Jump to content
Sign in to follow this  
Paul_Ferrari

Conducatorii Auto Cu Logan...

Recommended Posts

"ceva sport, rosu, cu motor de 500 CP, 2 locuri si decapotabila. V-ati comporta absolut ca inainte, cand conduceati Cielo/Matiz/Daewoo ? absolut ca inainte ? ati rezista unor sprinturi pe DN sau A2 ? nu cred"

 

e greu de rezistat tentatiei ... dar conteaza si cum si pe unde faci sprintul asta

 

desi nu conduc de multi ani (doar din '92) am observat ca in majoritatea cazurilor cu putina bunavointa inca este loc pe sosea pt. toate masinile ... dar precum se stie oamenii se impart in 3 categorii: oameni buni, oameni rai si soferi

Share this post


Link to post

dadydei: Era mai scumpa..

Dar nu pot sa ma abtin, unde e Tociu, e un hot si un caraghios, daca ati fost la el la carciuma la Olimp ati vazut pe fata!

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Ce-i drept, majoritatea masinilor circulau la o distanta apreciabila.. habar n-am de ce :)

 

 

 

Vorba lui Steph: "Tati, Tati, iar ai trecut de scoala" :lavolan:

Edited by cristi.a

Share this post


Link to post

Si eu am vrut sa fac un topic din asta legat de loganuri respectiv persoanele care conduc aceste masini. Sunt extrem de aroganti si conduc FFF PROST punand in pericol si masinile din jur. Fiind o persoana careia nu-i place sa generalizeze am tot incercat sa spun ca poate doar asta, poate doar astalalt e prost, asta e incepator, asta e fata si e mai sensibila(fricoasa)...dar nu, indiferent cum incercam sa gandesc pana ajungeam la destinatie ramaneam cu aceeasi impresie. MAi rau a fost cand am inceput sa impartasesc aceste impresii cu alti prieteni/cunostinte, conducatori auto si culmea aceleasi idei isi facusera si ei. Astea nu se mai pot chema coincidente cand se pun asemenea probleme zic eu destul de sensibile si mai multe(f. multe chiar) persoane sunt de aceeasi parere.

Share this post


Link to post
...

Poate ca aceasta euforie la cumpararea unei masini noi e mai greu de inteles pentru cine n-a avut Dacie, sau conduce de ceva vreme o masina care nu i-a ridicat probleme majore (Daewoo included). Insa ganditi-va asa: castigati la loto, si maine va puteti permite o masina la care nici nu indrazneati sa visati; ceva sport, rosu, cu motor de 500 CP, 2 locuri si decapotabila. V-ati comporta absolut ca inainte, cand conduceati Cielo/Matiz/Daewoo ? absolut ca inainte ? ati rezista unor sprinturi pe DN sau A2 ? nu cred :)

Cata dreptate ai bade VAXXI :)

Primele doua "ture" pe A2 cu Nubirica le-am facut inainte sa fac 5000 km si m-am abtinut sa-i dau prea tare (adica mai mult de 130 km/h) ... da' la primul drum dupa 5000 km i-am dat sa vad cat duce. Dar a fost absolut singura data cand AM VRUT sa trec de 160 km/h. Mi s-a mai intamplat ... accidental ...dar niciodata peste 170 km/h. Insa A2 facuta de la un capat la celalalt cu 150 km/h constant ... s-a mai intamplat. Dar nu eram prea mult in afara limitelor legale deci ... nu se pune.

