Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Demontare consola centrala Matiz

Recommended Posts

Consola (plasticul acela negru) se demonteaza astfel: dupa ce am desfacut cele 5 suruburi in care e fixata, e prinsa suplimentar cu niste cleme metalice atasate de ea care au iesit destul de greu din bord, am tras zdravan sa iasa; plasticul consolei si bordului e foarte sensibil, poti lasa urme pe el daca fortezi cu scule metalice. ATENTIE!: consola iese cu aeratoarele centrale (sint prinse cu suruburi prin spate) si cu butoanele "stop de ceata", "avarii", buton orb; inainte de a da jos consola, se scot mufele din spatele butoanelor; butoanele ies in fata, au urechi flexibile care le prind pe consola.

 

Scule necesare: surubelnita cap-cruce medie, una cu tija de lungime normala (pentru surubul din caseta de obiecte) si una cu tija scurta (5cm), ca acelea folosite la computere, pentru desfacerea suruburilor de la cozorocul vitezometrului.

Pentru tras de consola am vazut niste spatule mici de lemn la raionul de bucatareala din Carrefour, 6 buc.=80.000ROL, cred ca o sa-mi iau, ca sint bune la desfacut si alte plastice.

 

Atentie! la montarea consolei, inainte de a impinge consola in cleme la locul ei, asigurati-va ca surubul din caseta de obiecte vine in dreptul armaturii de fixare a scrumierei, ca in aia se prinde si daca ratezi gaura zdrangane de-o iau toti dracii!

Share this post


Link to post

Alte cateva chestii de luat in seama:

1. Cand am vrut sa pun la loc plasticul dash-boardului, am bagat intai partea din dreapta, si "cozorocul" vitezometrului n-a mai vrut sa intre deloc. Trebe bagat mai intai cozorocul, si apoi restul (asa a mers la mine).

2. Nu strangetzi foarte tare cele doua suruburi din partea de jos a cozorocului, daca sunt stranse prea tare incepe sa scartzaie geamul de plastic al cozorocului (cu tot cu buretzi, samd)

3. Avetzi grija la manunchiurile de fire din spate, daca le "deranjatzi" vor izbi in ramele de tabla din spatele bordului, si se vor auzi zgomote.

4. Surubul scrumierei trebe prins calumea, insurubat pana nu mai misca. Daca are joc, inseamna ca nu l-atzi prins bine, sau ca surubul ala nu e de-acolo (believe me, am experimentat de-astea)

Share this post


Link to post

Eu am infipt-o pur accidental incepind cu cozorocul ... am fost inspirat, nu?

  • Like 1

Share this post


Link to post

...s-a retinut: intai cu cozorocul.

In legatura cu clemele: trebuie apasat undeva (pe marginile consolei) ca sa se preseze, sau pur si simplu trag tare de consola? Nu se poate sparge prin locurile cu cleme?

Share this post


Link to post

Io zic sa nu tragi prea tare... mai bine iei un ciocan mai mare! :)

Acu' fara gluma, vezi pe unde sunt urechile de prindere, pe unde tzine, si incearca sa apesi usor pe marginea mastii.

Share this post


Link to post

Mai depinde si de cite ori a fost scoasa consola ... a mea o scot acum doar cu degetele, nu mai trebuie sa folosesc ceva s-o indepartez de bord; are 4 demontari la activ: 2 in service: alarma, cass-ul si 2 de la mine, urmeaza a 5-a: antifurt casetofon ...

Share this post


Link to post
... urmeaza a 5-a: antifurt casetofon ...

Opa. Se impune un nou topic! Devine interesant... da' pe asta ar trebui sa-l facem privat, cumva, sa nu-l vada toti hotii! :)

Share this post


Link to post

Te-ai prins! pentru asta sint intilnirile ...

Share this post


Link to post

Iar ma apuc sa dezgrop mortii (am cautat cu search - google - topicul asta):

 

Dupa ce am scos chestia aia neagra (fara sa citesc aici) am incercat sa scot panoul cu vitezometrul, etc.

 

Este prins in 4 suruburi (alea 2 de sus nu stiu cum o sa le pot pune inapoi ca sunt tare greu accesibile).

