Jump to content
Sign in to follow this  
lauamd

Chevrolet Lacetti - Revizii

Recommended Posts

Maine fac si eu revizia de 60k km, cred ca va fi sub 2000 lei, cu tot cu kitul de distributie si manopera. La reprezentanta.

Va scriu dupa cum a iesit totul.

So far, am 59600 km si nu am schimbat la ea dacat o caseta de directie si o flansa, ambele in garantie, anul trecut. Acum masina nu mai e in garantie.

Motorul merge brici, masina per ansamblu la fel, chiar daca la -15grade am auzit un zgomot de rulment de ambreiaj, care dupa incalzire disparea.

pe vreme umeda, asta insemneaza temperaturi pozitive, dar rece, parca am marmelada in cutia de viteze.

Ar mai fi ceva greieri prin portierele din fata, dar asta fiindca mi-am montat eu alte boxe in portiere, cred.

Va doresc drumuri fara evenimente si numai bine.

 

Am făcut revizia la AnveloCenter la Arad și a fost 1897,64 lei, asta incluzând:

-manopera 590 lei

-kit distributie 542 lei

-placute frana trw 210 lei

-curea alternator 100 lei

-bujii fr70c bosch GM 60 lei

-ulei gm 5w30 dexo-s, 4l 180 lei

-filtre benzina, aer, polen, 42,28 lei; 50,46 lei, 101,16 lei,

-curatat, sters, degresat, schimbat dulie bec pozitie, gratis :) )

- timp aproximativ: 3 ore.

-mecanici destupati si entuziasti - priceless

Am considerat că merită să îi laud, că până acum nu dădeam decât de tot felul de ”nea Dorel”.

Vă salut

Share this post


Link to post

Adica te-a costat un pic mai ieftin decat am platit eu la diesel?

Share this post


Link to post

Adica te-a costat un pic mai ieftin decat am platit eu la diesel?

păi nu zâsăși că fu ~3000 lei la tine?

Share this post


Link to post

Am schimbat și garnitura de la capacul culbutorilor. Garnitura veche, tot de cauciuc nu era musai uzata, dar cred ca se obosise cauciucul, ca are obiceiul sa iși piardă elasticitatea și alte proprietăți. Motorul arată foarte bine în zona axelor cu came și totul arăta excelent. M-am mai uitat și la alte motoare desfăcute și au tot garnituri de cauciuc, chiar și la cele diesel, sau cu 8 valve.

Dacă aș avea sedevistica necesară, aș putea să schimb și eu o garnitură de culbutori, e simplu

Garnitura de lacetti costă între 35 și 50 de lei, iar manopera e 50 de lei, dacă ești milostiv.

Share this post


Link to post

păi nu zâsăși că fu ~3000 lei la tine?

 

 

, eu tocmai ce am achizitionat toate piesele pentru revizia de 60 k, insemnand: kit distributie (rola, intinzator, curea distributie), pompa de apa, cureaua de accesorii, ulei, antigel, filtre (aer, ulei, motorina, polen) cu 1950 ron, iar marti ma duc la service pentru revizie. Iar masina mea este inca in garantie.

 

 

Azi am fost si am facut revizia. Am platit manopera pentru revizie 455 ron, insemnand 4 ore manopera distributie si 2,5 revizie. S-a lucrat la masina de la ora 9.30 la 15.00, efectiv, e destul de dificil de facut distributia la motorul asta.

Deci 2405 ron :)

Share this post


Link to post

Detin un lacetti din 2009 si am facut 3 revizii ajungand la 45 000 km. sunt din Pitesti si da m-am pacalit de 3 ori la reprezentanta de aici. Reviziile intr-adevar sunt undeva la 5 mil dar ar putea fi si mai ieftine daca baietii destepti de akolo nu ar baga 2 ore de manopera pt o revizie ce o efectueaza in 30 de min ( restul timpului masina sta in service insa nu se apropie nimeni de ea).

Am avut si ceva probleme conflicte cu ei pe parte de garantie ...pt ca ei prin revizie inteleg sa spele masina si sa ii schimbe uleiul si filtrele , nicidecum sa faca o revizie de ansablu adik sa se uite macar dak bieletele antiruliu nu sunt distruse sau amortizoarele spate curg.