Era pacat sa nu pot zice ... i-am dat Nubiricei peste 180 km/h :>

Si cu decapotabila de 500cp ... probabil ca m-as da in barci o data ... de doua ori ... si gata. Asta ca viteza ... ca un plecat de pe loc cu fum din rotzi ... mama ce mi-ar place :lavolan:

 

Cat despre condusul "absolut" ca inainte ... mie imi place sa cred ca nu m-am schimbat prea tare. Si acum semnalizez orice miscare pe care o fac, si acum las de la mine daca-l vad pe unu' ca vrea sa intre si nu-l lasa nimeni (exceptie fac smecherii ... pe astia nu i-am lasat niciodata ... nu-i las nici acum) incerc pe cat posibil sa nu incomodez pe nimeni s.a.m.d. Ca acum conduc putin mai agresiv ... e totusi o diferenta de la 64cp cu 4 trepte si 104cp cu 5 trepte ... as pica de prost sa merg la fel cum mergeam cu Dacia.

In concluzie: NU conduc absolut la fel ... pentru ca nu am cum ... ar fi pacat de masina sa merg cu a 4-a la 80 km/h ... ca atat putea Dacia > :) ... dar asta nu ma transforma intr-un nesimtit care incalca orice regula numai sa arate ce masina noua si puternica are el!!

Share this post


Link to post

Discutam cu un amic Loganist din prima zi. Si el observase atitudinea negativa a celor care conduc Logan. Scuzati, "tarani" ii numea.

 

Am remarcat ca din ce in ce mai multi proprietari de Logan incep sa o priveasca pur si simplu ca pe un mijloc de transport incapator de la punctul A la punctul B. Nici vorba de satisfactii prea mari sau de masina sa ma dau in barci macar un pic...

 

Deci, lumea incepe sa coboare cu picioarele pe pamant... Nu iese Bora la 5700 oriunde ar fi produsa!

Edited by panzer

Share this post


Link to post

Am editat deja 2 posturi ... urmatoarele care vor mai contine calificative in masa vor merge direct la cos.

 

Incercati sa scrieti fara sa jigniti sau incercati-va talentul literar; "ura de rasa" e inacceptabila pe acest forum.

Share this post


Link to post

"Am remarcat ca din ce in ce mai multi proprietari de Logan incep sa o priveasca pur si simplu ca pe un mijloc de transport incapator de la punctul A la punctul B"

 

pai si este altceva decit un mijloc de transport ?

 

FLEX,

 

"Conduc una din cele mai amarite masini de pe piata (mica, puturosica, ieftina) si totusi reusesc sa trezesc spiritul de competitie in cele mai diverse categorii de soferi"

 

banuiesc ca te referi la Matiz ... da' zi-ne si noua cum se uita lumea la tine cind iesi pe strasse cu Fiat 600D ?

Share this post


Link to post

Pai erau unii mai pe la inceput cu diverse opinii de genul:

- e mai tare ca A4 ca e mai mare

- e mai iute ca Cielo (pana acum nu mi-a demonstrat nimeni asta :D )

- e aproape cat Leganza privita din spate (hehehe - asta era chiar una din primele poze, la care ne uitam toti ahtiati)

 

Intre timp au mai revenit oamenii cu picioarele pe pamant. Cred ca in ciuda diesel-ului ... si vanzarile si-au mai revenit din boom-ul initial...

Share this post


Link to post

"Cred ca in ciuda diesel-ului ... si vanzarile si-au mai revenit din boom-ul initial..."

 

cit se mai "asteapta" acum pt. un Logan ?

Share this post


Link to post

Am si eu cativa vecini cu varsta cuprinsa intre 30-50 de ani care si-au cumparat logan, nici full-options nici chel si nu am observat comportamentul descris de voi ;) Si de obicei in trafic prefer sa imi tin ochii pe strada si nu prin masini. Am observat atitudinea descrisa de voi(pe la semafoare) mai mult la posesori de masini germane(vezi VW si BMW in special) care ori au o ruginatura mai batrana ca mine ori au ultimul model au fitze si figuri in cap cat cuprinde si pana nu-ti taie calea nu se astampara :spumelagura:

 

Intamplare: Eram cu dacia, am oprit la o trecere de pietoni, si era in spate o tipa cu un 206 care cum a vazut ca ma pun in miscare a trecut repede pe linia de tramvai sa depasesca dar ca sa-i demonstrez ca 206-ele ei e egal pe strada n-am lasat-o sa treaca de mine  <img src= )">

 

Concluzie: pot sa aibe cate fitze si figuri or vrea ca pe mine nu ma deranjeaza cat timp stiu sa se tina de covrig :thumbl:

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post
N-ai vazut si VW ce marketing are?

