Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Probleme La Pornire Si Imediat Dupa Pornire

Recommended Posts

200 lei setul.Merg la fel de bine si cele de Espero 1.8 sau 2.0 (sunt aceleasi).

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Nu sunt aceleasi, cele de espero 1.8 au debit mai mare si va trebui reglat amestecul pe analizor ;)

Merg si de logan 1.4, 1.6 ca sa completam.

Share this post


Link to post

am si eu o problema care ma seaca la o nubira 2 euro 2din 2003 cu GPL dar nu secventiala (cu posibil peste 200k km)

dimineata pornire ca la carte. dupa acea incepe calvarul. in principiu porneste la cald ca si la rece insa daca stau peste 20 minute porneste foarte greu dupa ce insist secunde bune. pare a fi innecata si spun asta fara a incerca sa va induc un raspuns.pornirea acesta este indiferent de combustibil: benzina sau gaz

injectoare curatate cu ultrasunete, bujii schimbate dupa catalog conform specificatii producator, fise noi tesla, dupa care am inceput sa fac transplant dupa o alta nubira:bobina,senzor temperatura aer admisie,TPS, verificat furtune vacuum,senzor turatie, montat inca o electrovalva gaz (poate nu inchide bine), mers numai pe gaz cu pompa scoasa din functiune o perioada, apoi mers numai pe benzina o perioada ...si nimic. ar mai fi senzor temperatura lichid racire insa este greu de ajuns la el si parca nu cred ca ar fi el pentru ca ar transmite mereu la cald eroarea si nu dupa 20 minute ca apoi sa porneasca la urmatoarea incercare dupa 5 minute sa zic.

mentionez ca in rest masina merge foarte bine si majoritatea pornirilor le fac direct pe gaz,insa in perioada incercarii de a merge numai pe benzina am mai avut o surpriza la modul ca in frana de motor si apoi calcat ambreiaj ori murea mototrul (oprit in mers) ori ralanti variabil in miscarea masinii. daca trageam pe dreapta se stabiliza cu masina stationata.

cred ca am postat doua probleme sau una singura mai complexa

Share this post


Link to post

descoperit problema

3 injectoare lacrimeaza si porneste innecata.

sunt bucuros ca am descoperit problema... sunt nefericit de cheltuiala ce trebuie facuta,dar placerea de a conduce are pretul ei

Share this post


Link to post

Pai la curatarea cu ultrasunete nu le-au si verificat? Dupa curatare se pun pe un stand de test... sau asa ar trebui.

Share this post


Link to post

salut!am un cielo si imi porneste greu si la cald si la rece si in mers mi se opreste motorul uneori,cateodata nici la relanti nu sta isi revine mai greu

 

salut am schimbat bobina de inductie si tot nu da scinteie la espero rog ajutor . MULTUMESC

Share this post


Link to post

Problema este din delco.

Share this post


Link to post

Salut,

Am un Espero `98 1.8 L , si va povestesc cum am dat din problema in problema pe scurt si unde am ajuns !

S-a stricat partea electrica de contact...trebuia contactul si dat de 5-10 ori pana sa o ia... intr-un final a iesit fum din piesa si am schimbat-o , in acest timp am terminat bateria de cateva ori fiind veche, am scapat de problema cu contactul si in aceasi zi fenomen nou:

MASINA MERGEA PERFECT DUPA CE PORNEAM MOTORUL VREO 30 SECUNDE dupa care nu se mai accelera peste 2000 uneori 300o ture , dadea un fel de rateuri, scotea sunete ciudata, aproape murea motorul dupa fiecare accelerare si nu tragea deloc in viteza murea instant... cercetez eu bine foumurile daewoo si incerc sa ii fac resetare ecm , resetare low lean ... degeaba.

 

CUM AM REUSIT SA O FAC SA MEARGA BINE:

Curatat conul senzor aer, dupa care am facut exact asta:

1. scos borna + pentru 1 minut

2. pus borna + la loc

3. pus contactul 5 secunde pe pozitia motor

4. pus contactul pe pozitia 0 inca 5 secunde

5. pus contactul pe pozitia motor iar, asteptat sa termine beep centura si pornit motor.

 

CARE E PROBLEMA ?

Am testat masina mergea perfect, entuziasmat o las cu motorul oprit 10 minute si incerc iar... masina se comporta la fel de prost ca inainte... imi vine ideea sa repet procesul de mai sus (inafara de curatat con senzor :P ) masina merge iar perfect... deci de fiecare data cand vreau sa merg cu masina trebuie sa repet procesul de mai sus si dupa sa fac tot drumul fara a opri motorul...daca il opresc trebuie iar sa reiau procesul...

