Jump to content
Sign in to follow this  
brusli

Jurnal de bord - TICO reparatii+defecte

Recommended Posts

Mda am vazut ca are mai multe de vanzare...

Am mai vazut una in Brasov http://mercador.ro/oferta/daewoo-tico-sx-ID1wQY1.html#72130ee295 .

Am dat o tura cu ea (prima tura cu tico) si mi-a placut cum mergea (prietena zicea ca aveam genunchii la gura :D ). Partea rea...are ceva rugina,4 proprietari, partea buna ca are timbru platit, anvelope noi de iarna...pret 500 euro.

Habar nu am ce sa cumpar :)

Share this post


Link to post

Asta nu arata rau....e model Koreea. Mi se pare mult mai de incredere decat cea portocalie....care cred ca a facut taximetrie de nu mai stie ce e cu ea :D ...partea cu cei 4 proprietari...poate avea un singur proprietar si sa fie varza , sau poate sa aiba 5-6 si sa fie intr-o stare foarte buna.....a mea cand am cumparat-o avea 4 proprietari :D , si mergea foarte bine...

Share this post


Link to post

In poze arata mai bine decat in realitate. Un mare plus ca are taxa platita si e mult mai simplu decat sa umblu cu el pe numele altuia. Cred ca daca l-as scoate cu 2000 de lei ar fi un best deal rugina fiind doar un bonus :) .

Piesele de tico se mai gasesc prin magazine? Cum stati cu aprovizionarea? :)

Share this post


Link to post

Se mai gasesc piese si noi, si second.

Share this post


Link to post

salut baieti,ma intereseaza daca poate sa ma ajute cineva cu cartea tehnica si reparatii tico

Share this post


Link to post

domnilor...vreau sa schimb lichidul de frana la tico si nu gasesc aerisitorul la roata dreapta spate :) ) unde este situat?


am gasit intre timp raspunsul pe net ...se pare ca tico are DOAR un aerisitor spate :) multumesc oricum .

Share this post


Link to post

salut baieti,ma intereseaza daca poate sa ma ajute cineva cu cartea tehnica si reparatii tico

 

Cauta aici : http://ro.scribd.com/doc/8477202/Tico , sunt 4 PDF-uri, cu specificatii tehnice. Crede-ma ca atat am gasit si eu pe tot netu`, dar m-a ajutat cand am avut probleme.

Share this post


Link to post

salut baieti,ma intereseaza daca poate sa ma ajute cineva cu cartea tehnica si reparatii tico

 

Cauta aici : http://ro.scribd.com/doc/8477202/Tico , sunt 4 PDF-uri, cu specificatii tehnice. Crede-ma ca atat am gasit si eu pe tot netu`, dar m-a ajutat cand am avut probleme.

Share this post


Link to post

Salut! Numele meu este Florin (porecla Pustiu), din Decembrie 2013 am cumparat de la un baiat un daewoo tico SL 2000 contra sumei de 2000 lei. Cert este ca aveam nevoie urgenta de masina si nu aveam nici prea multi bani. Cu timpul am reconditionat intreg motorul adica(segmentare, reconditionare bloc motor si chiuloasa, schimbat distributie, schimbat chit complet ambreiaj, schimbat supape, filtre, tacheti, culbutori, etc. O alta problema este acum caroseria pentru ca prezinta unele urme de rugina si as cam vrea sa i le remediez, Va rog spuneti-mi daca mai merita sa bag bani sau nu in ea.


Pana acum cheltuielile au fost de 4000 lei cu tot cu pretul masinii.



Share this post


Link to post

Ai bagat cam multi bani in motorul ala,gaseai pe net motor complet la 400 roni.

Daca nu ai lonjeroanele ruginite cred ca merita reparata.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salut!


Numele meu de user este Nishcoveanu si sunt nou pe acest forum. M-am logat pentru a afla mai multe despre ceea ce este TICO.


Sunt implicat cu fiul meu intr-un proiect pe nume BUGGYONE, un model de autovehicul construit in garaj care are la baza un motor de TICO clasic cu benzina cu plumb.