Iti da sampanie de 5 dolari si-ti ia 100 pe presuri?

 

Vrei sa spui DADEA !!! Acum 2 ani am ridicat 2 Passat-uri Higline de la reprezentanta din Focsani si nu ne-au dat nici o ****. :mda: Asta in conditiile in care mai ridicasem un alt Passat Higline in 2001 si faceam reviziile tot la ei. Atunci cred ca ne-au dat, dar mai tarziu??

 

Acum serios, nu mi se pare corect sa se extinda discutiile in acest topic fiindca cu sau fara intentie unii membrii cu logan(dintre care si eu recunosc) se vor enerva !

Nu cred ca ai motive sa te simti jignit de astfel de remarci. Daca ai sesizat nimeni nu te-a atacat pe topic-ul in care ti-ai prezentat masina, ba chiar ti-au laudat modificarile, la fel a "patit" si Gonty, ba chiar primeati sfaturi de mai bine.

 

Poate ca aceasta euforie la cumpararea unei masini noi e mai greu de inteles pentru cine n-a avut Dacie, sau conduce de ceva vreme o masina care nu i-a ridicat probleme majore (Daewoo included). Insa ganditi-va asa: castigati la loto, si maine va puteti permite o masina la care nici nu indrazneati sa visati; ceva sport, rosu, cu motor de 500 CP, 2 locuri si decapotabila. V-ati comporta absolut ca inainte, cand conduceati Cielo/Matiz/Daewoo ? absolut ca inainte ? ati rezista unor sprinturi pe DN sau A2 ? nu cred :)

 

Pai si eu am avut ocazia sa conduc masini mai tapene decat ce conduc in mod normal, am si dat ceva mai tare decat in mod normal sa vad cum se comporta si... cam atat. N-as taia fata nici la un Trabant. Daca mai gresesc, asta e, multi o fac intentionat.

Eu unul cel putin cred ca am un defect: nu ma intereseaza prea mult ce conduc, ci ce bani am in buzunar. Daca as avea milioanele pamantului de cheltuit zilnic nu m-ar deranja sa conduc un Tico, eventual mi-l fac eu full. Dar sa conduc o masina la care sa nu-mi pot permite cheltuielile atunci nu mai am nici o placere. Asadar s-ar exclude din start varianta de a-mi lua o masina si de a pune apoi de 10 lei benzina in ea pentru ca trebuie sa platesc ratele.

Masina aia sport de 500 CP cred ca as vinde-o imediat ce as castiga-o, ma rog as verifica inainte sa vad cat duce si gata. Cate lucruri mi-as lua si mi-as face din banii aia m-ar face sa ma simt muuult mai bine. Pana la urma nu traiesc in masina, mai trebuie si in casa/distractii sa bagi banii, nu?

 

Cat despre Loganisti, nu zic nu, sunt si oameni cu cap, care s-au saturat de schimbat platini si suflat in jiglere pe marginea drumului si care nu si-au permis altceva, au nevoie sa care o damigeana de vin de la tara, au 2 copii, normal, nu era sa le recomand Matiz si poate nu aveau bani de Cielo. Trebuie sa se descurce si oamenii aia, nu?

Dar cand vezi pustiul de 19 ani la volan de logan deja te gandesti cum sa te feresti. Eventual mai afli ca e masina lui, eventual il intrebi de ce si-a luat matiz, atunci el se uita jignitor la tine, el doar n-are oo daca merge cu matizul, trebuie masina mare.

