Jump to content
Sign in to follow this  
eugenbonta

Mi-am Luat Matiz

Recommended Posts

Dragii mei, am reusit, dupa multa multa vreme de strans bani si din BEEEEPP sa-mi iau Matiz SE/AC NOU!

L-am luat de la Radacini Leasing, cu banii jos si a costat 7000 Euro cut tot cu mp3 player. Mi-au dat inchidere centralizata, alarma, covorase, trusa medicala, trusa de depanare si GRATUIT din partea firmei, 10 l de benzina!

Totul merge ok, deocamdata ( am 120 km), insa aseara am luat masinuta pe paitra cubica...Oameni buni...e mai silentioasa decat TICO, insa cam troncane...adica..bate..prin usi...bine ...poate e si vina mea si il compar cu masinile de la munca...marci mai consacrate!

A..uitasem...tamburusul de la usa soferului, cand e inchis...se zbate in ultimul hal...de puii mei sa-i fac..? oare asta tine de garantie?

E normal pentru un Matiz? Astept eu prea mult de la el? Pot semnala problemele astea in perioada de gatantie?

Inca ceva...vreau niste huse bune pentru Mati. Unde gasesc, caci vad ca pe la magazine au niste preturi fenomenale.

Multam mult de ajutor!!!!

Edited by eugenbonta

Share this post


Link to post

Eu zic sa stai linistit, ca sa zic asa...Al meu are 36.000km si inca nu au inceput problemele..

Asa ca...la cit mai multi km linistiti.. :) >-

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos.

La 120 km cred ca ti se pare...asa e la inceput, dai atentie la toate detaliile si le si amplifici.

Share this post


Link to post

asa troncane toate ca sa parafrazez o expresie celebra :D

 

sunt amortizoarele de doi lei facute la sibiu cred

 

daca vrei sa scapi de chestia asta am inteles ca trebuie sa le schimbi cu unele Sachs pe ulei pentru oras

 

Si uite asa sa vezi ce polemica am pornit... :tongue:

 

Sa il stapanesti sanatos si fara incidente majore !

Share this post


Link to post

Nu e o regula general valabila.Eu inca merg pe amortizoarele originale, care banuiesc ca tot la Sibiu sint facute, si nu am avut probleme cu troncaneala.

Oricum e prea devreme.120km... :P

Share this post


Link to post

Nici ale mele n-au troncanit 3 ani de zile. Acum le-am schimbat. Tot cu Bilstein! Sper sa ma tina tot atit.

Share this post


Link to post

Matizul meu are 6000 km, spatele troncanea, si aveam de gand sa schimb amortizoarele. Intre timp m-am ocupat de modernizarea instalatiei audio, la Tottal Motto, si printre alte operatiuni a fost schimbata tableta spate originala cu o placa din MDF si au fost fixate foarte bine finitiile laterale din portbagaj, iar in urma acestor operatiuni spatele s-a linistit total,nu mai zgomoteste nimic - amortizoarele spate nu aveau nici o vina. Alte zgomote veneau de la obiectele care se miscau prin torpedo, dar am imbracat interiorul acestuia cu mocheta foarte subtire, autoadeziva, de culoare neagra, si nici de acolo nu se mai aude nimic. Singurele zgomote care ma mai sacaie vin de la actuatoarele de la usile din fata, care sunt no-name. Daca le schimb cu unele Eagle Master credeti ca emai bine?

Share this post


Link to post
A..uitasem...tamburusul de la usa soferului, cand e inchis...se zbate in ultimul hal...de puii mei sa-i fac..? oare asta tine de garantie?

Si mie imi tacanea tumburusul de la usa soferului cand blocam usa, asa ca n-am mers cu usa blocata mai mult de 100 de km din cei 50 de mii in care am avut-o. In rest nu mai tacanea deloc.

Share this post


Link to post

Ufff, de ce oare nu cititi ce zice omul? el are zgomote IN USI si de la TIMBURUSUL de inchidere. Sa le luam pe rind:

 

- pentru zgomotul DIN USI parerea mea e ca se balangane pe acolo piesele del a inchiderea centralizata, sfatul meu e sa ceri remedierea pe garantie, au montat-o bajetii in dorul lelii.

- pentru timburusul buclucas LA MODELUL SE, care are alte fete de usi decit E-ul, domnilor, nu se prea poate face nimic constructiv pentru a-i potoli zbaterea, parerea mea e sa ii rogi pe mecanici sa infasoare pe partea din plastic un strat de banda izolatoare (nu mai mult de un strat, ca sa se poata misca timburusul la actionarea inchiderii) si cam asta e maximul ce se poate face. La modelul E e mult mai simplu, ca nu se demonteaza toata fata de usa, ci doar se scoate ornamentul din jurul timburusului.

