Jump to content
Sign in to follow this  
Alezz

Cum v-au Pornit Masinile Azi Dimineata?

Recommended Posts

Noroc ca au pus astia limitarea mai sus, ca intrai in limitare de la ralanti.

Share this post


Link to post

Cine maetre, je? Pai pana la 6600 mai e cale lunga sa se ajunga...

Share this post


Link to post

offtopic:

 

" ... ca mii de ani i-au trebuit, luminii s-o ajunga", nu ?

Share this post


Link to post

La mine niciodata nu a urcat mai mult de 1500rpm la pornire indiferent cat de frig a fost afara.

Oricum.bag cheia pornesc,stau pe loc pana incepe acu sa urce(uneori si 15 min)nu o accelerez deloc pana nu incepe sa urce acu la lichidul de racire iar dupa aceea plec usor fara accelerari bruste si schimb la 2.000 ture in primii 2-3 km.

Share this post


Link to post

Dupa 3 zile geroase pot sa ma declar extrem de multumit si incantat de masina. Cu toate ca peste noapte masina nu ramanea afara ci in garaj, temperatura cred ca era mai ridicata doar cu 3-4 grade decat exterior.

E drept, nu porneam la 7-8 dimineatza ci pe la 10 insa, masina s-a comportat impecabil. Inainte de a o porni, lasam sa se amorseze pompa de benzina cca 10 sec si-i dadeam cheie. Acu de la turometru sarea la 1.700-1.900 si apoi cobora undeva pe la 1300 unde statea cca 3 minute dupa care-si revenea. Am cam tremurat putin (bine ca n-a tremurat masina) sa nu apara iarasi problema cu engine check insa nici vorba de asa ceva. Vecinul de garaj are o Dacie Logan si nu m-am putut abtine ieri dimineatza cand s-a nimerit sa fim aman2 la garaj sa-l intreb daca are nevoie de ajutor. Masina i-a pornit la a 2 cheie fara probleme.

Share this post


Link to post

hai sa nu fim rai, masinile pe injectie pleaca toate (daca n-au probleme), inclusiv loganul :)

da sa vezi distractie pe loganist daca nu-ti pornea tie

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Citat de pe DaciaClub cred "Daca Dacia nu porneste sau pica o piesa de pe ea e NORMAL,daca Cielo sau alt Daewoo nu Porneste sau pica ceva de pe ea e DEZASTRU ce vezi dom'le e masini STRAINE"

Asa ca daca porneste sau nu Loganu' lu' vecinamiu ma doare'pix...fiecare cu ale lui.

Share this post


Link to post
Eu nu am avut norocul vostru. La mine ieri dimineata nu a vrut sa porneasca, am zis ca-i bateria slaba. Am luat-o in casa ,am pus-o pe redresor 5 ore, dupa care a pornit, dar greu, cu pedale multe ca la Dacie. Azi dimineata iar n-a vrut sa plece, am cumparat o baterie noua Bosch Silver, si tot nu vrea. A venit un mecanic de la un atelier din apropiere si mi-a spus ca e posibil sa am un dop e gheata pe alimentare. Invarte electromotorul dar nu da nici un semn ca ar vrea sa o ia. I-am dat cateva automate lungi dupa care m-am lasat pagubas ca mi-a fost frica sa nu-i nenorocesc ceva prin ea. Ce sa-i mai fac??? I-am pus si 1/2 de bidon de "Water remover" dar am inteles ca isi face efectul doar cand merge masina. Acum astept sa se incalzeasca, Dumnezeu stie cand, sau ma mai uit si pe la altceva? Va rog sfatuiti-ma ca imi vine sa innebunesc de oftica. Am nevoie de masina ca aerul.

Am rezolvat-o. Luni cand am vrut sa pornesc bateria fiind slaba nu m-a ajutat decat sa-mi ude bujiile :> Dupa aia chiar cu bateria noua nu a mai miscat. Mecanicul a schimbat bujiile, a curata IAC-ul, a dat cheie si a mers. Dar ce m-a mirat foarte tare a fost faptul ca mi-a spus ca dimineata cand pornesc masina sa-i dau cheie deodata fara sa mai astept sa amorseze pompa de benzina. Explicatia lui fiind ca pana ajunge benzina la injectoare sa aiba timp sa dea vreo 2-3 scantei. Mi-a mai spus sa astept pana turatia ajunge la 900 dupa care sa plec iar pe traseu pana cand apa ajunge la o temp. cat de cat buna sa nu o turez. Cam asta e. Totusi nu sunt lamurit cu amorsatul pompei. O las sau nu sa amorseze? Deci nu avea nici un dop de gheata pe conducte.

Share this post


Link to post

La prima pornire din zii trebiue lasata neaparat sa se amorseze.Singurul caz in care nu are rost sa astepti amorsarea e atunci cand opresti motorul maxim 10 min.

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Ete, fleosc. Eu nu am lasat-o aproape niciodata sa se amorseze si pleaca imediat. Singura data cand am lasat-o a fost dupa ce am citit aici si am vrut sa vad daca e vreo diferenta. Nu a fost nici una.

