Jump to content
Sign in to follow this  
AAdorjan

Grupare Topicuri Populare & Rezolvate

Recommended Posts

Cel mai "deranjant " mi se pare ca dupa ce se rezolva o problema cu ajutorul (sau nu ) al forumului, nu se prezinta macar in 2 cuvinte daca solutia a mers, problema s-a rezolvat (ori ba) etc... Mai ales in acele cazuri cand fie diagnosticarea fie metoda de rezolvare au creat controverse sau discutii in contradictoriu constructive intre membrii forumului.

 

Aici ai dreptate, de multe ori am vazut si eu aceeasi treaba. Oamenii vin, deschid posturi, se plang, cer sfaturi in stanga si-n dreapta iar apoi dupa ce pun/sau nu in practica o idee lasa postul asa...in coada de peste... rusine [-X

Salutam pe aceasta cale personajele care lucreaza la noul woowiki  <img src= ">

Edited by raskala

Share this post


Link to post

Rusine lor sau nu, problema de fapt devine a ta: cand te lovesti de ceva asemanator, toata lumea te trimite acolo in ideea ca s-a mai discutat. Topicul se opreste undeva cu un post de genul "daca o rezolvi sa ne spui si noua cum ai facut!". Iar de spus 50% nu mai spun. Tu cautand solutia, gasesti de fapt presupunerile a "n" useri despre problema in fapt, presupuneri ce nu seamana deloc una cu alta, fiecare dandu-si parerea din experienta proprie sau din auzite. Nu neaga nimeni intentiile bune, dar cu rezolvarea problemei cum ramane? Alt subiect pe tema asta nu poti deschide, n-are rost sa mai intrebi, ca oricum iar apar 50 de solutii "orbeste" (printre care si una buna, care o fi oare?), pentru ca de fapt si definirea problemei o face fiecare dupa pricepere si tot asa.

 

Solutia: Cauta sa vezi cine a fost "victima" care cere ajutor, si daca n-a postat rezolvarea, da-i PM si intreaba-l personal cum a rezolvat. Eu asa am facut.

 

Cu stima.

Share this post


Link to post

Este foarte adevarat ce spui dar bunul simt elementar m-ar trimite 10 minute in fata monitorului sa mai scriu ceva despre rezolvarea sau nu a problemei. Si spun asta pentru ca vine unul ca mine care nu sta toata ziua pe forum si cauta solutia, gaseste 14 presupuneri(unele plauzibile altele aberante) si se apuca sa puna in practica ... De aici cu D-zeu inainte... Nu am patit-o inca si sper nici sa nu se-ntample.

Share this post


Link to post

Bel_Ze-but@

-Majoritatea dintre ele nu s-au numit asa la inceput si au fost redenumite dupa ce s-a gasit problema sau rezolvarea.

-Sunt cateva in care problemele aparent sunt asemanatoare dar in realitate nu.

-Sunt cateva subiecte pe care cei care le-au initiat nu au mai scris care era cauza fluieratului,suieratului sau care a fost rezolvarea si acestea nu se pot grupa cu altele.

-Sunt cateva care au scapat de la grupare.

-Sunt cateva care nu se pot grupa prin faptul ca in unele subiecte se discuta in mare despre anumite probleme sau sunt cateva pareri pe linga altele in care problema este clara la fel ca si rezolvarea.Aici se face diferenta intre vorbarie si informatie.

 

Cea ce faci tu aici e un fel de repros cea ce nu e util.Nu vrea sa te jignesc dar multe din subiecte de depasesc din punct de vedere tehnic si nu ai capacitatea de a face diferenta intre ele.

Daca chiar vrei sa faci ceva util poti ajuta la modul : subiectul acesta mi se pare ca pare asemanator sau este identic cu acesta.

Daca pe o parte sunt nemultumirile celor care cauta informatia pe partea cealalta sunt cei care li se inchid subiectele sau unite cu altele.

Ultimii intodeauna au scuze de genul : problema mea nu este la fel,masina mea are alta culoare ; la mine nu suiera si fluiera ,la mine nu troncane doar zdrangane,la mine nu trage directia in stanga la mine trage in dreapta si asa mai departe.

 

"un soi de catalog de informatii utile si tutoriale scrise frumos, sortate, ordonate" nu se pot face cand vine vorba de probleme tehnice.

Niciodata problemele nu sunt la fel si nu vor fi precum nici rezolvarea nu va fi mereu aceasi.

Ca sa fiu mai explicit : nu exista o metoda standard de rezolvare pentru fiecare problema .

