Jump to content
Sign in to follow this  
lauamd

Chevrolet Lacetti - Revizii

Recommended Posts

Fără aproape să îmi dau seama a şi trecut un an de zile de la achiziţia mea. Îmi trece un gând fugar de a face revizia şi... pun mâna pe telefon să sun. De la celălalt capăt se aude o voce feminină căreia cred că sporadic i-a trecut întrebarea mea prin minte fără ca aceasta să zăbovească prea mult acolo. Prima mea grijă a fost preţul şi perioada cu care pot amâna revizia . Fără prea mult efort sunt întrebat câţi km are maşina iar după intervenţia mea mi se răspunde scurt 650 lei. Atunci m-am trezit. Visul nu mai era în acel moment atât de dulce. Am înghiţit în sec ,am mulţumit şi am închis.

Are cineva idee cam care sunt preţurile prin Bucureşti,Galaţi pentru că la banii aceştia nici nu mă mai interesează să o fac. În lipsă de alte alternative cred că cel mai bine pentru bugetul propriu ar fi să spun simplu :P as. Problema mare a acestor dealeri este că îţi bagă pe gât toate consumabilele care în mod normal nu se schimbă spunând că este normal. Atitudinea aceasta nu este chiar profesională însă te cam obligă.

Pentru mine nu sunt ceva deosebit aceste revizii pentru că după mine nu le-aş face însă mă cam obligă firma de leasing pentru a-şi proteja ei bunul.

Oricum decizia va fi în sensul protecţiei propriilor buzunare până la urmă însă e bine de cunoscut şi alte oferte de prin împrejurimi.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Cum te obliga firma de leasing? Pe asta nu o stiam.

Share this post


Link to post

Asta nici eu n-o stiam. Dar oricum mi se pare cam ciudat sa nu faci reviziile.

Share this post


Link to post

lauamd@Sfatul meu este ca cea mai buna revizie este cea facuta de tine daca ai posibilitatea de a cumpara filtrele mai ieftin.

Preturile la piese si manopera la revizii sant foarte mari si depasesc ca valoare orice alta problema sau operatiune care ar aparea si ar trebui facuta in perioada garantiei.

Share this post


Link to post

El are cutie automata asa ca riscul devine mare.

Eu nu m-as baza pe ce spun ei la telefon si m-as duce acolo si as intreba cat costa exact fiecare piesa/manopera. Un exemplu este Mitsu din avatar. Initial revizia de 15k costa 10 milioane (8l ulei 5w30). Cand am cerut ulei 5w40 deoarece oricum se schimba la 10k km (~5-6 luni) a scazut instant revizia la 7 milioane. Daca nu deschideam gura, plateam 10.

Share this post


Link to post
Cum te obliga firma de leasing?

 

Pai simplu, te uiti cine este proprietarul masinii din certificatul de inmatriculare si apoi cauti in portmoneu adeverinta de utilizator. Oare ce diferenta etimologica este intre cele doua notiuni? Si mai ales daca te uiti in contractul de leasing ai sa vezi ca esti obligat sa respecti planul de revizii cat ei sunt la putere. Alte comentarii sunt de prisos.

Share this post


Link to post

Nu as vrea sa vorbesc cu pacat, dar in contractul meu parca nu scria nimic de genul asta, de asta am intrebat.

Share this post


Link to post

In Craiova, la Rucom, pretul reviziei este undeva in 550 si 600 ron, pt ca m-am interesat si eu, deoarece intr-o sapt trebe sa fac si eu revizia :D

Share this post


Link to post

Alinutz, daca esti interesat de o reducere si vrei sa scapi de Rucom ia legatura cu marr din Sibiu, spunea de un pret de 3.5 mil la Kalos, cu toate filtrele schimbate. Daca e adevarat mi-am zis ca merita drumul. Eu mai am vreo luna si imi vine si mie randul.

Share this post


Link to post

Ei bine, în contractul de leasing mă cam obligă BCR-ul. De altfel aş face-o eu , asta nu e o problemă.

