Jump to content
Sign in to follow this  
B33GLM

Pierderi Si Miros De Benzina

Recommended Posts

Parerea mea e ca daca tot e sa lipiti rezervorul faceti fratilor un lucru k-lumea, dati jos rezervorul. Goliti-l de benzina. Spalat la interior cu apa. Apoi la exterior curatati-l bine de jeg. Decapati zona unde are por, eventual si alte zone care promit pori si apoi aplicati cositor. In felul asta unde ati reparat nu mai apar probleme.

 

Altfel lipiturile (IMPROVIZATIILE) cu tot epoxy tin o vreme dupa care cedeaza. Chestia cu alamire sau cositorire tine mult mai mult. E drept ca va taxeaza un mester sa va faca operatiunea dar e mai sigura reparatia.

Daca rezervorul e chiar copt atunci mai bine cumparati unul nou.

Share this post


Link to post

Nu stiu ce fel de solutie (Bison) ai luat dar cea de care spun eu se gaseste si acum (acum o luna am vazut fara sa vreau la Car4) si mi se pare ca este pentru sticla, plastic, metal oricum eu am vandut masina dupa un an si in acest timp nu am avut nici o problema. Eu inainte de folosire (a Bison-ului) am scos toata benzina din rezervor pe la busoanele de golire, am mai stat cel putin 30 de minute sa se zvinte porii respectivi (cu busoanele de golire si de alimentare desfacute), am sters cu o carpa cu diluant (am degresat locurile), am dat cu solutie (torni pe un carton din cele doua solutii in mod egal si amesteci bine cu spatula din dotare pana se amesteca bine), am lasat-o pana a II-a zi (dupa aceasta operatie nu am mai avut drumuri de facut), am verificat locul si era pietrificat si asa s-a pastrat pana am vandut masina.

Share this post


Link to post

La mine au procedat in felul urmator: au golit rezervorul de benzina ( noroc ca nu aveam prea multa ), au urcat masina pe elevator, au decapat zona unde era porul apoi au cositorit zona respectiva cu un ciocan de lipit. Am avut noroc ca zona era accesibila daca nu, ar fi trebuit sa dea jos rezervorul. Totul a durat cam o ora.

Share this post


Link to post

Tocmai mi s-a facut o interventie la motor (schimb garnitura chiulasa) si dupa doar o zi, mi-a aparut miros de benzina in masia (interesant, nu imediat dupa ce am luat masina din service). Faza naspa e ca pare sa aibe ceva legatura cu instalatie GPL: beculetele alea care ar trebui sa indice volumul de gaz din butelie variaza rau de tot, cu toate ca am facut plinul, ele variaza de la unu singur (ala roshu), la full, adica toate alea verzi aprinse, in functie de viteza cu care merg, sau mai binezis in functie de turatia motorului.

 

Am facut ce ati zis voi aici, si sub bancheta spate: umeda toata mocheta. Iau capacul de plastic, vad furtunul care iese din rezervor. Pun mana pe el, cum il mishc umpic, tasneste benzina din el. Strang colierul, totul in regula, nu mai iese benzina oricat as misca furtunul.

Acuma problema e cu smoala aia care e pe rezervor, sub bancheta: benzina care a iesit a cam dozolvat-o si a inmuiat-o. Pe o parte scos-o cu unghiile si am aruncat-o, ce a ramas o las acolo sa se usuce. Probabil ca mirosul o sa mai persiste mult si bine, mocheta era leoarca de benzina. E vreo problema daca s-a pierdut o parte din smoala?

Share this post


Link to post

Nu.Incearca sa lipesti o folie sau ceva pe ea.

Share this post


Link to post

salut

eu lucrez cu genul asta de materiale de 8 ani si pot sa-ti spun ca poti sa folosesti si cel universal, dar sa amorsezi zona respectiva cu un grund (ar fi de preferat cel epoxidic, dar nu prea il gasesti). Cel de metal mai are in el ceva inhibitori de rugina ca sa nu mai trebuiasca o amorsa suplimentara. Oricum zona metalica trebuie pregatita prin slefuire degrasare pt a obtine o aderenta buna. Un epoxi nu se flescaie odata intarit doar daca il arzi, deci trebuie sa ai grija la proportiile de amestecare(determina proprietatile fizice si chimice) si la amestecare. Avind in vedere ca in aceasta perioada e destul de rece este posibil ca timpul de intarire sa fie mai mare(poate dura si 48 ore).

bafta

Share this post


Link to post

Salut, nu am gasit pe nicaieri problema si v-o relatez din spirit de colegialitate fata de vecinii mei- oamenii.

Problema de mai jos este deosebit de periculoasa asa ca nu strica sa cititi si sa aruncati un ochi din cand in cand spre verificare. E valabil la toate masinile , nu numai la Espero !

 

Iata ce si cum :

 

Vineri, pe 01.12.2006 dimineatza dau sa plec sa fac plinul si piata in vederea plecarii la tara.