Share this post


Link to post

Diferenta banuiesc ca o sa apara in timp, atunci cand o sa te lase pompa cand ti-o fii lumea mai draga :o java script:add_smilie(" :o ","smid_5")

Edited by nicolaev

Share this post


Link to post

Din nou: ete fleosc. Iau ca exemplu Esperoul lui taica-miu care nu a vazut in viata lui timp de asteptare si la care s-a schimbat pompa la 200 de mii de kilometri doar pentru ca ne-am jucat cu ea scoasa afara dintr-o prostie.

 

Care ar fi explicatia stiintifica pentru eventuala defectiune a pompei cauzata de pornirile asa?

Share this post


Link to post

Nu e niciuna, pentru ca nu are nici o legatura.

Iar sugestia lu' domn' mecanic poate fi o legenda (adica are un sambure de adevar). Ceea ce ar trebui sa se intample (probabil) este ca bujiile sa se "usuce" bine, inainte de a avea ce sa aprinda.

Nu va ganditi la... preincalzirea camerei de ardere, ca asta chiar ca nu se pune (doar nu e incinta adiabatica :D )

Share this post


Link to post

Despre ce amorsat de pompa de benzina vorbiti voi aici ? Aia-i amorsata tot timpul, ca altfel n-ar mai pompa cand pui cheia pe contact.

Daca nu-i amorsata pompa, adica plina de benzina, e de rau.

Problema cu sfatul mecanicului poate fi alta, pe langa "uscarea" bujiilor.

La pornirea imediata presiunea in circuit si implicit in injector nu este cea normala, este mai mica si deci, amestecul aer/benzina din cilindru este mai sarac, favorizand (probabil) aprinderea si evitand fenomenul de "innecare" (amestec prea bogat). Fenomenul este similar cu apasarea usoara a clapetei, care mareste doza de aer.

Share this post


Link to post

Cum naiba amestecul sarac favorizeaza aprinderea la rece?

Adica toate socurile sunt doar un mit?

Mai, sa fie!

Share this post


Link to post

Nu sunt mit dar daca nu imi pornea Oltcitul cu socul tras din 2-3 incercari atunci trebuia sa apas socul la loc si sa apas si acceleratia pana la fund (concomitent cu datul la automat) ca sa intre mai mult aer ca se ineca. De fapt socurile ar trebui trase dupa ce se aprinde amestecul.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

Amestecul bogat este necesar dupa prima amorsare pentru a tine motorul in ralanti si pana la vreo 2000 rpm pentru a avea cuplu la plecare.

Share this post


Link to post

Aste sunt raspunsuri de... off-side. Problema era la pornire, pe "uscat" si nu dupa ce am facut bujiile fleasca ca nu a plecat motorul.

Poate mai incercati...

Share this post


Link to post

Pai pe uscat mai bine porneai fara soc si il trageai imediat dupa ce pornea motorul ca sa se mentina relantiul mai ridicat. Socul nu era pentru pornitul propriuzis.

 

LaterEdit: si poate sa nu lasi prea mult aer rece sa intre in cilindri. :-?

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

Pai, bujiile cred ca sunt fleasca de la prima rotatie, ca iarna nu cred ca pleaca la nimeni doar dintr-o rotatie de demaror.

PS Eu am incercat un rationament, o explicatie, am pus "probabil" acolo.

Share this post


Link to post

@ Zmeu

Daca imi aduc bine aminte, cele mai bune porniri la Oltcit erau, in pofida recomandarilor fabricantului, fix ca la... Dacia, adica: lasai socul in pace, dadeai doua trei pedale (chestie de "fler"), apoi o tineai calcata (iar dupa fler) si dadeai la cheie; dupa ce o lua (si o lua din prima asa), trageai socul in timp ce lasai pedala si gata.

Oricum, amestecul de pornire era mai...bogat, dar nu foarte (aici era spilul). La injectiile astea, dohc sau sohc cum e?

Share this post


Link to post

Pai relantiul se mai tine la rece si cu altceva decat IAC (implicit mai mult aer)?

 

La Oltcit cred si eu ca era mai bogat amestecul la rece ca era ditamai clapeta de soc.

Share this post


Link to post

Pai IAC da aer, dar ECM da si benzina prin injectoare (evident, tot el le zice si cat aer).

Chiar ca mai e pe un topic oarescum geaman (oarescum, pe frigul asta) o parere cum ca poti sa dai talpa linistit ca ECM-ul are grija ca amestecul sa fie... optim. Ca are el nisti pitici teleghidati care se ocupa de clapeta :D

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

O remarca: ECM este pacalit daca presiunea benzinei la injectoare nu este cat se asteapta el. Deci rezulta un debit mai mic, amestec mai sarac.

Si revin, problema este in momentul primordial, "la facerea lumii", pana apare lumina, adica pana amestecul dintr-un cilindru a explodat. Dupa aceea, sigur, amestecul trebuie sa fie bogat.

Share this post


Link to post
...daca nu imi pornea Oltcitul cu socul tras din 2-3 incercari atunci trebuia sa apas socul la loc si sa apas si acceleratia pana la fund (concomitent cu datul la automat) ca sa intre mai mult aer ca se ineca. ...

Ahh, ce amintiri mi-ai trezit! :X

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...