Jump to content
Sign in to follow this  
AAdorjan

Suruburile Intepenite, rupte

Recommended Posts

Am o mica problema, adica sunt doua.

 

1. Cum sa desfac un surub intepenit si un pic ruginit? Trebuie desfacut cu surubelnita cruce, dar nu vrea sa isi dea drumu... Am bagat WD-40 la greu dar nici un rezultat. Ce asa putea face?

 

2. Cum sa desfac un surub de 12 care se invarte in gol, cred ca are filetul dus?

 

Sfaturi, pareri, tot ce ar putea sa fie de folos :D

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

depinde de locatie, ai putea sa incerci sa-l incalzesti putin..

depinde cu ce, de la lumanare la bricheta.. asta e una din variante, dar sa nu afecteze ceva (plastic, vopsea) trebuie sa o faci cu grija

asta la cel intepenit

pa pct. 2.. mi inteleg exact, asa ca nu stiu

Share this post


Link to post

Vezi aici.

Share this post


Link to post

Inteleg. Atunci sa mentionez locatia suruburilor.

Cazul 1: Surubul de sustinere al banchetei spate. Este prinsa in caroserie.

 

Cazul 2: Unul din suruburile care sustin scutul de motor. Asta se vine jos cam 25% si dupa aceea se invarte in gol.

 

Later edit: Mersi Vaxxi il lecturez chiar acum.

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Surubul de la bancheta s-ar putea sa iasa pe partea ailalta, deci poti tine contra pe sub masina(nu tu, ci altcineva :D )

 

Ai lasat WD40 sa actioneze cateva min?

Share this post


Link to post

In spatele banchetei sunt patru suruburi. Cele doua din capat care fixeaza spatarul banchetei (1 din astea l-am desfacut) si 2 care tin bancheta de caroserie. Am lasat WD-40 10min apoi nimic am mai pus 20 min iarasi nimic si tot asa... am incercat sa incalzesc cu bricheta si nici o miscare... deja ma doare palma :(

 

Ce sa fac?

Deja am vreo 5 surubelnite in portbagaj iar cand cobor la masina asta-i primu lucru cu care ma ocup.

 

Ps: Acum deja ii o chestie de mandrie... intre mine si surub :D

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Daca nu si nu, pe ala care se invarte in gol, taie-l cu un bomfaier si scoate-l prin cele doua parti. Pui altul dupa aia.

Share this post


Link to post
Cazul 1: Surubul de sustinere al banchetei spate. Este prinsa in caroserie.

Cazul 2: Unul din suruburile care sustin scutul de motor. Asta se vine jos cam 25% si dupa aceea se invarte in gol.

Cazul 1 trebuie spray pt topirea ruginei, dat de sus si de jos (rust nustiuce). Aplici spray-ul astepti 10 min, iei o cheie sanatoasa (tubulara de preferinta,dar fara criket) si va merge desfacut.

Cazul 2 il invarti pana iti vine jos 25%, e suficient cat sa il prinzi cu un patent. In timp ce il rotesti in sens de desfacere, tregi un pic de el in jos si trebuie sa mearga -astfel, putin fortat o sa ii prinda iar filetul

Share this post


Link to post

aadorjan-pt 1 incearca sa bati capul surubului de cateva ori cu un ciocan,dupa care sa pui wd-40,lasi cateva minute,iara bati si dupa aia incerci cu o cheie tubulara.

in 9 cazuri din 10 a mers

Share this post


Link to post

suruburile de la bancheta le-am taiat cu flexu cand am schimbat tapiteria :D

Share this post


Link to post

Cazul 1 pune niste lichid de frana 3-4 zile sau mai mult sa vezi ce usor iese.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sfaturi. Acuma ma duc sa ma imbrac in costumatie de lucru si incerc solutiile sugerate. Mai incolo scriu si rezultatele... sper ca vor fi bune :P

Share this post


Link to post

Problema 2 a fost rezolvata. Am dat jos scutul. Solutia a fost patentul.

 

Pe suruburile intepenite de la bancheta am pus lichid de frana. Acum astept pana in weekend sa vad daca se desfac.

Share this post


Link to post

1. lichid de frana? hmmm iti va strica vopseaua, da poate ai noroc si se mai slabeste si rugina intre timp ...

2.ha ha ha patentul e sfant la chestii d-astea.

Share this post


Link to post

Am gasit azi pe reno.ro o mica discutie despre desfacerea suruburilor intepenite pe filet. Cu aceasta ocazie am aflat lucruri noi, si anume existenta pe piata a trusei de extras suruburi. Erau indicate 2 site-uri straine, aici si aici in care era descris procedeul.

Este nevoie de o trusa de astfel de biti, se pare ca se gaseste la magazinele de scule de marca, nu se recomanda achizitionarea din targ.

Nu stiu exact cum se lucreaza cu asa ceva, dar voi afla cat mai curand, deoarece am astfel de suruburi la Lada ce trebuie desfacute. Va spun cum functioneaza imediat ce o voi incerca.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

WD-40 e cel mai bun prieten al soferului si in cazul acesta.

