Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Probleme La Pornire Si Imediat Dupa Pornire

Recommended Posts

intre timp am luat o solutie de curatat injectoare, d-aia de se pune in rezervor... Multumesc pt raspunsuri. Am sa curat IAC.

Share this post


Link to post

Sunteti de milioane!!! Am dat jos IAC care era plin de moloz. L-am curatat bec si acum merge super. Porneste din prima ca si pana acum doar ca turatia nu mai scade asa repede. Initial ramane pe la 1200 rpm iar dupa ce motorul s-a incalzit ajunge in jur de 800.

Edited by george_d

Share this post


Link to post

Ai facut dupa curatarea IAC-ului procedura de invatare al relantiului?!

Daca nu citeste si pe aici ...

Share this post


Link to post

N-am resetat. La prima cheie a urcat turatia cam mult dar dupa aia si-a revenit. Am facut mai multe drumuri in seara asta si n-a facut nici o problema. Porneste bine,i relanti ok, nu e mai lenesa. Daca nu fac resetarea poate afecta ceva? Creste consumul?

Share this post


Link to post

Salut !

Am un Cielo 1.5 sohc fabricatie 2000 , cumparat de mine asta vara la 60 000 km ( acum am 65 000 )

La fel am probleme dimineata la pornire , mai exact nu imi porneste la prima cheie !!!! La a doua cheie porneste fara probleme ! Si asta se intimpla numai dimineata dupa ce masina a stat 10 ore . In timpul zilei ( dupa pornirea mai greoaie de dimineata ) masina porneste apoi fara probleme ! Am curatat injectoarele , am schimbat filtrul de benzina , nu am schimbat bujiile , am schimbat furtunul de ventilare a carterului ( era fisurat ) .Ce am sfatuiti sa fac ? Sa ii schimb bujiile ? Sa desfac IAC ul si sa il curat ? Se dezamorseaza circuitul de benzina si este nevoie de 2 amorsari ? Probleme cu pompa ? Am facut rost de manualul de reparatii si am mai citit cite ceva ...macar sa stiu pe unde sint pozitionate componentele motorului ( senzori , etc ).

Multumesc anticipat de raspunsuri !  <img src= ">

PS: Am fost la un service , si masina patronului , (tot un Cielo) avea aceleasi probleme , nu pornea totdeauna la prima cheie ...deci v-ati lamurit ce mecanici erau acolo #-o ...si am plecat fara sa ii mai las sa o verifice ...mi-au zis ca se dezamorseaza circuitul de benzina si daca ...imi porneste la a doua , nu sint mari probleme :-? !!!!!!!!

Asta e ... traim in Romania !

Share this post


Link to post

N-are cum sa se dezamorseze circuitul de benzina numai iarna! Sunt batuti in cap. Curata IAC-ul, fa o initializare a ecm-ului si vezi daca mai face. La mine asa s-a rezolvat. O alta posibila problema mai pot fi injectoarele nitel infundate sau bujii necorespunzatoare.

Share this post


Link to post

cum ai curatat injectoarele? trebuie cu ultrasunete

Share this post


Link to post

Nu mi-au curatat injectoarele cu ultrasunete ci cu o "masinarie" conectata la alimentarea cu benzina a rampei injectoarelor ( dupa ce s-au scos conductele de benzina de la rezervor ) si cu solutie amestecata cu benzina , cu motorul mergind ( 300 ml solutie si 600-700 ml benzina ) !

Cit de eficienta e aceasta curatire ?

Dar curatarea cu ultrasunete cum se face ?

Share this post


Link to post

Asta este a 3-a iarna decand am cielo-ul si prima iarna cu probleme la pornire...

 

Daca nu tzin o idee mai mult contactul, se opreshte, shi cand pleaca, parca este in 3 cilindri: galagie la evacuare, tremurat, etc. Asha ca stau pe loc vre-o 2-3 minute inainte de a pleca cu ea...

 

Este enervant, vreau mashina mea inapoi :spumelagura:

 

Sunt terorizat de ideea de a schimba x si y si sa faca la fel...!!!

 

PS: apropo de curatzarea IAC-ului; cand am dat jos filtrul de aer am vazut ca dupa el era o curatzenie luna... shi ma gandesc ca nu ar avea de ce sa fie tocmai IAC-ul murdar...

 

Injectoarele daca ar fi infundate, ar fi infundate shi la cald nu?!? shi la cald merge struna...

 

Maine dimineatza pun voltmetrul pe baterie inainte, sa vad ce tensiune baga, deshi m-ar mira

Share this post


Link to post

IAC-ul se murdareste de la condensul si gazele de la epurator. Recomand curatarea lui odata cu schimbul de ulei la 10k km in mod normal sau la 5k in regim de iarna si mers pe distante scurte.

Probleme la pornire si la mersul imediat de la pornire apar si din cauza folosirii unui ulei gros si de proasta calitate.

Share this post


Link to post

Pai eu folosesc Mobil 10W40 , si deocamdata am 5000 km facuti cu el !

M-am gindit sa il schimb la 8000-9000 !

Share this post


Link to post

Ce am scris mai sus este recomandat de constructor pentru functionarea si intretinerea motorului in parametrii.

Share this post


Link to post

Ar putea sa porneasca mai greu din cauza ca fisa centrala este oxidata la delcou? mai greu cum am zis cu 2-3 secunde decat a pornit pana acuma.

Share this post


Link to post

Nu.Cand sant probleme la fise se manifesta prin mers neregulat.

