Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

Nu era cazul aici.

Avand in vedere ca BKL gresise (nu acordase prioritate) si tot el s-a dat jos ... isi merita soarta. Nu stiu daca ai observat in film, in timp ce-i trage ala pumni ce zice ("Baga-mi-as **********, vii tu la mine ma?") - deci e destul de clar cine a inceput scandalul.

 

Oricum ar fi fost, nu-l vad bine pe pieton in viitorul apropiat ...

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Sincer, una nu o exclude pe cealalta, si nici nu vad tipatul aluia ca o proba incontestabila. E cuvantul unuia impotriva celuilalt. Plus ca nu se vede cine vorbeste exact.

Ca sa aiba vreo sansa, agresorul ar trebui sa aiba si el cateva lovituri incasate, ca sa se dovedeasca ca a fost in aparare.

 

Altfel, ai dreptate: nici eu nu il vad prea bine.

Share this post


Link to post
Sunt mandru ca sunt roman!!!

 

Eu am asistat la o faza din asta, si sincer imi tremurau mie picioarele, nici vorba sa intervin. Singurul lucru pe care il fac in asemenea situatii e sa retin detalii (marci masini, culoare, nr inmatriculare, etc..). La Politie daca sunam, stateam sa dau eu declaratii, ca aia si-au impartit pumni, picioare si s-au carat. Cine stie zona - Pod Hasdeu, stie ca banda 3 care vine dinspre str. Izvor si vrea sa faca stanga pe splai spre Eroilor se blocheaza dupa cca 3-4 masini. Faza a fost cam asa: unu cu dacia a ramas in intersectie doar cu jumatate de masina, cat sa blocheze banda a 3-a din sensul eroilor-izvor. Primul de la semafor a claxonat/flasuri (dacia nu avea unde sa inainteze), dupa care s-a dat jos si a inceput sa-i care pumni pe geam soferului din dacie (ghinionul lui ca avea geamul deschis). Celelalte masini treceau si doar ii ocoleau (intre timp se eliberase podul dar daciotul era aproape pe scaunul din dreapta incercand sa se fereasca de pumni). Pana la urma din spate a mai venit o masina si a oprit, soferul s-a dat jos si l-a luat la bataie pe agresor. Daciotul a iesit si el si desi nu le ajungea la umeri la ceilalti doi, incerca sa dea si el. Pana la urma agresorul a cedat si toti au plecat la masini injurand. Faza nu a durat mai mult de 30 sec. Ce poti sa faci in asemenea situatie? De aia zic eu ca e bine sa fie camere video in toate intersectiile!

Edited by iuliana

Share this post


Link to post

Erau si destui martori, dar cand o veni BKL Sr. si-o arunca cu banii or sa se dea toti la fund :)

Eu ziceam de faptul in sine - ca a sarit cocalarul ala repede la scandal ca deh, e din neamul ciobanilor si e intangibil.

Share this post


Link to post
Ce poti sa faci in asemenea situatie? De aia zic eu ca e bine sa fie camere video in toate intersectiile!

Asta presupune un grad sporit de civilizatie... din care rezulta si suprimarea comportamentelor de genul asta(si suprimarea asta sa vina din constiinta fiecaruia) , spirit civic etc.

Oricum probabil ca si agresorul va scapa doar pt. ca era in legitima aparare... si tind sa cred ca asta a fost. Cel putin initial pana au degenerat lucrurile!

Share this post


Link to post

Am avut si eu mai multe replici din astea, nimic serios dar imi aduc aminte de una in mod special, poate si din cauza ca e recenta.

