RPM, sa nu uitam ca atat turometrul, cat si scanerul au o marja de eroare acceptata, ca orice aparat de masura. Daca diferenta ar fi aparut la 1000 RPM, atunci era altceva, dar repet, la acea turatie ,era identica.

 

Si ceva fotografii cu amplificatorul Helix, care-mi face viata mai placuta, la drum. Am ales sa-l montez sub scaunul din dreapta.

 

post-1252-1165348464_thumb.jpg post-1252-1165348533_thumb.jpg post-1252-1165348599_thumb.jpg post-1252-1165348647_thumb.jpg

Share this post


Link to post

M-a cam lasat bateria, asa ca am pus una noua, Caranda Maxima, de 55 Ah. A incaput fara probleme, dupa ce marginea suportului a fost indoita.Cel care a montat-o a zis ca bateria asta e foarte la moda printre taximetristii craioveni, cu Matiz. E alta viata, lumini mult mai bune, iar muzica merge mai in forta. Sa vedem cum se va comporta in timp, si cat de bine va incarca alternatorul. Bateria originala a cedat din cauza amplificatorului, si mai ales din cauza faptului ca am uitat farurile aprinse de vreo cinci ori. Cred ca voi apela si la DRL-ul lui Abram Burel! :)

Share this post


Link to post

Matizul a primit noi jucarii - o statie emisie- receptie Midland Alan 48 si antena necesara, un detector de radar Cobra XRS 9300 si un DRL de la Abram Burel( nemontat inca, din lipsa de mana calificata :) ) Tandemul statie CB- detector e super, ai alt sentiment cand stii aproape tot ce se intampla in fata ta... si multe alte lucruri :D

 

post-1252-1175111113_thumb.jpg post-1252-1175111215_thumb.jpg post-1252-1175111250_thumb.jpg

 

post-1252-1175111306_thumb.jpg

Share this post


Link to post
 <img src= S"> La roata poate imi acorzi si mie asistenta! Ca doar e ideea mea! :P

 

Dar n-o fixezi?

 

Pentru ca roata de rezerva intorsa sa fie cu adevarat ultila, trebuie renuntat si la PFL -ul acela infect. Pentru ca PFL-ul se curbase, si la ideea lui @ JYN'u, am pastrat doar mocheta. Desi nu pare la prima vedere, e incredibil cat de mult spatiu mananca acel PFL, mai ales buretii aceia lipiti de el. Acum incape in roata, si pe langa, trusa sanitara, triunghul reflectorizant, doua cutiute cu becuri, cric, cheie pt roti, compresor, vesta reflectorizanta si... o pereche de chiloti scapati pe acolo, da' buni la amortizarea zgomotelor :) Si cu toate astea, dar fara PFL, mocheta a ramas la celasi nivel, nu se cunoaste ca sunt atatea sub ea. Asa ca recomand renutarea la placa aceea, chiar daca nu intoarceti roata.

Share this post


Link to post

Cand omu' nu are ce face, gaseste ocupatii de duminica, si capata experienta in... vopsitorie :)

 

post-1252-1181503037_thumb.jpg post-1252-1181503092_thumb.jpg post-1252-1181503138_thumb.jpg

Share this post


Link to post

"Parere personala" :

Decat sa pierzi timp cu vopsitul pe la motor mai bine incercai sa-l faci curat si apoi daca mai ramanea timp faceai si ucenicie in ale vopsitoriei

Share this post


Link to post

Curatenia, maine :)

Share this post


Link to post

Mie imi place cum a iesit! Nu atat partea de la motor cat exteriorul, partea de sub numar arata bine rosie asa!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Daca tot te-ai apucat mai bine vopseai tot spoilerul, asa e un soi de struto-camila...

Share this post


Link to post

Ramane de vazut cum va fi, deocamdata e doar o proba, care nu va rezista, pentru ca nu am folosit Plastofix, si care se poate sterge foarte usor cu diluant. Nu m-as baga sa vopsesc tot spoilerul, datorita inevitabilei diferente de nuanta. Asa cum e acum, avand negru intre ele, nu se cunoaste diferenta intre cele doua nuante de rosu. Oricum, nuanta folosita este foarte apropiata de cea a masinii, am folosit un spray Tectane - rosu super.

