Jump to content
Sign in to follow this  
Tavi

Acumulator Matiz

Recommended Posts

Exact asa am patit prima oara, am lasat masina in garaj cateva zile fara nici un consumator in functiune si cand sa pornesc... nema, nici macar nu stiam ce s-a intamplat. Creca bateriile cu care veneau ele originale au fost mai proaste calitativ.

Dar cum au verificat nivelul electrolitului, nu sunt capsulate?

 

nonel: scuze, ma refeream la alternator. Deci tu zici ca nu e neaparat de la baterie/alternator, ci e posibil sa fie stricat releul de incarcare.

 

 

pai eu am baterie cu intretinere..nu este din aia cu bec. Desfaci si u capacelele de pe baterie cu o surubelnita mai mare si te uiti ca lichidul sa fie un pic peste elementi ( nu este capsulata )

Share this post


Link to post

Mie mi-a murit "roketul" pt. a 'nspe mia oara azi!Fara faruri sau radio uitat,fara nimic-avea 1 an si vreo 7 luni.Schimbat cu Bosch 50A la vreo 160 lei .Sper sa tina...

Share this post


Link to post

Am cautat o jumatate de zi acumulatori pt Matiz. Nu cautati in Metro ca nu mai au. Nici in Praktiker, si nici in Cora. Cel putin in Metro, Praktiker si Cora Militari nu mai au acumulatori de Matiz de nici un fel.

Am gasit si am pus un acumulator Zap, polonez. E capsulat si are indicator (led) pt cand e incarcat. Sper sa fie ok.

 

PS: Tot Roket am avut si eu, nu recomand.

Edited by Alter_Ego

Share this post


Link to post

[Am gasit si am pus un acumulator Zap, polonez. E capsulat si are indicator (led) pt cand e incarcat. Sper sa fie ok.

 

 

Am luat si eu acum 1 an si 9 luni un Zap Vecter fara intretinere ...mers zilnic cu masina ...si vreo 20 k km in perioada asta ...uitat de vreo 2 x farurile aprinse pana bateria a fost stoarsa de tot ...si dat unui prieten cu un alt Matiz de vreo 4 x curent ..(desi nu este bine deloc pt masina nu-l puteam lasa in strada )...

Bateria functioneaza exemplar ...nota 10 !!

Ai facut o alegere foarte buna !!!

Share this post


Link to post

sotia a uitat farurile aprinse laMatiz ,de cand a ajuns la serviciu,pana la iesire(8 ore).

Are 3 ani masina si bateria la fel,oare mai rezista sa pun cablurile si sa ii dau curent de la alta masina si s-o pornesc?

Sau la o descarcare completa inseamna si decesul bateriei/

De unde una noua in ca trebuie alta?

Share this post


Link to post

Eu am descarcat bateria complet de mai mult de 10 ori. Pune cablurile lasa totul asa cam 2 minute si pe urma va porni.

Share this post


Link to post

Asta deoarece cablurile de pornire gasite in comert au conductorul si clestii prea subtiri si nu permit trecerea unui curent suficient de mare pt a se realiza pornirea motorului. Asa ca trebuie asteptat ceva timp ca sa se incarce bateria descarcata de la cea "salvatoare" :)

 

Bisnitzarul, tu ai stat sa astepti sa vina platforma cand ai ramas fara baterie? Sau era moarta complet??? Ca eu de plictiseala as fi pornit-o impinsa singur, doar e Matiz, si nu Dacie, desi o porneam si pe aia singur :D

Share this post


Link to post

Salutari.

Din cate am citit si din cate mai stiu si eu, cand motorul e pornit toata tensiunea necesara consumatorilor e furnizata de catre alternator.

Uitati ce mi s-a intamplat recent si cam intra in contradictie cu ce am scris mai sus:

In primul rand mergeam cu masina, muzica era pornita dar nu chiar la maxim (oricum...e vorba de un pioneer mp2900 doar) si cand am oprit la semafor au aparut intreruperi de vreo juma de secunda in melodie (si nu era sigur de la cd player). Am dat mai incet, n-au mai fost probleme. A venit verde,am pornit, am dat mai tare, iar nu mai erau probleme.

In al doilea rand am constatat ca lumina farurilor e mai slaba atunci cand motorul e la relanti. De ce? Imi dau seama ca tensiunea generata de alternator e proportionala cu turatia motorului, dar na, ma gandesc si eu ca o fi facut in asa fel incat sa furnizeze cei 12V si la relanti, deci treaba cu farurile mi se pare ciudata.

La fel si cu geamurile electrice. La relanti aveau putere mai mica, cel putin cel din dreapta se deschidea/inchidea foarte greu (chiar, ciudat ca un geam se deschide mai greu ca altul).

