Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

Calatorii si Camping cu Cortul

Recommended Posts

Stie cineva despre locuri de campare, in zonele Apuseni, Alba, Cluj, Sibiu ?

Share this post


Link to post

Buuuun, langa Scarisoara, l-am marcat pe traseul meu :) In apropierea oraselor Cluj, Alba, Sibiu mai stiti altele?

Share this post


Link to post

In Cluj, un loc decampare, are si casute, nu mai tin minte pretul, dar la cort parca era 75.000 de persoana .. este pe dealul feleacului, o sa ma uit cum se cheama, cred ca "faget", la cam 2 km de soseaua ce coboara spre cluj, daca vrei il caut mai exact.. apa calda permanent.. este a 2-a oara cant "trag" la ei si e ok

In Sibiu, in padurea Dumbrava, vis-a-vis de Muzeul Astra(muzeul satului) este un camping si motel.. asta primavara la motel era un milion camera, la campare nu mai stiu exact care este pretul, dar caut daca vrei.

in alba... nu stiu

 

La capitolul. asa nu..

am vrut sa campez in Baia Mare... pe harta mea figurau 2 locuri, unul langa lacul Firiza... caut eu disperat locul, ca se lasa seara.. pana la urma gasesc un indicator de cort si intreb la receptie... 10 EURO de persoana pt campat..

Stau si ma gandesc.. lumina nu aveau.. grup sanitar in motel, locul 30% ocupat de lemne...ATATA NESIMTIRE nu am vazut.. am cautat in continuare mai jos si am stat la "caproiara" in camera cu 750.000...

din pacate am impresia ca tot mai multe locuri amenajate de campare dispar si apar vile in loc

 

P.S. Am cautat.. cel din sibiu aparent este inchis pt renovare pana in mai 2007

cel din cluj, mai multe detalii

http://www.cluj4all.com/adrese/turism-caza...ing-faget,1078/

 

http://www.ecamp.com/camping.en/europe/romania

Share this post


Link to post

Multumesc de informatii! Peste cateva minute plec la drum!

Share this post


Link to post
Da bine multumesc!Ne spui noua sa lasam natura da chiar langa cherhana (cred ca stii unde) si-a facut consulul Frantei ditai ranch-ul cu iesire la mare si nu stiu cati spanioli au cumparat deja jde mii d emp de teren acolo ..Exact ca sa lase natura in pace !!!...Eu zic sa ne bucuram acum ca peste 2-3 ani s-ar putea sa stam in hoteluri si la Corbu!!!  <img src= "> !!!

Aveti grija la ce mai cobeste Zeu, ca asta s-a adeverit din pacate. Iata ce se poate face in Romania intr-o rezervatie unica.

Share this post


Link to post

Hai frate...asta mai lipsea...

Share this post


Link to post

Balta a fost cumparata inca dinainte sa apara prin diverse locuri vesti de virginitatea zonei. Cred ca a fost totul un plan de mediatizare a primariei sau a altuia interesat...

Share this post


Link to post

Doar cateva din masinile de pe plajele din Vadu, Corbu si Sfantu Gheorghe. Evident ca nu am stat sa fac poze la toate (incluzand moto, atv...) dar la max. 15 minute era imposibil sa nu treaca cineva, mai ales un imbecil cu o moto partaitoare.

Dupa urmele din nisip cred ca va dati seama ca plajele sunt extrem de neintretinute, nici macar o trecere de pietoni nu am vazut, asa ca intri in apa si iesi pe riscul tau.

SUVul Logan nu avea treaba cu curatenia, cum poate va inchipuiti, ci se tot foia (cu ceva viteza) printre cei intinsi la plaja; pilotul se pare ca voia sa gaseasca pe cineva. Intre reprizele de cautari facea niste cerculete, e drept, mai in margine, sa nu derapeze pe cearsafuri.

La Vadu in a doua zi a sosit un grup de manelisti ordinari cu 3 masini x _fara_numar_ W. Totusi ma asteptam sa fie mai bine echipati, pana mi-am strans eu cortul si restul nu am auzit decat vreo 3-4 melodii (e drept ca de mai multe ori fiecare), acompaniate de niste injuratori cum nu am auzit nici in Bucuresti in trafic. Bine macar ca nu erau seringi prin nisip.

Nici nu vreau sa imi inchipui ce reportaj ar iesi daca ar ajunge pe acolo Catalin Radu Tanase.

 

edit

La Corbu a avut loc un ... festival (Zece pentru mare) cu durata de aproape 10 zile. Ceva mai dezorganizat nu am vazut niciodata:

- nu era trecut pe nicaieri programul festivalului, doar cativa din invitati pe un banner, fara datele concertelor, in ordinea numerelor de pe tricou.

