Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

pietonii care sareau de pe trotuar fara nici o jena

Chiar imi spuneam, frate, ies din oras si apoi drum intins, ma relaxez. Aha, ti-ai gasit. Ce era in oras era doar sa ma pregateasca pentru ce urma...pana la Pitesti. A fost crunt drumul ala.

Eh, proasta inspiraţie de-a opri la o trecere de pietoni, în Craiova, a avut-o ieri un nene cu un Escort de MS. Imediat a fost pus la punct de un BMW(bengos, adevărat, din cele pomenite de Razor) cu nr. de Bahamas care s-a înfipt în porbagajul acestuia, apoi s-a dat jos să-l înjure c-a avut tupeul să-şi închipuie că pe-aici ne "cramponăm" în amănunte de genul "pietoni", "semne rutiere", "trecere de pietoni", "semafor" etc. :|

De mult timp, am tot spus, că în Bucureşti se circulă muuult mai bine şi înfinit mai civilizat ca în Craiova.

 

Şi eu am constatat că, spre deosebire de alte drumuri, pe ăsta, indiferent de oră sau zi, concentraţia de şoferi nesimţiti e totdeauna ridicată. Cum îl fac destul de des, nu prea mă mai impresionează şi miră nimic. Am învăţat să mă adaptez la "ritmul" lui să ajut pe cine merită şi să ignor mârlanii. Cum bine ai observat, oricum nu prea se mai obosesc să-ţi taie faţa pentru a reveni pe bandă, preferă să rămână pe contrasens până când văd "TIR la orizont" :D

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Reteta succesului pentru o incursiune fara probleme in traficul din Banie: sa conduci paranoic, ca si cand ar fi in permanenta, in imediata apropiere, cineva care vrea sa te ucida folosind ca arma un vehicul pe patru sau pe doua roti... sau chiar pe una, ca asa merg motociclistii pe aici, sa faca economie de caocioace... :wallbanger:

Share this post


Link to post
Apropo de Craiova: Drumul Craiova->Pitesti, facut Duminica, plecare la 5 din Craiova, nu o sa-l uit cat voi trai eu! Aglomeratie mai mare de marlani ca pe drumul ala nu mi-a fost dat sa vad.

Ah, deci nu mi s-a parut mie. L-am facut si eu prima data (conducand eu, adica - pana acum am stat doar in dreapta de cateva ori) acum vreo 2 saptamani si mi s-a parut chiar obositor. Si destul de plin de "agresivi". Ciudat, pana acum credeam ca acel drum e relaxant...

Share this post


Link to post

Relaxant, pe naiba... e adrenalina curata... Le Mans si WRC sunt mici copii.

Share this post


Link to post

Mda...am avut si eu de a face de cateva ori cu "soferii" din Craiova. Anul trecut in decursul unei jumatati (1/2) de ora mai mult de 10 masini au schimbat banda fara sa se asigure vrand sa-si incerce "stelele" euroncap.

Acum ceva zile/saptamani, doar ce luasem masina din service de la reparatie, si pe drum o tanti incepatoare, la vre-o 45 ani,...s-a plictisit sa mearga, pe Calea Buc... Teatru-Universitate, in spatele unei daciute si a tras de volan spre banda unu...urcandu-se pe tabla mea...noroc cu franele si prezenta de spririt ca am reusit sa opresc la timp. O ajung din urma si ii fac semn sa opreasca pe dreapta...ea nu...pana la urma reusesc sa o "conving" sa opreasca sa vad daca am avarii/zgarieturi ceva...si cand sa ma dau jos din masina o vad cum isi blocheaza toate usile si ridica telefonul. Ii fac semn sa coboare geamul, ca nu-i fac nimic, doar sa verific ca e masina intreaga, si ea imi spune zambitor...

- "dar am semnalizat".

- Pai in p**a mea, in oglinzi nu stii sa te uiti?

- "Am semnalizat!"

Am renuntat...

Am vazut ca masina e intreaga si m-am linistit.

 

De drumul Craiova - Pitesti nu mai spun nimic. Cand vad ursuleti/pisici/si alte mamifere in oglinzi ma retrag spre marginea drumului si ii las in durerea lor.

Am avut de cateva ori tupeul sa vreau sa-i depasesc pe serpentine, dar ei nici de-ai dr*cu nu se dadeau pe banda 1...ca ei pot... Pai in puii mei...daca ma vezi ca vin/apar in spatele tau (chiar daca nu dau flashuri si claxoane), inseamna ca pot...lasa-ma in durerea mea... Dupa ce ma inecau cu fum aratandu-mi "forta" lor, fara vre-o perfomanta notabila, se retrageau spasiti...dupa care prin localitati, ca ei sunt smecheri, depaseau tot pe contrasens cu viteze enorme...

Asta e...

