Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

Bravo! Doar ca in viitor, nu-si vor aminti de numerele tate de inmatriculare.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Esti nebun, fratie !! Daca se fac si ei spre tine, ce faci, ii arunci pe capota ?! =))

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

N-a avut nimeni curaj pana acum. "Stie " ca pica de vinovati :D Si la astia de merg prea aproape de axul drumului, le aplic metoda "cu a3a si talpa". Am un zgomot de aspiratie bestial, de tractor :D Sa-i vezi cum sar, ca arsi =))

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

Crezi ca ei stiu din astea?

Share this post


Link to post

Eu am un calm de-a dreptul englezesc cand sunt la volan, chiar ma irita unii colegi cu care merg in masina si injura din te miri ce... Cred ca mi se trage de la NFS-urile jucate pana pe la sfarsitul mileniului trecut in care apasam tasta "Reload", sau cum s-o fi chemand... La penultimul accident (derapaj si iesit in decor, fara nici un damage) din cauza unui TIR ce mi-a ocupat jumatate din banda intr-o curba chiar cautam (cred ca din cauza socului post-factum) butonul respectiv cu care puneam masina pe sosea... De regula caut sa anticipez cat pot de mult si ma bazez pe frane si motor, restul tine de noroc si de sange rece.

Share this post


Link to post

Eu fac spre ei cu masina =))

Până nimereşti unu' mai "emotiv", sau care se împiedică. Sau până păţeşti ceva la maşină tocmai în momentele alea...

Share this post


Link to post

Citind ultimul post din "S-a Votat Noul Cod Rutier" mi-am adus aminte de o intimplare din iarna trecuta. Referitor la pregatirea masinii atit pentru iarna cit si in general, unele maruntisuri care sint obligatorii prin lege altele nu. Eu zic asa: esti obligat prin lege in ati dota masina corespunzator sezonului, dar daca nu ai fi? nu stiu la citi se va gasi prin portbagaj un cablu, lant ...

 

Iarna trecuta ma aflam la 120km de casa, undeva la periferia unui orasel mai aveam vreo trei km pina sa alung la autostrada, directia casa. Iarna,drum ingust, zapada dar drumul curatat, se mergea bine. Intr-o curba la dreapta, din sens opus venea un camion care mergea binisor, eu la fel, imediat dupa curba, hop surpriza. Un copac (salcim) cazut in drum, blocase drumul compect, nici pe jos nu puteai trece, dar cu masina. Nevoit sa opresc, trag dreapta, pun avarii si cobor sa ma lupt cu lemnosul. Aaaa, doar nu m-a facut mama cu ursu, n-am sanse, scot cablu din portbagaj si-l trag cu masina. Inca eram linga lemnos facind planuri ce si cum, cind in spate apar inca doua masini care opresc si asteptau ca eu, singur, sa ma lupt cu lemnosul, probabil isi pregateau camerele - telefoanele sa faca nitel video de You Tube. In fine, scot cablu remorcare si intre timp ma gindesc ca nu-i bine, cablul ii scurt si de se rupe vreo bucata din lemnos, voi primi vreo una-n faruri sau chiar in parbriz, un cablu nu ajunge, ar mai tebui unul. Colegii de trafic stateau la caldurica iar eu ... sa rezolv problem, nu-i bai, dar daca as avea cu ce. Cu cablu in mina si nitel incruntat, merg la masinile lor si incepind cu BUNA ZIUA intreb: dumneavoastra, nu vreti sa mergeti mai departe? ar mai trebui un cablu sa pot lega copacul ala si sa-l trag. Raspunsul celui din prima masina - NU am, cel de-al doilea la fel. Bine, ma indrept spre lemnos vorbind singur. Intre timp apare unul cu un Jeep, opreste in "coada" si vine sa vada despre ce-i vorba. Discutam ce si cum, aduce si el un cablu otelit care il leg cu al meu (pus in doua) ii facem loc si trage lemnosu cu Jeep-osu. In sfirsit pornim sre casa.

Acum ma intreb, din trei masini una a avt cablu, sau cameramanii n-au vrut sa-l dea?

Share this post


Link to post

Sunt unii care nici nu stiu de unde se deschide capota, d-apoi sa stie ce au in portbagaj. Dar nici macar n-au coborat din masina sa vada despre ce-i vorba sau daca te pot ajuta cu ceva chiar de n-or fi avut cablu! Pentru asta (si multe altele din posturile anterioare) exista un cuvant care incepe cu "ne" si se termina cu "simtiti".

Asa ca putina distractie, trebuia ca dupa ce treceai tu si cu jeepul, sa puneti copacul la loc asa cum l-ati gasit, si le ziceati alora sa cheme drumarii sa degajeze soseaua! :P

Edited by cristidavid

Share this post


Link to post

Asa ca putina distractie, trebuia ca dupa ce treceai tu si cu jeepul, sa puneti copacul la loc asa cum l-ati gasit, si le ziceati alora sa cheme drumarii sa degajeze soseaua! :P

 

:) ) Asta-i tare. Doar ca eu si jeep-osul cadeam de idioti si ne vedeam la stirile de seara. Dar si-o meritau. Pai nici sa cobori din masina? erau persoane tinere si nu erau singuri.