Share this post


Link to post

Stai tu linistit ca nu ai probleme. Eu am 10 000km, tocmai ce am fost la revizie. Am prezentat problemele, printre care troncanit fata la gropi mici (curatzat etriere) dupa 2 saptamani ... FACE LA FEL. Probabil sunt bucsile.

Imi scartzaie pedala de acceleratie, a dat-o cu ceva .. acuma scartzaie iar.

Baga masina caldura si cand e oprita caldura ... dar foarte putina, un lucru ciudat ... care nu l-am observat decat dupa revizie.

Vibreaza-n draci scaunul din dreapta la relanti.

Consum 10 in oras ... oricum, am un drum pana la munca bara la bara plus ca mai conduc si eu putin mai sportiv. La drum lung scoate un consum bun, si am inteles ca daca ala la drum lung e ok, atunci nu mai conteaza cel din oras ... (explicatie mecanic), totusi am insistat sa o puna pe tester, si a zis ca e OK.

Asa ca stai linistit, e bine ca esti tipicar, inseamna ca vei tine masina mult timp, ca mine dealtfel.

Share this post


Link to post

eu am schimbat amartizoarele spate pe garantie in 1000 de km..erau asa de rigide...ca ziceam ca am bete acolo nu amortizore...asa ca la amortizoare eu zis sa te duci la garantie..

 

PS: sa o stapanesti sanatos si fara incidente..

 

ai grija la IAC si la injectoare...daca face figuri...scoti siguranta de 40A si o pui dupa 10 sec...

Edited by ga^dele

Share this post


Link to post

mentionez si eu aceeasi problema cu amortizoarele spate. Troncaneala fara sfarsit...

 

Pe la 5000 am schimbat primul set de amortizoare spate. Tot cu de-alea d-ale lor... Daewoo ca doar erau gratis...

 

Pe la 6000 am schimbat al doilea rand tot cu altele gratis...

 

Cand am iesit pe poarta service-ului deja auzeam troncanelile proaspete... (parca imi dadusera altele uzate gata).

 

In final devenise clar ca trebuie bagat altceva si cum nici timp n-aveam, am mers cu ele asa cum erau. Pe la 11000 de km nu am mai rezistat, ce-i drept si zgomotele din spate ma scoteau din pepeni si m-am dus din nou. Mi s-a propus schimbul cu unele Monroe cu diferenta de pret de 75 RON/bucata.

 

Am acceptat schimbul. Montajul a fost gratuit din partea casei.

 

Deocamdata am aproape 600km facuti si se vede diferenta.

 

Altele diverse:

Dupa cum au postat si altii mai devreme, am si eu un scaun in dreapta care vibreaza la ralanti. M-am obisnuit cu el deocamdata.

 

Reclam inca o deficienta la tablia ce mascheaza zona(imensa) de bagaje(!): zdrangane!

Share this post


Link to post

Eu mi-am luat un Tico in stare buna si cu 45.800 km reali, a doua masina a unei familii, condusa de o doamna. Am platit-o cu 2800 EURO. In oras, iarna, mi-a luat 6.7.

Daca ai dat 7000 pe Matiz sper ca te-ai gandit bine, pt ca am inteles ca nu e prea longeviv si trebuie dus mai de s la service, decat TATICO-ul sau.

Mie mi se pare mult 7000 Euro. Oricum tendinta este ca masinile sa fie tot mai scumpe, mai complicate si mai putin fiabile, deci se putea si mai rau.

Eu nu sunt genul dependent de masina, prefer un second cumparat de la o persoana serioasa, chiar un pic mai scump, pentru ca daca as lua una noua s-ar uza moral cu 10 ani inainte de a se uza fizic, deci tot la masina uzata moral as ajunge in scurt timp.

Share this post


Link to post

Sa stii ca m-am gandit si eu la asta...dar deja sa pun inca 3 mii pt o maisna mai buna...de unde D-zeu?

Edited by eugenbonta

Share this post


Link to post

:o fftopic: @f.marinescu: Si ai tinut musai sa-i spui unui om care tocmai si-a luat masina noua ca tu ti-ai luat la mana a doua! :mda: Apopos, nu e ala pe care il tot vinzi pe la bursa ca fiind "la primul proprietar"? Chiar nu vad cum l-ar fi interesat pe initiatorul topicului faptul ca tu preferi un second...

 

eugenbonta, sa fii sanatos si sa ai grija de buburuza si ea de tine. Huse eu mi-am luat din Carrefour (sau cum dracu' s-o scrie) cu 100 RON. Nu stiu cum ti se pare pretul, eu le-am luat fiindca mi-a placut cum aratau, si deocamdata se dovedesc si rezistente.

