Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Probleme La Pornire Si Imediat Dupa Pornire

Recommended Posts

Imi dau silinta sa inteleg cum un mecanic rodat poate comite o astfel de greseala.

Share this post


Link to post

Niciun incepator nu poate sa greseasca, cred ca era "sub influenta bauturilor alcoolice", doar atuncui vezi doua semne in loc de unul.

Share this post


Link to post

Pe mine ma tot macina o intrebare legat de mersul la service, dar mai bine TAC.

Share this post


Link to post

Daca becurile iti palpaie in bord asta arata ca undeva pe traseu ai o problema ce tine de contactele de la baterie. Adica un contact slab. Inlocuieste bornele alea ca e o investitie de maxim 10 lei, daca si dupa aia constati ca face la fel, verifica traseele de cablu si vezi unde duc. Ai sa gasesti 2 fire care duc si catre demaror. Verifica-le si pe alea. Presupun ca masa ai verificat-o in prealabil. De asemenea verifica si toate sigurantele de la bord si uita-te la starea lor si daca sunt intepenite in locasul lor. daca nici una din astea nu te-a ajutat, du-te la un electrician. Sau poate chiar si contactul iti face figuri. In cazul asta desfaci cele 2-3 suruburi ale carcasei de sub volan si in partea stanga ai sa gasesti un plastic mic ce are niste picioaruse si 2 suruburi parca. Dupa ce il dai jos va mai avea un singur piciorus ( :) ))) ) si curata-l si pe ala. Cauzele pot fi nenumarate.

Share this post


Link to post

Imi dau silinta sa inteleg cum un mecanic rodat poate comite o astfel de greseala.

 

Nici eu nu imi dau seama pentru ca nu e prima oara cand umbla la masina mi-a mai schimbat si amberajul si nu am avut probleme

 

 

 

Share this post


Link to post

Mergi si tu cu rachiul doar dupa ce termina treaba, doar vezi ce spune Tolin, ca vedea incrucisat (mecanicul). :mrgreen:

 

Off (ca de obicei).

Unu, masura compresia cu bucati de cirpe sau hirtie, nu mai retin. Daca o arunca spunea ca are compresie, daca nu, ori zicea ca n-are - ori a "infipt-o" prea tare. De tot risul. :) )

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Salut , am un cielo din 95' si azi mi-a pus capac ~ X( ... Dupa ce am gasit'o pe pana dimineata !! ... dupa rezolvare am dat sa plec cu ea , am ajuns la un magazin de piese auto , cu gandul sa-mi iau niste capace si niste ulei pentru servo .. am oprit mi-am luat , am completat cu ulei , am mai miscat eu pe acolo fisele ( de nebun ) , am pornit , dar turatia nu mai era corespunzatoare dadea sa moara motorul daca nu acceleram ! SI apoi n-a mai vrut deloc , invartea electromotorul dar nimic ... A pornit intr-un final iarasi , dar acceasi chestie daca o lasam pe liber la semafor murea motorul !! De la ce sa fie ??????? de la fise ? nu-i face aprinderea ? Acum nu mai vrea sa o ia deloc ! Ajutati-ma va rog care a mai patit asa ceva si stie

Share this post


Link to post

Salut. Am si eu un espero cu motor 1.8 benzina si GPL si de curand mi s-a ars garnitura de chiuloasa. Dupa ce am am inlocuit garnitura si am montat totul la loc, masina nu mai sta pornita. O pornesc si dupa cateva secunde se opreste. Cateoadata ramane pornita si daca plec cu ea se opreste motorul din mers atunci cand schimb vitezele. Ma puteti ajuta si pe mine de la ce ar putea fi?

Share this post


Link to post

espero 15. 16 v alta problema de ceva vreme in coace. Precizez ca eu circul cu ea sambata si duminica, in cursul saptamanii e parcata in fata blocului. cand vin acasa si vreau sa plec ciuciu, dau la cheie si nimic, pun fire de curent pe ea si nimic, invarta dar nu porneste. Azi i-am schimbat si fisele de la bujii si nimic, intr-un final a pornit, toata operatiunea a durat c-am o ora, Asa patesc de 3, 4 saptamanii!!!! a doua zi daca vreau sa pornesc pleaca la sfert de cheie. Patesc asa cand o pornesc dupa vreo 4, 5 zile de stationare.

 

Care sa fie cauza? bujiile? sau se va dezamorsa pompa de benzina si pana se amorseaza...sau .. nu mai stiu ca imi vine sa disper. O am de 3 ani si pana acum nu am avut probleme cu ea. Pfffff

Share this post


Link to post

Incearca cu alta pompa de benzina si/sau alt limitator de presiune(cel din capatul rampei injectoarelor).Bafta!

Share this post


Link to post

salut. Am un cielo din 1997,cu instalatie GPL omologata,care are probleme cu pornirea foarte des.Dau la cheie,electromotorul invarte,pompa de benzina functioneaza(am schimbat-o) ,masina tot nu porneste. I-am schimbat fisele,bujiile,i-au segmentat motorul,si tot nu porneste.O imping 5 metri ,porneste imediat,iar daca la scurt timp o opresc si dupa aceea incerc sa o pornesc,porneste la sfert de cheie.Bateria este noua,electromotorul l-am verificat,contactul electric l-am schimbat, si am avut alarma pe care mi-a dezactivat-o un mecanic,a pornit cam 2 saptamani masina,apoi avand aceasi problema.Cand este motorul cal,de cele mai multe ori porneste,de cele mai multe ori am probleme la rece. Spuneti-mi ce as putea sa mai fac, M-AM SATURAT DE IMPINS....;((

Share this post


Link to post

Am gasit rezolvarea (cam tarziu va scriu): borna + oxidata si cablul care alimenteaza consumatorii masinii (cel subtire) avea surubul papucului slabit rezultand un contact imperfect.