Share this post


Link to post
... Nu am patit-o inca si sper nici sa nu se-ntample.

 

Eu sunt sigur ca nu ai s-o patesti nici tu, nici eu, pentru ca nu cred ca te apuci sa desfaci masina bucati numai pentru ca userul "x" zice "eu asa am facut". Pentru asta exista service, ca sa ne fereasca de astfel de probleme. Faptul ca aici poti auzi si o parere avizata (vezi ovi_jer), te ajuta sa te duci la service cu lectia invatata. Nu toti suntem mecanici pricepurti si nici nu e cazul pentru ca ar fi tare plictisitor: n-ar mai intreba nimeni nimic! :)

Share this post


Link to post
Cea ce faci tu aici e un fel de repros cea ce nu e util.Nu vrea sa te jignesc dar multe din subiecte de depasesc din punct de vedere tehnic si nu ai capacitatea de a face diferenta intre ele.

Daca chiar vrei sa faci ceva util poti ajuta la modul : subiectul acesta mi se pare ca pare asemanator sau este identic cu acesta.

 

"un soi de catalog de informatii utile si tutoriale scrise frumos, sortate, ordonate" nu se pot face cand vine vorba de probleme tehnice.

 

1. N-ai cum sa ma jignesti deoarece este purul adevar ca-s total depasit dpdv tehnic in cele mai multe cazuri (asta ca sa fiu bland cu mine insumi si sa nu zic in toate ;)

2. Despre partea cu reprosu', insa , Doamne, sa ne ierti ! Repet, nici nu aveam cui sa-l adresez si nici impertinenta. Nu m-am facut bine inteles . Am dat exemplele din omeneasca (si deloc inteleapta) vanitate : sa-mi justific parerea exprimata la inceput. In niciun caz ca ar fi vina cuiva. Ok, am inteles ca de fapt subiectele sunt diferite in profunzimea si finetea lor . Pe fond iti dau dreptate in toate cele, mai putin chestia cu reprosu (nu trebuie privita opinia ca ceva neconstructiv...)

3. "un soi de catalog de informatii utile si tutoriale scrise frumos, sortate, ordonate" - era un citat din postul lui VAXXi si iau de bun ce scriu moderatorii/administratorii/membrii cu vechime mai ales in privinta organizarii site-ului. Ba mai mult, le apreciez , va apreciez munca.

4.Referitor la sugestia ta de a face ceva util , chiar asta am si incercat sa fac, referitor la posturi asemanatoare (sa ajut) : vezi posturile :

"ploua in Cielo" cu "ploua in masina" (identice - dupa parerea mea, poate gresesc)

Daca zici tu ca e util, voi mai cauta si propune analizei alte asemanari. (le cam stiu in mare, dar trebuie sa mai verific si sa notez titlurile).

 

:) ) Poate deschidem un topic (alt topic!) exact cu acest subiect : asemanari foarte mari intre topicuri :dizzy:

 

hihi, te-am enervat ?

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post

Bre, usor, nu va certati :)

 

Ideea este ca unele ... subiecte, sa zic asa, se preteaza asezarii in pagina sub forma de tutorial, pe cand altele nu. "Resetarea IAC" este un exemplu pentru prima categorie (un set de operatiuni fixe, cu efect garantat), pe cand "Zgomot motor" este pentru a doua (cauze multiple, n posibilitati de probleme).

Share this post


Link to post

Iata reactia unui user care deschide un topic existent: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=15166&hl=, pentru simplul motiv ca nu scrie in titlu Benzina de 98 ci doar benzina!:

 

"Ma rog nu stiu ce fel de moderatori sunteti daca nu faceti o reala ordine pe forum. Poti sa vezi ca sunt sute de topicuri deschise cu nume stupide de genul "nu stiu ce sa fac", "imi trebuie un sfat", "oare de ce?"...etc etc etc. Mai bine le-ati inchide pe astea, sau le-ati redenumi.

Ca sa nu mai zic cate discutii incep pe o tema, apoi se plimba prin alte zeci de teme si nu se sfarsesc niciodata...poate astea ar trebui ordonate... nu crezi?

Oare nu sunt mii de discutii pe aceleasi teme "over and over again", oare mai sta cineva sa verifice discutiile de acum 2 -3 ani? Sa fim seriosi!"

 

Concluzia ar fi ca e mai simplu sa se deschida nspe mii de topicuri, doar ca sa nu mai trecem over&over prin vechile topicuri nu?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...