Jump to content
Sign in to follow this  
guru

Un Matiz Banal

Recommended Posts

post-1252-1143566819_thumb.jpgpost-1252-1143566744_thumb.jpgpost-1252-1143566570_thumb.jpg

post-1252-1143566495_thumb.jpgpost-1252-1143566432_thumb.jpgpost-1252-1143566231_thumb.jpg

Astazi ma simt pregatit sa primesc eventuale critici si sugestii, asa ca m-am hotarat sa-mi prezint Matizul. Este modelul E, fara aer conditionat, euro3, din octombrie 2005.

La exterior , cu exceptia capacelor de roti, nu are nici o imbunatatire.

Primul cadou pe care l-a primit, a fost inchiderea centralizata si o alarma Maat 675.

A urmat cotiera centrala, in culoarea caroseriei.

Urmatorul pas a fost sistemul audio. Aici au fost cateva incercari nereusite, pe banii si nervii mei, dar am ajuns la o configuratie de care sunt multumit si care in viitorul apropiat va fi completata cu un amplificator.

HU este un Pioneer DEH-P6800MP, un model nou aparut pe piata. Din motive estetice, am schimbat rama ornamentala argintie cu una neagra si mai lata, ceea ce mi-a permis sa montez HU la nivel cu bordul. Difuzoarele fata sunt de 16,5,DLS PS6A Reference, componente montate pe inele de MDF, inclinate si in plan orizontal si in plan vertical. Usile au fost pregatite cu Dynamat pe fetele exterioare si Caliber pe fetele interioare.Difuzoarele spate sunt ovale, 6 x 9 , DLS Classic 962, montate pe placa din MDF mochetata. Acestea au crossover extern, asa ca am anulat tweeterele, ca sa am din spate doar bass. Va urma un amplificator, cel mai probabil un Audison SRX. Cam atat in privinta sunetului.

Alte imbunatatiri minore: ceas, voltmetru, termometru, torpedo mochetat cu mocheta subtire, autoadeziva, neagra. Mai urmeaza, in curand, turometrul, la care este in lucru traductorul pentru euro 3, buzunare de Tico pentru usi si probabil torpedoul suplimentar, executat de userul Batranu.

Edited by guru

Share this post


Link to post

Per ansamblu masina arata foarte bine. Eu personal n-as fi imbracat cotierele de pe usi cu mocheta, pentru ca in timp va cheli, as fi pus o cotiera centrala mai ingusta si fara sigla aia pe ea. S-o stapanesti sanatos si fara evenimente!

Share this post


Link to post

Multumesc pentru aprecieri. Mocheta de pe manere este un rest ramas de la placa din MDF si a.fost mai mult un exercitiu de indemanare. Cand se va toci, se da jos imediat fara sa ramana urme, este autoadeziva. Aceasta mocheta este cu adevarat utila in torpedo, pentru ca elimina zgomotele produse de obiecte, acum am liniste totala acolo, si se monteaza foarte usor, fiind autoadeziva. In privinta siglei de pe cotiera, am fost fortat de imprejurari sa o aplic, pentru ca acolo s-a scurs din greseala superglue, si trebuia sa maschez urmele.

Share this post


Link to post

mocheta unde ai gasit-o? si cam cat de groasa e (am inteles ca e subtire, dar sunt curios)?

Share this post


Link to post

Mocheta o am de la firma care s-a ocupat de sonorizarea masinii, Tottal - Motto. A fost folosita pentru placa de MDF si costa cam 400 000. Pentru placa s-a folosit jumatate, iar restul mi-a ramas. Cat despre grosime...sa zicem ca este la fel de groasa ca materalul din care se fac tricourile. Oricum, se lucreaza foarte frumos cu ea, este foarte flexibila.

Share this post


Link to post

Cotiera nu prea ma incanta... ca-i rosie mai treaca mearga, da' sigla aia nu prea e de-acolo! Ala din dreapta cum o citeste?  <img src= )">

 

Stickerul de sub portiera e cam neinspirat pus acolo, ala e locul care se umple primul de noroi. Mai bine-l puneai spre partea din spate.

Share this post


Link to post

Cotiera sucks ca sa zic asa!

Share this post


Link to post

Vad ca toata lumea se ia de cotiera. E chiar asa oribila? Eu am mers pe ideea sa fie la culoarea masinii. As fi vrut si niste huse pentru scaune rosu cu negru, dar nu am gasit unele care sa se potriveasca pe scaunele de Matiz.

Share this post


Link to post

nu te deranjeaza sigla la daewoo cand pui cotul acolo ? (pare ca e in relief)

ps: misto cd\mp3 playeru

Share this post


Link to post

Nu deranjeaza, dar in schimb a inceput sa se stearga scrisul. Am pus-o acolo pentru ca am varsat superglue pe cotiera si trebuia sa maschez urmele, deci cand se va sterge destul de tare nu am alta solutie decat sa schimb cotiera.

Share this post


Link to post

ai putea pune un abtipild cu daewoo (cu sigla...nu stiu unde se gaseste, dar trebuie sa existe)

mai te complici sa schimbi cotiera...alti bani..aruncati. de banii aia faci altceva :) >-

Share this post


Link to post

Sau un autocolant cu daewooclub ? :D :)

Share this post


Link to post

Offff, firar ...de cotiera, cred ca o sa o schimb ,vad ca nu place la nimeni...