Dau la cheie.. nimic, nu porneste. Sun mecanici, ma informez, conluzionez : n-am benzina pentru ca am parcat inclinat ( mai patisem si cu Cielo ).

Ma duc iau benzina o pun, porneste fara probleme ( pompa de espero NU trebuie aerisita cum e la Cielo ). Pentru ca intre timp pusesem 2 mecanici pe drum catre mine ma intalnesc cu ei la jumatatea drumului ca sa vada si ei masina sa isi dea cu parerea.

Ma intalnesc cu ei, se uita, apreciaza, deschid capota sa vada si motorul , concluzioneaza ca e ok cand... observ eu , curgea ceva pe la o conducta care NU stiam ce e. Intreb mecanicul : ce e aia de curge acolo. El se uita, se inverzeste la fata, fuge si inchide motorul.

Era benzina care curgea pe la piulita de prindere a turului in ... imi scapa cum se cheama aia cu injectoarele in ea. ( rampa injectoare ??)

Facem rost de scule , strangem cat de tare putem piulita ( A SE FACE CU BORNA + SCOASA DE LA BATERIE, pentru ca pompa ramane amorsata - asa pierdusem benzina pe cursul noptii ) si curge in continuare benzina ; concluzie, ... nu se opreste. Desfac piulita, pun silicon d-ala alb e tip banda bun pentru instalatiile de apa de acasa, strang ( dificila operatiune din cauza spatiului ) verific, plec la drum, verific, ma opresc din timp in timp, verifica samd, tot verific, acum e OK.

 

Oricum, e foarte periculos pentru ca inteleg ca exact dedesupt se afla elecromotorul si ala are rolul de a mai face niste scantei. Scanteie + benzina = Doamne fereste !

 

In concluzie, cand va uitati dupa nivelul uleiului, a lichidului de racire, a lichidului srvofranei , servodirectiei samd, uitati-va si la imbinarea dintre tur si rampa injectoare, eventual verificati cu mana daca e ud si respectiv daca acel ud miroase a benzina ! IN nici un caz nu continuati ( nu mai porniti motorul ) drumul in conditiile incare picura benzina pe oriunde, cica e flamable !

 

LE : Espe probabil motivul pentru care am vazut la stiri atatea masini care au intrat in combustie spontana !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Este periculos dar nici chiar aşa... nu se aprinde aşa uşor

 

Maşinile iau în general foc de la instalaţia electrică - de la scurtcircuit.

 

Părerea mea, sper să nu greşesc.

 

Şi la mine miroase a benzină imediat după ce pornesc motorul - ia să mă uit  <img src= S">

Share this post


Link to post

Acum CAT depericulos este, este irelevant. Intreg sistemul la orice tip de motor cu ardele lichida / gazoasa / solida, este gandit ca acel combustibil sa NU dea pe afara ci sa fie distribuit in interiorul ciclului de ardere. In conditiile in care in jurul unui motor ce provoaca temperaturi mari, face scantei samd NU e bine sa fie nici macat vapori de lichid inflamabil daramite in stare lichida. Treaba o consider extrem de periculoasa pentru ca spre deosebire de alte nefericite intamplari care te lasa fara frane, te lasa fara un pneu, te lasafara servo samd, in acest caz, daca ti-a luat masina foc ( nici macar nu trebuie sa explodeze ) NU mai ai ce sa ii faci, te uiti la ea cum arde !

Share this post


Link to post

1.Cand se lucreaza la rampa de injectoare se porneste motorul fara siguranta la pompa de benzina pentru a se elimina presiunea si se slabeste si busonul rezervorului .

2.Intotdeauna sa da jos borna de (-) minus.

3.Pericol de incendiu la pierderile de benzina apar numai daca sunt probleme electrice la bornele electromotorului.

Share this post


Link to post

Am descoperit un por in rezervor.E accesibil,dar nu am unde sa il repar.Am gasit service care sa imi demonteze rezervorul 150 RON si altul care sa il cositoreasca 30 RON.Vreau sa imi spuneti daca stiti un loc in care sa imi cositoreasca rezervorul fara sa il dea jos.Repet locul e accesibil.Poate ati auzit prin cartier ceva...Multe multumiri.

P.S. In Bucuresti

Edited by wsc

Share this post


Link to post

salut

am avut si eu aceeasi problema ca tine, si am decis sa-l inlocuiesc. M-a costat 500 ron, 400 rezervorul si 100 ron manopera in service(auto net). Cred ca cei de la service pot sa-l cositoreasca, ca inginerul mi-a zis ca ar putea sa-l cositoreasca, dar este posibil ca peste un timp sa se deschida in alt loc. Suna la ei si discuta

bafta

 

Nu mai cita mesajul anterior!

Share this post


Link to post

Multumesc de indrumare.Am rezolvat problema lipindu-l cu poxilina.Pe ambalaj scrie ca rezista si la solventi.Nu atrecut mult timp,dar e ok deocamdata.