Sunt disperat va rog ajutati-ma cu o idee macar , pentru ca am de carat la tara urgent ceva si nu sufera amanare si nu vreau sa ma risc sa plec cu ea asa.

Las si numarul meu, daca aveti 5 minute libere dati un beep va sun inapoi si imi spuneti ce as putea sa ii fac 0721.29.12.29 Adrian

Share this post


Link to post

Testeaza presiunea pompei de benzina si ideal ar fi sa schimbi si filtrul.

Share this post


Link to post

Nu stiu cum sa tested presiunea la pompa si nici unde e filtrul, dar nu inteleg dece merge perfect daca o resetez de fiecare data...tind sa cred ca problema e cumva legate de calculator mai ales ca inainte masina mergea perfect si acu la fel doar ca ii trebuie acest reset

Share this post


Link to post

Salutare tuturor !

Dupa cum se vede sunt nou pe aici dar am citit(cred eu) tot legat de problema mea si nu am gasit ce ma intereseaza.

Sa incep cu inceputul. Ieri dimineta cand vroiam sa plec cu a mea traboanta (Cielo `96 1,5 8v) supriza,nu a mai pornit dupa cateva chei bune.

Am chemat un vecin care se pricepe mai bine ca mine si am tractat-o in gandul ca s-a inecat.(trebuie sa specific ca eu nu am permis si urma sa plec cu un prieten care are permis,sofer cam incepator).am plecat tractat si al meu sofer a cam smucito cand a bagat in viteza,nu a pornit nici trasa vro 1km,ne-am oprit sa verificam scanteia = lipsa, am desfacut decoul si acolo era problema,adica,tablita aia de pe rotor era cazuta si ghintul ala care intra pe ax rupt..l-am luat nou inclusiv capacul de deloco si am dat chei=nimic,nu a pornit.am dat jos bujiile le-am ars,curatat reglat,am dat si la automat fara bujii sa asa din benzia din capul pistonelor dupa care am motat bujiile si am dat cheie=nimic,nimic insemnad ca nu porneste.in bord se aprinde tot ca inainte electromotorul clupleza invarte,scanteie da si in lumina zilei chiar foarte vizibila.am tracta-o iar,am tras de ea si tot nimic.

Ma gandesc ca atunci cand am tractat-o sa nu fi sarit din punct din cauza smuciturii.

Intrebarea mea este daca am acces la volanta de jos sa o pun la semn fara sa o ridic pe evlevaor?

Ce ma mai puteti sfatuii sa verific sa o fac sa toarca.

Mentionez ca fisele le-am verificat,au 5K impedanta,filtru aer,am restat ECM dupa cum scrie pe forum,fisele sunt puse corect (verificat pe alt cielo identic)bateria este incarcata si palpae ffoarte putin becurile din bord ca ii dau la automat.

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri !

Edited by djtheone

Share this post


Link to post

Mai las-o o ora doua, probabi s-a inecat. Chiar daca era sarita distributia de la punct, tot trebuia sa porneasca.

Share this post


Link to post

Am lasat-o de ieri dimineata pana aseara si de aseara pana in dimineata asta.

In afara de 1 rateu mic nu am aobtinut nimic.

Share this post


Link to post

salut ,

am o problema cu un espero din 1998 2.0 16 v ... dimineata cand il pornesc moare motorul . cand ridic piciorul dupa ambreiaj si schimb viteza iar moare motorul . cand sunt la relanti si vreau sa schimb viteza iar moare motorul , in intersesctii unde reduc viteza iar moare motorul si tot asa... mergand cu 80-90 km/h mi se aprind becurile in bord k a murit motorul .. ce ar putea sa fie ? cv sugestii ? ast rasp voastre . multumesc

Share this post


Link to post

salut ,

am o problema cu un espero din 1997 2.0 16 v ... dimineata cand il pornesc moare motorul . cand ridic piciorul dupa ambreiaj si schimb viteza iar moare motorul . cand sunt la relanti si vreau sa schimb viteza iar moare motorul , in intersesctii unde reduc viteza iar moare motorul si tot asa... mergand cu 80-90 km/h mi se aprind becurile in bord k a murit motorul .. ce ar putea sa fie ? cv sugestii ? ast rasp voastre . multumesc

Edited by madu88

Share this post


Link to post

Din ce motiv ai repetat postul :-/ . Viktor ti-a dat mai devreme niste link-uri, te-ai uitat peste ele ???