Share this post


Link to post

Subestimezi lenea, lasitatea, frica multora dintre concetatenii nostri :)

Share this post


Link to post

Pe linga faptul ca nu aveu un amarit de cablu pe timp de iarna, lenea, si-a jucat rolul. Frica, ma refer la a pune osul la treaba, sa mutam lemnosul. Unde-i unul nu-i putere ... Ar fi fost un gest cit se poate de omenesc, ca toata lumea sa coboare si sa puna mina. La urma toata, era in interesul toturor.

 

 

LE. Aaaa, cred ca stiu de ce n-au vrut sa coboare, chestia asta sa intimplat aici. Mi-au ginit accentul si s-au temut de-o cursa cu lemnosul, adica jaf la drumul mere. :) )

 

Nu mai spun ca de mergeam putin mai tare, ma trezeam cu copacul pe masina. o singura explicatie ramine. Camionul l-am intinlit exact in curba, copacul a cazut dupa ce a trecut camionul si inainte sa ajung eu.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Din ciclul "baba idioata".

 

In dimineata asta in jurul orei 6.30, circulind pe un drum secundar ajung intr-o intersectie semaforizata, opresc la semafor eu fiind a doua masina in coloana asteptind startul (verde). In spate apare un autobuz care opreste, avind chiar statie acolo. Eu, cunoscind bine acea intersectie, stiu ca dupa cinci avertizari a semaforului (verde) pentru pietoni de pe partea stinga in directia de mers, voi primi verde. Bun. Bag in viteza si cu privirea nitel spre stinga dau sa pornesc vioi ca de obicei , unde, aud un strigat de copil care exclama NUUU! urmat de o voce matura care intreba, DE CE NU? Rapid imi indrept privirea catre inainte si, brutal ma infig in frina cu ochii "beliti" la ceia ce vad in fata masinii. O baba, nebuna, cu un copilas de vreo 5-7 anisori care era tras de minuta fortat si in fuga in traversare printre masini, fara sa se asigure. Am ramas lemn, o fractiune de secunda si ii rupeam picioarele babei nebune. In fine, dau rapid geamul jos si o dau in romaneste, ca in ungureste nu-i gaseam cuvite rapide sa i se potrivesca. A durut-o la basca, ea era preocupata cu traversarea in fuga, ajunsi pe coltul intersectiei, traverseaza si principala cu ochii tinta pe autobuzul stationat de partea cealalta a drumului. Am reconstruit putin cam ce s-a intimplat: au coborit din autobuzul din spatele meu, a taiat-o in forta printre masini (prin fata mea, mai exact) in ideia de a "prinde" autobuzul in statia de peste drum. Acum, nu-mi era de baba nebuna, dar imi faceam griji de bietul copil care pur si simplu era tras in trafic fara a se asigura, fara nimic. :mda:

Share this post


Link to post

 

 

Pentru cei cu bani si relatii. Daca credeti ca deznodamantul ar fi fost acelasi in cazul unui cetatean modest/onest, paznic la firma sc saracia srl, va inselati!

Edited by papie

Share this post


Link to post

Ma indoiesc ca gica sculica ala cu audi-ul are cine stie ce pile/relatii, asa functioneaza justitia in ro. Oricum, pe Iasi- Tg Frumos este f aglomerat, se conduce tare si sunt f multe accidente.

Share this post


Link to post

Foamea este mare si prin randul legiuitorilor, asa ca nu trebuie sa fie vreun mare magnat. O masina de 10000E, un cont de vreo 40-50 mii euro, 2-3 terenuri pe nu stiu unde ... probabil ca este suficient (si numai o parte din ele) pentru a "influenta" balanta...

Share this post


Link to post

Mie mi-a placut de nenea ala care explica cum ala cu pejo-ul mergea "regulamentar" pe banda 2. Al naibii , s-o fi schimbat de cand am dat eu de permis. Nu a specificat in schimb daca banda 1 era ocupata, doar ca ala mergea regulamentar pe banda 2.

 

Asta nu e o scuza pentru ce a facut asta cu audi, nici pe departe, este o constatare pe care am vazut-o si pe viu, in trafic.

Share this post


Link to post

Asta cu banda 1 de pe E85 e ras-discutata, insa de bun simt era ca pejoul sa-i faca loc rapid "grabitului", astfel nu se mai intampla nimc. Insa ambitia celui cu pejo-ul plus tampenia celui cu audi a dus la o tragedie... Am trecut in acceasi zi prin locul accidentului, inca nu fusesera ridicate epavele.

Share this post


Link to post

Nu e nicio banda 2 pe E85. E o singura banda de circulatie si una de urgenta pe care, din cauza spiritului descurcaret al romanului, se circula ca si cum ar fi o banda. Adica pejo-ul circula regulamentar. Ca nu a vrut sa se dea pe dreapta, e dreptul lui. Poate acum regreta ca nu s-a dat, cine stie.

