Jump to content
Sign in to follow this  
cchrism

Furturi auto

Recommended Posts

Din cunostintele mele la codul VIN literele UU sunt asignate Romaniei, apoi urmatoarea cifra ar fi 1 pentru Uzina Dacia, 2 Uzina Olcit, 6 Uzina Daewoo Craiova (chit ca e aceeasi cu cea de la Olcit ca si locatie). Pentru Cielo, Leganza, s-a pastrat codul cu KL, dar nu stiu exact motivul. Exista Nubira cu UU6, cel putin asa pare. Exista si TICO cu QL.

Bagati un ochi pe http://www.igpr.ro/furtauto/furtautogrid.aspx sa vedeti voi ce se mai fura, si cam care sunt VIN-urile.

Share this post


Link to post

Care zicea ca Matizu nu se fura? Daca va ducetzi la adresa indicata de cchrism shi bagatzi la Marca Daewoo o sa avetzi o surpriza neplacuta. Woorile se fura! :shock:

Share this post


Link to post

Cel putin in Brasov , majoritatea furturilor sunt facute la comanda , de taximetristi ; numa' 'neprofesionistii' sau hotii marunti ( care fura pt o punga de aurolac sau o sticla de vodca ) mai sparg masini ( in special Dacii , Oltcituri etc ) din care mai iau cate un cas amarat ... Restul furturilor se face din masini des intalnite in taximetrie , de unde si concluzia ca Matiz-urile sunt foarte vizate . Cred ca nu numai in Brasov , masinile care predomina in taximetrie sunt cam asa : DSN, Solenza si Matiz . Cunosc un caz ( mi-a povestit un prieten ), care mi-a spus ca unui vecin i-au furat de la Matiz fisele si capacul delcoului ; nu cred ca un hot s-ar chinui sa faca asta ca sa vanda piesele in targ , pt ca nu ar castiga cine stie ce pe ele . Deci , taximetristii ... :rambo:

 

PS. A nu se intelege ca generalizez , da' este o realitate ...

Share this post


Link to post
...o sa avetzi o surpriza neplacuta. Woorile se fura! :shock:

Mda... :mda:

Totusi, sunt "doar" 8 pagini cu Woo-uri (printre care numai 8 Matizuri, 4 din Bucuresti, 2 din Galati), in comparatie cu Dacia (108 pagini!!!!) ! :flaming:

Share this post


Link to post

Ar fi util un topic despre cum se poate deschide o Dacie, dar nu e voie. I s-a intamplat a doua oara unui prieten luna asta sa-si uite cheile in contact si sa blocheze usile si de fiecare data a trebuit sa se duca acasa sa-si ia cheile de rezerva. Am incercat si cu cheile de la Dacia mea dar degeaba. Cum fac asta de le deschid in doi timpi si trei miscari?

Share this post


Link to post

:lollol: daca tu nu ai reusit sa deschizi Dacia decit cu cheile tale, nu pot sa-ti spun ca nu vei avea niciodata un viitor in meseria de hot :!: :!: Dacia se deschide cu orice surbelnita sau cheie iti pica la indemina crede-ma nu-i nici o filosofie sa o deschizi, spune parola sesam deschide-te si baga un metal in broasca...

Share this post


Link to post

Asa e din pacate. Dacia se deschide cu orice... A venit unu la mine sa ma inteba daca n-am cumva o surubelnitza sa-si deschida usa ca -si uitase cheile ianuntru si cu motoru pornit... i-am dat surubelnitza, dar i-am zis ca mai intai sa incercam si cu cheile mele (la vremea aia avem Oltcit). I le-am deschis fara cel mai mic efort!

Si da-va seama... eram un nene luat la intamplare de pe strada si nici knowledge de spargator nu am! :roll:

Share this post


Link to post
:lollol: daca tu nu ai reusit sa deschizi Dacia decit cu cheile tale, nu pot sa-ti spun ca nu vei avea niciodata un viitor in meseria de hot  :!:   :!:  

Ma simt distrus ca am picat la examenul asta. Asta avea incuietorile schimbate de curand. Cel putin cea din spate nu se deschidea cu orice cheie, ca la restul Daciilor. Pana la urma a fortat cu o surubelnita mecanismele de la portbagaj si a deschis-o. Bine ca nu eram eu in locul lui, ca am 2 incuietori la Dacie, a doua cu yala de usa normala. Mai deschide-o daca poti.

Share this post


Link to post

Se pare ca am elucidat misterul cu codurile KLA si UU6. Am gasit un decoder de VIN: http://www.analogx.com/contents/vinview.htm care iti interpreteaza codul vehiculului. Am bagat un cod cu KL si un cod cu UU. Am aflat ca Cielourile cu KL sunt fabricate in Korea, pe cand UU6 inseamna Craiova. Si am mai observat ca checksumul este invalid la toate VIN-urile introduse.

Share this post


Link to post
Cunosc un caz ( mi-a povestit un prieten ), care mi-a spus ca unui vecin i-au furat de la Matiz fisele si capacul delcoului ; nu cred ca un hot s-ar chinui sa faca asta ca sa vanda piesele in targ , pt ca nu ar castiga cine stie ce pe ele . Deci , taximetristii ...   :rambo:  

 

...sunt curios cat or fi mesterit aia ca sa-l scoata, ca e tare incomod!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...