Jump to content
Sign in to follow this  
Alezz

Cum v-au Pornit Masinile Azi Dimineata?

Recommended Posts

La Alezz ECU e si mai dejtept, ii consuma si putin.

Nu e mai dajtept :P ca e stock...e doar mai zgarcit :D

Share this post


Link to post

Eu nu am avut norocul vostru. La mine ieri dimineata nu a vrut sa porneasca, am zis ca-i bateria slaba. Am luat-o in casa ,am pus-o pe redresor 5 ore, dupa care a pornit, dar greu, cu pedale multe ca la Dacie. Azi dimineata iar n-a vrut sa plece, am cumparat o baterie noua Bosch Silver, si tot nu vrea. A venit un mecanic de la un atelier din apropiere si mi-a spus ca e posibil sa am un dop e gheata pe alimentare. Invarte electromotorul dar nu da nici un semn ca ar vrea sa o ia. I-am dat cateva automate lungi dupa care m-am lasat pagubas ca mi-a fost frica sa nu-i nenorocesc ceva prin ea. Ce sa-i mai fac??? I-am pus si 1/2 de bidon de "Water remover" dar am inteles ca isi face efectul doar cand merge masina. Acum astept sa se incalzeasca, Dumnezeu stie cand, sau ma mai uit si pe la altceva? Va rog sfatuiti-ma ca imi vine sa innebunesc de oftica. Am nevoie de masina ca aerul.

Edited by nicolaev

Share this post


Link to post

aia cu haina la baterie... exista, unii au( acolo unde temp cu - sunt obisnuite..)

ca si incalzirea uluiului in baie ..

vad ca a mea a mers chiar bine,.. noroc ca i-am pus un aditiv acum 2 saptamani de apa in benzina si curatat rezervorul..

in prospect scria ca pala la 60L de benzina.. eu am pus la 30

 

daca as sta la miercurea ciuc sau la intorsura buzaului mi-as monta

 

http://www.jcwhitney.com/autoparts/Search?...0&searchbtn.y=0

Share this post


Link to post

Se poate intampla si mai rau:

Man stuck in frozen loo

 

A man got stuck in a portable toilet for more than an hour after the door iced over as temperatures in Germany plummeted to minus 20C.

Czech lorry driver Petr Zeman stopped for a break at a service station while driving through Lichtenau in Germany.

But after closing the door to the portable toilet, he was unable to open it again.

"I thought I was going to die in there it was so cold. I kept shouting for help but nobody heard me," said the 58-year-old.

A man who eventually heard the man's cries for help when he went to use the toilet managed to prise open the door with the help of other truckies.

 

http://www.ananova.com/news/story/sm_1695664.html

Share this post


Link to post

nicolaev, trage-o la un atelier bun, de astia care dau isi dau cu parerea e plina lumea

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Tinand cont ca la -18 grade bateria functioneaza la 40 % din cat poate la 20 grade, e normal ca unele masini sa porneasca mai greu. :(

 

Se recomanda ca inainte de pornirea motorului sa se aprinda faza scurta si sa se tina aprinsa timp de 1-2 minute, apoi sa se stinga si sa se incerce pornirea. Bateria se va incalzi usor si eficienta ei va creste, usurand pornirea. A nu se confunda limitarea curentului maxim disponibil la borne pe timp de frig cu starea de incarcare si de uzura a bateriei! Bateria are resurse, dar nu le poate folosi la temperaturi asa scazute, deci faza scurta pt cateva minute nu o va descarca ;) Lucrarea mea de diploma de la faculta a avut ca tema bateriile auto, deci parerea mea este competenta ;)

 

Motoarele diesel care echipeaza modus si meganeII (cel putin) din 2005 au preincalzitor de aer. [...]

Astfel, la 30 de secunde dupa pornirea motorului deja se simte caldurica la aeratoare...