Oricum, pe sosele sunt multi idioti si ii vad zilnic cum incearca sa se sinucida. Pacat ca uneori reusesc sa ia si pe altii cu ei. Fac in jur de 5000km pe luna si sunt satul de cate accidente am evitat.

Share this post


Link to post

E rasdiscutat si rasdezbatut. Bravada de a te tine cu dintii de axul drumului cu justificari variate nu aduce nimic bun.

Share this post


Link to post

Bine ca a da flashuri pentru ca ala din fata sa de dea mai departe ca sa poti tu rula cu max. +5 km/h in plus, aduce lucruri bune. :)

 

 

Share this post


Link to post

Asta cu banda 1 de pe E85 e ras-discutata.

Nu am vazut pe ce drum s-a intamplat, am luat de buna ce zicea ala cu banda 2.

 

Nu e nicio banda 2 pe E85.

 

In cazul acesta sunt de acord cu colegul.

 

Bine ca a da flashuri pentru ca ala din fata sa de dea mai departe ca sa poti tu rula cu max. +5 km/h in plus, aduce lucruri bune. :)

 

Eu unul nu am inteles niciodata ce vor sa demonstreze astia care merg pe banda 2 cu viteza maxima legala, atunci cand intr-adevar exista banda 1 si e libera. Ce are banda 2 aia in plus fata de 1?

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Eu unul nu am inteles niciodata ce vor sa demonstreze astia care merg pe banda 2 cu viteza maxima legala, atunci cand intr-adevar exista banda 1 si e libera. Ce are banda 2 aia in plus fata de 1?

Nici nu vei intelege vreodata si nici nu e cazul sa iti bati capul. Dupa mine, este o chestie psihologica, pot spune ca am studiat destul de mult fenomenul si am discutat cu multi "doiari". In mintea multor soferi romani banda 1 este asociata cu banda de avarie, banda pe care te deplasezi incet, banda dedicata Daciei 1300, etc. Pentru ei este jignitor mersul pe banda 1 chiar daca merg pe banda 2 cu o viteza inferioara limitei legale. Exista si niste motive obiective, specifice romanesti, de genul: carute sau biciclete nesemnalizate, betivi, copii, diverse alte obstacole. Personal nu imi mai bat capul de mult din doua motive: a. nu am nici o greata sa merg pe banda 1, ba chiar de (foarte) multe ori avansez mai bine chiar si in oras; b. daca dau peste un capsoman, trec pe banda 1 si asta e. Oricum, banda 2 o folosesc pentru depasiri, de regula ma repliez pe banda 1 chiar daca am de facut o noua depasire la nici 100m.

 

Si o mica "povestire din trafic" ce ar putea fi pusa si pe alt topic ...

 

Duminca 21 August, 2011, ora 17:00. Mergeam prin Brasov pe un bulevard cu 3 benzi, linie dreapta, fara restrictii. Eu, cu masina plina, mergeam cu cca.60km/h (pe bord) pe banda 1, oarecum paralel cu masina de pe banda 3 ! Banda 2 libera pina cind, din spate, apare un Renault Twingo, model nou, cu o inscriptie de genul "Renault Sport". Spre marele meu noroc m-am holbat la aratarea respectiva si chiar am zis "bai ce spate nasol are ..." cind ma trezesc cu dihania ca vrea sa se suie pe mine. Fara semnal, fara nici un fel de avertisment, imi taie calea fortindu-ma sa ma folosesc serios de frine. Cucoana blonda si-a explicat "maiastra manevra" bolborosind ceva de genul "mergeai prea tare" sau "ai masina prea mare" ...

Share this post


Link to post

Eu unul nu am inteles niciodata ce vor sa demonstreze astia care merg pe banda 2 cu viteza maxima legala, atunci cand intr-adevar exista banda 1 si e libera. Ce are banda 2 aia in plus fata de 1?

 

Era vorba de acelasi drum unde acostamentul este folosit drept banda de circulatie cu toate ca un autoturism incape la limita marcajului acolo, unde deodata acostamentul se transforma in banda de incadrare la dreapta; unde culmea mergi cu 110-120 km/h si se trezeste unu' sa-ti dea flashuri ca mai apoi sa ruleze cu 2-3 km/h mai mult ca tine; unde in localitate esti presat de camionagii si altii sa treci pe "banda 1" fara sa conteze ca sunt masini parcate, sau circula carute..etc

Pentru mine nu este o rusine sa circul pe banda 1 si nici sa fiu depasid de vre-un Logan sau Dacia 1310 dar...sa fie banda de circulatie :)

 

P.S. Pe parcursul unui atfel de drum, am vazut destui incostienti care (chipurile) circulau pe "banda 2" si care, depaseau TIR-ul de pe "banda1" trecand de axul drumului fara a le pasa ca veneau masini de pe contrasens.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...