Jump to content
Sign in to follow this  
Esperatul

Informatii Despre Amenzi

Recommended Posts

Am primit o amenda de centura cand faceam stanga de pe Colentina pe Fundeni. Problema e ca nu stiu unde sa trimit procesul verbal si chitanta. Pe langa faptul ca scrisul agentului e un pic criptic, nu am despusit nici o adresa sau o sectie. Aveti idee pe ce adresa sa o trimit?

 

Merci.

Share this post


Link to post

pune poza cu amenda

trebuie sa aiba vreo stampila ceva

in cel mai rau caz intrebi la udriste

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Pai e o amenda normala, mi-e lene sa scot scanerul:

Am gasit acu ceva, si doar ma uitasem de 10 ori:

Incheiat astazi... in Bucuresti, sectorul 2.

Agent constatator: Xulescu ... din BPR serviciul 2 .

 

Deci pana aici am inteles ca e vorba de sectorul 2. Dar nu sunt mai multe sectii la sectorul 2?

In ultima instanta o sa sun la ei.

Share this post


Link to post

Am luat eu de curand o amenta de 350 000 lei pt oprire interzisa chiar la obor ... in acel rond ... unde de abia gasesti loc din cauza la atatea masini parcate si mi-a spus politistul ca o pot lasa la ORICE agent de circulatie ... nu am incercat ... dar ar fi amuzant sa te opresti si sa ii dai unui poltist in intersecte dovada platii ...

Share this post


Link to post

Suna si tu la 9544 Politia Rutiera si intreaba-i  <img src= )"> ...vorbesc serios

Share this post


Link to post

A mai fost candva moda cu "predatul" amenzilor la agentii de pe strada. Si era foarte bine. Merita sa incerci, poate s-a reluat ideea. Altfel, la Udriste sigur, la sectia de cartier nu stiu, dar posibil. Oricum, nu conteaza unde ti-o da, poti sa ti-o (de)pui oriunde [pentru amatorii de publicari la gazeta, am cautat sa fiu cat mai de ajutor :D ]

Share this post


Link to post

pastreaza macar o copie, ceva... ca altfel e jale

Share this post


Link to post

N-o trimite nicaieri!

 

O tii acasa, faci un dosar frumos, iar cind o sa-ti apara ca neplatita cind te vei duce sa=ti platesti impozitul, scoti dosarul si le arati.

Chiar daca o trimiti undeva, tot s-ar putea sa-ti apara ca neplatita... si iar tre sa recurgi la dosar! Asa ca de ce sa te stresezi!?!?

 

Eu asa mi-am facut. Iar in dosar am o singura amenda, de prin vara trecuta.

Share this post


Link to post

exact. mi-a venit acasa cum ca nu am platit 200 ron. la impozite mi-au zis ca e o loterie, pot sa vina si cele predate si cele nepredate.

 

tine acasa original plus copie :)

Share this post


Link to post

din cate am auzit, dar nu sunt sigur , cred ca la CEC sau la ADMINISTRATIA FINANCIARA de sector

Share this post


Link to post
N-o trimite nicaieri!

O tii acasa, faci un dosar frumos, iar cind o sa-ti apara ca neplatita cind te vei duce sa=ti platesti impozitul, scoti dosarul si le arati.

Acelasi sfat si din partea mea. Nu sunt un abonat al amenzilor, dar inevitabil am primit multe de-a lungul anilor. Pot afirma ca 70% se trimit la Adm. Financiara orice ai face.

Asa ca nu te stresa, procedeaza cum a spus NFS (F.F. important!) si ignora-i cu procedurile pe care ei le impun, insa tot ei le incalca. Dupa parerea mea intentionat ...

Share this post


Link to post

Nu prea pricep ideea asta. Adica in loc s-o predai in speranta macar ca ai scapat, iti faci un dosar ca sa vezi daca e asa?! Pai daca n-o predai, sigur va apare la fisc si cum baietii sunt in mare de fonduri s-ar putea sa apara cel putin discutii enervante. Macar scapi de 30%, dupa cate zic unii (eu am un procent de 100%, adica nu s-a intamplat sa platesc niciuna care sa apara pe urma la fisc).

Nu sunt militian si nici macar politist, dar sfaturile de mai sus sunt cam... imorale - n-am gasit alta rima :(

Share this post


Link to post

nu sunt imorale, sunt realiste ;)

 

oricum te duci sa platesti impozitul, nu? atunci duci si copiile, e cel mai simplu asa. de ce sa mai pierzi timp cu posta?

Share this post


Link to post

Pai cum a zis NFS am facut de obicei, adica n-am trimis nimic, si mi-a venit acasa, am trimis lui taicamiu copie dupa foile respective sa mearga la politia locala si cu asta basta, dar ziceam ca macar odata sa fac si eu treaba ok.

Oricum nu trimit originalele niciodata, cand am luat masina, fostul proprietar a platit un teanc de amenzi ca nu mai avea chitantele, asa ca am bagat la cap.