Share this post


Link to post

Acum cateva minute am constatat ca am un por la rezervorul de benzina. Am vrut sa pun vaselina pe piulitele de la filtrul de benzina ca sa nu mai rugineasca si am vazut pata pe rezervor. Am sters si cam duma 30-40 sec, am vazut ca se umezeste din nou. Se pare ca e un por undeva sub sau langa colierul de fixare din partea dreapta a masinii, spre filtru de benzina. Intrebarea mea e cum pot goli cel mai usor rezervorul? As incerca sa lipesc cu ceva epoxi, provizoriu, pana o sa-l cositoresc. Acuma, chiar nu mai am bani de dat in service pentru demontare si cositorire. Si tocmai am bagat benzina...

Edited by _romulus_

Share this post


Link to post

traiasca poxilina!A facut baiatu' la un astfel de por si merge super de cateva luni!degresezi bine cu ceva,apoi poxilina cu incredere. salutare si talpa maxima!

Share this post


Link to post

Cel mai simplu cred ca e sa il golesti pe la conducta de tur... dar e tare incomod! Poti folosi ca solutie provizorie si Poxipolul... pasta! Cum a zis si @alexinno degresezi bine, stergi locul apoi aplici pasta... si te va tine cel putin pana golesti rezervorul prin mers cu masina!

Share this post


Link to post

Poate ai citit mai devreme,si eu am avut aceasi problema.Rezervorul a fost golit initial pe furtunul de tur cu pompa de benzina pe direct.Apoi am dat pompa jos si am tras cu un furtun dupa care am scos absolut totul cu un prosop care absoarbe foarte bine.Iti recomand Poxilina...citeste bine ce scrie pe ambalaj.La mine au trecut cateva luni si e ok totul.Bafta.

Share this post


Link to post

Am golit prin furtunul de retur (cat s-a putut), am inclinat masina si am cositorit. Am evitat sa desfac sonda litrometrica sau pompa pentru ca nu aveam garnituri noi, nu aveam de unde sa cumpar si nu am vrut sa pierd etansarile. Am folosit acid fosforic, cositor, ciocan de lipit din acela care se incalzeste pe flacara si rabdare. Dupa lipire, am spalat cu apa, am sters cu diluant si am dat cu grund. Era o fisura de ~1cm chiar sub platbanda care fixeaza rezervorul, din prtea dreapta (partea dinspre filtru). La fixarea rezervorului am pus intre platbanda si rezervor o fasie de cauciuc dintr-o camera de bicicleta. Sper sa nu mai am probleme curand.

Share this post


Link to post

A aparut din nou scaparea... Cred ca de data asta am sa dau jos rezervorul ca sa pot lucra bine. Ceva sfaturi la demontat rezervorul?

Share this post


Link to post

Sfatul ar fi sa inlocuiesti rezervorul cu unul nou .Te joci cu focul daca mai incerci lipiturile sau alte rezervoare vechi :)

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Am ajuns si eu la concluzia asta si i-am cerut lui nicubarbu o oferta de pret :)

Share this post


Link to post

Am si eu acceasi problema. Miros in timpul mersului cu geamul deschis. Stie careva in Rm Valcea pe unde as putea gasii busonul acela orig. despre care se vorbea mai sus ?

Este normal cand am motorul pornit si capacul de la pompa de benzina, cel de sub bancheta, dat la o parte sa se simta un curent pe acolo ?

Share this post


Link to post

Cauzele mirosului pot fi multiple.Ridica capota motorului si cu acesta pornit vezi de unde provine mirosul.

Este normal sa fie curent de aer pentru ca rezervorul nu este etans cu caroseria(este aer care circula printre rezervor si caroserie).

Share this post


Link to post

Salutari, va expun problema pentru a gasi o solutie, poate de la cei ce s-au mai confruntat cu ea.

Masina nepornita de o saptamana, a pornit OK dar in timp ce incercam sa dezaburesc parbrizul din ventilatie mirosea puternic a benzina.

Dupa cativa kilometri am incercat din nou, surpriza, nu mai mirosea.

Astazi mi-am facut timp sa ma uit in compartimentul motor si iata:

- Pe furtunul de retur o mare "pauza" in componenta acestuia.

- Sunt doua bucati de furtun de cauciuc ce acopera un alt furtun de un diametru mai mic.

- De o parte si de cealalta a rupturii sunt doua coliere.

- Benzina picura undeva pe langa esapament.

Intrebarile:

- Acela este locul de imbinare intre furtunul de retur si conducta de retur?

- Imbinarea se face cu o bucata de teava introdusa intre cele doua fragmente de furtun sau este opera unor mecanici "pisicheri" ?

- Furtunul se schimba cu tot cu capatul din rampa de injectoare?

- Se poate executa "home made" sau se recomanda interventia in service?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 

Sper sa se inteleaga ceva din fotografia atasata.

post-14155-1227184237_thumb.jpg

Edited by tau_q

Share this post


Link to post

E clar ca e o manarie a unui mecanic cu glume in program!! Schimba furtunul cu unul original si scapi de probleme,nu mai umbla cu improvizatii,risti sa te vezi la stirile Pro tv!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...