Edited by Salex

Share this post


Link to post
am rezolvat problema in felul urmator.

este de ras dar asta este.problema a placat de la lipsa suficinta de benzina in rezervor,mai exact daca ai sub 5 litri pompa de benzina trage si aer pe langa benzina si nu se face presiunea necesara in rampa cu toate ca sus in rampa iti pare ca este presiune cand scoti turul,azi am mai pus in rezervor inca 5 litri si masina a pornit la a 3 a cheie si dupa la sfert.

Share this post


Link to post

Pompa de benzina este obosita si cand se incalzeste nu mai face presiunea corespunzatoare. Racirea se face prin benzina din jurul ei, care la tine lipsea.

Schimb-o.

 

Ps Fa-i un test la service sa te convingi, sau cu sticla de 2 litri in regie proprie (sticla tre sa se umple in mai putin de un minut).

Asta e doar inceputul sfarsitului :) .

Share this post


Link to post

Sal! nu te contrazic deloc dar spun ca in rezervor era benzina foarte putina,nici pana la jumate la filtrul ala la pompa(saculetul ala),spun asta ca am dat pompa afara.

Nu stiu cum pentru ca eu am lasat-o cu 9 litri in rezervor.Mai este chestia ca masina era destul de inclinata pe partea drepta in locul unde statea.O sa verific si rezervorul si conductele pentru eventuale pierderi cu toate ca nu am vazut deloc scurgeri pe asfalt.

acum dupa ce am alimentat pompa nu se mai aude atat de tare si nici atat de des.O sa fac si testul recomandat de tine sa vad daca umple petul de 2l in mai putin de un minut dar preventiv o sa pun in portbagaj o pompa de benzina care am primit-o cadou de pe un cielo busit.

Share this post


Link to post

Salutare! Am o mare problemă. Azi am pormit masina care in prima faza a pormit normal dar dupa aprox. 1 min. s-a oprit si nu a mai vrut nici macar impinsa. Pompa amorseaza, am scos o fisa de la bujiii si nu da scanteie. Banuiesc ca e ceva de la ciruitul electric al aprinderii dar nu stiu ce ar pute fi. Am ridicat capota masinii si am observat ca a intrat zapada. Eram cu ea plecat din Iasi la vreo 30 km si azi noapte a viscolit de a intrat zapada in motor. A mai patit cineva ca sa ii porneasca normal si dupa sa se opreasca si sa nu mai porneasca? A facut vre-un scurt si daca ce s-ar fi putut arde?

Share this post


Link to post

Salutare, azi de dimineata dau sa pornesc masina ( espero 1.5 16v 96' GPL ) invarte electromotorul putin si se opreste cu contactul pus, iar dau la cheie..aceeasi figura. de 7-8 ori :shocking: era ceva de genul, invartea putin se oprea. Mai, mai sa raman fara baterie. In final ma dau jos scot furtul de la gaz sa se aeriseasca, ca deja se inecase cu gaz, il pun la loc, si mai incerc o data, 2, 3, 4 a 5 oara merge un pic mai mult electromotorul fara se se opreasca cu contactul pus si porneste  <img src= /"> . Care ar fi problema?

Share this post


Link to post

Problema rezolvata, desfacut electromotor, curatat, am vazut ca s-a slabit selenoidul ( acum nu stiu daca de aici era problema ) curatat rotorul, testat afara, functionat fara probleme, pus pe motor ( chinuiala cu surubul de sus ), pornit fara probleme. Ce mi se pare putin ciudat este zgomotul putin mai mare fata dinainte si mi se pare ca invarte mai bine, are forta. Sper sa nu fie o problema zgomotul marit.

Share this post


Link to post

E mai "fortos" momentan fiindca are colectorul curat, isi va reveni cand se murdareste iar de carbune :)

In general problemele de genul asta sunt de la contacte oxidate.

La 1.5 16V surubul de sus se desface cu tubulara si prelungitor pe sub masina dupa ce se potriveste cheia "orbeste" acolo. Lungimea prelungitorului este critica, la fix este prelungitorul "scurt" dintr-o trusa cu "patratul" cel mai mare ;)

 

Altfel trebuie sa ai vre-o 3 incheieturi la mana ca sa ajungi pe sus :)

 

In week-end am observat ca la nubira 2 nu mai merge smecheria asta.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Off topic: stai linistit, am fost 2 persoane, la 10 seara in garaj, cu masina ridicata pe chituc, era ceva de genu' la surub: mai sus, mai jos de varf, mai trage putin inapoi, acum esti pe surub,mai inpinge putin, gata a intrat pe piulita. ( daca era altceva nu era nevoie de 2 persoane  <img src= )"> ). Pentru cei cu espero 1.5 16v care vreti sa dati jos electromotorul, va recomand sa fiti 2 persoane. Am facut si singur acest lucru, dar foarte greu.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...