Share this post


Link to post

io am vazut multe masini tunate, cu parti ale interiorului, in culoarea masinii. nu trebuie sa ne placa noua, ci tie. ai putea sa vopsesti ornamente de pe bord tot in rosu, eventual si de pe fetele de usi...(e doar o idee). am vazut foarte multe masini tunate asa la interior, si zic eu ca aratau bine. :)

vreau sa zic ceva de genu, ca in poza :)

post-851-1143708649_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Da, de acord cu tine, insa eu nu vreau sa merg asa departe, sa vopsesc elemente din interior, ce am facut nu se poate numi tuning, am vrut doar ca acea cotiera sa fie in ton cu usile si cu fostele huse din imitatie de piele,acelea cu suport lombar, in combinatie rosu-negru, dar am renuntat la ele, pentru ca nu se asezau bine pe scaun, iar in trei luni s-au facut foarte urate. Cand existau acele huse, e adevarat, cotiera se incadra mai bine decat acum.Am cautat si huse din material textil ,rosu cu negru, dar nu am gasit pentru Matiz. Am vazut la Car4 unele poloneze, marimea M, iar pe cutie la marca Daewoo, era trecut modelul Polonez,asa ca nu m-am lamurit daca merg la Matiz. Celelalte modele de masini specificate erau tot din clasa mica- Polo, Micra, Panda, etc. Stie cineva ce model Daewoo este acest Polonez, un fel de Matiz, Tico, sau altceva?

Share this post


Link to post

Nu cred ca a existat vreun model numit "Polonez" de la Daewoo, in nici o tara. In schimb stiu ca in Polonia se fabrica (sau s-a fabricat) Matiz. Poate la Matizul polonez s-au referit ei. Acum nu stiu daca polonezii au facut numai Matiz 1 sau si 2. Dar nu cred ca fie diferente mari la scaune intre ele...

Share this post


Link to post

polonez-ul avea "brand=ul" FSO inainte de a fi fabrica preluata de woo - cum s-a intamplat la noi cu oltena...

 

cotiera de-asta am si eu pe dacie (da gri) si merge acolo pentru ca interiorul e finisat cu toporul si mai patratos - dar in matiz nu mi-as pune modelul asta - pur si simplu e prea masiva

 

in rest - bravo!

Share this post


Link to post

Ai dreptate, este cam patratoasa, insa este singura care mi-a placut , dintre cele din Vitan. Celelalte au o forma mai frumoasa , dar au pe ele tot felul de inscriptii si combinatii de vinilin cu plastic lucios , care se zgarie foarte usor. In afara de asta, este singura care are suport de pahar si in fata, acesta-mi este util pentru telecomanda de la cd-player. Alt dezavantaj al ei este acela ca, din cauza frecarii s-a murdarit si nu se mai poate spala, a inceput sa se urateasca. Mi-a placut foarte mult cea de Logan- varianta de 1 800 000, nu cea de 500 000 din Vitan, dar mi se pare cam scumpa, pentru o cotiera.Dar daca tot m-ati omorat cu ea, poate fac un sacrificiu, ca tot se apropie ziua mea

Share this post


Link to post

se poate spala, cea care o am pe nova am spalat-o cam o data pe an in 4 ani :) cu un soi de "office and desk cleaner" - un fel de spuma la spray - si se ia super ok jegul de pe vinilinul acela (la mine e si gri si se vede mai greu)

 

stiu ce zici de cele din vitan "cromate" ... de-aia am luat si eu modelul asta

Share this post


Link to post

Nu dai mai multe despre Turometru te rog? Il faci singur sau apelezi la baieti organizati?

 

Thanks.

 

Cool sistemul audio.

Share this post


Link to post

Turometrul urmeaza sa fie cumparat atunci cand va fi gata traductorul necesar pentru euro 3. Amanunte tehnice despre traductor nu prea cunosc, el va fi conceput, construit si testat o perioada de catre un coleg de serviciu, foarte bun electronist, iar ulterior va trece la productia 'de serie', la un pret foarte rezonabil , pentru doritorii de asa ceva. Tot ce stiu, este faptul ca traductorul se poate lega la senzorul CKP sau la bobina de inductie, iar schema sa este diferita ,in functie de unde va fi legat.

 

@madkat, in privinta cotierei, mi s-au pus piticii pe creier , in urma aprecierilor de aici, si o voi schimba, atunci cand voi gasi una rezonabila ca pret si calitate.

Edited by guru

Share this post


Link to post

As vrea detalii despre ceas, daca se poate. E cumva modelul care intra in locul brichetei? Asa pare din foto. Ce afisaj are? O poza mai detaliata ar rezolva problema. Pret, loc de achizitie, marca, fiabilitate, etc.

Da, ar fi bine sa schimbi cotiera. Cred ca ce deranjeaza cel mai mult la ea este culoarea, nu modelul. O fi Matizul o masina funny, dar nici chiar asa. In rest, lasa-ti imaginatia sa zboare, in limita bugetului. :) >-

Share this post


Link to post

Ceea ce vezi in fotografie, nu este ceasul, ci voltmetrul. Despre ceas, am scris in topicul 'Ceas la Matiz E-Klasse", unde poti vedea si fotografiile.

Astazi am mai pus si buzunare usi pentru Tico

 

 

 

 

post-1252-1143837754_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Scuze pentru postarea consecutiva, dar m-am supus parerii generale si astazi am schimbat cotiera buclucasa, cu una de Logan. Arata mult mai bine, este mai comoda, dar este si mult mai putin practica- este mica, si nu are suporti pentru pahare. Scump, doamna , scump. :-? .Vor fi ceva probleme la montaj, trebuie adaptat sistemul de prindere pentru Matiz, dar se rezolva.

 

post-1252-1143913849_thumb.jpgpost-1252-1143913824_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...