Pe la la intersectia 1 mai cu grivita, un pic mai spre basarab e un semafor separat pentru stanga. Intr-o zi cand ma intorceam cu matizul de firma spre casa, am prins verde inainte si am fortat un pic, moment in care un alt matiz alb a iesit din coloana pentru stanga in fata mea. Eram la oarecare distanta fata de el cei drept dar mergeam cu 70 cred sa prind semaforul. L-am eschivat prin dreata, i-am dat un claxon de genul uita-te mai bine data viitoare si am trecut, moment in care am auzit un claxon luung de la el catre mine. Am reactionat destul de urat (de genul daca esti prost mai bine taci din gura si mergi pe burta) si i-am aratat degetul mijlociu pe geam. Intre timp mi-a sunat telefonul si in timp ce vorbeam il vad pe matizar cum incearca sa-mi taie fata. Neavand nici o reactie din partea mea intra in fata mea si imi tranteste 2 frane, faza la care eu iau foc de obicei. Am inchis telefonul, am ajuns paralel cu el si l-am intrebat daca are vre-o problema sa oprim sa o rezolvam. Neprimind nici un raspuns l-am injurat si am dat mai departe, auzindu-l dupa 2 metri ca ia revenit graiul, insa am considerat inutil sa mai continui cearta.

 

Eu sincer am o problema cu zmeii astia, gen caini care latra si atat, daca te apuci de o treaba du-o pana la capat si la fel, eu ma abtin cand sunt in inferioritate numerica (in cazul de fata noi eram 3 el singur) de la comentarii inutile, chiar daca respectivul e vinovat, nu stii peste ce nebuni dai.

 

Nu sunt violent din fire dar mor pe oamenii care gresesc si tot e comenteaza, frate, ai comis-o macar taci din gura. Bine in cazul meu poate aveam si eu o parte din vina fiindca eram peste viteza legala dar si daca mergeam legal tot m-ar fi incomodat manevra lui deci...

 

Asta e, imi doresc cat mai putine evenimente de genul asta, oricum respect in traficul din Bucuresti nu prea mai gasesti.

Share this post


Link to post

Faza patita acu' vreo luna, intr-o intersectie de aici (Cehia).

Doua benzi la semafor, banda 1 pentru dreapta si inainte, banda 2 pentru stanga si inainte. Masini mai multe pe banda 1, ma asez al doilea pe banda 2, dupa un gagiu care vroia sa faca stanga.

Se face verde, ala din fata mea se da trei metri mai in fata si asteapta sa i se elibereze contrasensul (si aia din fata care mergeau inainte aveau verde), ca sa poata sa faca stanga. Eu ma strecor prin spatele lui (nu e gluma, Lancia e ditamai barca) si imi vad de treaba. In timpul asta, aia de pe banda 1 plecasera linistiti in treaba lor.

Trec de asta care facea stanga, trec de intersectie, ajung pe drum "normal", doua benzi pe sens, eu pe banda 2. La vreo cinci metri in fata mea, pe banda 1, o Skoda 120L, din 1900 toamna, condusa de un mos. Ma gandesc sa accelerez ca sa trec de el (pe mijloc e linie de tramvai si are dale pe margini si stateam cu rotile de pe stanga numai in hopuri), cand vad ca Skoda incepe sa se deplaseze usor-usor spre banda 2. Evident, fara semnalizare, fara asigurare, fara nimic. Ma gandesc ca mosul are vreo groapa de ocolit, nu mai accelerez si il las sa intre la loc, ca sa trec dupa aia. Ti-ai gasit! Mosu' trage de volan in stanga si se aseaza cu totul pe banda 2. Eu dau in frana, claxon plus degetul mijlociu, mosul se uita speriat in oglinda, dar al dracului daca se muta inapoi pe banda 1. In zona e limitare de 60, mosul avea cam 40, eu trebuia sa ajung la serviciu. Intrucat nu vorbesc limba, era inutil sa ma apuc sa-l injur pe romaneste, asa ca ma resemnez sa ii mai dau un flash si sa raman in fundul lui, la 40 km/h.

