Jump to content
Sign in to follow this  
ralucah

Cotiera centrala la diverse versiuni Lacetti

Recommended Posts

Deoarece nu-mi pot edita postul anterior, rog clementa ;)

Mi-a scapat o eroare, sunt trei variante de 1,4 care se numesc Plus (fara AC), Star si Elite. Intre Star si Elite sunt diferentele de care vorbeam. Elite are cotiera cu capac, suport ochelari, volan + schimbator imbracat in piele, ceva briz-brizuri cromate si cel mai important, volanul telescopic si toate geamurile electrice + oglinzi electrice si incalzite. Ah, si era sa uit, comenzile audio pe volan, favoritele mele :)

Share this post


Link to post

So, saptamana trecuta am fost la radacini sa predau numerele rosii si am deschis din nou subiectul meu preferat..cotiera. Se pare ca pana la urma in viziunea lor cotiera poate sa insemne orice...si capac si gauri..si suport de sticla...atata vreme cat nicaieri nu scrie clar ce mama naibii inseamna cotiera pe fiecare varianta. Pe foaia de optiuni este in continuare bifata cotiera fatza la Star ...dar dealerul imi explica in continuare ca la Star asa arata cotiera - un suport de sticla si doua de pahare. Eu o las balta, deja imi este greata de ei.

Share this post


Link to post

Ca sa nu mai fac un alt topic pun si eu o intrebare aici pentru posesorii de Lacetti:

-aveti buton de blocare/deblocare inchidere centralizata pe manerul usii de la sofer? In poza din manual este un comutator basculant montat transversal in fata comenzilor de la geamuri. La echiparea mea (Elite SX 1,4L -X5XB55C) nu e pus.

Blocarea/deblocarea o fac prin tija verticala de la incuietoare, si e oarecum incomod. Ma intreb daca se poate schimba ceva in acest sens...

Share this post


Link to post

Da, eu am acel buton, dar am versiunea cdx, poate de aceea. Daca vrei, iti pun si o poza cu acel buton, care defapt sunt 2 butoane: unu de inchis, unu de deschis.

 

edit : aveam o poza la indemana

post-2582-1146297042_thumb.jpg

Edited by Alinutz

Share this post


Link to post

Confirm. Acest buton există doar pe versiunra de vârf . Nici eu nu îl am însă din câte am observat nu e prea greu de pus .

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Hmmmm... Uite ceva ce s-ar putea pune destul de usor si ar da bine. Si nu numai la Lacetti ci si la Kalos. AB? :D

Share this post


Link to post

Si eu vreau asa ceva. La mine au dezactivat "deschiderea centralizara din butonul soferului" deoarece am optat pentru o alarma care e controlata de inchidere si a fost un security reason sa dezactiveze deschiderea centralizata (si respectiv deblocarea alarmei) din cheie.

Share this post


Link to post

@ Sato

 

Scuze, n-am vazut postul asta.

 

Nu e chiar "evidenta" solutia. Actionarea de la butonul de blocare a usii se bazeaza pe contactele din actuatorul de inchidere centralizata. Chestia e ca "impulsul" de comanda inchis sau deschis trebuie sa fie relativ scurte (x00 msec) ca sa nu se arda motorasele de la actuatoare.

Ai putea miza si pe "simtul de raspundere" al soferului, dar nu e indicat. Sa ma uit totusi putin pe schema, poate s-ar putea face ceva cu ce are masina de... serie, desi nu prea ma incanta sa umblu pe la cutiutele ei.

Share this post


Link to post

Referitor la arderea motoraselor: acum vreo 2 ani mi-am montat un dispozitiv artizanal de tras apa la toaleta. dispozitivul era format dintr-un actuator de la fosta dacie care ramasese in plus cu nu stiu ce ocazie. Comanda era data "click-area" unui mouse amplasat pe perete care trimitea "paper-out" pe un port paralel la un "server". acesta actiona un releu care tinea timp de 6 sau 8 secunde 12 volti pe actuator (perioada necesara sa curga toata apa). A functionat fara probleme mai bine de jumatate de an (10 flushuri/zi in medie) pana a fost dezafectat de schimbarea bazinului.

 

p.s. imi place sa povestesc asta :D

Share this post


Link to post

Pun pariu ca aveai si tub de neon sub "scaun" care se aprindea de cate ori era... curent :D

 

Revenind la "Cotiera centrala la diverse versiuni Lacetti", au am scos fum dintr-unul in 2 secunde.

Share this post


Link to post

Bântuind de-a buba prin Car4, am văzut o cotieră la "ofertă" de 75 RON. Nu era prea sofisticată, dar nici foarte rău nu arăta. Avea un singur mare compartiment sub clapă şi un suport de pahar pliabil spre spate. Nu era rabatabilă, iar finisajul părţii de sub cot suferea de ceva cam mult argintiu. Oricum preţul incită la un experiment. N-am luat că era coadă la casă şi mă cam grăbeam. Pentru curioşi, uitaţi-vă cât mai sus pe rafturi :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...