Ei aici asteapta sa sesizeze clientul , daca acesta nu o face inseamna ca masina nu are probleme. Am avut aceste probleme si inca le am cu amortizoarele pt ca 15 000 de km a trebuie sa trag de masina facand naveta peste mari si tari as spune pe drumurile bombardate ale Romaniei. Frecvent 5 persoane + bagaje la greu ...masina incarcata peste capacitate drumuri proaste deci bielete distruse si amortizoare spate.

Am fost zilele trecute si am solicitat sa mi se inlocuiasca pe garantie aceste lucruri stiind ca masina este in garantie, dar m-am lovit de refuzul vehement al "inginerilor" care sustineau ca amortizoarele sunt garantate numai 40 000 km si surpriza eu am sesizat acest lucru la 45 000km. Bineinteles ca am negociat drepturile mele cu acestia, in sensul ca oamenii dupa c m-am incordat si am ridicat unpik tonul ca sa vada ca nu discuta cu un nestiutor au inceput sa imi propuna sa imi inlocuiasca numai un amortizor si pe celalalt sa il platesc ( pret amortizor 4 mil /buc). Am reusit sa ajung la directorul reprezentantei in audienta am explicat ce se intampla unpik mai jos si se pare ca acesta a inteles pt ca astazi am fost sunat sa ma prezint sa inlocuiesc amortizoare pe garantie pt ca au sosit. Daca va uitati atent in certificatul de garantie amortizoarele ca si bieleletele si multe alte piese nu sunt garantate 100 000 km ci numai 50 000km.

Insa asa cum sustineau baietii destepti ei au micsorat acest numar de km la 40 000 din cauza drumurilor din ce in ce mai distruse. si da fara a instinta clientii de modificarile pe care ei le fac.

Edited by Mircea
Nu mai folosi limbaj IRC!

Share this post


Link to post
... dar ar putea fi si mai ieftine daca baietii destepti de akolo nu ar baga 2 ore de manopera pt o revizie ce o efectueaza in 30 de min ( restul timpului masina sta in service insa nu se apropie nimeni de ea). ...

La service nu e ca la bordel, sa platesti timpul petrecut inauntru, platesti costul lucrarilor exprimat in ore conventionale. Se pare ca n-au ajuns 3 vizite acolo pentru a aflat acest fapt banal.

Share this post


Link to post

In sfarsit am atins si eu cu masina personala 35.000 km., respectiv 15.000 km. de la revizia precedenta. Am insistat sa-i fac revizia tot la dealer-ul GM din Oradea. Sant renumiti ca fiind seriosi. Mi-au confirmat prin tot: respectarea orei la care am fost programat, revizia in sine:manopera=120 Lei, ulei GM 5W30 (4 LITRI)=133,22Lei, filtru benzina=51,51 Lei, filtru ulei=20,18 Lei, filtru polen=29,16 Lei, filtru aer=64,39 Lei, bec pozitie=19,96 Lei, bec pt. nr. inmatriculare=2,13 Lei. Bonusuri din partea firmei incluse in pretul final: inlocuit suportul nr. din fata care era distrus, spalarea masinii(interior-exterior), si mutarea rostilor (la cerea mea).

Share this post


Link to post

Revizie de 75000 km.

Cost manopera 150 ron

Cost piese:

Filtru ulei 29 ron

Filtru aer 39 ron

filtru motorina 57 ron

Filtru polen 57 ron

ulei GM 5 w 30 Dexos 2 5 l - 119 ron

ulei GM 5 w 30 dexos 2 1 l - 26 ron

 

total cost 477 ron.

Mai trebuie sa schimb placutele de frana, pe care le-am luat deja cu 124 ron si urmeaza sa le schimb eu si un amortizor pe spate (pe garantie) care are fantastica eficienta de 6%  <img src= )">

Share this post


Link to post

Salut Mircea,

 

Preturile de la piese mi se par f mici. De unde le-ai luat si ce marca sunt? Eventual poti sa-mi dai niste coduri sa vad daca se potrivesc si la mine? Cureaua de distributie la cat se schimba la tine? La Epica e la 90mii km sau 6 ani.

 

Multam!

