Jump to content
Sign in to follow this  
hrts

Probleme semnalizare

Recommended Posts

Buna ziua. Am un Cielo GLE AC fabricat in Corea (an de fabricatie 1995). Am urmatoarea problema cu el: semnalizatorul nu mai revine la pozitia de repaos. S-a reglat volanul in adancime pentru a folosi o alta zona a camei care readuce semnalizatorul la punctul mort, a functionat ceva timp dupa care am revenit de unde am plecat. Blocul comutator pentru semnalizare a fost verificat, functioneaza corect. Mi s-a recomandat sa schimb cama, dar nimeni nu reuseste sa gaseasca reperul ei, sau reperul ansamblului din care face parte. Am fost peste tot (la toate magazinele din Bucuresti) au verificat si para verifcat cartea de service, dar nu resuseste nimeni sa identifice aceasta piesa/ansamblu. Va rog sa ma ajutati cu un cod al camei sau al ansamblului din care face parte cama.

Share this post


Link to post

Intra pe autodaewoo.ro sau inceaca sa iei legatura cu nicubarbu.

Share this post


Link to post

Al meu nu mai revine demult la pozitia initiala.

 

Dar totusi, iti e greu sa-l dai inapoi cu mana ?? :)

Share this post


Link to post

Si eu am problema asta dar numai cand semnalizez stanga nu mai revine , in partea cealalta este in regula.

Share this post


Link to post

E cama mai tocita pe o parte.

In general, cred ca o solutie mai... bibilicareasca este "reconstituirea" camei. Dar eu zic ca nu cama de pe axul volanului e problema, ca aia e probabil din otel (nu stiu la woo-ri, ma gandeam si eu la Nova mea :) ), ci piesa de plastic de la blocul de lumini si asta e mai dificila.

Share this post


Link to post

Salutare tuturor !

De 2 zile (mai precis de cand au inceput gerurile astea "fratesti") am probleme cu semnalizarea si avariile :

-la plecare (adica timp de 4-5 min. de incalzit masina) nu functioneaza nici semnalizarea nici avariile.Ieri , tinand presat pe butonul de avarii acestea se aprindeau o data si dupa aceea pauza...Daca apasam mai tare , incepeau sa clipoceasca. Dupa vreo 7-8 min.(probabil cand se mai incalzea in masina) toate(semnalizare, avarii) reveneau la normal.

-in aceasta seara aceeasi problema ,in plus ca avariile n-au mai clipocit nici apasate tare, insa dupa vreo 10 min. de mers au inceput sa functioneze normal.

Mentionez ca pana la aceste geruri nu a mai avut astfel de simptome. :-W

 

Ce credeti ca poate fi :

-umezeala din habitaclu din timpul mersului ingheata pe la contacte noaptea ...

-probleme pe la sigurante... :-?

 

Va multumesc anticipat celor care isi vor rupe din timpul lor ca sa imi raspunda si mie !!! :osanale:

Share this post


Link to post

Verifica daca releul de semnalizare este infipt bine in soclu sau daca mufa este bine bagata in intrerupatorul de avarii.Eventual verifica si daca butonul intrerupatorului de avarii revine la loc bine sau daca ramane intre pozitia pornit/oprit.

Share this post


Link to post

Nu e greu de dat cu mana inapoi... numai ca dupa ce ma sui in Ticoul prietenei am tendinta sa dau semnalizatorul in pozitia opusa directiei de viraj (el saracu revine si ii mai dau eu un vant de induc lumea in eroare). Si apoi dupa ce ma obisnuiesc cu Tico-ul, injur Cielo-ul ca merg sute de metri cu el pornit. Concluzia este ca ajung sa enervez "participantii la trafic" si nu e bine... mai ales cu Tico-ul :D . Revin cu rugamintea de a-mi spune codul piesei/ansamblului. Sau eventual un parc de dezmembrari de unde sa iau piesa de la un Cielo sau Opel daca se potriveste

 

@tkd29 - volanul se poate regla in adancime ca sa folosesti o alta portiune a camei, mai putin uzata. Iti recomand sa il apesi la maxim (are o piulita de blocare chiar pe coloana de directie, cam pe la jumatatea coloanei). Cel putin asa este la GLE AC-ul meu (GLE AC 1995 Corea)

 

 

Inca o problema legata de blocul de semnalizare: la actionarea contactului de pozitii acesta nu functioneaza din prima. Daca incerc de 2-3 ori pozitiile merg. Problema apare numai la primul pas (pozitii, lumini de bord, faruri ceata, lampi spate ceata), si nu influenteaza de loc celelalte pozitii (faza scurta si faza lunga). Exista o posibilitate sa curatz blocul de contacte? L-am spalat acum 6 luni cu spray de contact (am bagar lichid in el sub presiune si apoi l-am suflat cu aer comprimat) dar nu a dat rezultate multumitoare. Inainte sa il arunc si sa iau unu nou as vrea sa stiu daca cineva a reusit sa il curete ca lumea, si a fost multumit de cum functioneaza dupa aceea.