Share this post


Link to post
Nu.Cand sant probleme la fise se manifesta prin mers neregulat.

 

sustin si vreau sa zic ca la daewoo asta e boala fise care se intrerup si distribuitorul din delcou care se strapunge,in ceea ce priveste oxidul pe fise cu el sau fara tot acolo sunteti (ala in nici un caz nu e izolator ) adica la 28 mii de volti poti sa scoti fisa afara si sa o tii la 1 cm de capul bujiei si tot merge motorul deci in concluzie prin 0,2 mm de oxid trece curentul fara absolut nici o problema.sper ca a fost util :osanale:

Share this post


Link to post

Si fara oxidul ala de "0,2mm" n-ar fi mai bine, ca restul se pierde pe cablurile acelea ? Ai masurat tu cati kV se pierd pe aia "0,2mm" de oxid ?

 

Ulterior:

Tu faci o confuzie intre scanteia vazuta de tine in exterior, in atmosfera (aer) si cea care trebuie sa se petreaca in interior, in alt mediu si la alta presiune ! Daca ai fi citit macar un articol despre aprinderea de pe acest gen de motoare, atunci ai fi aflat ca randamentul la o astfel de instalatie este sub 10%. In cazul acesta, crede-ma, conteaza orice impedanta in plus.

Share this post


Link to post

Azi dimineata (-15grade) nu mi-a mai pornit masinuta si nu stiu ce sa fac pentru ca nu stiu de la ce e problema.

 

M-am suit, am pus contact, asteptat 3-4s, nu am apasat pe nimic si incerc sa pornesc. Trage sa porneasca o data si apoi moare. Daca repet operatiunea la fel se intampla, doar o data se invarte. Dupa ce am incercat de vreo 3-4 ori asa am observat si o usoara scadere de tensiune parca - luminitele de pe bord nu mai erau la fel de intense si sunetul centurii parca nu mai era la fel de "ascutit". Am lasat-o asa si am plecat la -15 pe jos :(

 

Pe la 10 cand s-a mai incalzit vremea am incercat din nou dar la fel s-a intamplat. Din recomandarile unui mecanic pot fi 2 cauze: bateria dusa sau nu incarca alternatorul ... dar din moment ce se invarte ceva la motor a zis ca a 2a probabilitate este mai mica.

 

Bateria are vreo 2 ani si parca e Rombat sau ceva de genul...

 

Voi ce ma sfatuiti sa fac ? Sa imi iau baterie noua ? Daca da, aveti ceva recomandari ?

 

10x

Share this post


Link to post

Vezi si aprinderea.

:drinkers:

Share this post


Link to post

Pune aparatul de masura pe baterie. 99% este moarta (are sub 10v) si trebuie aruncata la canal(centru de reciclare, sau predata cand o iei pe cea noua) si luata o baterie de doamne-ajuta (nu rombat :-W , bosch, varta, delkor).

Share this post


Link to post

10x pentru raspuns andreib !

din pacate nu am aparat de masura cu toate ca sunt electronist in an termnal :( dar am prieteni care cred ca ma pot ajuta

 

deci daca are sub 10v nu mai fac nimic cu ea, right ? daca are mai mult trebuie sa ma uit in alta parte ...

 

cam cat costa o baterie din asta mai stralucita ? sare de 3-4 mils ?

Share this post


Link to post

Pai se poate incarca, reformata dar nu tine mult mai ales pe frigul asta. O baterie pentru cielo nu cred ca a mi mult de 2-2.5 mil. Cand o iei pe cea noua iti va face verificare la incarcare (trebuie sa fie minim 13.5 cu consumatori porniti). Daca spui ca si semnalul acustic se auzea aiurea e clar ca e terminata bateria.

Share this post


Link to post

Ok then ... o sa anunt ce am facut - azi trebuie sa o rezolv cumva pentru ca maine dimineata nu vreau sa stau pe langa ea sa ma rog :D

 

10x

Share this post


Link to post

Astazi, fiind -17 grade in Bucuresti, nu a mai pornit nici cielo-ul meu :( E prima oara cand imi face asta. I-am dat 2 chei si apoi am luat-o pe jos spre servici. Precizez ca am cutie automata, deci figura cu pedala de ambreiaj apasata nu merge... :(

 

Sa fie electromotorul ? Bateria este "made in Ro" insa are doar un an vechime, deci nu cred ca poate fi ea cauza...

Share this post


Link to post

Revin asupra problemei mele ... am fost ocupat in timpul zilei si nu am mai ajuns la mecanic sa vada daca intr-adevar bateria e de vina sau nu incarca alternatorul, etc. am fost la metro si mi-am luat o baterie noua (Bosch de 62Ah, dupa indicatiile primite - sper sa fie ok).

 

A pornit la prima cheie dupa ce am pus-o, deci se pare ca solutia aleasa a fost buna.

 

Multumesc de sfaturi ! :)

Share this post


Link to post

Salutari.

Oameni buni, am si eu o mica mare problema :) . Am un cielo din 95 (batranel saracutu') care, cu frigurile astea, s-a gandit sa nu mai porneasca. Bateria, are si ea cativa ani, in schimb am pus si una noua pe el si tot nu vrea :( . Are cam doua luni de cand a iesit din service, unde i s-au schimbat si bujiile si fisele, au fost curatate injectoarele (cu ultrasunete). Deci, ce poate sa aiba? Poate sa fie vreun dop de gheata? Mentionez ca am luat benzina de la rompetrol. Please help.

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...