 

Montarea unui preincalzitor de aer este o idee relativ buna. Curentul consumat de rezistenta de incalzire va determina motorul sa functioneze la un relanti in sarcina, deoarece trebuie sa suplineasca rezistenta suplimentara a alternatorului determinat sa genereze cat poate, daca nu cumva va fi invins si bateria va intra pe ciclul de descarcare (tensiune in sistem sub 12.77V). In plus, functionarea motorului intr-o sarcina mai mare impreuna cu aerul mai cald admis va determina o incalzire mai rapida a motorului. Dezavantaje? Consum mai mare de carburant, folosit pt generarea energiei termice debitata de rezistenta de incalzire din admisie; uzura mai mare a motorului datorata solicitarii suplimentare a acestuia la rece.

Numai ca toate aceste dezavantaje enumerate palesc in fata marelui avantaj: incalzirea mai rapida a motorului, avantaj apreciat de marea majoritate a posesorilor sau utilizatorilor de autoturisme, care cunosc si accepta sau pur si simplu habar nu au de dezavantajele enumerate.

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Mecanicul care a venit era de la un atelier bun, nu e un ageamiu, eu imi fac intretinerea masinii la ei si am fost tot timpul multumit de serviciile lor. Dar totusi nu exista ceva care poate fi pus in rezervor si sa dizolve dopurile de gheata chiar daca masina nu este in functiune? O sa umblu pe sub ea cu torta ca tiristii aia cu masini de vremea lu' Impuscatu.

Share this post


Link to post

nu prea, pt ca daca a apucat sa inghete..

nu are cum sa ajunga substanta aia de dezghetat la locul dopului, pe conducte.. numai caldura o pate face..

daca temp creste putin poate daca e si soare in zona respectiva poti sa mai incerci putin sa pui contactul si sa incerci, dar nu insista mult...

Share this post


Link to post

imi dau si eu cu parerea... daca cumva era umezeala in capacul de la delcou?

Share this post


Link to post

Trage-o de nas pina la un garaj cald si las-o acolo 12h; alta idee mai creata nu am. La benzinare rezultatul jocului cu torta poate sa-ti intreaca orice asteptare in materie de incalzire a masinii - poa' sa ajunga pe la vreo 600 gCelsius ... adica sa ia foc.

Share this post


Link to post

Buna idee ! Sau depuneri de saruri rezistente electric?

Share this post


Link to post

Incearca sa tragi masina pina desupra unui canal prin al carui capac iese abur , am vazut multe in Bucuresti.

Edited by tete

Share this post


Link to post

Sa rugineasca mai repede?

Share this post


Link to post
Se recomanda ca inainte de pornirea motorului sa se aprinda faza scurta si sa se tina aprinsa timp de 1-2 minute, apoi sa se stinga si sa se incerce pornirea. Bateria se va incalzi usor si eficienta ei va creste, usurand pornirea. A nu se confunda limitarea curentului maxim disponibil la borne pe timp de frig cu starea de incarcare si de uzura a bateriei! Bateria are resurse, dar nu le poate folosi la temperaturi asa scazute, deci faza scurta pt cateva minute nu o va descarca.

Asta e tare de tot! Merita retinuta si testata!

Share this post


Link to post

Multumesc frumos pentru sfaturi. I-am dat si acum vreo 1/2de ora vreo 2 chei si tot nimic. Nici un semn c-ar vrea macar. Cred ca o sa o tractez maine pana la un garaj (service). M-am invatat cu ea si imi este foarte greu sa ma descurc fara ea. Mai ales acum pe frigurile astea. Bucurati-va in continuare de masinile voastre bune, ca eu raman cu speranta intr-o incalzire cat mai rapida.

Share this post


Link to post

nicolaev, cu ce benzina alimentezi? ai pus vreun aditiv de orice fel vreodata?

Share this post


Link to post
Asta e tare de tot! Merita retinuta si testata!

 

Pai eu am testat-o si iarna trecuta. Dat la cheie direct, nimic. Pus faza scurta pt 2 minute, inchis faza scurta, asteptat 10 secunde, dat la cheie si ticozaurul se trezi la viata...

Share this post


Link to post
nicolaev, cu ce benzina alimentezi? ai pus vreun aditiv de orice fel vreodata?

Dumnica am alimentat cu MOL EVO 98 20 l. De obicei folosesc MOL 95, dar avand in vedere ca se anuntau temperaturi scazute am zis ca e mai bine sa pun o benzina mai buna. Eu totusi nu cred ca e de la benzina pentru ca pana acum nu am avut nici o problema cu benzina de la Mol. Dar poate exista un inceput in toate. Nu am pus niciodata aditivi in benzina. Astazi am pus acel aditiv de indepartarea a apei dar nu are nici un efect atat timp cat masina nu este functionala.