Edited by hrts

Share this post


Link to post

@gabidana

Probabil contractarea unor elemente de contact datorita frigului este ceea ce favorizeaza fenomenul. Dupa ce se incalzeste cat de cat, face din nou contact. Verifica ce a zis ovi_jer, pentru ca in orice caz e vorba de un contact imperfect.

Share this post


Link to post

Va multumesc mult ovi_jer si Abram Burel pentru raspunsurile rapide.

Acum mai faceti-mi un pustiu de bine si spuneti-mi,va rog frumos,unde se afla releul de semnalizare, acea mufa si daca pot sa fac singur aceste verificari sau trebuie sa ma duc la un electrician , tinand cont si de faptul ca sunt un necunoscator in mecanica si electrica auto .

Inca o data multumiri si felicitari pentru bunavointa cu care ne ajutati !!! :osanale:

Edited by gabidana

Share this post


Link to post

io sunt electronist de prima mea meserie. si iti spun ca nu releul e de vina ci scaderea tensiunii din sist electric al tau.

Nu e ca la dacie sa fie mecanica, semnalizarea de pe cielo e electroinica facuta cu un circuit basculant monostabil care la tensiuni sub 10v nu mai functioneaza. Problema ca bateria ta s-ar putea sa fie slaba si ai cadere de tensiune f f f mare dupa efortul facut de demaror care consuma oricum mult mai mult de 15A. Deci e de verificat bateria si curentul de incarcare.

 

Sper sa-ti fie cu noroc

 

Nu mai cita mesajele anterioare !

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Conectorul de la butonul de avarie e infipt in fundul acestuia (dar nu cred ca e de la el, din moment ce nu-ti merge nici semnalizarea).

Releul de semnalizare e in blocul de sigurante (vezi desenul), dar nu stiu unde e asta :D . Probabil in spatele bordului in stanga soferului sau in compartimentul motor. Trebuie sa scrie in manualul masinii sau pe undeva pe forum.

post-482-1138389411_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Daca conectorii din mufa intrerupatorului de avarii nu fac contact bine sau intrerupatorul acesta are probleme nici semnalizarea nu merge.

Share this post


Link to post

Am si eu aceeasi problema cu saritul manetei de semnalizare inapoi dupa ce se indreapta rotile. semnalul imi ramane asa. inainte aveam dacie si la fel se intampla dar acum la cielo parca ma doare sufletul sa vad ceva stricat la el. nu am citit nici o solutie concreta care sa trateze strict saritul manetei de semnalizare. ma poate ajuta cineva?

Edited by florin_pch

Share this post


Link to post

Cred ca cea mai simpla rezolvare (pana la service), este sa-l aduci inapoi cu mana. ;)

 

Citeste topicul putin mai sus, si vei gasi.

Share this post


Link to post

Mda, era doar un lux pe care credeam ca mi-l pot permite mai usor. Oricum sunt obisnuit cu datu' inapoi cu mana, pacat ca nu se rezolva mai usor. Service-ul nu intra in discutie. Abia am cumparat masina si deja am bagat 15mil in revizie si o problema cu alternatorul (m-am saturat sa o tin in service, nu de bani ar fi problema).

Edited by florin_pch

Share this post


Link to post

Salut. Si eu am aceasi problema . Rezolvarea este urmatoarea : in spatele volanului este o flansa care actioneaza dispozitivul de revenire la punctul mort al manetei de semnalizare , este aceasi flansa prin care intra firele de la clacson , aceasta se rupe din cauza utilizarii si trebuie inlocuita cu una noua . Se schimba foarte usor! Aceasta este solutia care mi-a dat-o baiatul de la service , sper sa va fie de folos . P.S. : flansele la toate magazinele de Daewoo din Constanta se aduc pe comanda .