Faza dura vine la urmatorul semafor. Vedem verdele de departe, ne apropiem tar-tar la 40 km/h, se face galben, apoi se face rosu (mai aveam cam 5 metri pana in intersectie), mosul se uita in oglinda (jur, s-a uitat in oglinda inainte), vede ca sunt tot in spatele lui si... da "blana" Skodei si trece intersectia pe rosu "plin", nu "galben dupa verde" sau altceva.

Am oprit la semafor si am ramas interzis. Bafta lui a fost ca pe-aici nu se pleaca de la semafoare ca la F1 si pana s-au trezit aia din stanga si din dreapta, a apucat sa ajunga in partea ailalta. Ma intreb si acum de ce o fi facut treaba aia, asa rau l-o fi intimidat "semnul prezidential" ca a vrut sa scape cu orice pret de mine? :)

 

Alta povestioara, de anu' trecut. Ieseam de pe o strada laterala si faceam dreapta, aveam "Cedeaza trecerea", am iesit usurel, dar nu am fost tocmai atent si era sa julesc o masina... de Politie, care venea din stanga. Faza incredibila este ca dupa ce am facut dreapta, masina de politie s-a asezat in banda a 2-a, cu 30 km/h, eu ma gandeam ca ma asteapta sa ma traga pe dreapta, ajung in dreptul lor, la care politistul din dreapta coboara geamul si... imi face semn cu degetul. Cum sa va descriu, e semnul pe care il faci copilului cand nu e cuminte. Atat! Dupa care si-au vazut de treaba lor.

 

Per total, traficul este perfect aici. Nu auzi claxoane, nu vezi masini care se baga aiurea, nu vezi masini parcate aiurea, nu nimic. Am parcat eu odata unde era interzis si am avut de suferit, cred ca am povestit altundeva pe forum. "Pentru ca sunteti strain, am decis sa va acordam doar un avertisment, in loc de amenda, dar la o viitoare fapta similara, veti avea de platit si amenda".

Share this post


Link to post

Acum vreo cateva zile, in centrul Craiovei! 3 benzi ( prima pt. inainte si la dreapta, a2a pt inainte, si a 3a pt. la stanga) iar in stanga benzilor linie de tramvai. Fara tramvai, deci pretabila a fi transformata in banda de unii! Intre banda a 3a si linie- refugiu (statie tramvai). Verde pt. cei ce faceau stanga, trec toti, se face rosu pt. ei si verde pt. benzile 1 si 2. Eram prima masina pe banda 1. Drumul urma sa se ingusteze si am plecat umpic mai tare sa trec pe banda 2 fara sa incomodez pe cei de pe ea. Exact cand ajung pe banda 2 ...cam dupa 15-20 m de pe linia de tramvai imi taie fulgerator fata un Escort cu numere de... prin Europa... si se inscrie pe strada pe care puteam eu sa fac dreapta fiind pe banda 1.

:spumelagura: .Din ce am apucat sa vad masina era turtita bine pe laterala dreapta... deci nu era prima data cand efectua astfel de manevre.

Share this post


Link to post

Nu! Intersectia N.Titulescu cu Maria Tanase, pe sensul spre Craiovita! Zona numita "La Geamuri"(Billa).  <img src= ">

Share this post


Link to post

Intamplare vazuta live asta seara:

- la semaforul ala de peste strada de Carrefour Orhideea (ala la care se sta cu orele, pt. cunoscatori), un "smecher" cu un ML de Giurgiu se baga pe contrasens

- un biet pustan cu un Logan venea din sens opus si n-avea unde sa se bage fiindca erau masini parcate pe banda 1

- jegosul asta din ML se da jos f. calm, se duce langa Logan si-i da un pumn soferului (geamul era deschis) - "ce-mi dai ma flashuri, nu vezi ca veneam" (retineti ca ML-ul mergea pe CONTRASENS)

- dupa asta Loganul se da inapoi sa treaca ML-ul, iar apoi o intinde in tromba. N-a zis nici macar "pis".

 

Am ramas scarbit, dar nu mirat ...