Share this post


Link to post

Ce ziceti de chestia asta:

 

Proiectul Ghiseului Virtual de Plati prevede mai multe tipuri de "dari" ce se pot achita online. Urmeaza taxa pentru pasaport, amenzile la nivel national si apoi toate tipurile de taxe si impozite. Ghiseul functioneaza ca un portal, la care se racordeaza institutiile care au de incasat plati dinspre populatie: primarii, prefecturi etc.

...

Un card bancar si acces la internet. Doar de atat va fi nevoie ca sa va platiti o amenda de circulatie. Fara sa stati la coada, fara sa trimiteti prin posta procesul-verbal si chitanta la sectia de politie care v-a amendat pentru ca ati avut curajul sa fortati semaforul.

 

La inceput, doar bucurestenii amendati de politia rutiera vor beneficia de sistemul prin internet, aceasta fiind prima etapa a programului Ghiseului Virtual de Plati, dezvoltat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. In timp, toate platile pe care romanii le au de facut catre stat se vor putea efectua prin acest ghiseu.

...

Cum tinta "ghiseului" sunt persoanele care utilizeaza internetul si au un card bancar, iar in Romania sunt peste sase milioane de carduri emise, asteptarile ministerului sunt optimiste: cateva zeci de mii de amenzi platite online in 2006.

 

Pe internet este mai comod, dar putin mai scump. O amenda platita online va fi mai scumpa cu 3-4% decat daca am sta la coada la cec, din cauza comisioanelor bancare. "Nu este o suma taxata de stat, de ghiseu. Facand o paralela, este ca atunci cand consultam soldul cardului la un automat, iar banca percepe un mic comision", explica Liviu Nicolescu.

...

 

Alte informatii utile pe: http://www.e-transport.ro/

Share this post


Link to post
sfaturile de mai sus sunt cam... imorale - n-am gasit alta rima :(

Imoral ar fi sa nu platesti amenda, dar daca ai ajuns sa o platesti de doua ori datorita imoralitatii militienilor devii realist :D

Share this post


Link to post

Apropo de chestia cu predatul; la ultima amenda incasata, tot asa mi-a spus si mie politistul: "se lasa chitanta la orice agent rutier". Evident, mi-a sunat prea SF, asa ca n-am predat nimic. Nu mi-a aparut la impozite ca fiind neplatita, ok. In schimb, anul urmator mi-a aparut alta amenda despre care nu primisem nici o instiintare, pe care-am platit-o fara comentarii caci nu aveam chef de contestatii si alergatura. Asadar, toata treaba asta mi se pare o loterie, si pe viitor voi pastra toate chitantele intr-un biblioraft cu coperti foarte tari pe care-l voi folosi ca sa-i pocnesc in cap pe incompetentii care nu stiu sa foloseasca fantastica retea de calculatoare platita cu bani grei, si din care imi scot mie amenzi inexistente > :)

Share this post


Link to post

Am capatat si eu o amenda prin circa financiara (m-au luat cu radaru' fara sa ma opreasca). Am descoperit-o in Decembrie 2005 cand m-am dus sa platesc impozitul. La circa financiara fusese trimisa de Politie in Octombrie 2005, iar procesul verbal era din Iulie 2004. Era 600.000ROL si pentru ca venisem pregatit doar cu banii de impozit am intrebat daca pot sa nu o platesc atunci. Casiera a zis OK si mi-a incasat doar impozitul fara sa-mi dea alte detalii.

 

Intrebarea mea este ce s-ar intampla daca n-as plati-o? Sa sa reformulez intrebarea, cat timp poate sa treaca fara sa o platesc inainte sa mi se intample ceva? [sa nu ma trimiteti la circa financiara sa intreb, ca de acolo sigur nu primesc raspunsul pe care il vreau eu]

 

 

As mai avea niste comentarii.

N-ar trebui ca Politia sa trimita mai intai instiintarea de contraventie acasa? In felul acesta ar trebui sa ti se acorde si dreptul de a plati jumatate din minim in 48 de ore de la instiintare. Trimiterea la circa financiara te vaduveste posibilitate asta si poate chiar iti incalca dreptul acesta care este inscris in lege.

Share this post


Link to post

Ba da. Amenzile vin recomandate cu confirmare de primire. Daca insa nu vezi avizele sau are cineva treaba cu cutia ta (ca vin de cel putin 3 ori) scrisorica se intoarce, iar politia ti-o trimite la fisc. Din momentul cand confirmi primirea se socotesc cele 48 de ore de gratia jumatatii din amenda. Cand te duci sa o platesti, trebuie sa ai cu tine plicul pe care operatoarea de la posta ti-a trecut data primirii.

 

In ceea ce priveste cea ce am spus in postul anterior, era legat de impresia pe care am avut-o la un moment dat ca pe aici se "militeaza" pentru respectarea unor chestii. Ma rog, iar am incurcat borcanele. Legea-i lege, vointa si dreptatea fiecaruia din noi sa traiasca! Ca din exceptiile noastre se fac... regulile.

