Jump to content
Sign in to follow this  
gonty

Dacia Logan Ambition, 1.6l

Recommended Posts

Totusi consumul de gaz combinat urban-extra mi se pare exagerat de mic, chiar si pentru benzina la 1,6 cc. Ceva nu este in regula. Ori este reglata instalatia de asa natura, dar te "tarai" cu masina- cel putin in depasiri ca in rest merge din inertie ori Loganul ne trage m...e la toti cu consumul. Eu am multe cunostinte cu Logan, dar toti se plang de consumul urban care este mai mare cu 1 l ca cel din carte. La benzina. Deci sa zicem 11. Si la gaz 9 sa inteleg? :scarpin: Ar trebui cel putin 12. Asa ca ma scuzati, dar tot gazar fiind, nu inteleg fenomenul. Cosum mediu de 7.3 pe gaz? La Logan? Pana si pe cei cu motorina i-ai facut invidiosi... Nu mai zic pe mine.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

La un mers linistit nu vad de ce nu ar fi posibil, avand in vedere ca pornirea se face pe benzina, deci este si acolo un cost suplimentar. Eu scot consum de 8.3% pe benzina, iar nubira are cu 20 cp mai mult si 200kg mai mult iar mersul meu nu este intotdeauna calm...

 

PS: Pentru a fi consumul ,,real'' ar fi interesant de stiut si cata benzina s-a consumat pentru porniri in aceasta perioada.

Share this post


Link to post

Vad ca deja am starnit o serie de controverse si ar trebui sa dau si alte amanunte:

- dupa cum am spus, la instalatia secventiala Autronic Mistral, pot sa stau si in cap si nu porneste direct pe gaz, trebuie sa ajunga apa la 35*C. Asta se intampla cam in 1-2 minute de la pornire. Asadar 15 zilex3porniri(medie)x2 min=90min pe benzina la relanti (am spus medie 3 porniri la rece ca majoritatea raman pe gaz daca am masina calduta). Asta inseamna cam 4l benzina si corespunde cu ceea ce-mi indica si BC si cu ceea ce spun colegii de forum, cam un rezervor de benzina la 10000km.

- Cei care spun ca se consuma mai mult cu 1l de benzina decat ceea ce este indicat de constructor inseamna ca au un stil "mai" sportiv: am experimentat mai multe stiluri de conducere si se poate ajunge la un consum mediu si cu 2-3l peste ceea ce indica uzina, precum si cu 1.5-2 l mai putin. Cel putin, dupa 20 ani de conducere si peste 200000km asta este concluzia la care am ajuns. La Logan, pe benzina, in perioada de ger din Iasi am reusit sa ma incadrez in 10.6l/100km. In noiembrie aveam 8.6l/100km (radeam de nevasta-mea ca am avut consum mai mic decat ea cu Maty).

- Mi-au iesit din cap veleitatile sportive. Am avut in USA pentru 2 luni un Mitubishi Eclipse GS X( 2.0 I4 Turbo

195 bhp @ 6000 rpm, 203 lb-ft @ 3000 rpm. Performance: 0-60mph in 6.8 seconds, 1/4 mile in 15.2 seconds @ 91.5 mph.) asa ca este greu sa ma mai multumeasca ceva din acest punct de vedere. Din acest motiv caut altceva la un motor normal (fiabilitate+performanta la consum)

 

Oricum, dupa urmatoarea umplere cu gaz, voi reveni cu consumul...

Edited by gonty

Share this post


Link to post

Gonty: "..Am avut in USA pentru 2 luni un Mitubishi Eclipse GS X( 2.0 I4 Turbo.."

Si nu ti-e dor?

Share this post


Link to post
Vad ca deja am starnit o serie de controverse si ar trebui sa dau si alte amanunte...

 

Asta si trebuie, pentru ca asa aflam mai multe unul de la altul. Si eu sunt "gazar" si de asta ma mira consumul. Dar nu ma indoiesc de realitatea cifrelor pe care le-ai avansat. Eu nu am instalatie secventiala, si motorul este euro3. Cred ca si asta conteaza. Si ce-i drept, am talpa cam grea. Dar apropos de stilul de condus, (si eu am peste 25 de ani la volan), nu am vazut economii semnificative, mai ales la urban. Doar daca mergi "ca taximetristii": adica subturata la greu. Iar din experienta stiu ca subturarea mai ales la o masina cu motorul in formare este otrava curata.