- nici macar cei de la...consolele tehnice nu stiau exact programul, unul zicea ca a scos la imprimanta o foaie dar a uitat-o acasa :)

- cateva zile nu a cantat nimeni, erau concerte Radio Guerrilla

- ce se stia sigur e ca Margineanu urma sa incheie festivalul, si toti s-au foit pe plaja cu masinile cateva zile in asteptarea lui (un fel de muma ploii, pentru cunoscatori, probabil)

 

Din pacate au ajuns manelistii prea tarziu la Vadu, caci ma mutam la Corbu mai devreme si ii prindeam pe Parazitii :(

 

La Gura Portitei nu am vazut masini, din fericire, caci nu prea se poate ajunge cu ele. Zona e superba, pacat de monopolul de acolo, nesimtirea, calitatea proasta si preturile mari (de 3 ori mai mari decat la Sfantu Gheorghe, in campingul Delfinul). Dar nu e problema, la receptie telefoanele sunau non stop iar pe o masa zaceau foile cu rezervari (pline pentru august, cam la jumatate pentru septembrie), asa ca banul iese. Veceurile erau absolut inspaimantatoare (chiar nu pot fi numite toalete).

In schimb, la Sfantu Gheorghe, campingul Delfinul este extrem de curat si intretinut, sunt cateva zeci de toalete si cabine de dus super curate. Aia chiar stiu ce inseamna turismul.

plaja_vadu_MOV.rar

post-163-1218802761_thumb.jpg

post-163-1218802790_thumb.jpg

post-163-1218802828_thumb.jpg

post-163-1218802841_thumb.jpg

Edited by john

Share this post


Link to post

Eu nu inteleg de ce puii mei nu te-ai dus si la Histria, la o aruncatura de bat de Corbu... :scarpin:

Treceai prin comuna natala a lui Hagi, urma un drum luuuuuunnnnnnggggg fara nicio masina si fara niciun sat si apoi la dreapta alt drum luuuuuuuunnnnnnnggggg pana la Histria.

Apropo, la Corbu, in the army, am facut trageri cu tunul de doua ori. Mama, ce amintiri am de atunci (baie in mare cu ramasite de obuze prin nisip, cufundari la 4-5 metri adancime, fuguta in sat la discoteca etc.).

Apropo, Copos n-a ajuns si pe la Portita ? Cand se dezvirgineaza vreun teren, hop si Copos cu un hotel pe acolo...

Share this post


Link to post

Mai exista Histria (cetatea) ?

Share this post


Link to post

... protejata de eternele balarii ?

Share this post


Link to post

In timpul verii sunt si studentii la istorie/arheologie pe acolo.

Share this post


Link to post

Asa deci, a ramas ca in bancul cu baba si reporterul de la BBC: "... maybe the students ..."

Share this post


Link to post

Este din bancoteca de aur a iepocii de aur, daca n-ai trait perioada n-are farmec decat transpus:

un reporter de la BBC vine intr-o comuna pentru a vedea cum se pot obtine recolte record ... Niminea era pe camp ... in sat, pe o bancuta, crosetand un mileu (a se citi navigand la palm), o baba (poate ultima).

Rep: unde sunt barbatii din sat ?

BB: la o curs de viticultura intensiva (a se citi la carciuma).

Rep: unde sunt femeile din sat?

BB: la o consfatuire despre cresterea intensiva a animalelor (a se citi la telenovele).

Rep: atunci cine culege recoltele record raportate ?

BB: maybe the students.

Share this post


Link to post

@John: desi din mesajul tau nu inteleg prea multe, inversezi Vadu cu Corbu in mod haotic, am priceput ca am fost in acelasi WE la Vadu, mai exact ai trecut pe langa niste autocolante cu daewooclub.ro si probabil din cauza soarelui nu le-ai vazut :)

 

Intr-adevar pe plaja la Corbu e o debandada totala, am fost si eu acum vreo 2-3 duminici si era sa fiu calcat de un tractor, cam cum s-a intamplat in Costinesti. Pe scurt: venisera niste "smecheri" din Corbu, la agatat vorba cuiva, cu tractoarele :grumpy: Nu mai zic de numarul extrem de mare de tarani care se plimbau cu masina pe plaja fara nici un stres.

 

La Vadu, anul asta am vazut mai multa organizare din partea celor ce campeaza. In sensul ca erau grupati pe tabere(5-6pers) si la distante apreciabile. Nu stiu cum era dincolo de cherhana, eu am stat inainte ;)

Foarte interesant e ca pe noi nu ne-a deranjat nimeni, n-a trecut nici un ATV/Moto/Masina de teren. E adevarat pe "soseaua" de nisip au trecut diversi si diverse dar nimic care sa deranjeze :D

Share this post


Link to post

Hai ca nu e chiar haotic :)

Am fost cate 2 zile in Vadu, Corbu, Gura Portitei apoi ceva mai mult in Sfantu Gheorghe.

 

Vadu: multe masini de teren, un tampit cu o moto si vreo 3 cu atv-uri (plus manele)

Corbu: multi turisti care se tot plimbau dintr-o parte in alta a plajei cu masinile, plus ceva localnici (cred) cu niste dacii obosite.

Sfantu Gheorghe: racerul cu tractorul.