Motorul a fost achiziționat de la un centru de fier vechi. Are carburator, cutie de viteze, demaror, radiator, electromotor, bobina de inductie, baterie 60 A, bujii (erau pe el), galerie si toba de evacuare plus transmisia pe fata, fara roti. I-am cumparat capac de delcou, fise si filtru de ulei, toate noi. Este tot ce imi trebuie pentru propulsia autovehiculului care va fi cu motorul pe spate. Restul il vol construi singuri!


Am cateva probleme tehnice pe care as dori sa le discutam pe parcursul proiectului meu. Personal ma pricep un pic la mecanica si daca sunt indrumat bine de baietii care se pricep, pot face treaba buna.


Am incercat sa curat motorul la exterior de mizerie. Am prins drag de el si acum doresc sa il pornesc. Carburatorul era pe motor cand l-am adus acasa. Nu prea ma pricep la carburator (putin cam complicat!) si cum poate fi el curatat, fara sa il dereglez. Cred ca este intr-o stare buna si poate fi folosit. Are cam multe furtunase si tevisoare care nu prea stiu unde trebuie cuplate. Poate ma veti putea ajuta.


Am facut si cateva foto pe care le voi posta pe parcursul discutiilor cu dvs., daca doriti sa ma consiliati in proiectul nostru. promit sa revin cu foto.


Instalatia electrica pentru pornire trebuie facuta de mine. Daca se poate, va rog sa ma indrumati in constituirea acesteia, mai ales ca nu am nevoie de alti consumatori la inceput.


Am deja manualul de service TICO, editie limba romana, dar sfaturile si experienta dvs. sunt mai importante.


Astept replay-uri si multumesc anticipat.


Nishcoveanu


Share this post


Link to post

intre timp ticozauru a primit o alta reconditionare caseta(bucsa caseta naua, 2 bielete directie noi GM)

O reconditionare plaman GPL cu piese originale tomasetto + filtru nou.

Antigel.

Si cam atat...

 

 

 

P.S. Rog un moderator sa mute toate posturile mele din acest topic, intre-un topic nou (cu Numele "Tico+"in categoria "Masina Mea"

 

 

In prezent masinutza detine 172000Km sub roti timp in care a suferit alte reparatii:

Reka frane,

Pistonase etrieri + garnituri

Conducte frana spate TOT de la pompa de frana pana la cilindrii de frana ce am gasit pe gm, ce nu, am bricolat din conducta ATE + bercuit hilendere noi.

Tamburi noi, saboti noi, cilindri de frana noi, prezoane noi kit montaj saboti + sistem reglaj automat nou, cablu frana nou.

 

Bara spate noua am reusit sa o sparg pe cea veche intr-un stalpisor.

 

Se pare ca a cedat iar compresorul, si acum stiu si din ce cauza, este foarte aproape de galeria de evacuare si il incinge de-l ia batu.

 

Am facut si revizia acum am bagat redline 0w40 suna parca mai plin motorul iar la relantii parca nu se mai aude ca o "tinichea" sub capota. Am schimbat si filtrul de gaz.

 

Toba finala a cedat psihic si a trebuit inlocuita am pus GM si iar este masinutza silentioasa.

 

A trebuit sa schimb si doua anvelope deoarece s-au deformat din cauza drumurilor patriei.

 

 

Edited by Muratu

Share this post


Link to post

Din vara anului trecut am cumparat si eu un Tico din 2000 la 66000km care in ultima vreme a cam stat nefolosit. La achizitie am schimbat distributia iar apoi pe parcurs urmatoarele piese mai importante:

70000km - toba mijloc

71000km - placute frana/cablu ambreaj

72000 km -brate pivot/planetare

83000km - toate cauciucurile (deformate destul de rau)

87000km - placute frana

88000km - rulmentii la toate rotile/discurile frana/cilindri frana spate+stg fata/flanse amortizor

 

Rulmentii pe fata i-am schimbat de mai multe ori, erau si de calitate proasta si au fost montati cu ciocanul. Acum am pus SKF la presa, sper sa nu mai am treaba cu ei prea curand.