Share this post


Link to post

S-a discutat si pe la noi, nu numai pe la altii! :D

Share this post


Link to post

Va salut !Sunt propietarul unui Cielo sohc korean fabricatie 1997 .acum trei luni am schimbat cureaua distributie ,rola intinzatoare ,cureaua de la alternator si cea de AC. Eri mi sa rupt surubul de la rola intinzatoare de pe cureaua de distributie.Primul semn a fost un croncanit de fiare si dupa acea sa oprit motorul fiind la relanti,am incercat sa il pornesc si nu am reusit auzinduse acelasi zgomot.Cu acest set de curele am facut 12mii de kilometri.Am chemat un prieten cu o curea noua si am desfacuto sa vad ce sa intanplat ,surpriza cureaua ere perfecta dar surubul de la rola intinzatoare rupt si ramas in blocul motor.Va intreb pe cei care au mai patit asa ceva cum ati procedat la scoaterea acelui surub? Sau o alta rezolvare.Am plecat cu ia spre Buzau [ aflanduma la 20 km de oras ] si mam oprit la servis acolo fiind duminica nici iarba nu creste dar totusi un nene ma ascultat si dupa ceiam povestit ce am la masina sa facut cam verde bigeyes.gif si mia zia ca la ei ,,deschidera capotei'' este 100 ron asta ca sa ma sperie .-Eu iam zis :daca deschisul costa asa dar inchisul capotei cat mai costa si ala?

Am renuntat pentru ca cemi spunea el nu avea nicio relevanta ,zicea de data motor jos, desfcut pompa de ulei ,etc si bla,bla bla.Acum o am in fata blocului si ma uit din balcon la ia si nu stiu ce sai fac.cum se extrag suruburile rupte?

Share this post


Link to post

Am vazut o trusa speciala pentru scos suruburi rupte, ba chiar am folosit asa ceva pentru a scoate un surub rupt in chiulasa, la galeria de evacuare.

 

In principiu trebuie sa dai o gaura in surubul rupt, cu un burghiu mic, fix in centru. Trusa de care vorbesc are un fel de burghie conice invirtite in sens invers fata de un burgiu normal, sper ca reusesc sa transmit ideea :D . Jucariile respective sint facute din otel de scule super durizat, de unde si costul lor extrem de mare.

 

LE si putin :o fftopic: schimba-ti mecanicul, asta are mina cam grea, a strins mult prea tare surubul ala.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

-am patit-o la dacia nova s-a rupt furca care care tinea alternatoru din trei suruburi 2 erau retezate in chiulasa am dat chiulasa jos si m-am dus la un service cu ajutorul unui strungar am rezolvat problema [ a gaurit cu spiral interiorul surubului dupa care cu tarodul a dat filet invers in sensul de strangere a surubului apoi a bagat un surub pe filet si la desfacut] dar inainte sa se apuce mi-a spus ca nu raspunde daca nu poate sa le scoate ,trebuiesc scule profesionale bormasina de banc fixa taroduri cu filet invers samd si multa experienta.

Share this post


Link to post
77000000.gif Multumesc pentru raspunsul promt si cred ca este cea mai buna idee.Am printre surupelinte si cateva chei decalibrate si cateve spirale mici deale vechi rusesti foarte rezistente.Am sa incerc si imediat ce reolv va anuntut si cum.

Share this post


Link to post

Am rezolvat40000001.gif.A trebuit sa dau pompa de ulei jos si baia surupul rupt fiind ramas in corpul pompei de ulei.Am duso la un strungar hotarat la braila si mia extras surubul din corpul pompei,dupa acea am montat pompa si baia ambele cu garnituri noi si cu putin ,,gaschet''[silicon]negru7 special pentru tenperaturi inalte si si presiuni,curea noua ,montat servo la loc.Acum merge am facut o proba de vreo 40 km si merge inca mai merge 40000000.gif

Share this post


Link to post

Am si eu un surub rupt, mai exact este unul dintre suruburile de la senzorul de acceleratie, cum a fost rupt am povestit in topicurile dedicate, am inteles ca exista niste extractoare si am gasit ceva intrebarea mea este de cat este acel surub, am auzit ca ar fi M4 asa este ca in acest caz ar fi ok cel din acest link http://www.bricoshop.ro/Unelte-si-scule-ra...3-M6-778-616812. Multumesc anticipat si daca aveti si alte solutii sunt deschis la propuneri dar va rog nu-mi dati solutia care mi-au dat-o in service si anume "auzi mai bine decat sa te complici schimba corpul acceleratiei" :shock:

Edited by Bogdan_80

Share this post


Link to post

Alta solutie ar fi gaurirea cu un spiral de aceeasi dimensiune si filetarea pe o dimensiune mai mare. Surubul tau s-a rupt pentru ca a fost dat (cu darnicie) cu o solutie de blocare.

Share this post


Link to post

Multumesc de raspuns tolin si cu afirmatia facuta de tine mi se intareste increderea ca nu am fost aburit de baiatul din service care mi-a spus acelasi lucru ca e dat cu o solutie de blocare. Vreau sa rezolv problema ca parca nu stau cu inima impacata ca ramane in parametrii cu un singur surub, este supus la vibratii si asta ma face sa ma indoiesc de faptul ca poate ramane in parametrii. Dar acel extractor care l-am dat in link ar fi ok? Intreb pentru ca operatia va fi facuta home made si daca as recurge la solutia propusa de tine tolin ar insemna scandal prin service, bine daca nu am incotro apelez si la aceasta cu tot riscul de a imi pune in cap service-urile.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...