Jump to content
Sign in to follow this  
jturos2003

Particule de vopsea pe masina

Recommended Posts

Dupa ce am fost cu masina la vopsit, pe geamuri si parbriz au ramas particule fine de vopsea (invizibile din afara), doar daca pui mana simti ca te "zgaraie", probabil de la vaporii din vopsitorie.

Cine stie cum se pot indeparta, fara sa deteriorezi chederul sau geamul ?

ms.

Share this post


Link to post

Cred ca o carpa si niste diluant pentru v0psea rezolva problema. Geamul sigur nu este afectat. Nici pentru chedere nu cred sa fie probleme, dar poti sa faci un test pe o zona mai putin expusa vizual.

Share this post


Link to post

Daca mai raman pete dupa diluant, poti folosi o lama de ras.

Share this post


Link to post

Poti sa folosesti Decarburol este foarte eficient , diluantul e putin gras si nu este eficient de fiecare data .

Share this post


Link to post

Incearca cu benzina. Nu afecteaza chederele, nici vopseaua de pe tabla si curata impecabil. O sa miroasa cateva zile a benzina in masina dar scapi de problema. Sau mai poti incerca cu alcool tehnic, nu miroase atat de urat, dar te chinui mai mult.

Β 

Eu a trebuit sa folosesc benzina pentru a curata grasimea ramasa de la carnea aruncata de un vecin cainilor. Cand am gasit prima data carne pe masina am dus-o la spalatorie, la degresat, dar m-a uscat de bani. A doua oara la fel, degresat si gaura in buzunar. A treia oara am dat cu benzina si a curatat la fel de bine. Doar ca a mirosit ca naiba. A patra oara nu a fost cazul ca l-am prins pe respectivul (care intamplator are si el doua masini) si l-am amenintat cu aplicarea aceluiasi tratament si masinilor lui. Iar daca nu-i convine m-am oferit sa-i curat personal grasimea ramasa de la carne cu lichid de frana sau acid de baterie. Si asta a fost. De atunci nu am mai fost nevoit sa degresez masina.

Share this post


Link to post

Eu am folosit acetona pentru a indeparta particule de acest gen depuse cand am trecut pe langa niste meseriasi care asfaltau o strada.

Prima data am spalat masina (la spalatorie). Apoi am umezit niste vata si ... ca la scoala la sters tabla.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sugestii !

La spalatorie mi-a spus sa dau cu polish (pe geamuri !!). Ce parere aveti?

Share this post


Link to post

tu ce preferi??? sa dai 200 de mii pe polish si sa risti sa nu iasa??? sau sa imprumuti niste acetona sau diluant de oja??? ;)

Share this post


Link to post

Benzina ataca vopseaua, cel mai mic inconvenient este matuirea. Poti sa incerci cu o lama de ras, cu atentie sa nu zgarii geamul, iar pe chedere, dizolvant de vopsea, de lac de unghii, de orice... Bafta!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Trebuie sa te contrazic. Eu cu benzina am sters si grasimea de la carne dar si punctele de bitum sarite de la cei care asfaltau. Si nu s-a matuit nimic. Ba cand bag benzina mai tot timpul cand scot pompa cade si pe tabla si nu ma obosesc s-o sterg si de atat timp nu s-a intamplat nimic. Poate s-o matui dar daca tii masina cufundata in benzina timp de o luna, dar daca dai din cand in cand nu se intampla nimic.

Share this post


Link to post

asa e, daca ajunge benzina din cand in cand pe vopsea ar trebui sa nu fie o problema -vezi zona vopsita din vecinatatea busonului de alimentare, zona care din cand in cand mai este murdarita cu benzina si totusi nu par a fi vizibile urme de vopsea matuita etc ...

Share this post


Link to post

Mai intai dai frumusel cu lama. In caz ca nu ai mai folosit lama la asa ceva, tehnologia e cam asa: tii lama cu aratatorul si mijlociul de o parte si cu ala mare de cealalta parte si dai cu ea inclinata cat mai mult, astfel incat taisul sa intre pe sub picatura, nu sa o raschetezesau sa o mature (cam cum ai da cu spaclu, asta presupunand ca asta ti-e cunoscuta). Dai cu miscari destul de ample nu frichi-frichi. O sa simti la mana efectul (la prima trecere simti cum lama se "impiedica", dupa care trece lin)

In urma aceste operatii mai ramane doar amprenta picaturii respective. Asta se ia usor cu orice fel de diluant.

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Acum cateva zile am vazut ca masina e plina de punctulete mici de vopsea alba , a vopsit cineva pe aici si vantul a adus vopseaua pe masina , acum ma tot roade cu ce as putea s-o scot , a mai avut cineva asa ceva pe masina ?! A mers scoasa cu polish ? Pe geamuri ma gandesc ca as putea s-o curat cu diluant.

Share this post


Link to post

Cu polish merge sigur, dar ai ceva de munca. Poti incerca mai intai cu "Tar Remover". Il gasesti pe la cosmeticale auto. E tot un soi de diluant, dar mai... prietenos, atat cu vopseaua, cat si cu tine. Ideea e ca, fiind purtate de vant, picaturile nu au cine stie ce priza si ar putea sa se desprinda relativ usor, mai ales daca sunt "ajutate".

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Β 

×
×
  • Create New...