 

In concluzie, mai fa un consum si te astept cu rezultate. Daca se confirma, jos palaria. :lavolan:

Share this post


Link to post

Parerea mea este ca loganul, cel putin la consum, sta foarte bine. Eu cu al meu 1.6 scot in jur de 9-9.5 numai urban, pe vremea asta. Eu schimb vitezele cam pe la 2500-3200 RPM, uneori mai sus, si asta e consumul, cel mai mult am avut 10.5 iarna pe ger. Deobicei pe gaz ar trebui sa consume o idee mai mult dar poate nu se aplica si la astea secventiale de generatie mai noua.

Share this post


Link to post
Gonty: "..Am avut in USA pentru 2 luni un Mitubishi Eclipse GS X( 2.0 I4 Turbo.."

Si nu ti-e dor?

De care dintre ele? (adica USA sau Mitsubishi) :) ) . In orice caz, ca sa nu te mai fierb :P , nu mi-e dor de nici una. Justificare:

- De USA nu mi-e dor ca eram stresat de orice: mancare (in primele 6 luni ma ingrasasem 35kg din cauza alimentelor  <img src= ("> ), elevi tembeli (ca am fost in invatamantul mediu), fiica-mea care nu s-a adaptat de nici o culoare... Singurul lucru de care mi-e dor este cecul care venea la 2 saptamani;

- Iar de Mitsubishi..., totul a fost fain si frumos pana cand mi s-a calat motorul la 120 mph si am stat o ora la 42*C la umbra, pe marginea autostrazii, asteptand sa vina cineva sa ma ajute (Legenda spune ca daca stai cu capota ridicata pe margine, in maxim 15 minute apare politia sa te ajute :wallbanger: ). Pana la urma am sunat un prieten care a venit sa ma ia... Si nu mai spun ce tevatura am avut. Asa ca...

 

Si ce-i drept, am talpa cam grea. Dar apropos de stilul de condus, (si eu am peste 25 de ani la volan), nu am vazut economii semnificative, mai ales la urban. Doar daca mergi "ca taximetristii": adica subturata la greu. Iar din experienta stiu ca subturarea mai ales la o masina cu motorul in formare este otrava curata.

Eu totusi am obtinut in diferite stiluri consumuri foarte diferite, chiar cu 2l/100km.

Eu schimb cam la 3000 ture, insa folosesc foarte putin frana, chiar in oras. Folosesc in schimb foarte mult frana de motor, care duce la consum 0. Am avut si perioade in care, cu SuperNova, schimbam numai la 4000-4500 si consumul se ducea spre 10.5-11 urban. Si asta si pentru ca trebuia sa folosesc mai des frana. Acceleratia o mangai, urcatul in ture il fac lent. Si chiar daca as merge "ca taximetristii", crezi ca are asa mare influenta asupra motorului? La motoarele moderne, unde pompa de ulei baga presiune de la turatii mici, nu mai este ca la vechile masini: in cel mai rau caz ii scurtezi viata cu 20-30k km, adica in loc sa faci motorul la 250k o sa-l faci la 220k. Iar cu infundarea injectoarelor se rezolva usor: la 5000km aditiv in benzina si o forja de 50 km fac minuni :)

Share this post


Link to post

Ok, am sa incerc si eu. Am recunoscut mai devreme ca o cam forjez. Asta nu inseamna viteza, ci demaraje ceva mai tari, urmate de franele de rigoare la urmatorul stop (la GL nu sunt in "val" pe traseul meu) mai ales dimineata cand ma grabesc :D

Trebuie sa-ti dau dreptate, pentru ca fiu-meu scoate un consum pe gaz cu 1,5 l mai mic ca mine. El conduce ca "taximetristii":

- eu schimb la 3500, el la 2000-2500

- eu "ma bag", el e mai cuminte in trafic

- eu sunt Moshu el e Cielofan  <img src= "> (off topic)

- eu sunt "amator" el este "profesionist"

 

Si mai este si diferenta de instalatii: tu ai secventiala si poate e mai adaptata motoarelor noi.

 

Mai astept sfaturi, poate reusesc si eu sa ma duc macar in 8 la un consum mixt. Eu de obicei scot 9, dar pe drumuri de Valea Prahovei. O fi bine, nu stiu. :lavolan:

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Oricum, Cielo este recunoscut pentru un consum destul de nasol. Insa, din ceea ce-mi povestesti, imi aduc aminte de vremuri "bune" (vremea lui "abuziv-impuscatu") cand benzina era pe cartela iar tatal meu se umplea de > :) : cica se cunostea cand puneam eu mana pe masina: drumurile Tatarasi-Copou, in loc de 5km aveau 15km iar batul de la indicatorul de benzina cadea cu mult mai repede :D . Purtam Dacia aia numai in a IIa pana la 50-60 si a IIIa pana la 70 - 80. Deh, alte vremuri, tineretea si inconstienta (imi placea motorul cum urla :) >- ).

