Jump to content
Sign in to follow this  
kristi

Scartait In Spate!

Recommended Posts

In 80% din cazuri dupa ce pornesc, in mers, daca nu accelerez aud in spate un scartait ca si cum ar freca ceva la roti. Nu pot sa-mi dau seama ce este. Cateodata dispare dupa un timp (sau nu-l mai sesizez eu). Mi se pare ca si daca lasa masina sa mearga in inertie parca se franeaza singura ( poate e usoara senzatie, nu stiu sigur). Cred ca e de la frana de mana. E posibil sa nu revina la normal si sa frece foarte usor? A mai patit cineva?

Share this post


Link to post

oarecum offtopic... dar e legat tot de rotile din spate. eu, cand am fost la munte, masina a stat (cu spatele spre vale) o saptamana, in panta(de 30 grade)

pornesc motorul...si imping jos frana d mana. surpriza !! sabotii ramasesera blocati. am dat in fata unpic, dupa ce s-au mai deblocat am coborat-o. cativa metri au mers blocati...de ce oare...?

ps: mi s-a intamplat sa mai dau cu spatele cand era frana de mana trasa,si masina se ridica de spate in sus...si cand se ridica scoate zgomote ciudate.

Share this post


Link to post

@kristi

Desi nu e o vreme prea favorabila, ridica masina pe cric pe partea de unde ti se pare ca auzi zgomotul (sau pe rand pe-o parte si alta daca nu sti). Ivarteste roata din spate cu mana si vezi ce... zice. Trage frana de mana si vezi daca... sta. Las-o la loc si vezi iarasi ce... zice. ! Atentie cand te bagi sa tragi frana sa nu se miste/cada masina de pe cric !

S-ar putea sa fie o particula metalica mai maricica in placutele de frana si (asta insa ar insemna ca zgomotul se manifesta la franare sau imediat dupa). Ar mai putea fi o "frecare" sau chiar ceva inghetare pe cablul franei de mana (asta daca o folosesti) care sa mentina presiune pe spate.

 

@zack

condens + inghetat = blocat

ps: se chinuie si ea si tipa de durere :)

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Iarna nu se trage frana de mana la masinile cu frana pe tambur pe spate !

Share this post


Link to post

nu era iarna !! era vara...+30 grade C.

Share this post


Link to post

Si vara se poate lipi. Tot condens (seara/dimineata, mai ales la munte unde sunt variatii mari de temperatura) amestecat cu fel de fel. Mie mi s-a lipit (e drept intr-o luna) placa de presiune de discul de ambreiaj (la Oltcit).

Share this post


Link to post
Iarna nu se trage frana de mana la masinile cu frana pe tambur pe spate !

 

poate la dacie :)

iarna trecuta la absolut fiecare oprire am tras frana de mana si nu s-a intamplat niciodata nimic.

poate am fost totusi norocos ... :-?

oricum, e obisnuinta prea mare ca sa nu folosesc frana de mana pe post de frana de parcare.

Share this post


Link to post

Sunetul se manfiesta in momentul in care las acceleratia si se tot repeta in functie de viteza de rulare. Mi se pare ca se aude la ambele roti dar nu sunt sigur. De inghetat nu stiu ce ar putea ingheta deoarece masina sta in garaj la temperatura de minim +5 grade. Poate o sa incerc aventura cu cricul dupa sarbatori daca o sa am timp si rabdare, oricum tot dupa sarbatori este programata si revizia... pana atunci Sarbatori Fericite!

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...