Share this post


Link to post

S-o crezi tu ca se curata cu diluant :-j Se va coji bucati, bucati si va arata ca dracu!

Share this post


Link to post

Stiu ca se va coji, dar se curata, nu asta e problema. A fost o proba, de asta nu am folosit plastofix. Mie-mi place ca aspect, si dupa ce se va coji, voi folosi tehnologia corecta :)

Share this post


Link to post

Eeee, stii tu vorba aia cu socoteala din targ si a' d-acasa? Pai chiar crezi ca se va coji toata? Sau uniform? Neah... Va sari cate putin la fiecare spalare, iar la final tot va ramane nitica pe ici pe colea care nu se va lua nici cu smirghel. Apoi vei vopsi folosint tehnologia corecta  <img src= )"> si va sari fix aia care nu se luase nici macar la cele mai mari insistente.

Dar nu te teme, a treia oara de regula e cu noroc :D

Share this post


Link to post

Nu e vorba de socoteala din targ. Crede-ma ca stiu ce vorbesc, chiar am facut toate probele -vopsire si stergere- pe un alt suport. Cu un diluant puternic si cu rabdare, nu ramane nicio urma.

Share this post


Link to post

A sosit si clipa concediului, asa ca pana plec pe undeva, am mai pus ceva jucarioare la Matiz. Am inceput cu un temporiztor pentru stergatoare, de Dacia, iar incercarea a esuat lamentabil, cu niste sigurante sarite, si cu sperietura zdravana :) Asa ca am trecut la temporizarea originala de Matiz, adaugand o noua maneta siun releu. Pentru ca treaba sa fie completa, am schimbat si duzele de la stropitorile de parbriz, cu duze cu jet dublu, de Tico. Am mai pus si un suport pentru ochelari, in locul maneului de viraj, cel inexistent, la sofer. Pe partea muzicala, am montat un subwoofer, Magnat Xpress, incinta in compresie. Nu este un difuzor extraordinar, dar stie sa-si faca treaba decent. Cerinta principala, a fost sa ocupe un spatiu cat mai mic in portbagaj.

post-1252-1182430509_thumb.jpg

post-1252-1182430525_thumb.jpg

post-1252-1182430574_thumb.jpg

post-1252-1182430615_thumb.jpg

Share this post


Link to post
='Mircea' post='274001' date='Jun 11 2007, 02:00 PM'>Pai chiar crezi ca se va coji toata? Sau uniform? Neah... Va sari cate putin la fiecare spalare, iar la final tot va ramane nitica pe ici pe colea care nu se va lua nici cu smirghel.

 

Nu s-a cojit decat foarte putin...pana acum o saptamana, cand s-a gandit nea Burghel sa intorca duba, pe linie continua, si mi-a modelat dupa gusturile sale elevate si capota, si aripa din dreapta, si bara, si un far si alte mici maruntisuri. Asa ca, daca a fost distractie, am zis sa fie totala si am vopsit barile, ca la mama lor. Mi-au 'tuningit' si farurile, cel nou era cu ' ciupercuta", asa ca au pus si la celalalt o chestie identica.

 

post-1252-1201170782_thumb.jpgpost-1252-1201170827_thumb.jpgpost-1252-1201170880_thumb.jpg post-1252-1201170931_thumb.jpgpost-1252-1201170977_thumb.jpg

post-1252-1201171155_thumb.jpg

Edited by guru

Share this post


Link to post

:) Acum apuca-te si fa-i grila aia dintre proiectoare neagra si pune-i si doua proiectoare originale :)

Share this post


Link to post

Chiar ma gandeam la niste proiectoare... :->

Share this post


Link to post

Si suportii de numere? :-?

Share this post


Link to post

Service-ul a lucrat impecabil, de nota 11, asa ca merita din plin sa le fac reclama cu suportii, macar o vreme! :)

Share this post


Link to post

De ieri, m-am despartit de dragul meu Matiz, care m-a servit exemplar vreme de aproape trei ani... :( Acum va avea numere de Calarasi, deci a intrat in zona de influenta a Ilenei. Asa ca, acest topic, se poate inchide...

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...