Jump to content
Notificare GDPR și date personale Read more... ×

Sign in to follow this  
iuzar

Probleme La Pornire Si Imediat Dupa Pornire

Recommended Posts

salut baieti , am si eu o mica problema cu un espero din 97, am fost cu ea la un mecanic cu ceva timp in urma cu o problema la aprindere.. dupa multe incercari , si cateva pachete de tigari fumate ne-am dat seama ca era bobina de vina ... in schimb pana la schimbarea bobinei "mecanicul" s-a gandit sa umble la injectoare, a rupt 2 mufe, de atunci motorul merge foarte prost pe benzina si moare dupa maxim 30 de sec , are idee cineva care are putea fi rezolvarea ? de preferat sa nu ma mai duc la alt "mecanic"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutari tuturor! Am si eu o problema la al meu cielo : azi am schmbat 2 injectoare pentru ca mele nu mai lucrau bine! Am observat ca porneste un pic mai greu! Am mai observat ca nu se mai tureaza la 1300-1400 dupa ce porneste si sare la 1000 si apoi la 800-900! Insa in mers trage de rupe, se tureaza mult mai liniar! Dar cum am spus mai inainte porneste mai greu! Ce sa verific?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dar cum am spus mai inainte porneste mai greu! Ce sa verific?

 

Porneste mai greu cu motorul rece/cald/daca o opresti si o repornesti?

Miroase a benzina la toba cand o pornesti?

Daca pui contactul de mai multe ori la intervale de 1 minut (3-4 ori) porneste mai bine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutari tuturor! Am si eu o problema la al meu cielo : azi am schmbat 2 injectoare pentru ca mele nu mai lucrau bine! Am observat ca porneste un pic mai greu! Am mai observat ca nu se mai tureaza la 1300-1400 dupa ce porneste si sare la 1000 si apoi la 800-900! Insa in mers trage de rupe, se tureaza mult mai liniar! Dar cum am spus mai inainte porneste mai greu! Ce sa verific?

Verificati fisele de la delcou,sigur cel putin una intrerupe,bujiile de verificat-curatat sau schimbat,capacul de delcou sau ruptorul distribuitor de sub capaul de delcou,e o problema de aprindere,mai exact nu ajunge permanent scinteia in cilindrul motorului care sa arda benzina si atunci iese benzina nearsa pe toba,ar mai putea fi si bobina de inductie cu fisa centrala.Intotdeauna cind sint astfel de probleme la orice motor pe benzina ,verificarile -home made- se fac in aceasta ordine,aprinderea,alimentarea cu benzina ,si abia dupa ce s au verificat aceste probleme ajungi la injectie,doar ca injectia nu prea merge facuta acasa,cel mai bine in service,o faci si acasa dar nu stii cit te tine si n ai siguranta ca ai rezolvat problema.Sanatate,Razvan

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna am devenit propietarul unui espero este prima mea masina si am o problema la dupa ce porneste la ralanti se tureaza si dupa aceia revina siface acest lucru cam 5min dupa revine. Cine m-ar putea ajuta ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tutror .

Va rog frumos sa ma ajutati ! Simt ca imi pierd mintile !

O sa scriu ceva mai mult dar simt nevoia sa detaliez pentru o posibila identificare a problemei mele.

Am un cielo 1.5 ( nu 16v ) din 2006 cu GPL din fabrica .

Totul a inceput acum cateva luni cand din neatentie si prostie am mers pe GPL pana am ramas fara gaz ( s-a oprit motorul ) . Am comutat pe benzina si am bagat in prima benzinarie unde am alimentat cu GPL . Dupa pornire din acel moment am avut si am numai probleme . La inceput pornea bine pe benzina dar dupa ce mutam pe gaz , in timpul mersului daca o scoteam la liber in mers , cadea turatia undeva in 400-500 rpm , dupa care se regla si revenea pe la 900 . Dupa , pornea greu doar la cald ( cu acceleratia apasata ) . Uneori cand o scoteam la liber in mers chiar murea motorul ( fiind pe gaz ) . A inceput sa se aprinda si martorul motor la bord . Pentru o scurta perioada se stingea la un moment dat , dar mai nou nu se mai stinge decat daca scot bornele 10-15 min . Am inceput cu service-ul. Verificat bujii care oricum aveau vreo 5000 km , am schimbat fisele de bujii , am schimbat IAC , am facut revizia la gaz unde intreadevar au gasit niste mizerii in filtru dar nimic altceva , am scos clapeta de acceleratie de 2 ori pentru a fi curatata . O chestie foarte ciudata este ca de fiecare data cand am umblat la cele mai sus mentionate , pret de cativa km 10-15 km mergea foarte bine si bineinteles ca de fiecare data am crezut ca am rezolvat-o acei 10-15 km dar incepea usor usor sa isi revina la vechile hachite . Martorul motor , dupa ce scot bornele sta stins undeva intre 50 - 100 km , dupa care se aprinde din nou fara a se mai stinge . Treptat nu mai pornea LA RECE decat cu acceleratia apasata . Acum nu mai vrea sa porneasca la rece deloc , adica ii dau o cheie o ia aproape bine , se opreste imediat si se lasa cu dat la cheie pana omor bateria . In acest caz chiar ieri m-au impins niste colegi dupa ce am omorot-o , nu a vrut sa porneasca nici impinsa , dar dupa ce ne-am oprit , am dat o cheie si a luat-o ca fiind noua . Dupa ce am facut prima oprire si am lasat-o vreo 2-3 min abea am pornit-o cu acceleratia apasata .Mai nou mi-a spus cineva sa incerc sa curat sau sa verific daca cumva este deplasat SENZORUL DE PORNIRE DE LA VOLANTA ( ce parere aveti ) Concluzia este ca periodic se aprinde martorul motor care nu se stinge decat cu bornele scoase cateva inute , la rece nu mai vrea sa porneasca deloc , la cald porneste decat cu acceleratia apasata , pe gaz cand o scot la liber cade in 4-500 rpm dupa care isi revine la normal ( uneori dar rar chiar moare motorul ; in general la rece ) .