Share this post


Link to post

NASPA! io tot cu MOL95, nici un rateu pina acum (electromotorul invirte vreo 2 ture mai mult decit de obicei si atit).

Share this post


Link to post

Daca i-am dat mai multe chei la automat e posibil ca bujiile sa fie ude (ca la Dacia)? Capacul de delcou se da jos greu (operatiune complicata)? Mie ciuda ca pleaca unii cu niste jafuri dimineata din parcare si eu ma uit la ei. Nu omor si bateria asta noua daca tot o incerc s-o pornesc?

Share this post


Link to post
Dumnica am alimentat cu MOL EVO 98 20 l. De obicei folosesc MOL 95, dar avand in vedere ca se anuntau temperaturi scazute am zis ca e mai bine sa pun o benzina mai buna.

Citeste topicurile legate de benzina si vezi ce inseamna CO ridicat (rezistenta mai mare la aprindere !). O benzina cu CO mai ridicat e indicata atunci cand ceri performante ridicate, turatii mai mari, temperaturi ridicate, dar pe ger este efectul ei este exact pe dos. Nu zic ca aceasta ar fi cauza, dar rationamentul acesta este gresit. Verifici instalatia de aprindere, de la bobina si pana in varful bujiilor.

Share this post


Link to post
Pus faza scurta pt 2 minute, inchis faza scurta, asteptat 10 secunde, dat la cheie

Mi s-a parut atat de logica propunerea ta incat nu m-am putut abtine sa nu atrag atentia asupra ei. Merita un loc in acea sinteza discutata in "Despre forum" a celor mai interesante post-uri!

 

Promit ca voi face chiar in seara asta testul, desi Kalosul accepta faza scurta doar cu cheia pe ON.

Off... am gasit si un dezavantaj al stingerii farurilor din contact. Pana acum consideram ca este facilitatea care iti ofera numai confort. :)

 

@tolin: Am postat aproape in acelasi timp, de aceea revin. Am inteles bine? Recomanzi CO 95 pe vremea asta?! Vezi, unii dintre noi (adica si eu) credeam ca e mai bine cu 98. Deh, fiecare se pricepe la cate ceva, nu intotdeauna si la masini..  <img src= ">

Edited by DIO

Share this post


Link to post

Ce s-a intamplat daca s-a consumat antigelul?! La cielo, a pornit , s-a mers cu el , apoi cand s-a verificat nivelul era aproape gol. Acum s-a completat, sa vedem daca se scruge. CE poate sa fie?? Sa fi fost prost si a inghetat iar incalzindu-se incet sa fi crapat ceva pe traseu???

Edited by BAD_MF

Share this post


Link to post
Recomanzi CO 95 pe vremea asta?!

Eu recomand CO95 tot timpul, doar daca vrei performanta se justifica un CO mai mare. Pe cancerul asta mai bun ar fi un CO91 si trecut ECM pe 91, din switch. Daca s-ar gasi de CO91, eu as folosi numai din aceea si de 98 doar la deplasarile lungi si de viteza. Altfel, bag un combustibil energetic inferior, mai scump si de ale carui avantaje nu profit.

Share this post


Link to post

in galati am vazut zilele astea masina tractate la greu.ori m-am facut eu mai rezistent la frig ori chiar n-a fost asa de frig.am prins si ierni mult mai geroase.oricum ma bucur ca a dat gerul, poate ajung si eu la o partida doua de pescuit la copca.

solenza a pornit de fiecare data.dimineata invarte mai greu da dupa 2-3 invarteli o ia.recunosc ca e greseala mea ca nu calc ambreiajul la pornire.da o ia la prima cheie.ma batea gandul sa schimb bateria originala de 40 cu una de 55 da mai astept sa vad daca face figuri asta sau rezista.

p.s. lichidul de parbriz de la metro(budget) face pojghita de gheata pe geam dar de tasnit tasneshte bine.nu a inghetat in borcan si nici pe furtune.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...