La nici 30 sec un echipaj de politie a trecut pe-acolo (nu ca ar fi facut ceva daca ar fi surprins incidentul ...)

 

PS: sa aveti grija la semaforul ala, sa nu va bagati pe contrasens (cum se practica acolo) sau sa treceti pe galben/rosu fiindca in fiecare seara e patrula acolo si filmeaza tot! (cand s-a intamplat asta nu erau, in caz ca va intrebati :) )

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Vorbesti de intrarea spre caminele din Regie, nu? Am avut mare bafta odata ca m-am bagat si eu pe contrasens scarbit de stat 90 de secunde pe rosu si 10 secunde pe verde, da n-am incurcat pe nimeni. Bafta am avut ca nu m-a vazut politia. :D

Share this post


Link to post

@laur - da, la intrarea aia s-a intamplat povestea. Si eu am mai `trecut in fata coloanei` de cateva ori, dar am vazut ca in untimele seri a fost permanent un echipaj de politie cu camera acolo. Mare grija!

Share this post


Link to post

Dupa un drum Bucuresti - Ploiesti - Rasnov - Pitesti - Bucuresti era sa o patesc in Bucuresti, aproape de casa.

Este o strada perpendiculara pe Primaverii plina de parcari in unghi, 'sapate' in trotuar. Veneam pe ea dinspre Primaverii si in fata aveam un Tico. Acesta mergea cu cam 50kmh si strada era libera asa ca am vrut sa il depasesc. Intru in depasire, ajung in dreptul Ticoului si vad cum in fata mea la cam 150m un Espero incearca sa iasa din una din acele parcari. Dau claxoane cat incape, poate poate intelege ideea. Si pare ca intelege, dar am pus totusi piciorul stang deasupra franei pentru orice eventualitate. Asta m-a salvat. Dobitocul nu ma vazuse, se urcase cu roata pe bordura si se chinuia sa iasa asa ca urmatoarea lui manevra a fost o iesire brusca pe toata banda (sunt doua benzi, una pe fiecare sens). Dau in frana si ma uit in lateral sa vad daca pot sa degajez, buf, de unde, era Tico care incepuse mai tarziu sa franeze vazand faza si era in dreptul meu. Asa ca imi pun separantele in frana si trag cat pot de mult dreapta fara sa intru peste Tico. Intr-un final m-am oprit asa // cu Espero, la o distanta de mai putin de 50cm.

Imi e rusine sa spun ce a fost la gura mea si imi e imposibil sa descriu fata dobitocului ce era absolut evident ca nu avea nici cea mai vaga idee ce caut eu acolo. A durat vreo 5 secunde sa inteleaga ce se intamplase si 1 secunda probabil sa isi aminteasca ce a invatat la scoala de soferii dupa care a sters-o cat a putut de repede, prea repede sa imi scot eu centura de siguranta. Nu m-am dus dupa el, desi recunosc sincer ca as fii vrut sa ii rasucesc capul, pentru ca deja prietena era foarte speriata de ce s-a intamplat (stiti si voi ce inseamna frana cu stangul). Pentru toti cei care nu stiu ce inseamna sa te asiguri, sper ca data viitoare cand nu fac acest lucru, sa fie vorba despre un Touareg in loc de Spark, Matiz, Tico sau chestii pe doua roti. Si sper sa scape sa ii invete si pe altii.

Share this post


Link to post

Hai sa va povestesc si eu faza cu maestri in parcari.

Mergeam la ora de varf pe o strada cu sens unic, doua benzi pe sens, bara la bara insa cu vreo 40km/h constant, ceea ce e foarte bine. Pe dreapta exista o parcare care la ora aia era absolut goala, cel putin cat se vedea cu ochiul liber (normal, la ora aia masinile stau in ambuteiaje, nu in parcari :mrgreen: )

Un nene cu Smart si probabil cu manualul in mana, se opreste in mijlocul strazii, si se parcheaza lateral in parcarea goala CU SPATELE. Nu reuseste sa se apropie de bordura, asa ca iese iar in drum si iar intra cu spatele in parcarea absolut goala cel putin 200m. A reusit deci cu parcarea lui sa opreasca ambele siruri de masini, probabil cateva zeci/sute, si cred ca a luat vagoane de carne...