Mâine mă apuc să sun pe la dealerii din împrejurimi.

:) >-

Share this post


Link to post

Acum intreb eu altceva: chiar crezi ca cineva da la bcr (sa alta societate de leasing) o sa verifice vreodata daca au fost facute reviziile? Din cate stiu, aia de la leasing nu vad niciodata masina, nici cand o cumperi, nici cand o platesti nici cand intri in posesia ei la sfarsit. Totul e sa platesti ratele (la timp).

Share this post


Link to post

Eu zic ca este doar o chestiune de respect fata de semnatura pusa pe contract si fata de proprietar. Altfel, asa este.

Share this post


Link to post
2. Acum intreb eu altceva: chiar crezi ca cineva da la bcr (sa alta societate de leasing) o sa verifice vreodata daca au fost facute reviziile?

1. Totul e sa platesti ratele (la timp).

 

Am pus numere de ordine pentru a ordona importanta afirmatiilor corecte facute de Hawkeye. Poate dintr-o fericita sau nefericita intamplare dealerul meu era foarte constiincios sa-mi atraga atentia asupra efectuarii si a verificarii caroseriei pentru garantia de coroziune. De asemenea, tot ei mi-au spus: Is not your f****n job ce ulei punem noi in motor, noi suntem proprietari. Nu pare corect, insa realitatea aceasta a fost.

Dupa ce am devenit proprietar, decidentul am devenit eu si multi stiu consecintele ce au urmat. :spumelagura:

Revin cu o concluzie probabil simpla spre cele de mai sus. Daca 1 este indeplinit este posibil ca si 2 sa fie posibil, cu conditia de a lua in consideratie si cele afirmate de Tolin.

Mai adaug si faptul ca fiind foarte exigent in efectuarea reviziilor, mi-a permis sa fiu foarte imperios in efecuarea reparatiilor in garantie. Chiar mai foarte decat foarte. Ma rog, cazul meu. :-?

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Ca o analogie trasa de par destul de mult: daca ei sunt proprietarii de ce platim noi reviziile?

Un proprietar de apartament plateste reparatiile si eventual imbunatatirile, nu chiriasul.

Share this post


Link to post
Ca o analogie trasa de par destul de mult: daca ei sunt proprietarii de ce platim noi reviziile?

 

E bun jingle-lul de la Pro FM care zice cam asa: Super TiTi e pe combinatie daca ma-ntelegi!! :thumbl:

In acelasi ton ce sa-ti spun ca pe langa chirie, chiriasul mai plateste si intretinerea!! =))

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Sa-mi fie rusine 5 minute =D>

Share this post


Link to post
Sa-mi fie rusine 5 minute =D>

 

Ba sa nu-ti fie prea mult si sa te bucuri multe sute de mii de km de masinutza ta despre care am citit ca tare faina ii . :lavolan:

Share this post


Link to post

@perfidus la cate am trecut impreuna cu cei de la Rucom ... pot sa zic ca vreau sa fac revizia la ei. Oricum kilometrajul nu prea mi-ar permite sa mai ajung pana in Sibiu, si plus ca acolo nu cunosc pe nimeni. Am vorbit pt revizie, si mi s-a promis ca se va face OK, deci ... :D

P.S. mersi pt pont ;)

Edited by Alinutz

Share this post


Link to post
Oricum kilometrajul nu prea mi-ar permite sa mai ajung pana in Sibiu

 

Alinutz@ In principiu exista un plus / minus de cca 500 km (mi s-a spus mie de catre un reprezentant GM) in care te poti incadra fata de limita de revizie. Am fost in aceasta situatie si nu s-a intamplat nimik. Uneori si dealerii nu au oricand chiar tot pe stoc si asta nu inseamna ca trebuie sa te planifici pentru urmatoarea revizie inca de la primii km dupa revizia efectuata? Chiar daca nu cunosti pe nimeni nu inseamna un dezavantaj. Poti fi foarte explicit in ceea ce vrei si oamenii se vor conforma daca le adaugi si un mic " tip" in buzunar. In acest sector merge bine. :thumbl:

Share this post


Link to post

Am facut revizia pe la 15600 :D si am fost surprins de pret, dupa cum urmeaza :

 

Filtru polen : 75.12

Filtru aer : 33.59

Filtru benzina : 30.20

Filtru ulei : 10.09

Ulei Mobil 5W-30 : 137.48

Manopera : 148.75

 

Total : 489.66

 

Ma asteptam la un 600 lei, nu chiar 490 :D oricum, nu ma supar :)

Share this post


Link to post

Destul de bune preturile Alinutz, si la ulei si la restul. Au facut cam tot ce li se cerea? Au curatat franele, au masurat eficacitate frane/amortizoare, ceva?

Share this post


Link to post

Da da ... vezi sa nu ;)

Share this post


Link to post

Am hotarat sa-i boicotez pe service-menii Chevrolet din Craiova (ii stiti si voi, nu mai dau nume) si am facut prima revizie (1 an, 9200Km) la Sibiu. Noul dealer locar pe care l-au recomandat sibienii de pe forum (k-pax si marr :thumbl: ) nu se compara ca marime si dotari cu cel din Craiova, este doar dealer GM monomarca (nu se ocupa de Opel), insa oamenii fac diferenta.

Sa nu va imaginati ca m-au lasat cu gura cascata cu serviciile, ca doar traim in tara noastra.

M-au tratat insa cu politete si respect, au apreciat faptul ca am venit la ei, m-au lasat fara nici o problema sa stau langa masina si au facut (aproape) toate operatiile necesare - chiar daca pentru unele a trebuit sa cer explicit acest lucru (de exemplu sa-mi curete franele si sa puna scanerul pe masina :mda: ).

Iata si niste preturi (fara TVA), filtrele fiind GM:

 

1. Filtru ulei... 10 ron

2. Filtru combustibil ... 32 ron

3. Filtru aer ... 39 ron

4. Filtru aircon ... 71.12 ron

5. Ulei Castrol TXT 5W40/4L... 137 ron

6. Antigel Fuchs Fricofin 0,5L... 10.15 ron

7. Manopera 3h ... 75 ron

 

Total inclusiv TVA... 446,1 ron

 

Antigelul era 1 cm peste semnul de minim cu motorul cald, si am fost de acord sa-l completeze pana spre maxim ca sa nu mai am probleme pana la anul. Tehnicianul a dat vina pe evaporare :scarpin: . S-a verificat densitatea.

Ceva praf era adunat pe la frane, mai ales in spate, in urma curatarii tamburilor si sabotilor de la frana de mana am scapat, sper, de zgomotele pe spate scoase la rece.

Manopera a inclus asa cum au spus o verificare pe stand a amortizoarelor si a franelor.

Nu s-a verificat nivelul la cutie, si eu am uitat sa le cer.

 

Pe scaner am remarcat:

- absenta oricarui cod DTC

- avansul la ralanti (cu motorul la 65 grade): cca 4-4,5 grade

- timpul de injectie la ralanti: 2,4 ms

- setarea carburantului: COR 95

- multe alte chestii, printre care faptul ca citirile sondelor O2 oscilau normal, motorul fiind in mod C/L si incalzit pe la 65 grade.

 

Totul a durat cca 2h 15' dar nu m-am plictisit, alaturi era un Aveo sedan pocnit (si-n fata si-n spate :wallbanger: ) - dezechipat "la piele" si pus pe capra de redresat caroseria - si i-am dat de mai multe ori ocol sa-l studiez :rolleyes: .

Edited by perfidus

Share this post


Link to post

revizia la 15.011 km facuta la gtt

garnitura buson -1.01

filtru aer 2*88.43

filtru ulei 21.39

ulei motor 176.86

filtru benzina 48.82

manopera 160.96

 

total 410 RON

n-au avut filtru de polen pe stoc si trebuie sa ma duc in zilele urmatoare sa mi-l schimbe

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...