Am spus si mai sus, dupa ce am avut Mitsubishi pe mana, toate masinile mi se par puturoase si incep sa caut alte performante (de gen consum)... Si asta pana creste fata si o vad la casa ei, ca tot imi iau un Porsche Carrera Turbo :tongue: - si ala nu-l mai pun pe gaz =))

Share this post


Link to post

Pana iti iei tu, o sa fie be biodiesel.

Share this post


Link to post

Am terminat taras - grapis si a doua butelie de gaz (pana nu mai tinea motorul nici la relanti pe gaz) Am facut 511 km cu 46 l gaz, adica 9.001 l/100 km, consum numai urban. Din nou ma felicit pentru trecerea pe gaz si, chiar de nu convine unora, sunt foarte incantat :X de "tanculet" (dupa cum o dezmiarda nevasta-mea).

Sa incerc sa pun si niste poze cu masinile familiei:

 

Share this post


Link to post

Super consumul!

Off-topic: sunteti neschimbat de acum 12 ani, cand faceam seminarul de algebra ;)

Pfu! Ce trece timpul..

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Ai uitat sa specifici si benzina consumata pentru porniri,incalziri,depasiri,etc.

Share this post


Link to post

Asta nu am facut inca (plinul la benzina) insa dupa ceea ce-mi indica BC (consum mediu 11.7 - il fraiereste timpul de deschidere a injectiei + faptul ca as mai avea cam 330 km autonomie) ar insemna ca am consumat 12 l benzina in 640+511=1151 km. Restul calculelor va las pe voi sa le faceti :P .

Benzina am folosit-o numai pentru pornire - incalzire, fara a misca roata. Oricum, voi incepe sa mai circul si pe benzina ca sa nu am probleme cu injectoarele in timp.

Share this post


Link to post

Sa revin cu cateva impresii despre Logan, la 13000 km.

Date despre sofer: 20 ani conducere, aceasta este a 7-a masina, "defect" la genunchi pana a intalnit "tanculetul". Dupa cum spuneam mai inainte, nu puteam, pe nici o masina, sa merg mai mult de 200 km fara sa se blocheze genunchiul drept.

Impresii despre masina:

- economica, mai ales dupa GPL: 9% in oras vara (Iasi), 7.5% afara (regim 90-120), 9% autostrada (regim 130-150) (consumuri pe GPL) - cele de benzina le stiti deja.

- stabila: contrar opiniilor contra exprimate de altii, pe autostrazile din Ungaria am simtit mai putin influenta vantului lateral decat la SuperNova. Iar pe serpentine nu am avut nici un moment senzatia ca plec de pe drum (bine, nu se compara cu cine stie ce racheta de masina) - probabil este si modalitatea de abordare a curbelor, data de experienta.

- comoda: suspensia este un compromis excelent in acest sens iar spatiul interior si modul de asezare a soferului a facut sa nu mi se mai blocheze genunchiul! Si am facut 1600 km in aceeasi zi (Munchen-Iasi) fara a fi "terminat" la destinatie.

- silentioasa: eh, aici probabil ca-si spune cuvantul si "mana proprietarului" - nefiind "atehnic" si placandu-mi surubaiala, am scos tot din masina si i-am aplicat 2 straturi de aluband. Ar fi de preferat sa se faca asta in fabrica, ca nu ar fi un capat de lume (ca si filtrul de praf/polen sau deschidere electrica portbagaj). Impreuna cu plansa insono-pedalier pe care o avea din dotare (noiembrie '05), rezultatele sunt mai mult decat multumitoare. Singurul zgomot deranjant la deplasarile cu viteze de peste 120km/h este cel de la vant - dar se va rezolva si asta.

In rest... nici cea mai mica problema si sper sa o tina tot asa, mai ales ca si-a dat drumul total din motorizare!

Nemultumiri: ar fi fost de dorit sa aiba cuplul maxim mai jos sau distributia cuplului sa fie cumva alta. Ma uitam la un Cielo (al sora-mii) si iti da senzatia ca te impinge in scaun de la turatii mai joase. Culmea este ca vitezometrul urca mai repede la mine :) . Probabil ca voi rezolva si asta dupa ce voi face un OBD-chip tunning :D .

Ca si concluzii: este o FAMILIALA (nu masina de fite pentru copii de bani gata), cu un raport pret/calitate foarte bun, o masina care nu iese in evidenta pentru a fi obligat sa-i faci CASCO (eu nu am pentru ca in 20 de ani nu am avut nevoie de asa ceva)- sper sa nu imi urmariti masina ca sa-mi aratati ca am nevoie  <img src= S"> .