Edited by VFX

Share this post


Link to post

Drumul ăsta e naşpa oricum, dar mult mai naşpa dacă îl parcurgi dinspre Craiova spre Piteşti ;)

Share this post


Link to post

De acord cu Emil.

Pitesti-Craiova parca e mai usor digerabil, invers e criminal.

Share this post


Link to post

Poate e doar o impresie datorita orei la care il parcurgeti de obicei in sens invers... e greu de crezut ca idiotii despre care vorbeam mai sus nu s-ar mai si intoarce sau s-ar intoarce mai civilizati brusc si dintr-o data. :P

Share this post


Link to post

Nu va mai spun ca eu fac drumul asta de 2 ori pe saptamana! Sa vezi cum il "impingi" cu camionul de la spate la 80 la ora si cand vrei sa-l depasesti accelereaza. L-am "tinut" o data pe unu din asta intre 2 camioane cu statii intre Jitaru si Slatina si nu l-am mai lasat sa depaseasca de cred ca nu mai face asa in viata lui.

Share this post


Link to post
Poate e doar o impresie

Mda, posibil. Cert e că la "dus" mare parte din cei care fac tâmpenii sunt cu nr. de DJ, pe sensul spre Craiova sunt ceva mai rari...

Share this post


Link to post
Pitesti-Craiova parca e mai usor digerabil, invers e criminal.

Păi da, după ce se-mbuibă oamenii cu zaibăr şi praz, cred şi eu...

Share this post


Link to post

Au cu ce...!

Share this post


Link to post

O veste buna pe ziua de azi :

 

Politia intentioneaza sa introduca permisul de conducere pentru scutere, tinand cont de numarul mare al accidentelor in care sunt implicate vehiculele cu doua roti, anunta Mediafax.

 

Adjunctul directorului Directiei Politiei Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Marian Motoc, a declarat, miercuri, ca s-ar dori introducerea permisului de conducere pentru mopede, precum si modificarea modului in care se incaseaza amenzile si a modului in care sunt sanctionati proprietarii de autovehicule.

 

El a precizat ca politiile din alte state europene incaseaza si pana la 90% din valoarea amenzilor in timp ce, in Romania, politiei ii revine 25-30%.

 

Motoc a mentionat faptul ca, in urma masurilor luate de Directia de Politie Rutiera, s-a constatat o reducere a numarului de accidente grave in acest an. Astfel, in primele cinci luni ale acestui an, au fost inregistrate 3.111 de accidente grave, cu 297 mai putine ca in perioada similiara a anului trecut, in care au murit 764 de persoane, cu 129 mai putine ca anul trecut.

 

Romania a inregistrat in ultimii doi ani o crestere a numarului si a consecintelor evenimentelor rutiere grave, in 2008 fiind inregistrate peste 10.000 de accidente grave, soldate cu aproape 3.000 de morti si peste 9.000 de raniti.

 

Potrivit Politiei Romane, cresterea numarului de autovehicule, care anul trecut a ajuns la peste cinci milioane, in conditiile unei infrastructuri rutiere ramase in limite sensibil apropiate cu cea de la nivelul anilor '90, numarul redus de kilometri de autostrazi si sutele de localitati ''liniare'' care sporesc riscul rutier pe traseele drumurilor nationale europene, au dus la ambuteiaje frecvente si la ingreunarea circulatiei.

 

Astfel, pe principala artera de circulatie din Romania DN1 (E60), media anuala a valorilor de trafic s-a marit cu 10,2 la suta, atingand la sfarsitul anului 2008 peste 12,5 milioane de masini.

 

© Hotnews.ro

Share this post


Link to post

Am văzut o super fază acum vreo 15'. Semafor roşu, 99''. Un ţărănoi dintr-un Opel Astra, aflat în dreapta mea (eram a 2a maşină pe banda 2) pe banda 1, claxona isteric Espero-ul din faţă, că deh... voia să facă dreapta şi avea "săgeţică" adiţională. După cele 30-40 de secunde de flashuri şi claxoane ce l-au lăsat rece pe cel din Espero, tipu' din Opel se dă jos şi constată că uitase să tragă frâna de mână, iar maşina lui "curgea" spre Espero. Urcă la loc, trage frâna de mână, coboară înjurând de toţi sfinţii şi se-ndreaptă spre maşina din faţă. Hotărât să împărtăşească din vastele lui cunoştinţe de circulaţie rutieră. Moment în care, extrem de elegant din Espero apare o mână cu un deget ridicat apoi maşina se pune uşor în mişcare =)) . Se făcuse verde. Partea şi mai mişto e că, fiind intersecţia parţial blocată, am avut timp să admir specimentul urcându-se plin de spume în maşină şi-ncercând să plece "în talente". Numai că uitase de buclucaşa frână de mână, ce din nou i-a făcut-o. De astă dată cauzându-i oprirea motorului la încercarea de plecare de pe loc.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

SI ce sa-ntelegem? Ce tare a fost ala cu espero?

