Jump to content
Sign in to follow this  
tete

probleme antena Cielo

Recommended Posts

Normal ca nu e normal! E defecta. Antena asta electrica e o mare buba la cielo si espero.

Share this post


Link to post
ce spui tu acolo? care rola metalica care preseaza macaroana pe rotile dintate?!

Este o rola de cca 5 mm diametru , randalinata (adica zimtata ) pe circumferinta , care preseaza macaroana din interiorul dipolului , pe partea nezimtata a macaroanei fireste , pe rotile dintate din plastic .

Share this post


Link to post

am patit-o si eu la fel

dute la dezmenbrari si cumpara cu 150 de mii o cuie de plastic de antena care sa contina roata dintata, si ia si o antena cu tot cu curea dintata ( asta e singurul accesoriu care se vinde separat la antena ) , degreseaza totul . unge cu ffff putina vaselina capsuleaza totul la loc cum a fost si merge normal de 2 ani

bafta

Edited by ov_jer

Share this post


Link to post

Mi s-a rupt antena electrica, eleronul o loveste daca deschid portbagajul cand antena e deschisa  <img src= (">

 

M-am gandit sa-mi pun una manuala...o ridic numai cand ascult la radio...

 

Cum e antena manuala, nu am vazut niciuna. Si cat costa?

Share this post


Link to post

Antene manuale si automate se gasesc in selgros.

Cele manuale sunt destul de ieftine. Am impresia ca sunt unele italienesti si au elementii mai grosi. Alea chinezesti sunt proaste de bubuie.

Dar de ce sa te chinui cu una manuala? Dupa 2 luni o sa te enervezi ca tot actionezi manual antena.

 

PS Nu am avut pana acum probleme cu antena masinii (care e inca cea originala). Dar 2 ori pe an am dat cu spray lubrifiant in timp ce actionam antena. Dupa cateva curse antena era unsa. Si merge perfect si la calduri mari si la geruri nasoale.

Edited by cristeck

Share this post


Link to post

Cumpar antena rupta daca functioneaza mecanismul

Share this post


Link to post

Eu o dau daca nu reusesc sa o repar. S-a rupt un element, in rest e ok. Se gasesc elementi???

Share this post


Link to post

La mine s-a rupt antena iar cea mai ieftina antena am gasit-o la Petrom la suma de 680 000lei. In rest antena sub 1 200 000lei nu am gasit. Antena electrica bineinteles.

Share this post


Link to post

La mine, de 2 ani de cand am schimbat polul de antena ( idem -mergea motorasul in gol, probabil banda zimtata de la pol) nu am avut nici o problema, merge perfect. O sterg decat cu carpa uscata ( din cand in cand), si i-am pus un intrerupator mic la bord ( rama cutiei de casete) din care pot sa o manevrez la comanda mea sau nu.

Share this post


Link to post

Vand antena electrica, nou-nouta, nefolosita. Pretul este la jumatate din cel de la magazin. Eu oricum o tin degeaba pe acasa.

Share this post


Link to post
Vand antena electrica, nou-nouta, nefolosita. Pretul este la jumatate din cel de la magazin. Eu oricum o tin degeaba pe acasa.

 

O cumpar eu da-mi un PM cu pretul si de unde esti??? (completeaza te rog la locatie)

Share this post


Link to post

700.000 lei, Craiova. Da-mi o adresa de mail si-ti ofer detalii.

Share this post


Link to post
Am senzatia ca nu este o problema mecanica , inclin sa cred ca este o problema electrica ceva nu da un semnal cind antena este ridicata sau coborita si atunci motorul trage in continuare .

Este foarte simplu pe axul motorasului se afla o roata melcata care actioneaza doua roti de plastic care la rindul lor actioneaza un fel de tija de plastic la capatul careia se afla prins ultimul element al antenei.In momentul rotirii axului motorasului se invirte melcul care invirte una din rotiile normale dintate din plastic care deplaseaza tija in sus sau in jos!Probleme apar la rotile normale din plastic si tija dintata care este si ea din plastic(se incaleca dintii!)

Share this post


Link to post

Desfacuta pana la ultima piesa, curatata de plastic, pus ulei fin in antena si la partile mecanice ( nu prea mult ca da in gol ) si merge ca noua. Nu se mai chinuie sa iasa sau sa intre. Va recomand si voua.