Imi ce iertare in fata celor care au avut rabdare sa citeasca toata poveste mea dar simt ca o iau razna si mai mult de atat m-am hotarat sa o si vand si numai buna de vanzare nu este ,

Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde si chiar si celor care doar au citi . O zi buna

Share this post


Link to post
Share on other sites

In mod normal,daca se aprinde martorul motor,ar trebui ca pe tester sa-ti dea o eroare.Vezi care e aceea.

In alta ordine de idei,eu as verifica senzorul de viteza,bobina sa nu faca figuri atunci cand se incalzeste si pompa de benzina.Senzorul de pe volanta eventual curata-l.Aceleasi simtome le-am avut si eu si s-au rezolvat prin curatare clapeta acceleratie.Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sal !

Multumesc mult pentru feedback . Clapeta am curatat-o de doua ori , bobina pare sa dea bine scanteie , senzorul de viteza l-am curatat acum si asemeni si senzorul de volanta . Inca nnu am nici un rezultat .

Daca ma poate ajuta si altcineva cu idei raman recunoscator . O sa incerc si cu tester-ul . Multumesc . O zi buna .

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut!am un cielo si imi porneste greu si la cald si la rece si in mers mi se opreste motorul uneori,cateodata nici la relanti nu sta isi revine mai greu

Share this post


Link to post
Share on other sites

In prima faza curata IAC-ul si fa-i o initializare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am un espero de1.8 porneste , sta la ralanti dar nu se accelereaza. ce poate avea? va rog ajutatima ,mi-a ramas masina la tara la 50 de km. si am nevoie de ia ca de aer.

 

am un espero de1.8 porneste , sta la ralanti dar nu se accelereaza. ce poate avea? va rog ajutatima ,mi-a ramas masina la tara la 50 de km. si am nevoie de ia ca de aer.

Edited by coltamarian

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-a rupt cablul de acceleratie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.Am una bucata cielo 96.Dimineata porneste foarte bine dar dupa ce se incalzeste motorul nu mai vrea sa porneasca la fel de usor.trebuie sa calc putin acceleratia sa porneasca dar si atunci porneste greu si intrerupt foarte putin.Peste toate astea a inceput sa mai dea cate un rateu (foarte rar).CE MA SFATUITI ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.Am un cielo '96 cu gpl. s-a dus pompa de benzina ,cred ca mai aveam putina benzina in rezervor, scotea un zgomot mai mare si pornea foarte greu motorul, nu se tura mai deloc si nici la relanti nu prea statea.Am schimbat pompa de benzina, nu mai scoate zgomotul acela dar tot greu porneste mai ales dimineata.Pe gpl merge bine. ce ar trebui sa fac? sa schimb si filtru de benzina?...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bineinteles! Nu-i exclus sa fie filtrul original!

Edited by cris06

Share this post


Link to post
Share on other sites

ca fost posesor de Cielo 1996 8v cu gpl pot intari ceea ce Ovi a tot spus pe forum:schimbate injectoarele originale cu cele de 16v Cielo sau 8v Opel,calibrate apoi pe analizor pt a preveni 'inecarea' bujiilor, iarna mai ales (am patit faza asta).in rest, filtru schimbat si verificata pompa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.Am una bucata cielo 96.Dimineata porneste foarte bine dar dupa ce se incalzeste motorul nu mai vrea sa porneasca la fel de usor.trebuie sa calc putin acceleratia sa porneasca dar si atunci porneste greu si intrerupt foarte putin.Peste toate astea a inceput sa mai dea cate un rateu (foarte rar).CE MA SFATUITI ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca porneste greu la cald pe benzina,ai sanse maxime de injectoare infundate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stie cineva daca merg injectoarele de pe Executive pe sohc ?

Si v-as mai ruga sa-mi spuneti daca merge calculatorul de pe Executive pe sohc.

Am la serviciu un Executive care se caseaza si cum niciunul dintre colegii mei nu are Cielo,o sa mai iau cate ceva de pe el ,pana o sa-l duca de acolo

Multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Injectoarele merg schimbate,va trebui insa calibrat timpul de injectie pe analizor (sanse de "inec" al bujiilor iarna);in privinta ECM nu,au alte motoare.

 

ce recomanzi pentru desfundat ?

Depinde cat de infundate sunt;din propria experienta iti spun ca poti incerca cu ultrasunete, dar mai bine cauti la sh un set de Opel cu o sg duza, eu asta am facut pana la urma la celalalt Cielo. Edited by alexinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×