Share this post


Link to post

Sa intelegem ca exista tantalai in trafic :)

Edit: dimineata , in drum spre servici , mergeam pe banda 2 cu approx 55km/h.Observ pe banda 1 muncitori cu semne de drum in lucru.Deodata am inghetat, un tampit s-a intors de-a curmezisu benzii cu un gard de fier lat cat banda...de am zis ca-mi ia faru...

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

Legea cu permisul pentru scutere trebuia de mult pusa in aplicatie. Daca au aceleasi drepturi ca si noi in trafic, sa aiba si obligatii.

Share this post


Link to post
Legea cu permisul pentru scutere trebuia de mult pusa in aplicatie.

 

Asa, inexistenta, cum era?

 

Daca au aceleasi drepturi ca si noi in trafic, sa aiba si obligatii.

 

Le aveau. Nu aveau examen si, practic, nu le era verificata cunoasterea obligatiilor.

 

Oricum, asta, legea, fara o impunere sistematica si sustinuta in timp, nu o sa schimbe mare lucru. Dar e bine si asa, macar pe viitor stiu ce legi incalca. Cam ca si restul participantilor la traficul nostru.

Share this post


Link to post

In ultimele 3 ore, nervii mi-au fost pusi din greu la incercare. Parca nu am mai avut niciodata atitea evenimente concentrate intr-un timp atit de scurt. Prima faza: mergeam spre A1, banda 3a, 60km/h, in dreptul Pietei Veteranilor. La un moment dat tisneste un Renault Kangoo alb de pe banda 1a si mi se infige in fata. Claxonez, frinez la greu, cu scirtiit, il evit. Omul s-a speriat, era evident ca nu ma observase, insa in loc sa se replieze imi mai trinteste si o frina in fata :spumelagura: . Semnalizez, il ocolesc pe banda a 2a si ii dau buna ziua. Fix asa, fara urma de agresiune, injuraturi sau altele . Zic "Mai nene, fara semnal, fara sa te asiguri, ne paleam dracu' amindoi de cine stie ce mai iesea ..." In loc de scuze, blonda din dreapta (ei da, exista si asa ceva) incepe cu scandal. De ce, doar ea stia. Citez "asa se circula mah ? Cu 200 la ora ???". Singurul lucru pe care am putut sa i-l replic a fost : "Mah sa-i zici lu' tac-tu don'soara. Erai la volan ? Nu, atunci va invit sa va tineti gura !" N-am avut chef sa mai parlamentez, desi cred ca daca-si cerea scuze, nu-i cadeau tresele.

 

Al doilea omoritor de nervi de pe ziua de azi l-am intilnit pe Bd. Unirii. Incepind de la rondul cu fintina din Pta Unirii si pina aproape de rondul de la Alba Iulia omul a calcat frina de cel putin 50 de ori (fara nici o exagerare) in conditiile in care cea mai apropiata masina din fata lui era la cel putin 25 metri ... Evident, mergea pe banda a 3a cu fix 40km/h. La un moment dat nu am mai rezistat, am schimbat benzile si am trecut de el. Cred ca erau cel putin 50 metri intre noi cind s-a decis sa ma flashuiasca :shock:

Share this post


Link to post

Azi am experimentat nu mai putin de 18 bulangii care depaseau pe Bucuresti-Pitesti cu viteza celui de pe banda 1 + 1-2 km/h

Sa inebunesti si alta nu.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post
Al doilea omoritor de nervi de pe ziua de azi l-am intilnit pe Bd. Unirii. Incepind de la rondul cu fintina din Pta Unirii si pina aproape de rondul de la Alba Iulia omul a calcat frina de cel putin 50 de ori (fara nici o exagerare) in conditiile in care cea mai apropiata masina din fata lui era la cel putin 25 metri ... Evident, mergea pe banda a 3a cu fix 40km/h. La un moment dat nu am mai rezistat, am schimbat benzile si am trecut de el. Cred ca erau cel putin 50 metri intre noi cind s-a decis sa ma flashuiasca :shock:

 

Avea detector cumva?

Share this post


Link to post

Habar nu am ... insa mergea cu cca 40 pe restrictie de 60 ! Nici nu am mai zis ca era cu un 730D cu numar de IF ;)

Share this post


Link to post

Adica ce-au nr de IF? :-W

Share this post


Link to post

Pe motor, ma feresc de cei cu nr de Ilfov si geamuri fumuri si de cei cu nr de Ilfov si masini foarte vechi, in stare proasta.

Experienta mi-a aratat ca e mai bine asa.

Asta nu inseamna ca-s toti dusi, dar nu pot risca.

Share this post


Link to post

Si de motoarele cu numar de Ilfov din acelasi motiv mai sus mentionat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...