 

Problema este la extragerea cutiei... pare ca se tine bine in firele din spate. Trebuie sa trag mai cu vlaga, sau se deconecteaza mai inai vreun cablu de pe la motor (cum am vazut la un fiat ca trebuia scos kilometrajul sau vitezometrul mai inai si apoi se extragea panoul ala)?

Edited by SMS

Share this post


Link to post

Trebuie deconectat/desigilat cablul de la kilometraj, si apoi iese. Bagi mana pe sub bord, si scoti si mufele cu firele care vin in bord.

Share this post


Link to post

Ok... am 2 informatii care se bat cap in cap.

 

Am sunat un prieten si mi-a zis ca trebuie sa trag mai cu incredere si iese... cu tot cu fire.

 

Acum ma duc si vad eu... incerc ambele variante.  <img src= S">

 

Later Edit:

 

Se pot deconecta mufele electrice si pe jos, si pe sus.

 

Exista si o problema. Matizul are sigiliu pe cablul/mufa de la kilometraj. :spumelagura: Sigiliu de care am dat cu totul intamplator in timp ce "exploram" pe acolo sa vad cat de mult pot sa trag in afara (nu am tras prea tare din moment ce se tinea atat de bine).

 

Concluzia: eu nu mi-am mai desfacut bordul pt ca sa nu rup acel sigiliu. Cel putin stiu am aflat ca km sunt reali. :D Cand o fi sa o vand o sa intreb cumparatorul cati km vrea si atunci o sa-mi pun problema de dat inapoi sau inainte, dupa dorinta cumparatorului. :thumbl:

 

 

LATER EDIT 2

 

Am spalat consola + cele 2 palnii de aer + cele 2 grile de aer + butonul care acopera ultimul loc gol de langa avarii.

 

Cu ce as putea unge cele 15 puncte unde se freaca grilele (fiecare din cele 5 lamele este prinsa in 3 puncte) + cele 2 puncte in care se prinde de palnii (pe laterale, pentru reglaj)?

 

Ulei din ala fin ca pentru masina de cusut si pus extrem de putin la fiecare punct de frecare este bun pt ungere? (se misca foarte greu. initial credeam ca e de la praf si si-a mai revenit dupa spalare, dar tot se misca greu)

 

Dar pe masca asta neagra cu ce se da sa luceasca ca noua?

 

Later Edit 3:

 

Apa (era limpede initial) care a ramas dupa spalare (numai cele 2 grile de aer - restul am sters cu carpa)... (fostul proprietar fuma... mult)

post-4063-1170094238_thumb.jpg

Edited by SMS

Share this post


Link to post

Revin cu o idee/problema noua: :scarpin:

 

Cum naiba au montat japonezii consola aia cu cablul de km sigilat? Si cum au gandit ei ca poate fi scos fara sa rupi sigiliu?

 

Pt cei curiosi: da, nu am putut sa dorm azinoapte din cauza asta. (<img src=" border="0" alt="37000000.gif" />

 

Later edit:

 

:spumelagura:

Acum se aude un carait care creste in intensitate odata cu viteza...

 

Prima data am mers cu 50 si caraia... apoi am vrut sa verific dar nu s-a mai auzit decat de la 70 kmh in sus... pana la 110. A doua oara n-am mai gasit atata loc incat sa ajung iar la 110, dar pana la 70 nu se mai aude.

 

Banuiesc ca o fi cablul de la km,care desi nu l-am scos, am tras de el. Inca functioneaza km, dar poate ca agata ceva pe acolo.

 

Chiar nu stie nimeni? :scarpin:

Edited by SMS

Share this post


Link to post

Nu prea e legat de consola centrala dar e legata de grilele de aer. Daca cele de pe mijloc se scot usor, demontand consola centrala, cele din parti cum se scot? Cu o surubelnita subtire bagata intr-o parte sau alta si fortat incet si tras de grila?

Share this post


Link to post

Dezgrop si eu un topic, n-am vrut sa fac altul, am dat si search da n-am gasit ce vreau eu sa fac, mai precis vreau sa demontez bordul, tot plasticul, a facut cineva aceasta operatiune. Bordul asta al meu e cam zgarait si am de gand sa caut altul, dar vreau sa ma informez din timp cum sta treaba.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...