 

Dupa aceste observatii au mai trecut cateva zile de indiferenta si cand m-am suit in masina, miracol: bateria era moarta, terminata, abia mai aprindea ledurile si mai putea misca inchiderea centralizata. In fine, ma duc azi sa-mi caut baterie. Nasol ca nu-s din Bucuresti si nu stiu pe unde vine strada Masina cu Paine si bucuresti.com.ro nu prea ma ajuta. Oi vedea eu, oricum ar fi apreciate explicatii la problemele spuse de mine...Asa pentru cultura mea.

Edited by not_this_punk

Share this post


Link to post

sal. am si eu o intrebare ... ce fel de baterie trebuie pt matiz , pt ca tot am cautat si nimik :( sau macar de unde pot sa cumpar una. Acum am un roket si cum scad temp. de afara sub 0 cum imping matizelu de dim sa plec cu el :( .

Share this post


Link to post

Varta de pe Str. Masina de paine, zona Obor.

Si eu trebuie sa ajung pe acolo, are cineva idee daca au deschis si sambata?? Tot rocket si tot pe moarte... :wallbanger:

Share this post


Link to post

ms , am gasit pana la urma ieri in Caefur colentina , ZAP cu 150 :) am montat-o si merge super bine ... momentan :D

Share this post


Link to post

Bornele alea tip matiz se schimba usor?

 

Am luat o Varta de la carfur si a intrat destul de greu, insa pina la urma a avut loc, dar nu a mai mers prinsa cu clema aia metalica mare, o sa incerc unele din optiunile prezentate aici, gen bride/elastice. Bornele in schimb sint puse destul de firav, trebuie sa iau d-alea standard neaparat, astea de acu sint prea mici.

Edited by Lamer

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Am trecut aseara la Praktiker si am vazut mai multe tipuri de acumularori care pareau a fi si pentru Matiz (sau Tico ?!?). Au iesit in evidenta un Varta si un Bosch. La Varta mi s-a parut ciudata "talpa" acumulatorului, si nu stiu daca intra in tavita de la Matiz; in plus bornele pareau a fi mai groase deci ar trebui - deci trebuie schimbate cablurile. La Bosch am observat ca avea bornele subtiri, asemanatoare cu cei de pe Rocket, desi mi s-a parut putin mai inalt (acumulatorul).

 

Acum aprox 3 luni am dat jos acumulatorul (Rocket) ca sa schimb mai usor un bec de pozitie si cu ocazia asta am mai adaugat apa distilata. Problema (de care mi-am dat seama cand era prea traziu :rolleyes: ) e ca capacul dintre borne (atentie, nu tot capacul, ci numai jumatate - care pare a fi un simplu capac prins cu cleme) este lipit/capsat pe acumulator si practic a trebui sa-l rup in 2-3 locuri ca sa-l scot. Dupa ce am completat cu apa distilata (aprox. 250-300 ml) l-am "montat" la loc, desi nu mai sta asa bine (s-a indoit cand l-am fortat).

 

Oricum, tinand cont ca are 3 ani jumatate si e acumulatorul original, nu m-ar mira sa ma lase; si asa acum o saptamana am uitat 1 ora luminile aprinse si nu a mai pornit deloc #-o , si a trebuit sa pornesc masina cu calburi (curent) de la alta; in plus am inteles ca daca pornesc masina zilnic, si nu uit luminile aprise ar trebui sa trec si pesta iarna asta cu acelasi acumulator.

 

V.

 

PS: Acum tin cablurile in masina, sub scaunul pasagerului, "prietenii stiu de ce"  <img src= )">

Share this post


Link to post

Pai Rocket-ul nu este acumulator din seria celor "fara intretinere"?

Share this post


Link to post
Pai Rocket-ul nu este acumulator din seria celor "fara intretinere"?

 

Pai asa se pare, dar nu stiam asta inainte de "Operatiunea pus-apa-distilata-in-acumulator" (probabil scrie pe undeva pe eticheta aia), si nu stiam ca exista (cel putin la vremea aia) acumulatoare fara intretinere. Chiar si asa inca mai merge.

 

V.

Share this post


Link to post

Buna seara,

 

am si eu 2 intrebari:

1. de unde pot cumpara un redresor pentru matiz

2. ce cheie trebuie sa folosesc pentru a desface bateria de pe masina?

 

multumesc,

 

norocica

Share this post


Link to post

Redresor: kaufland (f ieftin)

Cheie: de 10.

Share this post


Link to post

Imprejurari: O data, asta vara, a lasat nevasta luminile aprinse la Matiz, pana s-a descarcat bateria si a inceput sa urle alarma. Pornit masina cu curent de la cealalta, mers cu Maty prin Bucuresti vreo ora. Dupa care a prins si un drum lung cand cred eu ca s-a incarcat.

Prin toamna s-au mai intamplat vreo 3 evenimente similare, dar nu de aceeasi amploare.

Azi, surpriza: lasat Maty vreo 30 minute sau mai bine cu avariile, dupa care n-a mai pornit (nu mai avea suficient curent bateria sa invarta sanatos electromotorul).