Share this post


Link to post

Am cumparat si eu elementii cu tija de plastic, am curatat molozul din antena (se infundase furtunul de stergere), am montat corect dar are un punct in care se blocheaza. Se gaseste de nou sistemul de roti dintate din interiorul antenei? La Radacini Grivita nu aveau...

Share this post


Link to post

Am patit-o si eu cu antena. Roata melcata din plastic de pe axul motorasului este uzata si din acest motiv ciriie ingrozitor cind se ridica sau coboara antena.

- Se poate schimba numai plasticul sau am nevoie de un motoras nou? :-?

- Primul element al antenei nu se misca, este intepenit de zici ca este sudat. Am bagat lichid de frina pe interior dar degeaba. Cum il pot debloca? :-?

- Nu am fost atent la demontare si din acest motiv nu stiu cum este corect sa montez acea roata zimtata care este actionata de motorasul electric si care la rindul ei actioneaza pamblica de plastic al elementilor antenei. Ea este formata din doua parti, din care una are un arc pe interior. Am observat ca daca pun "capacul" intr-un anumit fel cele doua parti sunt fixe, iar in celalalt fel unul din "capace" are o mica cursa de rotatie pina se blocheaza complet de se misca impreuna. Deci care din "feluri" este corect? :-?

Share this post


Link to post

Felul corect este sa nu aiba nici un pic de cursa intre ele rotile. Asa am rezolvat-o eu pe a mea!

Share this post


Link to post

Merci eugen2005.  <img src= ">

Cu motorasul cum ramine?

Share this post


Link to post

Legat de antenă: în caz că puneţi soluţie de dezgeţat încuietorile pe ea... vedeţi să nu păţiţi ca mine - am reuşit să pătez vopseaua în locul în care s-a scurs.

 

Am folosit ceva într-un tub albastru - nu mai ştiu ce scria pe el că l-am aruncat înainte să văd ”minunea”. Antena s-a dezgeţat dar mor de necaz.

Share this post


Link to post

Am si eu o problema, legata de antena... Am pus ampermetrul la baterie, sa vad daca am consumatori cat timp masina e oprita, si acul se duce la maxim (ampermetrul mergand max 600mA). Dupa multe incercari (plecand de la scos sigurante), mi-am dat seama ca e de la antena! Cum poate sa imi consume atat curent antena, masina fiind total oprita (cheie scoasa)? Am realizat asta scotand mufa de la antena (cea cu 3 fire) din portbagaj. Cum am scos-o, consumul a ramas la 22mA (casetofonul adica, pe stand-by).

 

PS: Ma deranjeaza problema asta pt ca ma trezesc ca nu mai pot porni masina (baterie 11V) o data pe luna... De acum nu am ca solutie decat scosul/introdusul sigurantei de fiecare data cand ies/intru in masina. Siguranta respectiva este cea de pe ultimul rand de jos, a 3a de la stanga la dreapta (de 20A parca).

 

Idei de rezolvare va rog? Sau chiar atat consuma mecanismul ala de antena.. (fara sa faca nimic)?

Share this post


Link to post

In corpul antenei este un montaj tip releu.Desfa acolo si vezi care e treaba.Probabil furtunul de purjare a apei din corpului antenei s-a infundat si ai umezeala acolo.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Iata ca am intrat si eu in "clubul" vostru. Si anume am observat de 2 zile ca antena imi ramane afara cca 4 cm(elementul subtire). A experimentat cineva o astfel de problema. Ce credeti ca ar putea avea?

 

Va multumesc. :(

Share this post


Link to post

este o problema "normala" pt cielo.. am avut-o si eu si o mai am din cand in cand. eu cred ca apare din cauza ca se indoaie antena din cauza vitezei (asta cred ca e cauza la mine, pot fi si altele), si indoita fiind se chinuie putin sa intre de tot.. nereusind, ramane putin afara. poti sa incerci sa o indrepti, cum mai fac eu din cand in cand, sau alta solutie: dupa ce ai inchis-o (si mai ramane putin afara), mai deschide-o shi inchide-o repede (dupa o secunda), o sa intre toata. succes!

Share this post


Link to post

Bella, sterge bine antena cu o carpa uscata. (In prealabil poti sa o cureti cu un spray/solutie degresant/a)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...