 

In pozele din Vadu si Corbu sa vad foarte usor urmele de vehicule pe plaja, traficul era insa un pic mai slab in Vadu decat in Corbu.

P.S. nu am vazut niciun autocolant acolo :)

Share this post


Link to post

Sunt si eu un fan al iesirilor cu cortul, nu am scris niciodata pe forum si incep acuma :) prin prezentarea pe scurt a concediului meu pe litoralul bulgaresc, in speranta ca aduc informatii pretioase pentru cei care vor sa mearga acolo cu cortul si nu prea stiu unde sa se duca si ce ii asteapta, asa cum am fost noi (eu si sotia).

Am fost cu Sparkul meu, care ne-a dus fara niciun fel de probleme tot drumul. Viteza de croaziera - 85 - 90 km/h, mi se pare ca e viteza care ii place lui si are consumul cel mai bun. Am facut drumul Brasov - Bucuresti - Ruse, in speranta ca pe langa Ruse vom gasi vreun camping. Nu am gasit, asa ca am hotarat sa mergem la Varna, ca acolo cu siguranta vom gasi si vom apuca sa innoptam in vreun camping. Ajunsi pe seara la Varna, am apucat in sud, dupa harta, unde am vazut un grup de 3 campinguri, Kamcija se numeste. Dupa vreo 20 km, intr-adevar am vazut indicator de camping si am mers intr-acolo, vreo 4 km pe o straduta ingusta ca nu incapeau 2 masini, pana am ajuns la campingul propriuzis. Pretul: 10 euro/noapte, conditiile bunicele, nu extra, nicio masina de romania, niciun roman, noi singurii. Majoritatea bulgari, nemti, olandezi, polonezi. Campingul era foarte mare, casute foarte multe.

Am stat 2 nopti dupa care am pornit spre nord, Varna - Albena. In Albena am gasit loc de campare foarte bun, deloc aglomerat, cu umbra, curat, conditii foarte bune, pret mai mic: 15 leva pe noapte. Statiunea e foarte linistita, chiar in camping e un supermarket (Lidi) cu preturi f bune. In Albena ne-a placut cel mai mult. Am stat 3 nopti si am plecat mai departe spre litoralul romanesc, curiosi cum e si acolo in comparatie cu cel bulgaresc.

Continuarea in alt episod.

Share this post


Link to post

Ca tot s-a incalzit afara incepe sezonul excursiilor cu cortul. Si mereu mi-am dori un cort dar niciodata nu am stiut unde pot sa campez. Ma intereseaza in special campingurile de la munte, cat mai curate, amenajate, cu dus si wc. Va astept cu propuneri.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Nu stiu exact sa-ti recomand un camping dar daca vrei sa ai parte de o zona superba ptr cort, poti incerca Transfagaraseanul - am impresia ca inca este inchis, dar se poate urca pana la KM102, oricum... mai stai putin sa se mai incalzeasca.

 

Sunt o sumedenie de camping-uri si cabane la baza muntelui cat si pe transfagarasean, sigur vei gasi ceva sa iti placa. Dupa parerea mea, insa, mai relaxant este sa urci cat mai sus pe drum si sa stai acolo vreo doua zile la cort. Dus poti sa faci la una dintre cascade :D

  • Like 1

Share this post


Link to post

EEEE :X DA Titus... si eu mi`as dori ca`n Romania sa fie o zona de camping montan unde sa existe conditiile alea...dar nu am ajuns atat de departe :( .

 

Propunerea mea este Bradet, Arges. Zona montana bine conservata, cu putine cabane, cu o stana in apropiere unde putem manca specialitati din mamaliga cu branza si GATA nu mai zic nimic de mancare ca imi ploua in gura... DAR nu stiu daca este deschisa in perioada asta pentru ca am fost acum o luna pe acolo si era zapada de vreo 20 de cm.

Prin zona trece raul Valsan renumit in Europa deoarece in apa sa se gaseste un peste foarte rar in Europa, adica "ASPRETELE"

Bradet se afla la 73 de km de Pitesti ( daca imi aduc aminte bine de prin tineretze ), pe traseu ne putem opri sau va puteti opri la Curtea de Arges. Traseul este bun...numai asfalt pana la Bradet. De la Bradet pana la stana sunt aprox 10 km de drum neasfaltat ( aprox 30 - 40 min cu grija).

Unde este stana se afla o poiana imensa unde nu exista probleme in gasirea unui loc de campare, insa stati fara griji ;) se pot gasi locuri de campare si pana la stana in cazul in care renuntati la distanta.

 

Daca considerati ca "this thread is worthless without pictures" o sa caut pozele si va arat poze de pe traseu, de asta iarna :D

Edited by andreiorga

Share this post


Link to post

Problema e cu toaleta si baia ca vreau sa stau mai multe zile. ma gandeam la ceva amenajat ca in Austria unde in creierii muntilor au campinguri unde poti sa-ti intinzi cortul, sa faci un gratar, sa te speli la dus.. civilizat

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...