Sau cand ii vezi cum se baga iar iti faci cruce. Am patit-o in trafic de cateva ori, odata cand eram cu Passat-ul, mi-au taiat fata pur si simplu, nu conta ca eu semnalizasem de hat ca vreau la stanga. Alta data la benzinarie ma apostrofeaza unul ca de ce nu eliberez naibii pompa cu rabla mea de Clio.

Cand vezi ca prea multi injura soferii de logan incepi sa realizezi ca multe dintre aceste nu sunt doar simple intamplari.

Toate acestea culminand cu cazul Iovan si cu statisticile de la gaurateve cand venea Balanica in emisiune mi-au aratat in ce tara de romani cocliti locuim. Daca vreti sa vedeti mai bine care sunt, uitati-va la geamuri, vor aparea iarasi inimioarele maggi. Asa am ajuns la o constatare:

 

In Romania pot sa ai si Maibach, daca nu ai Logan esti un nimeni in ochii lumii

Share this post


Link to post

Eu ma simnt mai bine in Tico -ul meu, unii chiar mai intorc capul dupa el (cunoscatorii) ,nu stiu ce li se pare unora asa deosebit Loganul ca sa aibe astfel de accese de superioritate, mie mi se pare chiar banal ce-i tot dati atata atentie??? Am vazut destui mucosi cu bemevuri si passaturi care se uitau de sus la mine ,nu conteaza masina pe care o ai contaza ce ai in cap! Si nu toti posesorii de Logan sunt asa cum s-a scris aici ! X( In viziunea unora spune-mi ce masina ai ca sa sa-ti spun ce fel de om esti. Nu-i corect acest rationament!

Share this post


Link to post

Io am alta intrebare:

Unul cu S-Classe, X5 sau macar Passat e indreptatit sa se sparga in figuri si sa ne priveasca de sus pe noi, astia muritori de rand?

 

@Vaxxi

Poti face sprinturi cate vrei, si cu ce masina vrei, atata timp cat nu-i deranjezi pe altii. Io cand am chef sa dau talpa dau talpa, iar cand apare unul care are chef de talpa din spate ii fac loc indiferent ca are Porsche sau Renault 5.

Edited by mr_

Share this post


Link to post
cit se mai "asteapta" acum pt. un Logan ?

Alea pe benzina sunt pe stoc si la oferta cu ABS si alte minuni care oricum nu functioneaza(deci s-a ales prafu)iar cele pe motorina astepti intre 4-6 sapt.

Share this post


Link to post

Io am alta intrebare:

Unul cu S-Classe, X5 sau macar Passat e indreptatit sa se sparga in figuri si sa ne priveasca de sus pe noi, astia muritori de rand?

 

Never.

Importanta aici e calitatea omului de la volan, nu masina.

Cat despre loganisti..sunt de aceeasi parere ca multi antevorbitori, au senzatia ca e super masina si se cam rup in figuri. Naspa e cand cedeaja te miri ce la 170 km/h..atunci e mai nasol, sau cand se dau cu ele peste cap si nu scapa nimic intreg din masina. Am auzit de rotirupte pe autostrada la viteza...sau de rasuciri cu masina la franare (chiar daca e by reno').

Share this post


Link to post

am Logan ... Probabil ca unii dintre voi deja ma cunoasteti..mai ales de la fotbal...

1. DA conduc LOGAN..

2. DA- LOGANUL este al tatalui meu un om la 50 de ani...care DA..a avut 1310 inainte.. care n-ar fi schimbat-o daca nu consuma mult in oras...

3. Masina mea este un Renault Megane

4. DA- maxim 15% din conducatorii de Logan sufera de tarani ce sunt...cel ce a initiat acest topic mi se pare "usor" frustrat...

5. La o masina noua...nu exista oferta mai buna pe piata...asa puteam sa-mi iau si eu Passat cu TDI rosu cum au toti taranii (a se citi cei ce si le-au adus din Germania "cica" la 50.000km si pe aici sunt zmei da le scot sambata seara ca e scumpa motorina ...)- respect totusi pe cei care si-au luat passat-uri din Romania, cu banii jos...