 

 

 

Share this post


Link to post

Datorita calitatii drumurilor, dupa ce am indoit o janta pe stg. spate, la scurt timp a picat si rulmentul. Si am constatat ca-mi bate coloana de directie.

Share this post


Link to post

Salut!  <img src= "> Am si eu o problema cu ticoni. A crescut consumul la dublu, a ajuns sa consume 12l %. A fost sarit de la punct, a indoit supapele de admisie. Am rezolvat problema schimband supapele, am pus-o la punct, fara sa ma ating de niciun surubel din carburator. A inceput sa scoata fum negru, afuma bujiile, de fugit mananca pamantul dar problema este ca si-a dublat consumul, chiar am observat ca de la o alimentare la alta e in crestere. Cel mai curios lucru e ca atunci cand am facut reparatia nu am atins nimic la carburator si nu imi dau seama care ar fi problema...Aveti vreo idee unde este buba? :osanale:

Share this post


Link to post

Salut. Am si eu o problema cand dau cu spatele si iau viraj incepe sa trozneasca planetara lunga. Am schimbat.o 3 zile totul frumos si azi iar a inceput. Ce ar putea avea ?

Share this post


Link to post

intre timp ticalosul meu a schimbat proprietarul, dar nu si mecanicul AKA eu.

A primit inainte de vanzare o reconditionare completa a podelei, acum arata mai bine pe dedesupt de cat iesita din fabrica.

Un set de bielete duirectie GM noi.

Iar noul proprietar a cotizat pt un set de usi ca noi din dezmembrari de pe un tico cu 16000Km la bord tinut in garaj.

Acum doua saptamani a venit la revizia de 180000Km unde a primit ulei Mobil 5w50 Filtre mahle si filtru nou de GPL.

Am inlocuit si radiatorul de a/c cu unul nou corean care nu a avut nici o treba cu conductele de pe masina si a trebuit sa confectionam niste reductii pt el, dar acum aerul merge mai mult ca perfect.

 

 

Edited by Muratu

Share this post


Link to post

Salutare tuturor! acum cateva zile,vreo 3-4,am cumparat un Daewoo Tico fabricat in 1997 cu vreo 250000 km la bord! Am schimbat la el pana acum rulmentii stanga spate cum stau in masina,cureaua de la alternator si aveam de gand sa schimb si sonda de apa ca ex-proprietarul a "ignorat" faptul ca nu pornea ventilatorul si a fiert motorul... N-am reusit sa desfac sonda si am tras fire in masina aproape de volan sa pornesc eu ventilatorul cand e cazul! Stiu,e tiganie dar e provizoriu,sa treaca iarna si o fac asa cum trebuie! Cauciucuri de iarna pe rotile fata si ceva "resturi" de cauciucuri de iarna pe rotile spate! Ieri am vazut ca burduful de la planetara dreapta e cracanat larg/rupt atunci cand iau viraj maxim la stanga... Schimbat si el dupa-amiaza ca nu ma lasa constiinta sa conduc stiind ca planetara e "deschisa" nisipului/prafului de pe drum... Dar totusi: Intrebarea mea este, a mai incercat cineva sa bage ulei de transmisie automata in cutia de viteze in loc de ceea ce recomanda constructorul 75w90? Cand e frig rau afara,nu ma inteleg deloc cu treptele de viteza... Adica,nu-s incepator rau,am mai condus si masini cu CV manuale ba chiar si cu automata/convertizor de cuplu care e un lux si o placere de condus... Dar sa nu ma abat! A incercat cineva ulei de ATF in cutia de viteze de TICO? Multumesc anticipat!

post-45039-0-52084600-1452878639_thumb.jpg

post-45039-0-21277000-1452878643_thumb.jpg

post-45039-0-01065600-1452878647_thumb.jpg

Edited by gowriel

Share this post


Link to post

Nu e recomandat atf in cutia de viteze manuala. Nu are nici i treaba una cu alta. Schimba uleiul din cutie si regleaza sufele alea daca e ca la matiz timoneria si ar trebui sa fie ok

