Jump to content
Sign in to follow this  
vbocan

Drumul spre litoral

Recommended Posts

1) Prin Pitesti

2) Prin Bucuresti

Share this post


Link to post

Ok Sebian! Fiecare oras are partile bune si partile lui proaste. Dupa cum se vede din avatar sunt din Iasi (frumos oras, nu?:happywave :) dar de 7 ani sunt in Cernavoda! Astfel, am invatat sa tin la el ca si la primul!

Inca o chestie: poate nu-i cazul printre forumistii nostri. Traficul masinilor mai mari de 3,5tone prin Cernavoda este interzis (asta in cazul ca n-au o autorizatie speciala, am inteles) asa ca cei care vor sa "forteze intrarea prin oras" n-au nici o sansa: politia e la post!

Share this post


Link to post

Corect. Frumos oras Iasiul...si iesencele ;)

 

N-am zis ca Cernavoda e un oras urat sau fara semafoare, doar glumeam.

 

 

 

Spune-mi te rog daca stii cum mai e drumul Cernavoda-Seimeni-Balcescu, ma gandesc sa o iau pe acolo si vara asta, sa evit Cernavoda-Constanta.

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Sebian ... drumul e cam asa ... Cernavoda - Seimeni - Silistea - Tepes Voda - Dorobantu - Balcescu - Kogalniceanu - Constanta ... Pana la bifurcatie la Dorobantu e ok drumul, dupa aia pana la Kogalniceanu sunt portiuni care se asfalteaza, depinde cum prinzi...

 

Si inca ceva : nu ai ce cauta prin sat prin Seimeni ca e rupt drumul... se face chiar inainte de Seimeni un "drum de centura" pana la iesirea din Seimeni...

Share this post


Link to post

Stiam traseul dar mi-a fost lene sa scriu, waste of bytes :D Multam de info, nu stiam ca se asfalteaza in zona aia.

Share this post


Link to post

1)Sebian pe traseul descris de tine n-am mai fost de jumatate de an! Era in lucru, asa-l stiam dar nu e actualizat. Il foloseam cand nu era inchis traficul pt masini mari prin Cernavoda! Acum, cand nu mai lasa trafic greu pe aici e lejer drumul normal (Cernavoda - Faclia - Castelu - Poarta Alba - Constanta).

 

2) Impracticabil e drumul bifurcatie Poarta Alba (prin fata puscariei pana la drumul dintre M. Kogalniceanu - Ovidiu (se toarna piatra).

 

3)Un drum bun mai este de la iesirea din Medgidia (vorba vine iesire ca de fapt nu treceti prin oras, stiti voi) prin Cuza-Voda si iesi direct la Mihail Kogalniceanu si de aici 4 benzi pana la CT. Atentie insa drumul are cate curbe la 90 grade, foarte periculoase cand ai viteza, insa asfaltul e impecabil!

 

4) Totodata vad ca se lucreaza la drumul Cernavoda - Cochirleni - Rasova - Ion Corvin si de acolo DN3. Vor turna asfalt. Drumul e mai lung (nu stiu cu cati km mai exact)

Share this post


Link to post

Multam de info. Drumul de la Nazarcea stiu ca e inchis, de jumatate de an se lupta astia sa asfalteze aia 15 km.

 

Drumul de Cochirleni-Corvin-Murfatlar e mai lung dar are niste peisaje superbe, mai ales pana in Rasova, unde se merge paralel cu Dunarea :)

 

 

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Credeam ca deja au terminat drumul spre Cochirleni. Am fost pe el de 1 mai si nu se mai lucra pe nicaieri. L-au inceput iar?

Share this post


Link to post

Daca drumul s-a lmurit, a fost cineva pe litoral ? Cum sint plajele anul acesta ?

 

 

Share this post


Link to post

Drumul spre Cochirleni a fost peticit dar e bun (am fost lunea trecuta la Sf. Andrei) se merge bine pe el! (Si traseul de la Ion Corvin la Adamclisi e bestial).

Despre plaje nu am nici o informatie ca n-am ajuns pe ele (inca) vara asta!

Share this post


Link to post

Daca drumul s-a lmurit, a fost cineva pe litoral ? Cum sint plajele anul acesta ?

 

Pai noi nu mergem la plaja, ne place doar sa facem drumul pana in statiuni si dup-aia sa ne intoarcem :rolleyes:

 

 

 

Share this post


Link to post

Capital

 

De la finele acestei luni, românii care vor să ajungă pe litoralul Mării Negre cu mașina vor putea circula pe autostradă până la Constanța. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, ieri, la emisiunea Xpress, difuzată de B1 TV, că, exceptând tronsonul Cernavodă-Medgidia, se va putea circula pe o bandă până la Constanța.

 

Boagiu a afirmat că și drumul cu trenul se va efectua într-un timp mai scurt din această vară.

 

"La sfârșitul acestei luni ar trebui să circulăm, cu excepția tronsonului Cernavodă-Medgidia, se va circula pe o bandă dus, o bandă întors până la Constanța", a declarat ministrul.

 

Boagiu a explicat că de la sfârșitul acestei luni șoferii vor putea circula pe autostradă până la Constanța și vor putea folosi și o centură ocolitoare a orașului , excepție făcând tronsonul Cernavodă-Medgidia, unde traficul auto se va derula în continuare prin orașul Cernavodă. Traseul descris de ministru este București-Cernavodă-Murfatlar-Constanța.

