Jump to content
Sign in to follow this  
gingiu2k

Blocare Volan

Recommended Posts

Azi mi s-a intamplat ceva, pe cat de hilar, pe atat de grav.

 

Cand am pornit masina s-a auzit un "tic" la contact dupa ce a pornit. Am bagat de seama dar m-am gandit ca nu e mare lucru. Asta pana cand sa pornesc si sa vad ca mi s-a blocat volanul. M-am gandit ca e anormal, mai ales ca aveam cheia in contact. Am vrut sa opresc ca sa pornesc din nou, dar nu mai mergea inapoi cheia - se blocase pe pozitia respectiva. M-am invartit pe langa ea, am incercat sa o fortez ... nimic. Fiind si duminica seara, nu aveam la cine sa apelez sa ma ajute. In fine, m-am enervat si am fortat cheia inainte si inapoi pana cand a iesit. Cand a iesit ... surpriza! A iesit cu TOT cu butucul ala de la contact ! =))

 

Funny! huh?

 

Am vazut ca nu intra inapoi, am deblocat volanul la instructiunile telefonice ale unui mecanic, am proptit un servetel in gaura sa nu se mai blocheze si am pornit usor catre casa. Am oprit-o printr-o metoda originala - bagat a I-a, apasat frana, luat picior de pe ambreiaj dupa care am scos si o borna de la baterie ca ramasase contactul pus. M-a instruit acelas mecanic sa nu scot direct borna ca s-ar putea sa ramana o chestie pornita si sa incarce nu stiu ce in continuare si sa se strice (in fine!).

 

Acum sta in fata si se uita la mine ... intrebarea este: a mai montat cineva un contact? Sau sa merg la un service sa "agat" un baiat sa il iau acasa?!

Share this post


Link to post

Ciudat, grav, si in acelasi timp funny, sa nu crezi ca ma bucur de patania ta, dar pare o gluma, desi nu e. ciudat rau. sa ne tii la curent.

Share this post


Link to post

Chiar nu e gluma cu toate ca toti cei carora le-am povestit au ras de mine!

Acum si mie mi se pare funny ... imagineaza-ti sa ramai cu contactul in cheie, LOOOL

 

Acum ca ma gandesc mai bine una din posibilele cauze ar putea fi ca in vara am vrut sa schimb toate incuietorile (incl. contact) pentru ca aveam 1 cheie pentru contact si alta pentru usi si nu imi placea. Imi amintesc ca atunci niste idioti de "mecanici" au petrecut 6-7 ore sa monteze contactul ala, treaba care din cate am inteles nu ia mai mult de 0.5 ore. S-ar putea sa fi stricat si aia ceva pe acolo ...

Share this post


Link to post

Problema s-a rezolvat! Din pacate nu este in totalitate happy-end!

 

Am pornit-o inpinsa si am ajuns la serviceul cel mai apropiat: RADACINI - Iuliu Maniu. A stat un nene priceput aprox. 30 mins pana a rezolvat-o. Am cumparat de la ei o piesa ... nu mai stiu cum se numeste si am primit nota finala: 80RON!!!

 

Mi se pare chiar MULT avand in vedere ca si mecanicul mi-a spus ca piesa aia costa aprox. 20RON. Deci 60RON pentru 30 min?!?!

 

Atentie deci: serviceul Radacini (sau fostul pentru ca s-a mutat 150m inspre Militari si parca nu mai scrie Radacini) - tepari! Electricianul un tip ok de altfel ... a spus si el ca asta e japca.

Share this post


Link to post

un prieten a păţit şi mai rău tot la cielo: 120km/h a pornit demarorul. a oprit repede că nu şi-a dat seama ce e, şi când a pus contactul să plece, a pornit din nou demarorul. până la urmă a tractat-o backhome.

era tot de la contact - la service i l-a schimbat

Share this post


Link to post

Bine ca n-ai auzit "Tic" la x KM/h (unde x>= 60Km/h) si intr-o curba ca altfel ... O :) Doamne fereste!

Cred ca ar trebui sa mai dai de pomana...

Share this post


Link to post

Din ce an e maşina?

Share this post


Link to post

Masina e din 2001.

@tyranus: d-abia acum realizez ce imi spui ... pana acum nu am luat in calcul ca se putea intampla si asta (WOW);

 

dar toate problemele se trag de la modul in care mi-au montat niste neica nimeni contactul asta vara - electricianul mi-a confirmat asta - lipseau niste mici piese de pe acolo (un arc care ar trebui sa inpinga contactul putin in afara cand scoti cheia, etc)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...