6. Am pretentia de a fi cat de cat un sofer bun, semnalizez orice schimbare de directie, port centura si nu tai fata la nimeni, nu tai coloana la semafor, nu depasesc pe sina de tramvai...

7. "Imi cer scuze" ca am LOGAN... asta e rostul lui pe care il recunosc..din pct A in pct B in siguranta..si DA bag porc, varza, cartofi, ceapa , vin in portbagaj (sa nu-mi spuneti ca nu faceti si voi la fel...orice masina ati avea..)

 

Astept injuraturi...

Edited by semit

Share this post


Link to post
...

In viziunea unora spune-mi ce masina ai ca sa sa-ti spun ce fel de om esti. Nu-i corect acest rationament!

Privind lucrurile intr-un mod simplist ... aici se ajunge ... privind statistic, in cazul Logan-ului, tot aici ... din pacate.

Ca exceptie de la regula: ieri dimineata, pe dig spre Galati, un Logan nou noutz (cu numere rosii ... dar fara celofane) mi-a facut semn sa-l depasesc ... s-a dat cat mai pe dreapta ca sa nu ma incomodeze ... pentru ca omu' era constient ca merge cu cel mult 60 km/h. Cu ACESTI soferi de ORICE masina nu am nimic. Si eu fac acelasi lucru. Dar ... cum am mai zis-o ... statistic ... la Logan ... astia nu exista :(

 

Si Basescu a iesit presedinte ... desi statistic a avut numai 53-54 % din voturile celor care au mers la vot. Asa ca ... atunci cand 50%+1 soferi de Logan se vor purta ca cel de mai sus ... jos palaria. Pana atunci ...

 

P.S. n-am nimic cu Basescu!!!

Share this post


Link to post

@semit:

1. drum bun si fara probleme

2. bravo lui. daca n-a avut nevoie de mai mult nu-l condamna nimeni.

3. drum bun la fel

4. aici te contrazic, sunt ceva mai mult de 15%.

5. nu se ataca masina in acest topic, se ataca soferii. ce ai scris intre paranteze am confirmat-o si eu in nenumarate randuri si nu numai eu.

6. Bravo. Keep up the good work.

7. Din ce te cunosc de pe reno.ro si de aici nu mi-ai facut impresia ca te-ar fi deranjat sa conduci matiz. Daca ai nevoie intr-adevar de Logan si nu ti-ar fi ajuns Matizul nu te condamna nimeni. Suntu multi pustani in ipostaza asta. Daca ma insel asta e.

 

Injuraturile ti le trimit prin posta, momentan nu-mi functioneaza e-mail-ul. :) Imi pare rau ca nu pot sa ajung in we la munte la o bere. Ramane pe alta data, asta e. :)

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

aceeasi atitudine era si la soferii de cielo si espero cand au aparut si intr-adevar sunt muult mai mult de 15% din posesorii de logan care sunt tarani, la fel e si cu posesorii de skoda, in general masinile entry-level din o anumita categorie, in general masini care , in opinia lor, le-ar aduce un anume statut... nu e nevoie sa sara arsi posesorii de logan care nu se simt caracterizati de topicul lui paul pentru ca daca nu se recunosc, nu li se adreseaza, dar subscriu si eu: au o atitudine de superioritate de neinteles pentru mine, si da ala din x5 poate sa se uite in "basini" pentru ca are cu ce, si sincer as vrea si eu un x5 dar un logan never, prefer sa imi tin jegul meu, imi da cel putin atatea satisfactii cat un logan MIE, asta ca sa nu sariti repede pe mine...