 

PS: Uite ce preturi am obtinut eu pt revizia de 4 ani si ~60mii km de la un magazin din Militari:

1. Curea accesorii = 140RON

2. Filtru aer motor = 60 ron Mann

3. Filtru aer habitaclu = 100 ron Mahle

4. Filtru motorina = 90 ron Mann sau UFI

5. Filtru ulei = 80 ron Mahle (sunt variante care pleaca si de la 30 ron)

Share this post


Link to post

Iti spun pe privat de unde le-am luat, sa nu fac reclama. Filtrele de aer, polen si ulei au fost Jakoparts, filtrul de motorina Champion. Toate curelele si rolele au fost originale GM si cred ca se potrivesc si la tine.

Share this post


Link to post

Am facut revizia la 4 ani si aproape 30 000 de km la opel ecomax cluj.Cost total aprox. 380 lei, mi-au dat si ceva reducere de 10% la piese si cica la anul voi avea 20% reducere iar peste 2 ani - 30 % reducere.Mi-au schimbat bujiile, filtru de ulei si uleiul de motor.

 

Pe la vreo 27-28000 de km mi s-a aprins celebrul bec galben de check engine, care insa nu sta tot timpul aprins, evident motorul e 1.4 16v.Le-am spus celor din service dar n-au facut nimic ... ziceau ca motorul e ok si ca ar fi din cauza mersului subturat pe distante mici prin oras.

Edited by tonys

Share this post


Link to post

Nu au pus scannerul pe el sa-ti zica un cod de eroare?

Share this post


Link to post

Nu stiu exact ce au facut - am dus masina dimineata si am luat-o dupa-masa, nici n-am stiut exact ce sa cer - ei ziceai ca e ok motorul si e din cauza mersului subturat pe distante mici prin oras...mersul subturat mi se pare o prostie - deobicei schimb peste 3000 rpm , doar partea cu distante mici prin oras e valabila ...am si masina de serviciu - skoda octavia - pe care o folosesc mai mult.

 

Am inceput sa citesc si topicul cu Aprindere - Engine Check, dar din ce vad e mai mult despre kalos/aveo 1.4 14v...n-am ajuns inca la finalul topicului insa mi se pare total aiurea sa se aprinda becul de check engine la nici 30 000 de km indiferent de stilul/distanta de condus...la firma avem matiz-uri,logan-uri,skode octavii ...unele cu peste 100 000 km, nici una n-are probleme de check-engine si nici nu vreau sa ma gandesc cum sunt conduse.

Edited by tonys

Share this post


Link to post

Misfire n-are legatura cu tipul motorului, al marcii, cu nr. de km sau cu obiceiurile soferului. Baga benzina aditivata pentru sezonul de iarna, pune bujii noi (nu te lua dupa planurile lor de revizii) si apoi dai un reset soft din scaner. Si in general, nu porni de pe loc pana turatia motorului n-a scazut la 1000 rpm. Ai patit-o de la benzina falsificata, bujii cu distanta mare pe baterie solicitata de anotimpul rece si de la mersul pe distante scurte cu motorul prea rece.

Share this post


Link to post

Salut,

Albastreaua mea de 1.4 16V a facut deja 6 ani si am tot amanat revizia de 90.000, insa vreau s-o fac dupa sarbatori. Ca idee, in afara de bujii si ulei+ filtre, ar cam trebui curatata cu un engine flush? Am oaresce batai de tachet la rece, cca 1 minut dureaza pana se amorseaza cu ulei, inca de acum un an au aparut.

 

Si inca ceva, bateria e cea originala si a pornit asta iarna motorul si la -15 grade dupa doua saptamani de stationare cu geruri de -24... Eu as cam pensiona-o anticipat, ce ziceti, am citit ca poate infuenta acumularea de depozite pe supape si infunda EGR prematur. Sa-i pun sa faca si o curatare de clapeta de acceleratie sau e ceva ce se poate face si acasa in garaj?

Share this post


Link to post

Daca in iarna asta dupa 2 saptamani de stationare a pornit fara probleme, atunci vara sigur nu o sa ai probleme cu ea (bateria). ramane sa vezi cum se comporta la inceputul iernii.

...parerea mea!

Share this post


Link to post

Perfidus, poti tine bateria fara probleme. Eu nu vad legatura intre baterie si EGR, nu stiu unde ai citit chestiile alea.

Share this post


Link to post

Scanteie mai slaba la rece, ardere incompleta ... rezulta depuneri de carbon.