Share this post


Link to post

Redeschid discutia in urma unui studiu aprofundat: Daca tin volanul putin apasat, semnalul revine. M-am uitat atent si plasticul de la blocul de semnalizare este in stare buna. Componenta ce il actioneaza (cea de pe axul volanului) nu ajunge la ea. Solutia ar fi cum s-a mai spus mai sus, reglarea adancimii volanului. Cum fac aceasta reglare? Sau poate aveti vreo solutie pentru schimbarea pozitiei acelei componente de pe ax sau eventual inlocuirea ei.

Share this post


Link to post

Am si eu acceasi problema

 

Dupa operatia de semnalizate si indreptare a volanului maneta nu mai revine la losc singura, fiind necesar sa fie trasa cu manual.

 

Va rog daca puteti posta cum se poate regla volanul in adancime.

 

multumesc.

Share this post


Link to post

Am si eu problema asta cu semnalizarea, la mine revine doar cand semnalizez dreapta, cum a mai spus cineva si mai sus, chestia e ca datorita uzurii plasticelor apare problema asta, eu m-am resemnat. Am schimbat flansa aceea care actioneaza si claxonul pt ca nu mai claxona decat daca era volanul drept sau la 90 de grade in dreapta, dupa care imi mergea si revenea si semnalizarea, asta a durat o saptamana. Ca sa fie sigur trebuie schimbat si blocul de lumini, pt ca nu stiu daca se gaseste cama aia separat...

 

Cu reglajul volanului in adancime nu are nu stiu ce reglaj... butucul volanului sta tensionat intr-un arc, trebuie cu o mana apasat cu forta bruta si stransa piulita bine. Eu nu mai am volanul original, mi-am pus volan "sport" :D

Share this post


Link to post

Dupa cateva luni de zile revin pe acest post si va spun care este rezolvarea problemei:

 

Din fericire pe piata a aparut din nou in magazine piesa din spatele volanului numita "contact alunecator".

Este piesa care contine cama pentru revenire maneta semnalizare si de asemena contactul pt. claxon.

 

Eu am schimbat ambele componente : bloc lumini ( cumparat in prima faza) si nerezolvand problema am luat acest contact alunecator.

Exista o mica problema la scoaterea volanului: dati cu solutie WD-40 )lasat 5-10 minute) apoi cu forta prin tragere de jos si impingere de sus si invers veti reusi. Totul este sa insistati, nu se rupe nimic.

 

Piesa se numeste si costa:

 

"Contact alunecator": 25 ron (magazin fedinand), apoi am gasit la magazin dr. taberei cu 19 ron.

 

Acum semnalizarea revine fara probleme inapoi la revenirea directiei de mers dupa executarea virajelor.

 

Succes!

Share this post


Link to post

:o fftopic: Trebuie sa te gandesti si la faptul ca la o diferenta de pret asa de mare exista si o diferenta de calitate. Atentie la chinezisme care abunda piata de desfacere a pieselor auto. Din pacate! O recomandare: chiar daca sunt sh (deci uzate) gasiti la dezmembrari piese chiar mai bune decat cele noi.

Share this post


Link to post

@Cris06, corect!

 

Ambele magazine aveau aceeasi piesa, neoriginala, nestantata Daewoo )cum e cea data jos de pe masina).

In Bucuresti distantele conteaza (pana la dezmembrari pierdeam cateva ore de la serviciu), asa ca am luat noua de la magazin, chiar daca poate este de mai slaba calitate. Sper sa tina macar jumatate din cat a tinut cea veche (14 ani) :)

Share this post


Link to post

Daca te mai tine masina... :) )

Share this post


Link to post

Va salut !

 

 

Am tot citit anumite variante si am stat sa le pun cap coada dar ... mereu exista un dar ! . Pnm ma trezesc dimineata dau sa plec cu masina si in timp ce mergeam observ ca am ramas fara semnalizari si avarii deci nu mai functioneaza mentionez (ca eu cand o usa este deschisa semnalizarile pornesc pt cateva secunde , cand inchid masina se pun si semnalizarile 1 data ) ceeace eu cred ca asta conteaza prea putin la ce am spus in paranteza ma gandesc si iau in calcul bai daca manetele imi functioneaza dpdv mecanic butonul la fel , iau siguranta in parte o verific nici una nu este arsa pe tabloul electric la schema de sigurante eu zic ca nu exista siguranta care sa tina de semnalizari si avarii ... ma gandesc sa fie un releu... ala sa aiba legatura cu asa ceva ? Iar ma gandesc sa fie bateria ... de 4 ani de zile ... ?

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...