 

Revin cu postul la care fac referire mai sus: O problema la un Cielo exe, 2005 cu un singur ax (nu 16Valve). Porneste bine dar in mers, din cand in cand, da cate un rateu si in acel moment se aprinde pentru putin timp si indicatorul de la pompa de benzina (cel galben, care se stinge imediat dupa pornire). ca observatie, furtunul cel gros cu 2 sau trei ramuri ( de aspiratie aer, banuiesc) este crapat. Aceasta o fi cauza sau alta (altele)? Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Share this post


Link to post

salut.am si eu o problema cu al meu cielo '96.de vineri nu mai vrea sa porneasca.am inlocuit bujiile,am verificat daca are acanteie,am verificat fisele si tot nimic.cand am scos bujiile erau f ude, cand am scos rampa de injectoare si am dat la automat am observat ca pulveriza f multa benzina prin toate cele 4 injectoare.oare sa o ince,si daca da care este motivul surplusului de benzina. oare maf-ul ori iac-ul.astepr raspuns si va multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Desfa rampa de injectoare, pune contactul si verifica daca iti inchd bine injectoarele.Daca observi ca iti curge benzina pe la ele cu contactul pus dar motorul oprit inseamna ca de acol e problema.Daca nu inchid bine curge benzina si iti uda bujiile inainte sa dai la automat.

Share this post


Link to post

Salutare!

Am si eu un Cielo '96 si ini zilele cu temperaturi -20 sau mai jos nu vrea sa porneasca. Am baterie noua, bujii inlocuite, injeectoare verifcate in service si curatate. Mentionez ca la -15 porneste fara probleme. Uleiul de motor este cred 10w40 semisintetic. Ce ar putea avea?

Share this post


Link to post

Revin cu informatii noi: ma introc de la servici si incerc sa pornesc masina si surpriza o ia la sfert de cheie! Nu stiu ce ar puta avea. Daca are cineva vreo idee va rog sa imi raspunde-ti. Am sa incerc si o alta metoda sa ii dau o chei pe la ora 22 si sa vad ce se intampla maine dimineata. Va tin la curent.

Share this post


Link to post

salutare! am un espero 1.5 16v si ma scoate la pensie. dimineata cand e frigu mai mare porneste la sfert de cheie iar dupa ce sa incalzit putin adica ajunge temperatura aproape de jumatate se opreste motorul cand ai nevoie de el, fie la un semafor fie la o dare de prioritate. asta indiferent daca e pe gaz sau pe benzina. invarte dar nu vrea sa porneasca nici cum. fise bujii toate sunt schimbate ba chiar am schimbat si capacul de delcou dar fara mecanismele din el. eu nestiutor banuiesc ca ar fi poate vreun senzor de temperatura poate din cauza ca daca ma nimeresc cu ceva demaraj o pornesc din viteza dar imi ramane aprinsa in bord avaria de motor si dupa aia nu mai moare motoru dar nici apa nu mai urca.

ma poate ajuta cineva? ms

Share this post


Link to post

Am constatat ca daca "amorsam" de mai multe ori pompa de benzina (bag cheia in contact astep bazait sa se poreasca scot cheia de vreo 4-5 ori) si o ia la prima cheie pe pozitai demaror, chiar si la -23 cum a fost in diminata asta. ?????????????? vreo idee cineva

Share this post


Link to post

Pompa de benzina se dezamorseaza.Daca stiu bine are o supapa de sens care daca nu inchide bine mai face figuri de genul asta cand sta mai mult masina.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

am gasit buba. era un modul din delcou. operatiune terminata si 100 de lei disparuti din buzunar. placerea de a conduce : nepretuita!

Share this post


Link to post

Salutare, am espero 1,5 16V din 96' GPL, de dimineata am pornit masina, pornire normala, ma dau jos din ea ( sa zic ca motorul a mers 15 sec) sa imi deschid portile si surpriza, se opreste motorul...dau la cheie si nu mai porneste( nici un semn de pornire, aprindere). Stie cineva de la ce poate fi? a mai patit cineva problema asta?

Share this post


Link to post

Pot fi "n" cauze.Trebuie s-o iei metodic. Benzina/GPL ai? Daca ai benzina ,pompa se aude? Daca se aude pompa ,verifica,vine benzina in fata(dop de gheata). Daca are toate astea treci la partea electrica. Aprinderea.In timp ce dai la automat scoate fisa la o bujie sa vezi vine scanteie?

Share this post


Link to post

Revin, am revenit de la serviciu, iau cheile, bag in contact si să nu crezi... porneste :) ) de frică recunosc că am tinut-o in 2000 de ture', pe urmă am oprit motorul de 3 ori si porneşte fără probleme.

Share this post


Link to post

Ai pornit pe benzina?Probabil vreun dop de gheata.

Share this post


Link to post

Nu, nu mai porneste pe benzina de mult, am scos mufa de la pompa de benzina...sa speram ca nu se mai opreste.

Oricum, multumesc pentru parere.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...