Share this post


Link to post

Mercy! Sa vad cand mai ajung si pe sub masina... Deocamdata sunt stresat de temperaturile ce vor fi saptamana care vine,vreo minus 19 grade celsius si eu nu sunt sigur ce este prin motor ca agent de racire... A "gustat" un amic pe limba ce era prin radiator dar n-as fi sigur de calitatea lichidului... Am golit+spalat aseara vasul de expansiune care avea lichidul oricum sub nivelul de "LOW" si i-am facut azi dimineata "plinul" cu aproape 1 litru de antigel albastru concentrat G11 ITN care rezista pana la minus 30 grade celsius in dilutie 1:1! Acum nivelul este cam 1 deget peste "MAX"! Avand in vedere ca in motorul asta de 0.8 litri intra vreo 3,9 litri si eu am mai scos sa zic vreo 500 ml din vasul de expansiune oare mai trebuie sa golesc/scot de pe undeva lichid de racire si sa-l inlocuiesc cu inca 1 litru de antigel concentrat?! Habar nu am pe unde s-ar putea goli instalatia de racire... N-am facut niciodata asa ceva!

Edited by gowriel

Share this post


Link to post

Ca sa vezi daca antigelul din instalatie e bun il testezi in congelator, scoti o cantitate mica cu seringa, pe la busonul radiatorului. In congelator ai cam...- 20 grade. Cand vrei sa golesti instalatia, desfaci furtunul de jos de la radiator.

Share this post


Link to post

Am o problema la tubul de alimantare principal .Intre gatul care vine de sus (de la buson) si rezervor este (cred) un manson ,sau ceva asemanator ,care este spart si curge benzina cand alimentez.Chestia este ca nu-l gasesc deocamdata,la magazine se ridica din umeri iar la dezmembrari vor sa-mi dea tot rezervorul cu toate matele de pe el.O parere, un sfat...poate stie cineva... Multumesc

 

Share this post


Link to post

Da , si la matiz este un manson de cauciuc pe "gatul rezervorului".

Nici eu nu in mai am dupa cele 2 furturi de combustibil, dar nu curge.Poti confectiona din cauciuc (gen camera de bicicleta). Incerca sa prinzi totul cu un colier cu strangere manuala , poate colierul actual nu mai tine bine

Share this post


Link to post

Am o problema la tubul de alimantare principal .Intre gatul care vine de sus (de la buson) si rezervor este (cred) un manson ,sau ceva asemanator ,care este spart si curge benzina cand alimentez.Chestia este ca nu-l gasesc deocamdata,la magazine se ridica din umeri iar la dezmembrari vor sa-mi dea tot rezervorul cu toate matele de pe el.O parere, un sfat...poate stie cineva... Multumesc

 

 

ai cam pus-o daca nu-l ai p-ala... nici nu mai conteaza cat costa ca oricum platesti la pompa cat dai pe jos de fiecare data cand alimentezi...

m-am bagat in discutie pentru ca tocmai sunt la "capitolul asta" din cauza unei sonde din rezervor ce de fapt avea rupt firul/papucul de legatura... daca functioneaza dupa ce-i pun firul la loc,cred ca iau un ciocan si-mi trag una ori in cap ori in oua...

ca la cat am muncit pana acum la rezervorul asta(si nici la jumate n-am ajuns...) e ceva de jale...

daca te apuci sa dai rezervorul jos(cum cred ca o sa fii nevoit) ai grija cum desfaci suruburile ce tin rezervorul ca au "tendinta" sa se rupa din cauza ruginii si mizeriei aruncate de roata p-acolo...

ironia ironiei,rezervorul e mai ruginit deasupra decat dedesubtul lui...

 

uite niste poze aici,probabil de mansonul asta ai nevoie tu:

restul de poze pe topicul deschis de mine cu "Etansarea motorului si cutiei" ca e mai frumos asa!

@niki DOUA furturi de benzina?! da' ce-i prin bucurestiul ala?! bag-o in garaj ca deja e scumpa "parcarea" la tine...

post-45039-0-07585300-1455282338_thumb.jpg

post-45039-0-54814200-1455282437_thumb.jpg

Edited by gowriel

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...