Pe el probabil nu l-a invatat la scoala sa traga dreapta, ci doar sa faca parcarea laterala cu spatele, ceea ce a si facut. :mrgreen: Probabil parcare fiind goala, n-a avut reperele pentru parcarea laterala, si de aia nici nu i-a iesit din prima :mrgreen:

Share this post


Link to post

@mr_ - ia vezi, ASTA era individul? :D

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Asta mergea bine si la.. "feriti motociclistii" :) )

La mine in intersectie am cel putin o data, de 2 ori pe saptamana spectacol asemanator, doar fara motociclisti.

Poate-i filmez odata :)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Dupa ce am postat, m-am prins. E vorba de RobertTXA. Deci nu e vorba de motociclisti.

Share this post


Link to post

ala mortu?

Share this post


Link to post

Da. Asa inteleg unii sa il comemoreze.

Share this post


Link to post

Si pe langa asta sunt o gramda de fac la fel! "Eroi" ce sa mai... numai ca nu se termina de fiecare data prea bine! Mai tragic este ca sunt expusi si nevinovati! :(

Share this post


Link to post
Da. Asa inteleg unii sa il comemoreze.

 

Faptul ca a murit, este regretabil. Insa faptul ca a facut o gramada de tampenii atunci cand traia, este indiscutabil. Stiu ca este o vorba cum ca "despre morti, numai de bine", poate de aceea acest asa-zis reportaj nu este de cel mai bun gust, dar mai este o vorba care zice ca "fiecare pasare pe limba ei piere". De aceea poate ca nu e cazul sa fie comemorat mai ceva ca un erou.

Share this post


Link to post

Astazi, la intersectia Liviu Rebreanu cu Baba Novac stateam cuminte la semafor, cand am vazut in retrovizoare pe un nene instructor dintr-o masina de scoala ca se agita in spatele meu. Imi exprim nedumerirea cat pot eu mai bine pana cand un sofer din masina de langa mine ma lumineaza: "Zice ca sa faceti acuma dreapata ca se pierde de coloana de examen." "Adica ... pe rosu? S-o creada el!" Agitatul o tinea insa pe a lui, asa ca si eu si masina din stanga mea am avansat atat cat sa ii facem loc nebunului sa taie intersectia pe rosu ca sa ia urma turmei! Asta cu elev la volan!!!! Si ne mai miram de ce dam de toti dementii in trafic!

Share this post


Link to post
Asta cu elev la volan!!!!

Acum 2 sau 3 zile la semafor! Banda 1 cu intermitenta pt. la dreapta si banda 2 pt inainte! Oarecum inainte, pt ca dupa ~30m drumul se ingusteaza la o singura banda pe sens si urmeaza un viraj la stanga! La stop eram prima masina, in dreapta (pe banda 1) in masina de langa mine, instructorul si in stanga eleva la volan. Desi dura 70 sec rosul la semafor, s-au postat imperturbabili pe banda 1 cu intentie clara de a se baga pe a2a cand se face verde! Fara nici o intentie de a-i incomoda plec normal de la semafor, ei pleaca ceva mai tare, si totusi nu reusesc sa se bage in fata mea! Desi am vazut clar mana instructorului cum invarte spre stanga volanul, si incearca sa ma preseze! :spumelagura: Dupa acest moment i-am incomodat, mergand la limita benzii mele, si cum nu a cedat pana in ultimul moment, a ciupit umpic bodura! Apoi a inceput sa claxoneze (restul l-au lasat sa se bage) sa dea flashuri si sa urle ca disperatul pe geamul din dreapta! NU vreau sa ma gandesc ce soferita va iesi din fata aia! :rolleyes:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...