Share this post


Link to post

I-am tras si a doua distributie la 120.000 km (acum 2 luni), fara sa schimb pompa de apa, costul total fiind de aproximativ 850 ron piesele si 400 ron manopera. Am facut-o la Expocar Targoviste, ca de obicei, fiind foarte multumit de modul in care masina si subsemnatul sunt tratati acolo. Cat s-a facut distributia am tras si un drive test cu aveo 1.3 diesel :D

Share this post


Link to post

am si eu o problema la un chev lacetti 2.0 diesel daca ma poate ajuta cineva...

mi-a crescut nivelul la ulei cu aproximativ 1 cm peste nivelul de maxim al jojei.... am sunat la focsani la reprezentanta si mi-au zis ca e de la filtrul de particole

a mai patit cineva asa ceva, este posibil asa ceva, ce trebuie sa fac... sa schimb uleiul si filtrul in primul rand, iar apoi incerc sa ii fac regenerarea din mers sau sa merg la reprez?

multumes

 

Edited by alin21iacob

Share this post


Link to post

Nu inteleg sum ar putea creste nivelul de ulei in baie din cauza filtrului de particule. Daca ai luat corect nivelul uleiului ( masina stationata in plan orizontal de 15-20 minute ) atunci cred ca motorul are o problema ( garnitura de chiuloasa ). Este posibil ca la schimbul de ulei mecanicul sa fi pus mai mult decat trebuie? Daca elimini cauzele posibil generate de mecanic sau evaluare incorecta a nivelului de ulei in baie cred ca o vizita la un service de incredere te-ar purea ajuta. Tine-ne la curent despre modul de rezolvare a problemei.

Succes

Share this post


Link to post

Uleiul la masinile noastre se masoara cu motorul cald, in maxim 2-3 minute dupa oprirea acestuia :)

Apoi, ca si cauze posibile ale unui nivel crescut de ulei in baie:

- contaminarea cu motorina provenita dintr-un exces in cilindri, cauzat de mersul subturat, frecvent cu motorul rece pe distante scurte

- garnitura de chiuloasa dusa - ulei contaminat cu apa (in acest caz trebuie sa scada si nivelul de apa in vasul de expansiune si eventual sa se si contamineze cu ulei.

- bagat ulei dupa stilul "Dorel" adica cat este in bidoane, eventual nescurs uleiul ars bine inainte (in baie intra 5,8 l, se pun 6 l)

 

Nu vad cum filtrul de particule poate cauza cresterea nivelului de ulei in baie, decat daca, pe perioada de regenerare a filtrului s-a mers subturat si atunci ajungem iar la prima cauza enumerata mai sus.

 

Oricum, lacetti are martor de calitate a uleiului, care ar trebui sa se aprinda in caz de probleme ale acestuia.

Ce as face eu:

- verificat daca dispare apa din vas sau e contaminata cu ulei

- verificat daca uleiul din motor miroase a motorina sau prezinta spuma alba

 

Daca acestea doua sunt negative, scos cu seringa si furtun de perfuzie din baie ulei pana ajunge la nivel si urmarit daca mai face, in conditiile in care tii cont sa nu mai mergi subturat. Daca mai face, doctor de calitate, daca nu mai face, dat doua dupa ceafa la mecanicul care a facut schimbul.

  • Like 1

Share this post


Link to post

multumesc pentru raspuns e foarte concludent

i-am schimbat azi uleiul cu riscul de rigoare si filtrul, iar dupa i-am facut o regenerare dupa cum scrie in carte, aprox 15 min constant...aprox 3000 tur..

il monitorizez si voi vedea, dar cred ca problema, dupa cum mi-ati spus a fost ca sotia merge zilnic 2 km la serv dimineata,2+2 la pranz ca are pauza si + inca 2 pe la ora 17 cand vine iar acasa, de fiecare data motorul rece...

o sa va spun daca mai face, eu unul sper ca nu

Share this post


Link to post
iar dupa i-am facut o regenerare dupa cum scrie in carte, aprox 15 min constant...aprox 3000 tur..

il monitorizez si voi vedea, dar cred ca problema, dupa cum mi-ati spus a fost ca sotia merge zilnic 2 km la serv dimineata,2+2 la pranz ca are pauza si + inca 2 pe la ora 17 cand vine iar acasa, de fiecare data motorul rece...

Cum i-ai facut tu regenerare? Ori se face din scaner, fortat, ori o dicteaza ECM-ul cand este cazul.

 

Mersul ala e boala curata pentru un diesel cu DPF...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...