Share this post


Link to post

Lucrurile, cel putin in Iasi, mi se pare ca s-au mai linistit in sensul ca au aparut multe multe loganuri iar proprietarii au inceput sa se obisnuiasca cu ideea ca este o masina ca oricare alta, dar mai comuna. Sunt si destule exceptii, dar asta nu tine de masina ci de sofer. Cel mai mare munte de nesimtire il au daciotii cu cazane vechi si inzorzonate care merg ca o cizma si ii doare fix in cot de ceilalti. Intradevar, majoritatea posesorilor de logan merg mai incet (atat in localitate cat si afara) dar au fost putini care au mers pe mijlocul drumului si nu s-au dat sa treci... Sunt multi posesori mai in varsta care trebuiesc intelesi, reflexe intarziate, poate si kilometri putini facuti, obisnuinta defectuoasa pe vechea dacie etc. Poate si eu as merge mai linistit si mai incet daca as avea de platit 8 ani de rate (mi se pare o mare idiotenie, in 8 ani masina aia e oale si ulcele...).

 

PS: SPer ca acest topic sa nu acumuleze ce nu s-a mai dat voie sa se scrie la stiri, in subiectul despre logan.

Share this post


Link to post
.. Imi cer scuze ca am LOGAN... asta e rostul lui pe care il recunosc..din pct A in pct B in siguranta..si DA bag porc, varza, cartofi, ceapa , vin in portbagaj (sa nu-mi spuneti ca nu faceti si voi la fel...orice masina ati avea..)

 

Astept injuraturi...

 

Nu cred ca te va injura nimeni. [-X

Se pare ca dai dovada de foarte multa maturitate, ceea ce inseamna ca mai exista sperante. Jos palaria. :osanale:

Sa-l folosesti sanatos si nu are de ce sa-ti fie rusine sau sa-ti ceri scuze ca ai Logan. :lavolan:

 

Later

Tot respectul pentru tatal tau.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

:> Multumesc..

Share this post


Link to post
... da' zi-ne si noua cum se uita lumea la tine cind iesi pe strasse cu Fiat 600D ?

 

... foarte interesant, atit eu cit si tatal meu (l-a condus zilnic cam 1 an jumate, pina s-a invirtit de un Logan de firma :D ) am fost tratatti cu simpatie de toti "traficantii" de pe strada; nu tu claxoane, nu injuraturi cind abia plecam de la stop (probleme de aprindere si alimentare), nu tu priviri superioare ... aveam parte numai de zimbete, pe cuvintul meu; deh, masina veche, cu look simpatic, toata lumea se mira ca merge la venerabila virsta de 40 de ani ... misto de tot, duse vremuri, masina aia va vedea numai caravane de epoca. Insa cel mai mult "respect", ca sa zic asa, l-am obtinut cu Lada 1500, probabil aproape toata lumea stia ca e quasi-indestructibila masina aia; din pacate, masa si volumul conteaza pe strada ...

 

Au fost mai multe valuri de "zmekeri", primul cel cu Espero/Cielo, apoi Renault Megane I , apoi Skoda Ocatvia I ... sic transit gloria mundi ...

Share this post


Link to post
4. DA- maxim 15% din conducatorii de Logan sufera de tarani ce sunt...cel ce a initiat acest topic mi se pare "usor" frustrat...

 

Eu am initiat acest topic ! Cu acest topic nu am vrut sa jignesc pe nimeni si sorry daca am facut asta ... Respect pentru cei ce si-au dorit acesta masina, ce au muncit pentru ea o viata intreaga, sa le stapanesca sanatosi si sa aiba parte de ele ... Cu toate astea nu apare nicaieri in primul post "toti soferii de Logan". exista cu siguranta si exceptii. Imi pare rau ca au fost oameni care s-au simtit "usor" jigniti au ripostat jignind "usor" si acum asteapta sa fi injurati (tot usor ?) . Nu cred ca pentru asta sunt facute forumurile ...

 

Soferii de logan "usor" frustrati despre care este vorba in acest topic sunt din pacate mult mai multi de 15%...

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...