Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Cum Se Tin Gumele?

Recommended Posts

OK, sfaturile de la Sama. Mai intai sa stabilim o chestie: multi s-au plans de preturi si /sau servici la Sama Service. Dar sa nu generalizam! Eu voi vorbi clar de acelasi centru unde am pus gumele de iarna, adica cel din Calea Plevnei (nu dau numarul sa nu ziceti ca fac reclama). Ce trebuie sa intelegem (dar este extrem de greu pentru multi, ca asa am fost invatati) este ca si ieftin, si bun nu se poate. Se poate ieftin si prost, scump si prost, "scump" si bun. Ei bine, centrul de care zic eu e incadrat la ultima, cu amendamentul ca mie nu mi s-a parut scump. Mai mult, am intrebat din start pe mail (am avut chiar schimburi multe de mailuri cu Directorul de acolo, un om de milioane, posesor de WOO :D si pe care cred ca l-am cooptat in DaewooClub) preturile si am fost din start de acord cu ele. Am primit chiar si bonusuri (deloc ieftine!): am umflat rotile cu azot. Pentru unii o fi putin, pentru altii irelevant, pentru mine a fost un gest super, pentru care eram pregatit sa platesc.

 

Oferta lor e simpla: 1EUR/guma/luna, plus TVA. Asta inseamna 4.76EURO/luna la 4 gume. Am calculat ca pentru aprilie - noiembrie as da cam 135RON. Nu mi se pare deloc mare suma! Am dat 16 milioane (1600RON) pe gume, le vreau bune 4 ani de acum inainte, si nu am spatiu de depozitare! Cred ca voi merge pe mana lor.

 

Gumele se tin la ei ori in "beci"-ul de la centrul sus-amintit, ori in hala special construita la alt centru al lor. Predarea se face cu proces verbal, nimic nu e la intamplare (cum s-ar putea crede si cum sigur vor crede carcotasii!). Se tin in pozitie verticala (daca sunt fara janta), exact ca in primul link pus de Flex, si se invart regulat. Oamenii aia chiar stiu ce fac. O sa ziceti (garantat) ca am vreu business cu ei ca prea ii vorbesc de bine. Ei bine, nu am, dar oamenii aia, fara sa ma cunoasca, fara sa dau spaga (!), m-au tratat extrem de corect si profi. Asta pentru mine (si pentru banii mei munciti din greu) inseamna extrem de mult.

Share this post


Link to post

Cred ca imi fac si eu centru de depozitat gume, ca tot am un garaj gol. ; <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu, din lipsa de spatiu, le tin atarnate pe peretii garajului, puse pe jante la presiunea cu care circul.

Share this post


Link to post

Du-le la 1 si va fi si mai bine ... nu se pastreaza la presiunea "nominala"

Share this post


Link to post

De ce nu? Uite, roata de rezerva se tine in portbagaj umflata peste presiunea standard...

Share this post


Link to post

@FLEX: Parca citeam undeva ca e bine sa fie tinute la presiune mai mare, 3 atm... :scarpin: Sau daca le tin suspendate nu mai e valabila faza cu trei atmosfere???  <img src= )">

Share this post


Link to post

Faza cu 3 atmosfere se recomanda la oltcit in biblia lui Canta cand se punea masina la pastrare, dar cu rotile pe ea, deci un stres mai mare.

Share this post


Link to post
De ce nu? Uite, roata de rezerva se tine in portbagaj umflata peste presiunea standard...

 

Pai nu de aia mergi cu ea doar pana la prima vulcanizare? :D

Share this post


Link to post

Roata rezerva este recomandat sa se umfle peste presiunea standard deoarece pana vei ajunge (daca vei ajunge) s-o folosesti mai pierde presiune. Spre exemplu, daca presiunea standard este 2 atm, recomand umflarea rezervei la 2.2. Sa zicem ca pierde 0.1 atm la 1 luna, daca o sa ai nevoie de ea peste 3 luni o vei gasi la presiunea de 1.9, deci mult mai bine decat daca ar fi la 1.7, daca era umflata in trecut la presiunea nominala. Daca o folositi (desi nu va doresc) mai repede, 2,1 in loc de 2 nu va conta deloc.

Revenind la pastrarea rotilor de sezon, recomand o presiune de 1 max 1.5 atm, deoarece pur si simplu nu este nevoie de mai mult, mai reducem din stresul permanent aplicat de presiunea de aer anvelopelor. Oricum presiunea va trebui refacuta cand le va veni iar vremea :)

Share this post


Link to post

Si daca le umflu cu azot? Am rezolvat problema.

Share this post


Link to post

Mie se pare de bun-simt recomandarea cu o atmosfera in pneurile puse la pastrare, cred ca dupa-amiaza o sa le aduc la presiunea asta.

Share this post


Link to post

Vipere, nu-i vorba ca nu pierzi, este vorba de mentinerea unui stres inutil asupra cauciucului daca le pastrezi la presiunea nominala.

Share this post


Link to post

Si dup'aia trebe duse fugutza la psiholog, sa scape de stress :) )

Share this post


Link to post

Eu am vazut mai multe depozite, en-gros-uri de cauciucuri... unde cauciucuri scumpe, de firma, stau la orizantala unul peste altul intr-un spatiu oarecare, unde nu este nici intuneric si nici climatizare :) ) Deci deja de noi le cumperi tinute acolo nu stiu cat timp... credeti ca mai conteaza cum le depozitezi dupa ce deja ai inceput sa le folosesti?

Eu zic ca stau foarte bine scoase de pe janta, la orizontala, unul peste altul in boxa.

Share this post


Link to post

exact asta vroiam sa spun si eu cand am vazut poza din link-ul lui FLEX. sunt putine magazine/depozite in care am vazut cauciucurile depozitate corespunzator. personal nu cred ca are prea mare importanta modul de depozitare, dar instinctul ma indeamna sa cred ca presiunea ar trebui sa fie mai mica decat in mod normal, insa e posibil sa ma insele :) .

Share this post


Link to post

Am incercat sa caut cate ceva despre subiect dar nu am gasit. Voi ce ziceti, merita sa dau un ban in plus pe jenti speciale pentru cauciucurile de iarma? Se pastreaza mai bine cauciucurile montate si umflate? Problema e ca deja trebuie sa fac un efort financiar peste ce aveam programat, plus ca jentile de Lacetti au un diametru la prezoane foarte neobisnuit, 114.3 mm si se gasesc la dealeri la un pret mai mult decat nesimtit.

Ma gandesc totusi ca 6-8 operatii de demontare/remontare in trei patru ani cat este durata lor normala de utilizare nu pot deteriora prea mult cauciucurile. Gresesc?

Share this post


Link to post

Salut,

 

De pe site-ul depozituldeanvelope.ro am luat sfaturile de mai jos:

 

post-3300-1164048183_thumb.jpg

 

Asadar se pot depozita cu sau fara jante.

Share this post


Link to post

Parca ar fi din ciocolaxata anvelopele astea. SPropria greutate le cauzeaza, dar cand dai cu 80 intr-o groapa le e moale.

Share this post


Link to post

@Tommy: Nu te contrazic mai ales ca nici eu nu sunt genul "mai catolic decat Papa" dar nici nu cred ca aceste masuri au fost inventate de cei care detin spatii de depozitare pentru a mai scoate un ban. ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...