 

Am fost si am luat un redresor (scump, nu conteaza, n-aveam timp si chef de ajuns de ex la Kaufland) care are curentul maxim de 6A. Numai ca dupa ce am pus bateria Matizului la incarcat (a dracului, greu se scoate de acolo :wallbanger: ) am vazut ca incarca doar 1A (cu indulgenta...).

 

Intrebare: credeti ca e bateria dusa? Sau, fiind de capacitate asa mica (35Ah) e normal un curent de incarcare atat de mic?

 

Background: masina (deci si bateria) are cca un an jumate.

Share this post


Link to post

Mda, dupa ce m-am intors de la serviciu, am gasit redresorul cum ca a terminat treaba, ledul era verde (in numai 5 ore!)

E clar ca in maximum 5 ore, la un curent de 1 A mare rahat n-a mai intrat in baterie...probabil ca e dusa. Voi vedea maine dimineata! :scarpin:

Share this post


Link to post

Eu as fi luat direct o baterie noua, apoi ma rugam de AbramBurel sa imi faca si mie un buzzer pt faruri. BTW: masina mea a fost vanduta in feb 2003, acumulatorul a fost insa fabricat in aprilie 2002. O baterie buna e maxim 200 ron, una normala- maxim 130-140 ron. Nu stiu de ce te-ai mai complicat cu redresorul...

Share this post


Link to post

M-am gandit si eu sa iau direct o baterie noua, dar parca nu imi venea sa cred ca s-a dus, dupa ce aia de la Tico m-a tinut fix 6 ani!

Pe urma, ma indoiesc ca nu se va repeta figura, exceptand cazul in care rezolv chestia cu buzzerul...

Asta e, maine dimineata vad daca am luat tzeapa. Asta sa fie cea mai mare pierdere a mea... :rolleyes:

Share this post


Link to post

Sper sa se incarce bateria, cu toate ca sunt sigur ca nu va mai rezista prea mult. Eu am dat matizul cu bateria cam dusa, dar i-am spus omului chestia asta. Masina pornea fara probleme, insa daca ii lasai faza scurta aprinsa juma de ora- om te faceai. Si-a luat omul un bosch silver si mi-a zis ca nu mai are probleme (bateria parca era de 40 Ah).

Share this post


Link to post

Ma bag si io la comment.. imi luai , dupa o seara de cosmar in septembre cu impingerea buburuzului argintiu pe Bd. Timisoara in plina coada de masini care mereau spre Mol, un Bosch. Responsabilii sunt tataicii aceia simpatici de la Caranda de pe Arhitect Ion Mincu, vis-a-vis de Politia Sectia 2, cum mergi de la spatele lu Peata 1Mai spe Chis el Eff. Dadui moarta la schimb si platii circa 135 de roni pe un Boshc (silver parca) carele face cam 40 de amperi si are dimensiuni normale. Mama ce curent da, pe geriurile astea pleaca buburuzu la cheie, am fost pe post de barja deszapezitoare la mine pe shtrasse cand am venit pe 3 ianuarie de la Moldova si am constatat cu stupoare ce facu nenea Adreian (n.n Videanu) si alcolitii in Bucuresti: NIMIC!!! nameti de troiene troieneau troianu in mijloc de Bucuresti.. nu se poate asa ceva!!! am mers 300 de kilometri pe uscat si la mine pe strada am folosit pe o distanta de 10 metri o galeata de nisip..

deci, revenind la bateriile si oile noastre, Boscu se misca bine , da cheie repede si muzica plus lumina de faza lunga pe termen lung... nu am reusit sa o descarc dupa ce am stat vreo 7 ore cu pozitiile aprinse. Daca e careva interesat egzpre, am sa revin cu detalii despre tipu la baterie.

Edited by andreib
Te rugam scrie inteligibil si ordoneaza-ti ideile sa putem intelege si noi

Share this post


Link to post

Salut!

 

Eu mi-am luat ieri o baterie DAEWOO de 35 Ah. Asa zicea vanzatorul ca de asta trebuie. E asa de mica incat zici ca e de scuter (eu fiind invatat cu Dacia). Problema este urmatoarea: la Matiz, am o baterie normala (nu stiu ce marca pt ca e stearsa eticheta) si automat va trebui sa pun borne mai mici. Cred ca fostul proprietar a inlocuit bornele mici cu cele mari...zic si eu...

Nu am vazut sa se discute pe forum despre aceasta marca. Are cineva? Sunt bune? Mentionez ca m-a costat 215 RON la un magazin din Iasi (cred ca AUTODAEWOO).

Edited by k-tlyn

Share this post


Link to post

M-am trezit si eu... citind acest topic nu am gasit:

 

1. ce dimensiuni maxime trebuie sa aibe bateria de Matiz ca sa incapa in suport?

2. la acumulatorii Varta 40 A ce tip de acumulator trebuie sa cer ca sa intre pe Matiz si sa nu am probleme cu bornele?

 

 

Scuzati-ma pt ale mele intrebari idioate si astept ceva raspunsuri sau link. Mersi anticipat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...