Bafta si multi kilometrii. :thumbl:

Share this post


Link to post

Am vazut atata lumea care prefera sa-si ia second. De ce? Ii deranjeaza ca 3 ani au garantie? Ii deranjeaza ca nu vor face setul vreo 100 000km?

 

Si ar mai fi de schimbat: Amortizoare, arcuri , discuri frana, gume, juleli pe masina, tapiterie pe scaune, transpiratia celui care a mers inainte, fumul lui de tigara... O fi mers vreodata fara ulei, fara apa la motor? A avut accident cu ea? Merge drept sau calca stramb? lista poate continua...

 

Prefer sa platesc in rate o perioada, dar macar e noua. Miroase a nou, nu trebuie sa o verific si ras-verific pe la service-uri si apoi sa tot stau indoielnic daca o pica ceva in urmatorii km...

 

Ca sa o vanda ,trebuie sa aiba un motiv. Si motivul real este rar ca au nevoie de bani. Si chiar daca spun asta, cine stie ce o fi in mintea lor...

Am gasit rar persoane sa spuna: O schimb dom'le cu una mai buna.. ca m-a cam chinuit asta...

 

@eugenbonta: Lasa-i pe altii care vor second. Sunt destule pt ei. Felicitari pt buburuza si la cat mai multi km. Vad ca a ta este SE... si mai bine pt tine. :D ;)

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Din pcate problema cu second apare in momentul in care ai nevoie de masina, insa nu ai bani.

Eu mi-am laut Tico SH si am avut probleme cu el, nu mari, insa probleme. Sunt convins sa Mati va reusi sa-si demonstreze capacitatile si ne va duce unde vom avea nevoie...

Parerile cu SH...sincer, pana sa-mi aiu masina noua, nu intelegeam...acum vad diferenta intre SH si nou

Share this post


Link to post

OFF-topic:

Depinde de second, e elementar ca nu-i tot una de 1 an sau 10 ani.

Nu mai judecati simplist lucrurile.

Share this post


Link to post

Ai dreptate Tommy... o masina veche de 1 an care s-a rasturnat nu e aceeasi cu una de 10 ani care a fost tinuta in garaj... :) >-

Dar de unde stii asta? Iti duc o masina busita rau din Germania...ti-o bag pe orice TESTER si daca imi gasesti ca a avut accident PROMIT ca ti-o dau cadou. E maisina de la noi de la firma, am luat-o de la varul meu, deci stiu ce a suferit...am adus-o in ROM, am dus-o la Vitan, la Ford...toti au zis..."Masina e foarte buna" o vindeti in 10 mii ca popa"

Si inca ceva...am masina la mana a doua, inca o mai am..Tico...m luat-o fara probleme...dar...subit...am aflat ca a avut lonjeroanele rupte...deci...probleme...? Nu prea au maisnile SH!

Deci... :banana:

Nu o luati in numere de rau...factorul SH tine doar de partea financiara...insa o masina SH din Germania...fata de una noua din Romania..fiecare decide

Edited by eugenbonta

Share this post


Link to post

6000 Km amortizoare busite.

Daca se intampla sa faci presiuni la service sa iti dea amortizoare poloneze - foarte bune.

Share this post


Link to post

Ultimul off-topic, s-a discutat in mai multe parti second versus noi

Eugene, sunt cazuri si cazuri, nu stau sa dau exemple.

Numai unul :) Are taica-miu un matiz cu care nu prea merge, are 3k km in 2 ani (sau 1 an jumate, nu mai stiu exact).

Si aia e jaf?

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Nu a zis nimeni de jaf...am spus doar de "cei care cand masina pt ca au nevoie de bani"...Eu de ce crezi ca voi vinde tico-ul?...pentru ca are lonjeroanele sudate? NU :) . pt ca am nevoie de bani :)

Share this post


Link to post

Eu iti doresc sa te bucuri de masina si sa nu mergi la service decat sa bifezi revizia! (asa-mi place mie :) )

 

Si daca ai sa vezi ca dau anunt ca vand masina sa stii ca nu a avut niciodata nici o zgarietura,

si nici un defect ;)

Share this post


Link to post

Sunt absolut sigur ca exista si asta...insa din pacate eu m-am fript. Sper sa nu te fi suparat de discutia avuta, a fost doar constructiva.

Edited by eugenbonta

Share this post


Link to post

Nu, absolut deloc, doamne fereste.

Si vezi de huse si in Vitan, erau foarte bune, de panza tare.

 

PS: si eu m-am fript cu prima dacie.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...