Edited by gonty

Share this post


Link to post

Bravo, in sfarsit un posesor de Logan care merita tot respectul. Felicitari si cat mai multi kilometri fara probleme.

Share this post


Link to post
Nemultumiri: ar fi fost de dorit sa aiba cuplul maxim mai jos sau distributia cuplului sa fie cumva alta. Ma uitam la un Cielo (al sora-mii) si iti da senzatia ca te impinge in scaun de la turatii mai joase. Culmea este ca vitezometrul urca mai repede la mine :) . Probabil ca voi rezolva si asta dupa ce voi face un OBD-chip tunning :D .

 

Da scaunul mai in fata, spatarul mai drept si calc-o. Asa-i ca ti se pare ca merge mai repede?

Share this post


Link to post

Gonty, te contrazic referitor la cuplu. Cel putin a mea il are asa de jos incat juri ca e diesel. Si cu a 4-a sau a 5-a trage de la 1500 rpm destul de bine. Teoria mea este ca cutia strica performantele. Mergi cu un Megane 1 cu acelasi motor sa vezi ca are alt comportament. Cutia te imbie la mers usurel/batraneste, cand o turezi, daca nu te duci pana in 6k, ai impresia ca o turezi degeaba.

 

Referitor la senzatia de bagat in scaun. Cand esti conducator nu prea simti chestia asta la masini de sub 150cp. Pe cand pasager fiind, simti calumea. Incearca sa mergi cu masina ta pasager si sa conduca altcineva (eventual Satori :D ) sa vezi ca ai cu totul alta impresie decat atunci cand conduci tu.

Share this post


Link to post

Mai stiu eu cateva exemple doar cu On-Off la pedala.

Si eu sunt destul de multumit de motoarele astea, de multe ori plec cu a 2-a de pe loc sau a 1-a fara acceleratie, in functie de imprejurari.

Share this post


Link to post

Aveti dreptate in ceea ce priveste senzatia... In Cielo eram pasager :D . Nemultumirea nu este chiar asa de mare, dar parca asteptam altceva de la 1.6. S-ar putea sa aveti dreptate cu penalizarile datorate cutiei. Oricum, zgomotul la turatie fiind mult diminuat in urma imbunatatirilor, nu am probleme sa "ii dau in goarna". :) )

Share this post


Link to post

Pot sa intreb de unde ai luat Aluband din Iasi? adica un magazin, ceva... si pretul? Please...

Share this post


Link to post

Sincer sa fiu, nu mai stiu pretul ca a trecut aproape un an. Insa l-am luat de la reprezentanta Den Braven de pe strada Spancioc (paralela cu str. Eternitate).

Share this post


Link to post

Sa ma bag si eu in seama pentru ultima oara pe acest topic, avand in vedere ca de lunii nu mai sunt posesor de Dacia. :)

In primul rand, m-am despartit cu inima stransa de Loganelul Ambitios 1.6 cu GPL, cu care am facut aproape 24000 km in 14 luni. Ca impresii, ele sunt mai mult decat favorabile. Imi mentin parerea ca, la raport pret/calitate, este o masina corecta si o optiune foarte buna pentru cei care nu doresc "lozul" second hand.

Nu am ce sa-i reprosez, dar asta dupa ce i-am facut o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste insonorizarea, pentru care "multumesc topicului" corespunzator de la imbunatatiri Logan (de pe daciaclub).

Sau hai sa mentionez aici, ca nemultumire, calitatea slaba a plasticelor, care face sa apara/dispara "greierii" in functie de temperatura.

Toate cele bune si va doresc sa aveti de la masinutele voastre tot atatea necazuri cate mi-au pricinuit Loganelul

 

 

Intre timp am aflat ca noua mea masina a iesit de 2 zile din fabrica si in maxim 2 saptamani voi fi la volanul unui Citroen C4. Dar despre el, atunci cand va veni...

 

PS: Am realizat in final de ce Loganelul :X s-a lasat vandut asa de greu: "nu a vrut sa fiu pedestras prea mult timp". :) )

Share this post


Link to post

Si.. nu sarbatoresti priveghiul? :D

Share this post


Link to post

Deja am inceput sa numar zilele pana va ajunge Citronelul...

Cand stiu ca s-a "nascut" de 2 zile, ca sta pe propriile rotite de 17", ca-l gainateaza toate ciorile Europei pe pavilionul sau vitrat, ca-s altii care-si baga talpa in acceleratia lui de motor 2.0 HDI de 136 CP, ...  <img src= S"> :wallbanger: :spumelagura:

 

 

Dar si cand il voi :lavolan: ...

 

PS. Deja imi modific profilul :) )

Edited by gonty

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...