Jump to content
Sign in to follow this  
iso

LED-uri la butoanele de geam

Recommended Posts

Am si eu cateva becuri arse la Cielo GLE si nu stiu cum sa le schimb si nu vreau inca sa stric ceva la ea :) ,

Nu imi mai merg becurile la butonul de avarii, dezaburuie, stopuri ceata si la comutatoarele pt reglarea caldurii si distributia aerului in masina, cine se ofera cu niste explicatii sau sa imi zica unde sa ma duc cu masina sa imi faca careva operatiile respective ...pls abia am masina de 4 zile :) si inca nu vreau sa imi bag mana in ea pana nu vad cum se procedeaza..

Share this post


Link to post

Nu si-a schimbat nimeni becurile pe la butoane si la consola de incalzire-ventilatie? ca mor daca nu vad becurile alea aprinse , recomandati si voi un service pe undeva unde sa le schimb.

Share this post


Link to post

Mie (inainte sa aflu de forumul asta) mi l-au schimbat la Radacini Plevenei cu vreo 200 de mii. Cred ca am scris pretul pe undeva pe la "piese Espero" (mai pe la inceputuri)

Share this post


Link to post

Am reusit sa le schimb , sunt doar 2 becuri. :)

Acuma cine stie unde gasesc beculete pt butoanele de la avarii , stopuri ceata si luneta?

Sunt niste becuri f mici si nu am gasit la nici un magazin, stie careva daca mai exista magazinul de piese SH din Colentina?

Share this post


Link to post

led-urile merg la 12v? ma intreb daca pun leduri de la brichetele astea de 10 mii merg?

ca eu nu aveam bec la scrumiera si am dat 230mii pe o lampa cu 3 leduri oare nu mai bine luam 3 brichete scoteam led-urile si era la fel?

(se intelege ca nu am nici o treaba cu electronica)

Edited by Gneo

Share this post


Link to post

nu stiu cum este la Matiz, la Cielo becurile de la scrumiera si bricheta sunt ca si cele de la consola de incalzire , costa 1.5 ron bucata.

Share this post


Link to post

Ledurile nu merg chiar direct la 12V, dar oricum scapai mai ieftin chiar decat 3RON, cat zici ca te-ar costa brichetele. Cel putin costul pieselor. Ca, nepricepandu-te la "electronica", nu vad ce-ai fi facut cu cele trei brichete, altfel decat sa-ti aprinzi tigarile cu ele.

Sunt sigur ca gaseai si prin Iasi vreun amic sa-ti puna un led la scrumiera.

Acu' ce rost mai are sa-ti faci sange rau :(

Share this post


Link to post

Pentru cei interesati, becuri cu tot cu soclu gasiti in Voluntari (Ilfov), langa prima benzinarie pe stanga cum vii de la Europa este un magazin SH pentru Daewoo, becurile de bord costa 1 RON bucata(sunt folosite dar functioneaza inca, of course). Macar pentru socluri, pentru ca becuri mici (cele mai mici, nu cele pentru iluminarea bordului) gasiti si la unele magazine de piese electronice (VITACOM Electronics, pe Maica Domnului de exemplu). Au si colorate. Sau daca vreti, tot pe Maica Domnului se gasesc si caciulite colorate pentru becuri, parca la un magazin pe langa Boss Trading. Succes!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Caciulitele colorate sunt egale cu 0...tot cu LED-uri e cel mai bine. V-as da mai multe detalii da dupa aia zice lumea ca imi fac reclama mascata!

Share this post


Link to post

Am incercat sa schimb luminile la bord cu ajutorul unor leduri dar din cauza faptului ca ledul nu are lumina distribuita nu am obtinut rezultatul scontat.

Pentru a distribui mai bine lumina unui led am inteles de la ISO ca trebuie sa "pilesti lentila".

Adica doar capul ledului? pana ajung la o suprafata plana??? sau si lateralul ledului? sa aduc ledul la forma unui dreptunghi practic.

Pentru bord este de ajuns 4 leduri de 10mm(dimensiunea beculetelor din bord) pilite sau trebuie sa bag mai multe ? efentual sa imi spuneti si cum reusesc sa obtin culoare rosie pt acele ceasurilor de bord.

Va multumesc anticipat !!!!

Edited by Cosmin85

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...