Share this post


Link to post

Un articol tembel scris de o presa de doi lei (nu ca respectiva ministresa ar fi mai breaza). Cica se circula pe autostrada pana la Constanta cu exceptia tronsonului Cernavoda-Medgidia. Deci daca o luam dupa logica presei si/sau a ministrului pe portiunea Cv-Md inchidem ochii si ne imaginam ca suntem pe autostrada iar pe portiunea Md-CT inchidem doar un ochi, ca acolo e autostrada dar e doar cu o banda de sens :shock:

 

 

 

 

Logic, nu? :D

 

 

Share this post


Link to post

Vesti bune pentru soferii care merg la mare: taxa de trecere a podului Fetesti-Cernavoda se va reduce in urmatoarele zile, probabil pana in 15 iulie, de la 11 lei la 5 lei pentru autoturisme. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat sambata, 9 iulie, ca vineri a semnat un ordin pentru ca taxa de traversare a podului sa fie redusa si a spus ca se asteapta ca trecerea la noile tarife sa se faca in cateva zile. In plus, la sfarsitul lunii iulie traficul spre mare se va relua pe traseul normal, in prezent traficul fiind deviat prin orasul Cernavoda.

 

articol complet

Share this post


Link to post

Din cate stiu podul de la Ecluza Cernavoda a fost inchis de pe 10 ianuarie pentru 1 an! Asa ca sunt sceptic ca peste 2 saptamani va fi gata! Dar cine stie? poate vom avea o surpriza placuta!

Share this post


Link to post

Cei care vor merge pe litoralul Mării Negre la finele acestei săptămâni vor putea evita aglomerația din Constanța, întrucât va fi deschisă circulația, câte o bandă pe fiecare sens, pe o lungime de încă 21 km de autostradă.

 

Traseul pe care se va putea circula începe de la intersecţia cu DN 3 în zona localităţii Basarabi, continuă până la nodul rutier cu Varianta de ocolire a municipiului Constanţa şi până la intersecţia cu DN 39 spre Mangalia. Este vorba de puțin peste 21 de kilometri de autostradă care vor fi deschise circulaţiei la o cale, conform, anunțului făcut luna trecută de ministrul Transporturilor Anca Boagiu.

 

articol complet

Share this post


Link to post

Am mers pe acest traseu! Este foarte bun (drum nou). De la Murfatlar (fost Basarabi) se face dreapta spre Ostrov. La iesirea din Murfatlar la cativa km (n-am retinut) este un mic sens giratoriu si de acolo intri pe "autostrada". De fapt este doar un sens deschis si se merge ca pe soseaua obisnuita. Dupa 14 km este nodul de legatura cu centura Constantei iar de acolo ultimii 7km se merge in regim de autostrada. Acesta se "inteapa" in DN39 (Constanta-Mangalia) intre Lazu si Selgros (pod spre Agigea) intr-un sens giratoriu imens. Este ideal pentru cei ce merg spre statiuni de la Eforie Nord pana la Mangalia!

Share this post


Link to post

Sau pentru cei care stau in KM5 in Ctza ;)

Share this post


Link to post

Pentru interesati! S-a redeschis din weekendul acesta podul peste ecluza de la Cernavoda! Astfel traficul usor nu mai este deviat prin oras, insa a revenit traficul greu pe traseul Fetesti - Cernavoda - Constanta!

Share this post


Link to post

S-a redeschis si J228 - de la Castelul - Poarta Alba -> Nazarcea -> Ovidiu si se ajunge direct in Mamaia (Ovidiu -> Lumina -> Navodari -> Mamaia). Ca si distanta este lafel sau chiar mai scurta ruta ca E81 (DN22C) dar este mai putin aglomerat si nu se mai traverseaza totata Constanta si mai ales Valul lui Traian ... (are vreo 7-8 km).

Share this post


Link to post

...si se merge parfum pe el ;)

Share this post


Link to post

Vesti proaspete pentru cei care vor sa mearga de 1 mai la mare: podul peste canal de la Agigea este in reabilitare si se circula pe cate o banda, cu limita de viteza. Tanand cont ca lucrarile azi nu erau foarte avansate (se pregateau sa monteze (lipeasca) hidroizolatia pe sensul Constanta->Mangalia) as sugera sa ocoliti zona... Nu veti reusi sa ocoliti aceasta zona alegand A4...

Share this post


Link to post

Tot pe Nazarcea , dar am vazut ca au pus limitari de viteza pe cateva portiuni.

Share this post


Link to post

Am fost acum o saptamana de la Medgidia-Ostrov-Calarasi-A2, doar cateva portiuni pavate cu piatra cubica. Se circula foarte bine si este liber (cel putin acum cand nu este sezon pe litoral), traversarea se face mai greu ca sunt doar 2 bac-uri mici si nu trece decat un TIR si 9 masini mici si am stat cam 1 ora pana am reusit sa ne imbarcam. Biletul este de 35 ron/masina pasagerii inclusi, iar pietonii platesc 2 lei.

Am vazut pe alte forumuri ca a fost o disputa anul trecut intre firma actuala si o firma care ii concura cu doua bac-uri mari si moderne si au invins tot astia cu amaratele astea.

Pana una alta, drumuri bune!

Share this post


Link to post

Nu veti reusi sa ocoliti aceasta zona alegand A4...

 

E naspa rau cu miile astea de autostrazi ... te incurci in ele.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...