Share this post


Link to post

Intr-un joc corect, joc cinstit. Intr-un joc cu lovituri nepermise, ma adaptez. Viata :)

Share this post


Link to post
Amenzile vin recomandate cu confirmare de primire. Daca insa nu vezi avizele sau are cineva treaba cu cutia ta (ca vin de cel putin 3 ori) scrisorica se intoarce,

Primesc in cutia de scrisori saptamanal revista la care am abonament, lunar facturile de telefon (2 mobile si un fix), scrisorile cu extrasele de cont de card de la doua banci diferite, si diverse alte trimiteri postale mai mult sau mai putin oficiale si nu mi s-a intamplat pana acum sa-mi lipseasca ceva. Asta ma face sa ma indoiesc de faptul ca am fost avizat de trei ori pentru amenda si avizul mi-a disparut din cutie.

 

In ceea ce priveste cea ce am spus in postul anterior, era legat de impresia pe care am avut-o la un moment dat ca pe aici se "militeaza" pentru respectarea unor chestii.

Asta o leg de ce spune VAXXI

Intr-un joc corect, joc cinstit. Intr-un joc cu lovituri nepermise, ma adaptez. Viata :)

si apoi spun: Daca e cinstit sa primesc instiintarea de amenda atunci cand nu mai pot beneficia de dreptul meu de a plati redus atunci este cinstit sa o platesc si eu cat se poate de tarziu la limita de timp in care nici nu incalc nici o regula sau lege.

Deci as vrea sa stiu care este termenul legal pina la care as putea amana plata amenzii primite la circa financiara, fara sa mi se aplice penalizari sau alte actiuni coercitive (excludem situatia cand mi-ar trebui sa obtin vreun document de la finante si atunci imi pot forta mana sa platesc).

Edited by Yeti

Share this post


Link to post
anul urmator mi-a aparut alta amenda

Asta mi-a amintit ca eu cand am patit-o (in 2003) venise dupa mai bine de 2 ani.

Mai adaug ca anul trecut am primit instiintare de plata a impozitului pt. o masina pe care o vandusem (de pe o firma pe alta) cu acte in regula in 1999! Repet: cu avizul sectiei financiare, politiei, RAR, tot!

De aici si vehementa cu care sustin ca astfel de acte nu trebuie predate, ci pastrate cu grija intr-un dosar la loc sigur.

 

Apropo: nu stiu cum mai este acum, dar pe vremea cand inca mai depuneam amenzile politia cerea originalul chitantei cu care ai achitat-o. Asta nu suna a premeditare?! X(

Share this post


Link to post

De 4 ani de cand am permis, azi am comis-o si eu cu amenda. M-a luat radaru cand coboram un deal, cu viteza de 63 km/h :) ) ... si de cand ma stiu nu depasesc viteza legala in localitate, insa asta e.. m-am ars, m-am ars. Am oprit, mi-a zis omu de ce m-a oprit si m-a intrebat de ce nu are "domnisoara" centura. Io am zis ca o are, chiar o avea, insa doar fata din fatza, ca mai era una in spate care nu avea centura. "art. nushcat prevede ca la autoturismele prevazute din fabrica cu centura in spate, aceasta sa fie folosita.. etc".

 

S-a intors cu procesu verbal (dupa ce mi-a cerut pe rand actele, ca io nu stiam ce sa ii dau, fiind prima oara cand m-a oprit Politia, i-am zis si a zambit) .. Se pare ca a ajutat la ceva .. ca m-a sanctionat doar cu avertisment scris pt viteza, insa mi-a dat amenda pt centura la tipa din spate .. 500k sau 250 in pa'sopt de ore.

 

Acum apare intrebarea (dupa atata vorbarie) .. unde o platesc. Eu sunt din Slobozia, amenda am luat-o in jud Buzau (veneam de la Vulcanii Noroiosi) si locuiesc/muncesc in Bucuresti. Nenea mi-a zis ca la orice administratie financiara, dar am prieteni la sect 1 acolo si mi-au zis ca ei nu accepta din alte parti. Deci problema ramane.. unde platesc .. ca nu am timp sa ma duc la Slobozia sa platesc la administratia financiara de care tin. Cineva mi-a zis ca la orice CEC, altii ca la Udriste .. habar nu am.. are idee cineva pe aici?

 

Si dupa ce platesc, trebuie sa o trimit prin posta la Buzau?

 

Multam,

Alinake

 

PS: poze cu vulcanii, in curand la topicul tematic :D

Share this post


Link to post

Platesti la CEC, apoi faci copii dupa toate alea ( proces verbal si chitanta ca ai platit) si te duci la udristei cu ele.

Share this post


Link to post

Eu cand am luat amenda in alta localitate, dupa ce am achitat amenda in Cluj la Posta am sunat la politia din localitatea respectiva si am trimis un xerox despre amenda si dovada ca am achitat-o.

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...